44
  • DjDano
    #44
    RÉszemről tv2-t abszolút nem nézek, RTL-en meg Barátok Közt, néha Fókusz, híradó, elvétve Vacsoracsata, Heti Hetes, na meg a Forma1 aztán ki is fújt...
  • Avicularia
    #43
    Nekem anyósom még itt Svédországban is ezt a két szennycsatornát nézi.
    Vett otthon upc-től tányéros tévét,és itt használja.
  • kalapos01
    #42
    Ez nézettséget növel. Csökkenteni az igényes sorozatok és filmek csökkentik. De tény, hogy maguk tehetnek róla, csökkenteiük kéne ezek számát és akkor máris nőne. Vagy nem. Mert minden nap születik egy kábelcsatorna.
  • Wessely
    #41
    A TV2 és az RTL klub nézettségének csökkenésért maguk tehetnek.

    Nem szeretném részletesen kommentálni az RTL klub tegnap esti híradóját, de szerintem elértek egy olyan mélypontot, amit nagyon nehéz lesz alulmúlni (Barbee első szavazó lesz - mint fő hír). Bár attól tartok, hogy azért sikerülni fog nekik.
  • kalapos01
    #40
    Nem csökken a nézettségük, miért csökkenne? Most volt az egyiknek 3 milliós nézettsége. A részesedésük csökken, a közönségarányuk, mert egyre több a csatorna. De még így is uralkodnak.
  • chagny
    #39
    A két csatorna nézettsége nem az Internet miatt csökken, hanem a sok gagyi műsor miatt, valamint azért, mert olyan elviselhetetlen módon szabdalják szét és fejezik be a filmeket.
  • Griphons
    #38
    te winnie! adjál már magadnak vagy két warnt, mert ennyi baromságot amit itt írogatsz, csak a cikkeidben lehet olvasni!
  • Etinger
    #37
    Hű, a zárójeles mondatodat el kellett olvasnom párszor, mert nem jött át elsőre :D Amúgy igen, és a "tíccsúúk be" valóban nem épp a legépítőbb jellegű hozzászólás a témához... na de nem is ez a célja :):)
  • Etinger
    #36
    :):):)
  • CaptainRumi
    #35
    Nem olvastam el a cikket, most kivételesen a cím is teljesen elég volt számomra. Amíg a két csatorna vasárnap főműsoridőben Én, a kémet meg Beépített szépséget ad, addig nincs min csodálkozni... szerintem ennyi.
  • winnie
    #34
    igen, az utolsó mondat. ég és föld a különbség a kettő között, mennyivel értelmesebb és gyűlöletmentesebb megfogalmazás:) (de, ha már gyűlölet és szavazás, akkor azt sem szabad feledni, hogy "ezek az emberek" szavaznak ugyan, de "ezek az emberek" szavaznak rengetegen arra, akire ő is, függetlenül attól, hogy melyik oldal az:)
  • zola2000
    #33
    Hogy lenne már egyre többa paraszt, mikor egyre inkább padlón van a magyar mezőgazdaság, tehát egyre kevesebb a paraszt, de ez szerintem nem feltétlenül jó dolog.

    (nyugi tudom hogy értetted, csak nem szeretem a kifejezést)
  • Etinger
    #32
    Kicsit általánosítottam, amit nem szabadna, de talán lehet látni a mondandóm lényegét így is.
  • Etinger
    #31
    Az, hogy magas fokon hülyítik a népet, és abból nekem lesz károm (mert az, hogy egyre több lesz tőlük a műveletlen paraszt, azt szinte le se tagadhatnák -> nem is tagadják, erre van igény) ... na szóval megértem ha valaki igen, gyűlölettel tekint erre a két csatornára, mikor a média ezen szegmense butít. És ezek az emberek mennek el szavazni :)

    Nem kell ezeket betiltani, egyszerűen kreatívabb, igényesebb műsorok kellenének.
  • winnie
    #30
    "ezeknek a csatornáknak már rég meg kellett volna szűnniük "

    nem kell nézni, máris stresszmenetsebb az életed. sosem értettem, hogy hogy lehet valakiban annyi gyűlölet, hogy cégeken éli ki azt. meg embertársain. meg híres embereken, stb. ez döbbenet valahol:)

