189
Flipperez Otthon Valódi Gépekkel
-
Az a #15-ben van. -
Ha ez part1 akkor lesz és kell part2? -
Ez nem megy. -
Bátyus azt írja, hogy nincs semmiféle rom fájlja. a VP Laucherban látja már az asztalokat. -
A bátyus leszedta. Sikerült beolvastani egy rakás asztalt, de mikor el akarta indítani a TWZ későbbi verzióját fájlokat hiányolt. Nem tudsz összerakni egy listát, hogy lépésről lépésre mit kell csinálni? Nem szeretem azt mikor félprogramozói tudás kell egy játék elindításához. Nincs türelmem már ehhez. :( -
a legszebb asztalokat bele raktam de ha majd + asztal kell akkor csak bele kel tenni játék romját romba és asztalt mappába
http://www.vpforums.org/ -
Én még nem kezdtem el leszedni, csak a bátyus. Tényleg itt van minden? Ő valamit torrentről szed. -
Nekem 5-6 sec után elakad a golyó és összezavarodik a hang sajnos pedig jópofának tűnik. -
de megauplodrol sose fogja töröltetni mint másikról :D -
valaki szórakozik itt sg ről és letiltja fájlokat -
Köszi, szedem amíg lehet. -
gabesz012 #18 Ja és Stern, Data east gépek. Bally-Williams.
Valahogy a hangulatuk 0 az előbbi gépeknek, míg a Bally-Willimas gépeknek annyira jók a zenéi, animációi, hogy megunhatatlanok. :) Illetve a kreativitás; a Ringmaster-től mindig kiráz a hideg :) , Tz-ben a mágneses mini playfield, stb.
-
gabesz012 #17 Fav+
Szerintem teljesen korrektül néznek ki (1680*1050), főleg a Vp9-es táblák. Bár win7 alatt találkoztam kisebb-nagyobb grafikai bug-okkal, de még így is bőven játszható. Az én kedvenceim: Cirqus Voltaire (ezzel sajnos igaziból nem játszottam, sőt nem is láttam élőben :( ), Twilight zone, White water (igaziból talán ezen nyomtam a legtöbbet, sajnos a Vp-s verziója nem olyan jó, és még talán nehezebb is, mint az igazi). Cirqus-t nyomja még valaki? Ki meddig jutott a join the cirqus-ban? Neten láttam videót, amin egy srác step 36-nál járt. :O Nekem idáig 3-ig sikerült jutni 5 golyós setup-al (abban a játékban 130 millió pontig sikerült jutni :) )...
-
Part1 -
Visual_Pinball_VP8X_VP9X_updated_2010_02_23.part2.rar -
felteszem de baszák meg ezt miért törölték semmi jogsértő nincsen benne -
Én is örülnék neki, anno olvastam róla, de türelmem nem volt nekiállni, de ez az all-in-one csomag jól jönne nagyon :D köszi -
Megtennéd hogy újra felrakod másik tárhelyre?
Köszi előre! -
A screenshotok alapján semmi baj nincs. Itt melóhelyen 1920x1080 van és nem vészes. Otthon 1280x0124 van, azon szép lesz szerintem.
Alig várom már, hogy hazaérjek és kipróbáljam. -
Én pár éve foglalkoztam a visual pinballal de amikor nagyobb monitorom lett egyszerűen bünrosszul néztek ki a pályák.
Azóta már fejlesztettek felbontás irányában?
Tehát pl egy ma teljesen átlagos 1680*1050 22" monitoron hogy néznek ki ezek a pályák(most munkahelyen vagyok azért nem tudom megnézni). -
Mond, hogy nem látok rosszul és tényleg a TWZ flippert látom! Ez azonnal kell nekem. Örük hála a topikért! -
-
-
-
-
Előre is elkészítettem egy fajtát amit csak kikel csomagolni aztán setupolni + bele raktam az asztalokat és romokat is azzal se kell már foglalkozni
Letöltés:
Part 1
Part 2 -
értelemszerűen VPinball.exe vel indítjuk a vp8as asztalokat vp9esket meg VPinball905.exe vel
Asztalok Letöltési Helye:
http://www.vpforums.org/ -
Letöltendő Cuccok:
vpinmame_22.zip
(Ezeket kell kibontani a Visual Pinball mappába)
VPVBS3_32.zip
(Ezeket kell kibontani a a Tables mappába)
http://data.hu/get/2258350/s3250u3.zip
(Ezt így ahogy van bekel másolni a samples mappába nem kell kibontani!)
VPinball.exe
VPinball905.exe
(Bemásolni a Visual Pinball főkönyvtárba) -
Visual Pinball
A számítógépeken rengeteg flipperprogram látott napvilágot. Legtöbbjük az alkotók által kitalált pályákkal és szabályrendszerekkel rendelkezett (Tilt, Pinball Dreams, Pinball Fantasies, stb.), de nagyon kevés, mondhatni minimális olyan program volt, mely igazi gépeken alapult (Williams Pinball Classics). Igény volt tehát egy olyan programra, melyben az igazi gépeket lehet kipróbálni. Itt jött a képbe a Visual Pinball.
