96
Segítséget kérnék.
-
#96 Köszi
SrAta -
#95 Sziasztok!
Lenne egy történetem (másolni fogom emrt egy topikban már legépeltem) és szeretnélek megkérdezni titeket, hogy mit lehet tenni.
Tehát:
"Sziasztok visszajött a telefonom szervízből!
SEMMIT NEM CSINÁLTAK VELE!
Bevittem azzal, hogy kibilleg a csatlakozó és nem hallatszik a zene. Csak gyári headsettel volt használva elég sokat és zsebben. Mivel elektronikus vagyok láttam a csatlakozót, és tudtam, hogy a főpanelról leszakadt.
2 hétig ott volt, majd visszaküldték, hogy mechanikai sérülés nem rendeltetés szerű használat miatt. Na most a zsebben fülhallgatóval tartás zenehallgatás közben nem rendeltetésszerű használat?...
Utána is jártam.
Felhívtam a szervízt, aztán kapcsolták az LG HUN kft.-t aztán egy másik szervízt, ahol elmondták, hogy akkoris ezt írják rá (hogy nem rendeltetésszerű használat), amikor a főpanel károsodik és igazából rendeltetésszerű volt a használat csak annyira drága lenne javítani, hogy nem javítják. Na hopp...
Ezekután felhívtam az LG Magyar KFT.-t mivel azt javasolták, hogy vetessek fel reklamációt. Mivel tudom, hogy rendeltetésszerűen használtam, csak a csatlakozónak (szar dobozolás miatt) vagy 1-2-3 tized miliméter játéka, ezért eltört a lába meg leszakadt a forrszem. Namost mivel tudom, hogy nekem van igazam, ezért felvetettem a reklamációt. 15nap az elbírálás, ha érdekel titeket a fejleményekkel jelentkezem.
Jelenleg nem lhet a cuccot tölteni úgy ha nem fogom a csatit és zenét hallgatni sem."
Na most a kérdés:
Ha az elbírálási idő 15 nap utána kérhetem, hogy térítsék vissza az árát, ha a 15 nap alatt nem kerestek?
Tehát van jogom ahhoz, hogy árvisszatérítést kérjek? -
#94 Ezt a szóban, meg főleg telefonon szerződés kötést amúgy nem tudom ki találta ki, de jó nagy hülyeség... Telefonszolgáltatók elég sűrűn csinálják, hogy akciós szarokkal hívnak, amit megköthetek szóban, telefonon (persze azonosítás után, de akkor is), ellenben lemondani már csak személyesen vagy fax-on lehet. Akkor legalább vica-versa is működjön.. -
#93 netes vásárlásnál ahogy megrendelted onnantól kezdve van szerződés. az elállási jog pedig onnantól számítva 8 nap amikor megkaptad -
#92 De épp ez az, hogy a szerződést akkor "írod alá", amikor átveszed az árut. Ok, hogy lehet szóban vagy elektronikusan is szerződést kötni, de mindegyiknél valahogy igazolniuk kell a szerződő feleknek magukat. -
#91 Na vissza lett véve az a farok játék már?? -
#90 csak olyan terméket nem mondhatsz vissza amit egyedi igények szerint gyártattnak le meg még egy két kivétel, de a füles nem ide tartozik, szard le őket.. az hogy nekik nem volt raktáron és rendelték neked nem a te problémád.... -
Lako05 #89 Mi a Saturnban vettunk egy LG monitort 46 000 magyar penzert.. Hazajottem, megneztem neten, ugyanaz a monitor kerult 38 ezerbe, fogtuk, visszavittuk, megmondtuk, hogy vibral a kep. Tesztelgettek azok is ossze vissza, de vegulis visszaadtak a lovet :) -
#88 köszi, akkor ebben az esetben úgynézem elállhatok a szerződéstől. -
#87 katt -
#86 azmegtdhatom melyik törvénykönyv hányas paragrafusa ez? -
#85 "A fogyasztó elállási joga
Írásban tájékoztatni kell az őket minden internetes kereskedelmi forma esetén megillető elállási jogról.
