10
  • Tetsuo
    #10
    De jo lenne igy photoshoppolni, vagy zenet szerkeszteni orakon at. :D Meglenne a fitnessz is. :)
  • madar111
    #9
    Sokkal jobb a Camspace, és otthon is megvalósítható.
    http://www.youtube.com/watch?v=Y-37UnY5i3Y
  • who am I 7
    #8
    Hát ezen jót nevettem :) ahogy ott majomkodtak :) elég gagyi, lehet az ecserin má van ilyen kis purgyéknak ökörködni
  • Inquisitor
    #7
    Hát nem is tudom, van egy ingyenes webkamerás játék kombináció, de a Youtubon ennél 100x fejlettebb irányítási metódusokat mutatott be egy ügyes kínai fazon egy vagy két olcsó webkamerával, ami simán túltesz a Wii-n, és ezért nem is estem hasra a Nataltól sem.
  • wsvap
    #6
    hát a videó alapján ez sok minden csak nem használható :) odébb van az még, hogy anyukám ezt a konyhába használja.
  • csomi
    #5
    Nem feltetlenul spanyol viasz. Mar 10-12 eve is kepesek voltak szoftverek egergeszturakat felismerni es abbol logikusan adodott a kerdes(igeny), hogyan lehetne ezt 3D-ben is prezentalni. Sok ember fejeben megszuletett mar a gondolat csak a megvalositas talan megsem annyira egyszeru. Ezek a jonepek mar ket eve mukodo rendszerrel alltak elo akkor meg natal sehol nem volt, talan csak tervezoasztalon. Mellekesen jegyeznem meg, hogy Natal tudni fogja az igeretek szerint, hogy a hatterben vagy melletted torteno mozgasokat kiszuri 1 kameraval! Az biztos, hogy a Nintendo Wii mozgaserzekeloi es az Apple multitouch technologiai sok ember fantaziajat megmozgattak. Szepen lathato a fejlodes, en ezt nem neveznem spanyolviasznak.
  • kvp
    #4
    Feltalaltak a spanyol viaszt. Ugyanerre a technologiara epul a microsoft natal vezerloje, de meg anno en is keszitettem egy hasonlo demot. A sajat verziomban csak ket sima webkamera volt, de ugyanolyan sztereokepet gyartottak, amibol az optical flow algoritmussal meghatarozhato a melysegi terkep. Ezen a melysegi terkepen kell megkeresni a legkozelebbi pontot, ami valoszinuleg a felhasznalo keze. Ha ez kozelebb jon egy bizonyos tavolsagnal, akkor kattintott. Ha tobb ilyen kozeli targy van, akkor tobb ujjat vagy kezet hasznalja. A legkozelebbi targy helyzete alapjan lehet mozgatni a kurzort, a tavolsaga alapjan meg kattintani. Meg windows ala is viszonylag konnyu osszedobni egy altalanos egereszo alkalmazast. Az ipoint-osok kiegeszitettek ezt a tobbujjas multitouch-al, ami ujdonsag es 10 eve a demo irasakor nekem sem jutott eszembe.

    Egyebkent a dolog hasznalhato, en anno kiserlet keppen bongesztem egy ilyen vezerlovel es a netscape egesz jol iranyithato volt. Ma egy mouse gesture tamogatasos opera meg hasznalhatobb lenne. Elore hatra lapozni peldaul ugy lehetne, hogy a kezunkkel az oramutato jarasa szerinti vagy ellentetes iranyba korozunk egyet. Erdemes kiegesziteni a szoftvert azzal, hogy csak egy bizonyos tavolsagon belul reagaljon a kezmozdulatokra, tehat ha valaki hatrebb lep es mast csinal, akkor ne reagaljon. Igy 3 tavolsag kulonitheto el: inaktiv, kurzormozgatas, kattintas. A szoftveren kivul csak ket jobb felbontasu webkamera kell mindehez.
  • reszcsi
    #3
    Némilegy egyszerűbb és már létező dolog a hangfelismerés. Ezt a pár alap funkciót simán meg lehet taníttatni vele.
  • Crane
    #2
    "valaki húst vág, nem valószínű, hogy azzal a kezével nekiállna lapozgatni a szakácskönyvet"

    Nagyon komoly probléma kérem, hogy zsíros kézzel hogyan kell szakácskönyvet lapozni. (Kéztörlő kendő aztán hallottak-e?) Feltétlenül kell a konyhába egy ilyen iMutogatós cucc, különben a család létkérdése kerül veszélybe. Ha a mami nem tud zsíros kézzel lapozni, nem lesz ebéd, éhen pusztul mindenki.
    De azt mondom, hogy akinek ez kell szakácskönyv lapozásához, az dögöljön is éhen.

    Amúgy ezt a baromságot leszámítva lehet értelme bizonyos alkalmazások esetében. De mondjuk hogy valaki napi 8 órán át kalimpáljon egy gép előtt, azt ki van csukva. Talán bemutatókon, vagy más marketing céllal lehet vele menőzni. Esetleg automaták (bankautomata) kezeléséhez jó, mert nem kell billentyűzet, nem lehet szétverni.
    De hogy szakácskönyvet lapozni... Édes jó Istenem! Ekkora hülyeséget!
  • jaspercry
    #1
    Persze pofákat vágok a géphz ,hogy csináljon valamit,aztán meg hadonászok elötte mint valami hülye....
    Nem tom ,de a jol bevállt "egér és billentyüzet ötvözete" az még egy darabig nem megy ki a divatbol,legalább is nálam.
    (talán valami korlátozottnak,vagy valami idióta játéknak elmegy) lásd Wiii