18
  • Loverman
    na ja gondoltam hogy bele fogsz kötni, winnyogó már csak winnyogó... szóval ha megy a magyar nyelv akkor majd olvasd el újra és látni fogod (remélhetőleg) hogy azért azt hoztam ki hogy a kettőből a bombák földjén-nek van több esélye, avatar pedig 100% hogy nem fog nyerni csak pár technikai kategóriában.
    Nvm.
  • winnie
    mármint, hogy sem ez, sem az nem fog nyerni?

az azért pozitív volt, hogy a kétesélyes meccs a kicsi, a nagy odds-ot hozó győzelmével zárult, kicsit borította az elvárást - ilyenkor még mindig érzi az ember az esélyt arra, hogy a film értéke számít hollywoodban, nem a kampány. egyedül az nem pozitív, hogy amikor én fogadtam meg anno még januárban, akkor csak 1,45-szörös volt a hurt locker szorzója - fájdalmas volt látni, ahogy zuhan egészen 2,25-ig, hogy utána kicsit erőre kapjon.
  • Loverman
    hát így legyen meg a lottó ötös. ;)
  • böröczk
  • böröczk
    full egyezik a véleményem, leszámítva, hogy eddig is úgy véltem, nem az általad említett két film nyert, viszont én azok között döntöttem volna,
    mert szerintem az év két legjobban sikerült filmje.
    de mit várunk az akadémiától, dráma, melegek, transzvesztiták, hős amerikaiak, háború...
    ennyi.
  • böröczk
    : D

legjobb smink/maszk kategória. és egyebek.
  • dzsagon
    Bazze ez a nő mindjárt 60 éves! Max azért érdemel oscart, mert 20 évvel fiatalabbnak néz ki, de a The Hurt Locker-ért semmiképp.
  • beef
    Én a Fel (Up!)-t nem értem, hogy kerülhetett ide egyáltalán, egy jól megcsinált iparos munka, de semmi több számomra. A The Secret of Kells minden szempontból felette áll, akár történet, zene, hangulat, megvalósítás, rajztechnika, karakterek terén.
    Igaz az nem ámerikai :)
  • stng
    Hajrá Star Trek!
  • RixosWalerius
    A jelölt filmekről ez a véleményem:
    A bombák földjén - Szerintem nem fog nyerni, nekem nem jött be annyira...
    Egek Ura - Jó film, de nem hiszem, hogy nyer
    Avatar - Borzasztóan tetszett a LÁTVÁNY, de nem adnék neki semmilyen díjat, mert 500 millióból elég igazságtalan...
    D9 és Becstelen - Szerintem ezek közül nyeri valamelyik a legjobb filmet. Nekem ez a kettő jött be leginkább...

Legjobb mellékszereplő - Cristoph Waltz, nincs igazság ha nem ő nyeri!!!
  • Oláh Herkules
    avatart semmiképpen sem díjaznám, semmivel... látványban sem, akkor inkább a d9-et, mert bár az sem tetsztett, és bár nem volt benne annyi cgi mint az avatarban, de legalább figyeltek arra hogy a valóság és cgi határát elmossák, így a cgi integrálódott a filmbe, míg az avatarnál a magic want copy paste-el megoldották ezt, leszarva azt hogy a színek elütnek, a megvilágítás is full más, ami egy ordítóan béna hiba (egy amatől filmeffektező jobban figyelne ilyesmikre).
  • Kelta
    Egy nő szépségén vitatkozni??? ez nagyon szubjektív :)
    De Sandra lassan megérdemelne egy oscart:)
    nálam a district9 a nyerő, mert annyira elvont és ötletes:)
    de persze az avatar nyer :)
  • l00ser
    Becstelen Brigantyk. Szerintem.
  • IMYke2.0.0.0
    Sandra Bullock-ot egyáltalán nem tartom szép nőnek, még univerzálisan sem. Minden másban egyetértünk.
  • Szolnokboy1
    "a végeredmény nem lett kiemelkedő, nem lett nagyon jó, egyszerűen "csak" jó."

egyetértek. ez a film egyáltalán nem "Oscar-darab". abszolút nem értem a 9 jelölést, vicc. láttunk már ennél sokkal jobb háborús filmeket is, például a fent említett Bőrnyakúak is ilyen. azt mondjuk az utóbbi évtized legjobb filmjének tartom a témában. de ebben annyi ökörség volt, hogy többször hangosan felnevettem: kigyullad a kocsi, amikor belelőnek a tanksapkába, a katonák nem lövik azonnal szarrá a területre behajtó taxist, a szélvédő betörik egy lövéstől. ezek olyan dolgok, amik nem méltóak egy 9 Oscarra jelölt filmbe. szvsz.
  • chase
    "sandra bullock vagy meryl streep"

Ém Sandra Bullock-ra szavaznék, mert ő meglepett. Sosem tartottam nagy színésznőnek, inkább csak szerencsés alkatnak, mert univerzálisan szép nő és ezért jó szerepeket kapott, jónak mondható filmekben. De amit a Blind Side-ban nyújtott, az valódi értékes jó alakítás volt. (az meg már csak hab a tortán, hogy a szőke Sandra Bullock meg még jobban nézett ki mint ahogy a barna szokott)
    Meryl Streep-től valahogy nem meglepő egy Oscar-esélyes alakítás, tőle már-már elvárt, az az alap, bár ha ő kapja a Julia-ért, akkor az is teljesen jó döntés, mert lubickolt a szerepben.
  • winnie
    ilyenkor már nem a filmek erényei számítanak, hanem a lobbi. ha nem e két film közül kerülne ki a győztes, az a világ nyolcadik csodája lenne. megeshet, de minden riport, minden felmérés erra a 2 filmre utal. mindent elmond a híreket, belső infókat dinamikusan lekövető fogadóirodák oddsainak változása. jelenleg így fogadható a legjobb film díjára jelölt 10 film egy random irodában (az eltérések irodánként max 10%-osak):

The Hurt Locker 2.20
    Inglourious Basterds 17.00
    Up In The Air 41.00
    Precious 67.00
    An Education 67.00
    District 9 101.00
    The Blind Side 151.00
    A Serious Man 151.00
    Fel 151.00

tudom, hogy nem szentírás, de azt hiszem, mindent elmond.

vagy:

Az Avatar vagy a The Hurt Locker nyeri a legjobb filmnek járó Oscar-díjat?
    igen 1.05
    nem 7.70

a papírforma szerint az avatar lesz a legjobb film, de bigelow meg fogja kapni a legjobb rendezői szobrot.

igazából, ne legyen igazam, de ez az oscar csak akkor fog szólni, hogy sandra bullock vagy meryl streep nyer legjobb női főszereplő kategóriában. meg persze arról is, hogy melyik lesz ezúttal az az egy meglepetést okozó kategória.
  • Loverman
    nem azért de szerintem se ez, se az nem fog nyerni. Talán A bombák földjén-nek kicsit több esélye van még mindig mint az Avatar-nak. Utóbbi szerintem 100% hogy nem fog a -nem- technikai díjakban nagyot kaszálni. Tök jó, új James Cameron film, bevétel meg minden, de az ilyen "technikai" filmeket annyira nem szokták díjazni. És mind tudjuk hogy a látványvilág nélkül semmi az Avatar. Szerettük a Mátrixot is, de kb 2 oscart nyert, technikai kategóriában