Ezen uniós irányelv által előírt fogyasztói jog lényege, hogy a fogyasztó nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Ezt a nyolc munkanapot csomagküldés esetén az áru átvételétől kell számítani. Szolgáltatás esetén a határidőt a szerződéskötéstől kell számítani, de a letöltéses szolgáltatások esetén ennek nincsen jelentősége, mert az elállási jogot – mint látni fogjuk – e téren nem kell biztosítani. Ha a kereskedő a fogyasztót nem tájékoztatja az elállási jogáról (írásban), a nyolc munkanapos határidő három hónapra bővül.
Csomagküldést érintő elállás esetén általában a fogyasztó köteles a termék visszaküldésével kapcsolatos költségeket állni, de ezen felül a szabály szerint semmilyen más díj vagy költség fizetésére nem köteles. Legkésőbb harminc napon belül a teljes díjat vissza kell fizetni a fogyasztónak." -
Garfield #84 Szerződés létrejöhet szóban, írásban és ráutaló magatartással - ez utóbbira szép példa a webshopos rendelés. Alapvető tévedés, hogy szerződés csak írásban jöhet létre: szépen is néznénk ki, ha az újságárusnál vagy a boltban a vásárlás előtt alá kellene írnod a számodra generált egyedi szerződést. -
#83 *1-nek: én a helyedben kifizettetném a haveroddal a pénzt. az ő hülyesége miatt ne Te szívd meg, illetve ne Te rohangálj a dolog után, hanem Ő, ha már volt ennyire hülye, hogy megkér, hogy vedd meg saját pénzen ennyiért, és erre ő mégis megveszi a hátad mögött... -
#82 Aláírtál valamit a kis kacsóddal? Nem. Úgyhogy innentől simán mondhatod, mint amit alább is írtak, hogy bárki más rendelhetett, aki tudta a neved, címed, telefonszámod.
Nekem ez kissé bűzlik, mert kizártnak tartom, hogy ennyi adattal érvényes szerződést lehet kötni akármire. Se egy kézi, vagy akár digitális aláírás.
Meg továbbra is ott van, hogy webshopos rendelésnél, ahol nem nézheted meg az árut él a 8 napos visszavásárlási gari. -
DeviloftheHell #81 nem veszed át egyszerüen
1. nek meg legközelebb ne vegyél másnak semmit saját pénzböl -
#80 Hát szerintem te akkor sem hitelesítetted,és nem vagy köteles átvenni.Ha várni kell rá akkor simán vissza lehetne mondani,ez csak előjegyzésnek/előrendelésnek számít...(Minden rendes webshopnál így van!)Egyébként csak ijesztgetnek. -
#79 Igen írtam nekik mailt, másnap mikor láttam a visszaigazoláson hogy várni kell 5-7 napot. (főleg mivel szegedi vagyok nem tudom megoldani hogy akármikor csak úgy bemennyek az üzletbe)
Aztán hívtam is őket, aztmondta a faszi, hogy mivel már megrendelték, lehet nem mondhatom vissza, de mivel nem nagy értékű van rá esély hogy jóváhagyja a nemtudomkicsoda. Jóváhagyásról még nem kaptam semmit.(Ezért is telefonáltam) -
#78 És próbáltad lemondani a rendelést?Egyébként biztos vagyok benne,hogy ezzel csak meg akarnak ijeszteni hogy ne mondd vissza a megrendelést.Szerintem ez nem így megy...Akkor sincs semmi ha már itt a futár de nem veszed át.És szerintem ez nem minősül szerződésnek akármit is írnak,mivel a te adataidat bárki megadhatja és te magad ezt nem hitelesítetted. -
#77 #54: Ne a gép mögött legyél kemény.
#67: Olyan életkort ad meg az ember, amilyet akar, ez nem jelent semmit sem.
