12
  • kvp
    #12
    A megallapodas nem arrol szol, hogy a vad alapjan mar rogton fizetni kell, hanem arrol hogy ha a helyi torvenyek szerint nem bunos valaki, de a tobbi szerzodo allam polgari torvenyei szerint szerint az, akkor peres eljarasban fizetesre kotelezheto es a megallapodas miatt kotelezenedo is. (hasonlo volt, mikor egy bokszolot felmentett a birosag ezert nem kerult bortonbe, de azert fizetnie kellett mert tenyleg megolte az aldozatokat) Ez egyfajta orszagok folotti torveny lenne, es pont ezert ellenzi az eu parlamentje, mivel az eu-s torvenyek fole helyeznenek egy nemzetkozi megallapodast. Legutobbi ilyen nallunk az volt amikor nemetorszag 'kolcsonkert' par ezer magyar zsidot azzal, hogy vagy visszaadja oket vagy majd kesobb kifizeti az arukat. A magyar torvenyek szerint nem lehet az allampolgarokat penzert eladni, de akkor ez megis megvalosult, koszonhetoen a kollaborans hazarulo kormanyunknak. (elarultak az orszagot es valamivel korabban a torvenyes kormanyt es parlamentet is) Ez a szerzodes is hasonlo, csak mar nem emberek eleterol csak tisztan kezzel nem foghato javakrol es penzrol szol, mert ezek manapsag nagyobb ertekkel es fontossaggal birnak. Az eu-s parlament meg tiltakozik. Majd meglatjuk, hogy melyik fel lesz az erosebb, a nemzetkozi toke vagy az eu-s orszagok, de konnyen osszejohet, hogy az eu vagy megszunik a vitak miatt, vagy egy napon az eu-s parlamentben talalhato radikalisabb partok siman levaltjak az eu-s kormanyt. (meg ha nincs is ra torvenyi felhatalmazasuk, viszont a franciaknal regen a vezetes atvitt ertelmu es szoszerinti lefejezesenek is szep hagyomanyai voltak)
  • Arwenke
    #11
    Az ilyen torveny terevezetek lattan aki kicsit is tovabb gondolja a dolgokat, azt lathatja merre halad a vilag.Az atlag emberbol agyatlan robot legyen, aki koszolgalja azt a szukreteget akik a valos hatalmat birtokoljak. Attol tartok a helyzett csak egyre durvabb lesz.... remelem nem fog bekovetkezni Orwel fele 1984.
  • Arwenke
    #10
    marha=marhanak
  • Arwenke
    #9
    De nem utan egy vesszo kimaradt.:)
  • Arwenke
    #8
    Nem errol van szo, de ha bele tudsz nezni hallgatni az adott filmbe,jatekba,zenebe... akkor estleg eltudod donteni, hogy tetszik e vagy sem. De nem azt varjak eltoled ved meg vakon mert nekik az a jo, igy ha jo marketing akkor sok marha el lehet adni minden szart.
  • Garfield
    #7
    Vagyis te is a "tetves zsidók szemetén" élsz. Belekényszerít ez a csúnya világ, ugye?
  • Oláh Herkules
    #6
    jogvédő holokausztot akarok!
  • DeviloftheHell
    #5
    a legtöbb ér anynit hogy letöltse az ember megnézze de hogy pénzt adjon érte ahoz szemét nem maradando
  • Magiszter
    #4
    "A legfontosabb újdonság, hogy a szerzői jogsértőknek minden esetben nagy összegű kártérítést kellene fizetniük, akkor is, ha utólag kiderül, hogy nem követték el a terhükre felrótt bűncselekmény(eke)t..."
    Tehát ha rámutatnak Gipsz Jakabra hogy ő kalózkodik akkor megsarcolják, ha igazuk volt ha nem. Ennyi erővel bevezethetnének egy 50%-os Jogdíj-Adót amit havonta vonnak a fizetésből.
    De milyen perek lehetnek ebből. Főleg ha megvádolnak valakit, kiderül hogy ő mégsem kalózkodott aztán visszaperel...
  • Garfield
    #3
    Ha szemét, akkor nem vagy kíváncsi rá, ergo nem akarod lewarezolni. ha viszont leszeded, akkor miért panaszkodsz a szemét miatt?
  • Matt0123
    #2
    A szabad "szerzői jogos" piac lassan kezd sztálinizmussá alakulni. Vélt kalózkodásra bírságot szabni... Javasolnám a "nagy demokratáknak" egy az ÁVO-hoz hasonló szerv létrehozását, elég egy apró meggyanúsítás és az illetőt úgy elverik, hogy önként fogja bevallani azt, amit el sem követett...

    Furcsa, hogy a mindenkori hatalmak mennyire elítélik az összes korábbi rendszert, aztán pontosan ugyanúgy cselekednek, mint elődeik. Szomorú.
  • DeviloftheHell
    #1
    hogy állitanák falhoz az összes tetves zsidot amelyik élösködni akar a népen és a szemétért pénzt szedni és lönék föbe mindet és mutogatnák példaként