52
  • vecseidavid
    Igazából Kína és az Usa nem lézerrel szedett le elöregedett műholdat , hanem rakétával:S
  • Sir Quno Jedi
    Én anno legyek/szúnyogok ellen terveztem ilyet, de esserossz...
  • Sir Quno Jedi
    Azé ez a Szolnokon kilőtt rakétákat ÍGY IS kilövi Pestről vaze!
  • Rotcsa
    A legjobb mondat az irományodban:

"Egyelőre ennyi."

Köszönjük, elég is volt...
  • nonicks
    béláim?
  • Epikurosz
    Tessék???
  • nonicks
    hm..régi filmekből idézni egy ilyen témába:D háááát...
  • Epikurosz
    Boris Zhdanov => Borisz Zsdanov (mert így szeretem :-)

Érdekes ez a lézeres téma.
    Engem kb. 3x lézereztek meg eddig, és szerintem még nincs vége. Kétszer szedtek le a bőrömről vírusszemölcsöket, és egyszer megműtötték a rövidlátó szemeim. Emellett van lézeres mutatópálcám is. Úgyhogy, én tudom miről beszélek!

A tuti ebben az, hogy ha nem lenne az űr katonai célokra való felhasználását tiltó nemzetközi szerződés, a röpködő fegyvereket onnan lehetne a legkönnyebben leszedni, kivéve persze a cirkálórakétákat. (Biztos, tudod, hogy mik ezek.)
    egyébként, itt jön be az az érdekes kérdés is, hogy "Akkor honnantól kezdődik az űr?". Mert senki se higgye azt, hogy az űr határa filozofikus kérdés, és csak akkor röhögünk rajta egy jó nagyot, amikor azon töprengünk, hogy akkor Anettka elérte-e a kozmikus sötétség határát vagy sem. Ez kőkemény biztonságpolitikai kérdés, kedves béláim.

Én egy dolgot mindenesetre nem értek: USA is, Kína is szedtek már le lézerrel kiöregedett műholdat, azok pedig ippeg 2-3-600 km magasan szállnak, tehát mi a probléma? Vagy lehet, hogy a leszedő lézerek földi telepítésűek voltak? Tudtommal nem.

Egyelőre ennyi.
  • Pares
    Bezzeg az űrkutatás jelenlegi állapotával elégedettek. Mondjuk lehet, hogy az még valami hasznot is hozhat, hogyha ilyen lézerekkel kisérleteznek, de azért látszik, hogy sajnos az USA-nak az űrkutatás nem élvez semmiféle prioritást. Inkább púp a hátukon. Nem úgy a hadakozás, abban elképzelhetetlenül nagy pénzeg forognak. A NASA 20 milliárdján is inkább repülőket meg tankokat gyártanának, úgy érzem...
  • gosub
    Csak erre az egy besült rendszerre 5 milliárd!
  • nonicks
    kifejlesztették a rakétát...most fejlesztik a rakéta megsemmisítő rendszert...majd neki állnak fejleszteni azt a rakétát amit nem tud meg semmisíteni a rakéta megsemmisítő...és csak így tovább?
  • FragStaR
    Dr. Octagonapus