    "De hogy eltűntetni? Abból is mekkora botrány volt, hogy két szennyrádió helyét átvette ... másik két majdnem annyira szennyrádió."

    remek példa. ezért se értettem a "tíccsuk be" zombikat. jönne akkor másik két csatorna, ami dettó azt adná, amire kíváéncsiak a nézők és nem egészestés festményelemzéseket meg vers mindenkinek-et.
  • zola2000
    #29
    At retekklub/tv2 azért sikeres, mert itt az emberek jó része sajnos tényleg ezen a szinten áll. Ez persze nem jó dolog, ezen változtatni kéne, pl most egy jó dolog lesz, hogy jön a digitális átállás, és nem csak ez a 3 adó, hanem egyből 7 lesz ingyenesen nézhető, de az igénytelen műsorokat tényleg el kéne tüntetni.

    De hogy eltűntetni? Abból is mekkora botrány volt, hogy két szennyrádió helyét átvette ... másik két majdnem annyira szennyrádió.
  • Beygír Gücü
    #28
    ezeknek a csatornáknak már rég meg kellett volna szűnniük
  • Etinger
    #27
    Hogyne lenne jobb? :) Amúgy Eurosport 2, és valami jó műsor legyen az akármelyik csatornán engem jól szórakoztat :) De tényleg irritáló ez T/1 a cikkben.
  • Gulyas84
    #26
    Hú de aggódunk ezekért a tvcsatornákért,mi lesz a celebjeinkel meg szegény győzikével -.-
  • kalapos01
    #25
    Mert helyette az internetet bújod meg fórumozol. Jobb.
  • Gascan #24
    én kb. 5 éve nem nézek tévét - na jó, havi 15 percet ha belszámljuk, hogy ha másnak be van kapcsolva akkor rálesek.... mégse maradok le semmiről
  • tgunda
    #23
    Egyértelműen a feliratozás mellett vagyok. Sőt, az olyan 990 Ft-os dvd-t, amiről lespórolják az eredeti, angol vagy német feliratot, visszateszem a polcra.
  • gergely1991
    #22
    Szerintem legyen mindkettő:Jelenleg a txt-en vagy a műholdas rendszeren elérhetővé tették a feliratozást siketek és nagyothallók számára(remélem nem sértettem meg vele senkit).A szinkron meg azoknak a nézők számára jó akik látás károsult,de akár a vakok is hallgatnak tv-t.
  • bippo
    #21
    Mindenki mást szeret, azt viszont el kell fogadni, hogy a magyar átlag/többség a szinkront preferálja.
  • zola2000
    #20
    Én meg lusta vagyok, magyar szinkronnal a legkényelmesebb.

    Angol felirattal? Én meg amerika/nyugatellenes vagyok.
  • pixx
    #19
    Van egy lengyel kollégám, aki épp arról panaszkodott minap, hogy náluk Lengyelországban van egy férfi, és egy nő, aki adja a hangját a filmekre. Hangalámondásos filmet csinálnak, pedig 3.5-szer többen laknak ott, és picit a gazdaság is jobb.
  • Ferrer
    #18
    Nekem az összes animeimádó ismerősöm csak angol felirattal szereti nézni az animéket, de van, amelyik azóta már japánul is megtanult...
  • Ferrer
    #17
    Azért tényleg elég durva, hogy itthon mindent feliratoznak, addig a Szerbiában piacvezető köztévén semmi külföldi nincs szinkronizálva. Aztán mennek a félrefordítások :) Ez tök jó azoknak, akik tudnak angolul, és szeretnek eredeti nyelven nézni olyan sorozatokat, mint az NCIS, de nekem biztos nem tetszene, ha félálomban, amikor esetleg bekapcsolom a tévét lefekvés előtt, bogarásszam a betűket messziről!
  • zola2000
    #16
    Ja, még az itt kiírt szavazás alapján is a legtöbb ember szinkronnal szeret nézni mindent (én is), pedig az ember azt gondolja, hogy a csoport akinek az oldal szól az eredeti nyelvet + feliratot szereti, de nagyon nem.