#1:Ha egy haverod megkér, hogy vegyél meg neki egy 20k-s játékot, akkor előre kérd el tőle a pénzt... -
shumika #76 Szép leoltás XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#75 -
#74 név, cím, telefonszám, email, ami kell a számlázáshoz. És egy fejhallgatót rendeltem 8e ft-ért. ITT az üzletszabályzatuk. -
#73 Illetve mit rendeltél pontosan? -
#72 Szerintem ez nem állja meg a helyét...Egyébként meg milyen személyes adatokat adtál meg? -
#71 csak mert ezt írják:
Webáruházunk termékeinek zöme rendelhető státuszban van, azokat Kifejezetten rendelésre, a termékek befoglalása után a vásárlók igényeinek megfelelően kérjük be beszállítóinktól üzletünkbe. Ennek megkezdése után visszalépési, visszamondási lehetőségünk a beszállítónk felé nincsen. A webáruházunkban leadott megrendelés a vásárló, megrendelő részéről a 2001. évi CVIII. törvény 5.§-a alapján hivatalos, írásos szerződésnek minősül (mely elektronikus iktatásba, nyilvántartásba kerül), mellyel a webáruházban, a megrendelt termék(ek) beszállítására bízza meg a megrendelő Luxméd Kft.-t, ezzel a két fél szerződéses viszonyba kerül egymással. Amennyiben a megrendelő a kifejezetten számára beszállított termék átvételét megtagadja, ezzel szerződésszegést követ el, mely békés rendezésére mindenképpen lépéseket teszünk, ennek sikertelensége esetén jogi úton érvényesítjük a megrendelés teljesítését. -
#70 Nem.Nem volt köztetek szerződés senki sem kötelez! -
#69 nos, akkor ha webshopból rendeltem, akkor kötelességem megvenni a cuccot? -
#68 576-ban? 2010 van, bazdeg! -
#67 a takonyt visszaszívom, a többi áll. -
#66 jaj egyem a mimóza lelked, megilletődtél egy faszt indításon? ami ráadásul nem is ellened irányult? egyem a szíved. amúgy megnézném hogyan adnád a számba a farkad kis takony.
ami igen értelmes hozzászólásodat illeti:
pont leszarom hogy mi van odaírva az üzletszabályzatába, elég a törvényt ismerni, ha annak nem felel meg, kitörölheti vele a seggét. nehogymá egy üzletszabályzat felülírjon törvénykönyvet mert behugyozok (jaj, elnézést, még a végén ez is elpityeredésre késztet, korrigálok) - bepisilek. és nézz utána mielőtt osztod az észt a törvényi szabályozásnak. mindenki jobban járna. -
sanyiute #65 amúgy valami hasonlót "játszottunk el videó kártyával haverommal nem volt jó gépébe el mondtuk és levásárolhattuk ami meg meg maradt pénz azt pedig vissza kapuk. -
#64 miért állna érdekében vetíteni? egy nicknévre úgyse fog senki felnézni... -
Wolfsnack #63 örülnek hogy találtak egy balekot aki kiad 20 k-t, hülyék lennének visszacserélni -
#62 nem értem miért jó neten vetíteni... -
#61 Igen velős mondatod első felére reagálnék...fasszal ne dobálózzunk 'má mert felesleges...másrészt belerágom kicsiny szádba...a mondandó lényege az, hogy előbb tájékozódj aztán vásárolj...ha nem tetszik az üzletszabályzat mert a törvényben előírtaknál előnytelenebb feltételeket biztosít akkor nem kell ott vásárolni...de persze tudom, hogy sokan vagyunk úgy, hogy csak next next next klikk klikk klikk....aztán jön a meglepődés. -
shumika #60 Köszönöm a felvilágosítást.Ezt nem tudtam. Persze nem bántottam volna ugyse max xar napom lett volna. -
#59 nem kételkedem a szavadban (nincs érdekemben), csak belinkeltem, hogy ha fenyegetsz valakit azzal, hogy megvered - és ő ezért megtesz neked valamit, akkor azzal bűntettet követsz el. valószínűleg a rendőr sem akart belebonyolódni (feljelentés, bizonyítékok, stb.) és látta, hogy elintéztétek - így nem kezdte el a hivatalos utat. ha az eladónak mondjuk vérzett volna az orra, vagy látványosan halálra van ijedve, akkor lehet, hogy intézkedik. -
shumika #58 Rendőrt hívtak elmesélték nekik hogy mi történt és a rendőr nem csinált semmit. Nem vagyok kamuzós ha elhiszitek elhiszitek ha nem nem. Nem visszavetettem nem eröszakkal vetettem vissza. -
#57 "Btk.174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
azzal, hogy pultból kihúzással fenyegetted, és visszavetetted vele az árut, amit nem lett volna köteles visszavenni, simán ez alá tartozol - ha rendőrt hívnak, lehet, hogy meglepődtél volna.