Ez a szoftver egy flippertervező program, melyben a tehetségesebb alkotók ügyesen meg tudják építeni az igazi gépek digitalizált másait. A következő probléma a gépek szabályrendszere volt: míg a régebbi, egyszerű gépek szabályait egyszerűen le lehetett definiálni scriptekkel, az összetettek gépekét ugyanezen módszerrel megalkotni bonyolult és időigényes feladat lett volna. A megoldást a PinMame nevű emulátor direkt a VP-hez „igazított” verziója jelentette, mely egyszerűen a VPinMame nevet kapta. Az emulátor lényege hogy a gépek eprom tartalmát képes értelmezni és az adatokat „átadni” a VP-nek. Így a tervezőprogram az asztalt az eredeti tervezők által írt szoftverrel futtatja.
Elsőként
tervezzük meg hogy merre lesz a gépen a cucc. Én a C:Visual Pinball –t preferálom, ebben van a program, valamint ezen könyvtáron belül a Tables könyvtárba kerülnek a pályák, a Roms könyvtárba pedig az epromok. Elsőként a VP-t töltsük le. Sok helyen megtalálható, telepítős verzió is létezik, pedig valójában egy darab futtatható .exe file a program lényege. Így a legegyszerűbb ilyen formában leszedni. Jelenleg a hivatalos oldal nem működik, így egyéb oldalakon (www.pinballnirvana.com, www.vpforums.com) kutakodjunk. A korábbi verziók mindig lejártak egy idő után, és nem futottak tovább. Ezt ügyes emberek feltörték, de jó hír hogy a legutóbbi verzióban megszüntették ezt a dolgot, így a VP-t nem kell többet feltörögetni. Ha telepítős verziót szedtünk le, telepítsük a C:Visual Pinball mappába, ha sima exe file, akkor hozzuk létre a mappát, és helyezzük bele a file-t. Utóbbi esetén a „Tables” mappát hozzuk létre kézzel. Következő lépés a VPinMame letöltése, melyet leggyorsabban a hivatalos oldalról (www.pinmame.com) szerezhetünk be. Itt a letöltés részben a „Visual PinMAME (Windows 9x/NT/2000/XP/Vista)” rész alatti „Binary” állomány kell. Töltsük le, majd tömörítsük ki a C:Visual Pinball –ba. Ha mindent jól csináltunk, sok-sok mappa kell hogy legyen benne, kb. így:
Következő lépés a VPinMame „telepítése” mely a C:Visual Pinballsetup.exe futtatásával történik:
Elindul a telepítő, nyomjuk meg az „Install” gombot, majd a kérdésre válaszoljunk Igennel.
Utána pár kérdést fog még feltenni a telepítő, mindenre válaszoljunk igennel vagy OK-val.
Itt lehet beállítani könyvtárakat ahol keresse a dolgokat, alapértelmezésben a saját könyvtárán belüli alkönyvtárakat használja, de ha valaki a rom file-okat máshol tárolja, itt megadhatja hogy ott keresse a Pinmame a file-okat.
Lépjünk ki Quit-tal és kész is a telepítés. Még egy script csoportot kell letölteni (VBScripts) és azt a Tables könyvtárba kicsomagolni.
A VPinMame működése élesben
Ha sikeresen belőttünk mindent, és elindult az asztal, a következő gombok állnak rendelkezésünkre (magyar billentyűzet kiosztás szerint):
F2: a tábla billentyűzet kiosztása
F3: tábla újraindítása (resetelése)
F5: a kijelző megkétszerezése
Bal-jobb shift: a két kar
Z, /, space, t: jobbra, balra, közép, bang back lökés
Enter: plunger:
1: start gomb
2: extra ball buy in gomb
3, 4, 5 gomb: érme bedobása (táblánként változó hogy melyik müködik!)
home: slam tilt
end: coin door nyitása/zárása
Sys9-11 menü gombok:
6: highscore reset
7: up/down
8: advance
9: cpu diagnostic
0: sound diagnostic (ebben az esetben érdemes kilépni teljesen a táblából, mert az esetek többségében a diagnosztikai hang nem múlik el a tábla újraindításával (F3-mal lásd feljebb)
wpc90/95 menü beállítási gombok:
7: exit gomb
8-9: jobbra-balra lépkedés a menüben (ha csak a coin doort nyitottuk ki, de nem léptünk be a menübe, akkor értelemszerűen a hangerőt tudod vele állítani).
Ö: belépés a menübe,illetve enter gomb
magna save gombok: változó mielőtt elkezdenél játszani az adott táblával, és nyomsz egy F2-t, akkor ott megtudhatod a billentyűzet kiosztását az adott
játéknak.
Stern-sega sam menü beállítás gombok:
7: belépés a menübe
8-9 flipperkar gombok: lépkedés a menüben
Start gomb: enter
FONTOS!
A tábláknak minden esetben (a script fájlokat is ideértve) kicsomagolva kell lennie, a romok maradjanak becsomagolva!