    Mindenhol "mindent" szinkronizálnak.
  • winnie
    #15
    "szinte csak nálunk mánia hogy mindent szinkronizálnak."

    ez egyrészt nem igaz. másrészt te sem gondolod komolyan, hogy a nézők olvasni akarnak - még moziban, ahol választhatnak is, szinkronra mennek. (tipikus kérdés a jegypénztárnál: "melyik film megy magyarul?" így választ valaki néznivalót.)

    a feliratozás öngyilkosság lenne. akadtak feliratos próbálkozások, a tv6 és a sorozat+, sőt, talán a viasat 3 is ad, vagy adott így sorozatot. az axn egyes programjai is felirattal mennek. menekülnek a nézők az adatok alapján. (miért, de tényleg, miért hiszi valaki azt, hogy ha ő a feliratokat szereti, akkor a többség is? nézz meg egy torrentoldalt, hogy hányan töltenek le egy dvdripet angolul (magyar felirattal) és hányan x hónappal később szinkronnal. pedig a netezők sokkal fogékonyabbak az idegen nyelvekre. de még ők is egyértelmű preferenciákkal bírnak a filmek nyelvét illetően.)

    "a a retekklub meg a tv2 megpróbálna normális, nézhető filmeket meg sorozatokat adni, "

    ezzel nincs gond. minden nézhető film a tv2-n és az rtl-en köt ki - a legjobbakat nem happolja el előlük senki, legyen szó közönségsikerről vagy kritikairól. mint ahogy a legjobb sorozatok jó része is náluk köt ki. az elmúlt 5 év 2-300 sorozatából tán, ha 2-3 nagy hiányzó van. de azok is csak azért, mert nem lenne sok esélyük itthon, ld. boston legal.
  • metaljesus
    #14
    többszörösére növelhetné a színvonalat, ha a retekklub meg a tv2 megpróbálna normális, nézhető filmeket meg sorozatokat adni, feliratozva. a nézettség először biztos visszaesne, de ha kitartanának mellette, hosszú távon rászoknának az emberek. szinte csak nálunk mánia hogy mindent szinkronizálnak.
  • Chocho
    #13
    Azért vicces, hogy más híreknél folyton megy a sírás, hogy "diktatúra", meg "szólásszabadság". Ha azonban valami nem tetszik, máris "szabályozzuk"... Ugyan. Nem kell nézni, van millió más, ha pl. ismeretterjesztő műsort akarsz, kapcsold be az NGC-t (ahol meg csak ez a három fogható, ott az m1, az tele kulturális adással).
  • uniu
    #12
    nem kell betiltani csak szabályozni a felelősségüket. pl mennyi műsoridőben mennyi ismeretterjesztő, kulturális és hasonló műsort adjanak le. A sótlan show-ak meg adják este 10 után.
  • zola2000
    #11
    Ne tiltják be, be legalább nem lesznek / nem csak ők lesznek ingyenesen földi sugárzásúak.
  • Andr0
    #10
    felőlem akár fel is fordulhat a két TV csatorna... én évek óta csak 1 műsort nézek az RTL-en (régebben m1-en) az pedig a forma1 ^^ Többi pedig... vagy a csatorna műsora...NC vagy vmi sorozat Amerikából... kb 1-2 év késéssel Lál ×Ð so inkább maradok a letöltöm eredeti nyelven és megnézem verziónál... köszipuszi.
  • winnie
    #9
    beszünteti? tíccsák be? persze, irány a sötét középkor, vissza a diktatúrába, éljen a cenzúra?

    persze kinek mi az igénye. ha te azt akarod, hogy politikusok döntsék el helyetted, hogy mit nézz, akkor ne csodálkozz, ha úgy érzed, hogy az agyadat a sűrű mélybe húzzák.
  • Garrett27
    #8
    Remélem, hogy mindkét szennycsatornát beszünteti az új kormány, és jönnek inkább a helyükre olyanok, amelyek nem húzzák le az emberek agyát a sűrű mélybe!
  • passatgt
    #7
    idézőjelből 2 van:)
  • djstefi
    #6
    es ha ez a 2 csatorna megszunne akkor milyen veszely lenne? pestis jarvany? kolera? netalan kerge macska es kutya influenza ?
  • neoG
    #5
    Jaaaaaaj...megint elfogult vagy, és túlértékeled