8
-
nickwearby #8 Izé, elnézést hogy már a harmadik hsz....
Az asztali DVD - PC dolgot hülyeségnek tartom.
ÉN pl. eleve nem nézek tévét, úgyhogy egyszerűen veszek egy buci nagy LCD monitort,
és szépen a PC-mről fogok rajta filmeket nézni,
nulla plusz költséggel HD-t ( na jó, egy normális proci nincs ingyen, stb.. , de nem is csak filmnézésre használom :P),
meg olyan formátumú videókat, amiket akarok,
mert szépen leszedem hozzá a megfeleleő kodeket,
vagy a már azt tartalmazó lejátszót,
és hawaii,
nem kell hozzá ój lejátszót vennem.
Olcsó, kényelmes, környezetkímélő ( mert nem hajítok ki egy csomó műanyagot, mikor elterjed egy újabb video container....). -
nickwearby #7 És egyetértek ezekkel a megjegyzésekkel. -
nickwearby #6 Én inkább paranoiás vagyok és hallani sem akarok róla, hogy valaha ilyen házban éljek....
-
#5 Minden kávéfőző annyi vizet használ el, mint a beletöltött víz mennyisége.
Kivéve azt, amelyikkel kávét is lehet főzni, nem csak valami arra távolról emlékeztető löttyöt :) De amúgy igazad van.
Nem értem, miért akarnám azt én a mobilomon megnézni. Legyen egy kis LCD kijelző a kávéfőzőn, ami kiírja hogy mennyi víz van benne, és így közvetlenül a kávéfőzés előtt ellenőrizhetem. A nappaliban ülve rohadtul nem érdekel hogy van-e a kávéfőzőben víz.
A felhasználók a fotelben ülve dönthetik el, hogy milyen forrásból (asztali DVD-lejátszó, PC stb.) tekintenek meg egy videót és azt mely készülékeken, illetve hány kijelzőn szeretnék megtekinteni
A forrást még értem, mostanában én is többször nézek PC-ről (HD) filmet, mint DVD-ről. Ezt a sima távirányító is tudja, kiválasztom a TV inputjának a HDMI bemenetet és kész, onnantól monitorként viselkedik mert egy HDMI kábellel fixen össze vannak kötve, és azt játszok le rajta a PC-n amit akarok. Ja, persze a PC-n is választhatok hogy a monitoron nézem, vagy egy kattintással átküldöm az ablakot a TV-re... Mi ebben a nagy cucc?
Ez az egész egy hatalmas baromság, mesterségesen próbálnak igényt gerjeszteni, hogy eladjanak valamit aminek kifejlesztésére kurvasok pénzt elköltöttek, de közben meg valós igénye senkinek nincs rá. Ezeket a hangzatosnak tűnő kenyérpirítós bullshit mondatokat hallottuk már évekkel ezelőtt, de aki elgondolkodott egy kicsit az már akkor is azt mondta hogy "és ez mire jó?" -
Crane #4 Persze hogy van értelmes alkalmazása a technológiának. Ez nem vitatom. De a cikkben rengeteg marhaságot összehordanak. -
sathinel #3 spec készülékek nem fogyasztanak sokat.
Ez kb olyan mint hogy sokan flash-t lassúnak mondják, stb. Közben egy kis telefon elfuttatja ami nem sokat fogyaszt, és valsz el is tudna ilyesmiket futtatni.
http://www.youtube.com/watch?v=XEgBV2QB4Q0&feature=fvw
Pl egy ilyen készülék már szerintem sokmindent elvezérelne, és fogyasztása tuti nincs 700W. Mivel ezek már szinte UMPC-nek számítanak így megfelelő procival mint ahogy a flash videóknál is csinálták símán át lehetne ilyesmire alakítani. -
Gascan #2 szerintem nem, mert beállitod, hogy ha nem tartózkodol egy bizonyos helységben akkor oltsa le a villanyt és igy máris megspórol neked a rendszer ilyen telefonszámlákat, hogy "kicsim, má megint égve hagytad a villanyt" :D :D :D -
Crane #1 "elterjedhetnek azok a berendezések, amelyek képesek lesznek vezérelni a háztartásokban található házimozi- és energiaellátó rendszereket,"
Ilyen nálunk van már. Úgy hívják távirányító.
"illetve felügyelni a lakók egészségügyi állapotát."
Ez meg a szomszéd nyugdíjas néni.
"A kenyérpirító távirányítóval vezérelhető lesz,"
Remek! A kenyeret meg ki fogja beletenni és kivenni? :D
"mobiltelefonon pedig bármikor megtekinthetővé válik, hogy mennyi vizet használt el a kávéfőző"
Kávéfőzők törvénye: Minden kávéfőző annyi vizet használ el, mint a beletöltött víz mennyisége.
"így valós időben ellenőrizhető a ház energiafogyasztása."
Zsír! Majd az asszony hazaszól telefonon, hogy "már megint felkapcsolva hagytad a villanyt a kamrában!"
Ja. Az más kérdés, hogy ehhez kell az intelligens házrendszer, ami nyilván fogyaszt, illetve fel kell tölteni a mobilt, hogy folyton be kapcsolva legyen. Szumma: Többet fogyaszt a lakás, mintha lesz*rnánk, hogy a 10W-os energiatakarékos izzó mondjuk 1-2 órával tovább világít. Míg az erre szánt figyelő rendszer gyenge becslés szerint is 500-700W-ot fogyaszthat. Ez valóban rettentően zöld lesz!