10467
-
#749 Hogy tok követ csinálni?(amiből a tégla készül....vagy csak találni lehet)
-azthittem a sandstone az agyag...
-a clay-ból mér lehet ilyen keveset találni?vagy csak nincs szerencsém?
Hogy tudok faoszlopot csinálni?
-vékony csak a kocka közepén van...1/9
Hogy jutok el a pokolba... vagy mi az?
-ez akkor oké
Qrvasokat áskálódtam... miért nem találtam még gemet?
-eljutottam a bedrockig... rohadtsokat áskálódtam és nem találtam "gyémántot"
:/ -
#748 Szerintem a csigavonalas fatönk pont jópofa. :)
"Hogy tok követ csinálni?(amiből a tégla készül....vagy csak találni lehet)"
- Sehogy, kőböl nem lesz tégla, agyagból lesz tégla. Agyagot vízparton keress, alap textúrákkal így néz ki egy agyag kocka.
Furnaceben ezt kisütöd téglává és négy táglából lesz egy építhető tégla blokk.
"Hogy tudok faoszlopot csinálni?"
- Nem teljesen értem, de szerintem annyi, hogy ne készíts deszkákat a fából, hanem hagyd meg, úgy lerakod olyan mint a sima fa.
"Hogy jutok el a pokolba... vagy mi az?"
- freddy eleget írt... :)
"Qrvasokat áskálódtam... miért nem találtam még gemet?"
- Gem alatt gondolom a gyémántot érted, de kis angol javítás, a gem drágakövet jelent, így pl a lapis lazuli is beleesik. :) Az alsó 19 szinten fordul elő a gyémánt, vagyis áss le bedrockig és onnan lehet bányászkodni fölfele bányaágakat elindítva. Nekem annó a legelső bedrock ásásomkor seperc alatt összejött 7 gyémánt. :)
Szerk: A kék ércek közül a világoskék, fehér részekkel a gyémánt, az élénk, teljesen kék (sötétebb) a lapis lazuli. -
#747 Gyémánt?... az a kék gem? -
#746 1.) Én nem tudom
2.) A feldolgozatlan fát egymásra rakod, gondolom én...
3.) Obszidiánt (láva és víz találkozásánál alakul ki) 4x5-ös felállásban rakod (csak gyémántfejű csákánnyal lehet kinyerni asszem), és meggyújtod a belsejét (kovakő + acél kombóval)
4.) Nem volt még szerencséd. Én belefutottam már kb 15-be.
-
#745 Am a fa évgyűrűit qrvára eltalálta.... én nem láttam még spirál alakút -
#744 Am pár kérdés....
Hogy tok követ csinálni?(amiből a tégla készül....vagy csak találni lehet)
Hogy tudok faoszlopot csinálni?
Hogy jutok el a pokolba... vagy mi az?
Qrvasokat áskálódtam... miért nem találtam még gemet? -
#743 Nem kell mérgelődni, ezért mondtam, hogy relatív. :) -
#742 Szerintem az alap sokkal szebb -
#741 A Balea-hoz nem kell modloader... -
#740 Semmi..Ez a mod loader elbaszta az egészet... -
#739 Szebb elég relatív, én egy elég minimál textúra pakkot használok, régebben linkeltem is itt, a ShortStuf7's Clean Design Pack, ami az alaphoz közel álló, csak letisztultabb.
Ami ezt a Balea pakkot illeti, ez egy HD pack, vagyis nem a texturepacksba kell másolni, hanem a minecraft.jar-ba.
Ennél a lépések:
1) Minecraft indít, meggyőződni róla, hogy az alap default textúrák vannak kiválasztva a menüből, aztán kilép.
2) Biztonsági mentés a bin-ben a minecraft.jar-ról (mindig érdemes kézzel is csinálni egyet).
3) mcpatcher-t indít, és meggyőződsz róla, hogy a felső mezők nem üresek, a legfelsőnek egy minecraft-1.4_01.jar végződésre kell mennie a bin mappában, az alatta lévőnek pedig a felülírandó miencraft.jar filera. Itt még NE válaszd ki a textúra pakkot, mert előbb a shadereket kell telepíteni (bár lehet fordított sorrendel is megy, de ez az ajánlot sorrend).
4) Telepíted a GLSL shadereket. Ez sima exe futtatós, optionsben lehet meggyőződni róla, hogy a megfelelő minecraft.jar-ra mutat.
5) 7zip (pl) segítségével minecraft.jar megnyit és annak gyökerébe behúzod a Balea_v2.2.zip-ben lévő összes filet.
Gyors ki is próbáltam nálam működik is, habár nem fogom megtartani, én nem csipem túlzottan a HD textúrákat, nem illik szerintem a játékhoz. :) -
#738 Nem....Ez teljesen beszart..Még a mappát is letöröltem,és ujra leszedtem,így sem látja a packot hiába másolom a mappába ahova kell,hiába a patcher. -
#737 Balea textúra packot(De jöhet még szebb is ha ismersz),meg GLSL shaderst. -
#736 Az alábbiak, amit írtam az nem minden modhoz jó, csak többségében, de általában szokott lenni installáláshoz utasítások.
Textúra pakkok ha nem HD, akkor csak a zip-et be kell másolni úgy ahogy van a texturepacks mappába (az hivatalosan is támogatott, és nem hack ellentétben a modokkal, aminek a hivatalos támogatása még alrébb van).
Ha HD, akkor általában valamilyen HD patchet szokás használni, de olyankor mindig oda szokták írni a telepítéshez, hogy mit.
A shaderekkel variáló modokkal sok baj van úgy hallom, én nem használok egyet se, szóval nemtudom. :)
Mit próbáltál meg feltenni? -
#735 Fasza,baszik menni...
Letöltöttem,hozzáadtam a minecraft.jar fájlhoz a tartalmát..Kifagy..Bemásoltam a tartalmát a teturepacksbe..Ugy eljutottam a textúra mwnüig,ott voollt,rákattintanit már nem tudtam mert kifagoytt.Elinditom megint...Logonál kifagy.És egint,megint megint megint..Letörlöm,megy..Leszedek egy MMM nevű modloadert,követem az utasításokat,létrehozza a mappát,belemásolom,nem látja..Átteszem texturepacksba,ott se látja..RTehát most szarabb,mint volt-.- -
#734 Shader, textúra mehet, bármi ami funkcionális nem, az kell szeróra is. -
#733 Multiban használhatóak modok v csak ha a szerón vannak?Tennék fel magamnak textúrákat meg shadereket multira. -
#732 Najó, egy mini leírás, szóval sok modot, modloadereseket meg mindegyiket úgy kell installálni, hogy belepakolod a minecraft.jar fileba.
A jar fileok lényegében zip fileok, szóval 7zip, winrar, winzip mind megnyitja és csak bele kell húzni az új fileokat.
1) Keresd meg a minecraft.jar filet, ami alapesetben az %appdata%\.minecraft\bin\ mappában van, a bin-ben, nem a simán kint lévő! Ez win7 alatt pl a c:\Users\%user%\AppData\Roaming\.minecraft\bin\ mappa.
2) Készíts róla egy biztonsági másolatot, mielőtt hozzányúlsz!
3) Nyitsd meg a minecraft.jar filet 7zip/winrar/winzip segítségével!
4) Húzd be a mod filejait egyszerű drag'n'drop módszerrel!
5) Ha a minecraft.jar-ban találsz egy META-INF mappát, akkor töröld le!
6) Indítsd a minecraft-ot. :)
+ Ha fekete képernyő fogad login után, akkor valamit elrontottál.
+ Fontos, hogy olyan modokat rakj fel, ami kompatibilis az aktuális minecraft verzióddal.
+ Még ModLoader mellett is előfordulhat, hogy két mod összeakad sajnos (egyébként modloadernek ennek elkerülése a lényege), ilyenkor dettó lehet fekete képernyő, vagy csak játék közbeni problémák is. -
#731 Mi nem megy, hol akadtál el? -
#730 Minecraft Very very high graphics XD
-
Adolf Eichmann #729 most se megy xDXD -
#728 Meg ott van egy feltétel, hogy legyen fent modloader, ha meg már azt fel tudtad tenni (és ahoz van leírás), tudod hogy mit kezdj ezekkel a fileokkal is. :) -
Adolf Eichmann #727 hát van 1 waypoint.java + 1mod_zanminimap.java fájl ezekkel mit kezdjek??:D:D -
#726 Mármint mit akarsz rajta működtetni? -
Adolf Eichmann #725 ez a minimapos engem is érdekelne mert neke msose sikerült betenni xD -
#724 Editor mod?
Am ezt a minimapot hogy kéne működtetni?
-
#723 Mindenféle videón olyan toolbarja van az emberkéknek, amiben kifogyhatatlan mindenféle kockájuk van (mint az ingyen kipróbálható Classic verzióban).
Ez plugin vagy valami csalás? Vagy ennyire régi játékkal játszanak? -
xxxpaulxxx #722 Poén kép:D -
#721 Az egész játék elveszítené az értelmét ... -
#720 Telescope se hülyeség, csak sajnálom rá kicsit az anyagot. :P
@böö: Szerintem annyira nem kell félni tőle, túl nagy falat az nekik. :)
Ha mégis egyszer elkészülne ilyesmi, akkor az tuti, hogy csak új világokban lesz bekapcsolva, de ami mégjobb lenne, ha utána is állítható lenne opcióként.
Nekem singleben tetszene egyébként, persze szívás sok kreálmány esetén, ugyanakkor érdekes is. :) -
#719 ettől félek én is, hogy egyszer eljön ez a nap..:D -
#718 Zan's Minimap mod esetleg. -
uscGhost #717 Jövőhéten jön az 1.5 -
#716 Láttam már minimapot.. iránytűvel .... azt honnan?
Plugin? plz link.... -
#715 Ja aki esetleg nem vette észre - én elsiklottam efölött - az 1.4-ben, vagy korábban lepakolt ágy nem fogja a spawn pointot áthelyezni 1.4_01 alatti alvástól még, új ágyat kell lerakni, hogy működjön. :P -
#714 yep -
#713 A tört szerókra eredetivel is fel tudok menni? :)
Bocs a kérdésért, remélem nem bannolnak érte, Én már csak ilyen kecseg vagyok, hogy megvettem a játékot :) -
#712 Szerver IP->Unknown host. -
Adolf Eichmann #711 gyere randomcraft-ra szerintem jó szeró
707-es hozzászolásnál a link -
#710 Létezik egy normális tört szerver a játékhoz kipróbálni h mi olyan jó benne?
Folycraftot próbálnám,de 2 IP közül egyikkel sem megy fórum meg nincs..
amit elgutoljára próbáltam,sikerült felmenni,semmi hülye oldalra nem kellett regelni meg semmi csak a játékban,aztán vmi idióta elteleportált vmi csávóhoz,ami a házamtól kb. olyan messze volt,h a 30kocka magas oszlopomat amit a tetőre csináltam,nem láttam.homeot nem tettem,picsa se tudta h létezik olyan,aztán elkezdtem barangolni..10 slot,tele de sehol senki 2 órán át..Mondom akkor felgyújtok egy erdőt a semmi közepén,asse tudják hol van,erre bannolnak..Nagy köcsög volt ott amúgy is mindneki,hiába kértem akármit le se szartak....Igy nem lehet játszani..Léteezik rendes tört szerver,ami megy is?