20
-
WoodrowWilson #20 Elolvastad-e a cikket, vagy csak trollkodsz? -
#19 Az mér "lesöpörte" ha egy 3 hónapja folyamatosan vetített filmnél többen néznek meg egy új premier filmet? -
sandor8206 #18 lista teljesen rendben van, ez alapján sztem kurva szar év volt filmek terén, gyengus -
#17 A hurt lockert nem mondanám igazán propaganda filmnek.
Közönség nem igazán kajálta, még a gyártási költségét se hozta vissza. -
#16 Ismét egy érdekes megállapítás. Ha készül egy film, amiben meg az amcsi katonák a meg nem értett hősök, és tucatnyian halnak el egyetlen ember miatt (Ryan közlegény megmentése megint csak), akkor abban nincsenek propagandisztikus elemek? Há' má' honne' lennének! Csak azt már megszokta a gyomrunk.
Azért, mert valaminek épp aktuális üzenete van, még lehet jó film, sőt, akkor is lehet az, ha neked nem tetszett. -
#15 Miért, nem? :D Az a film kész, az egész olyan, mint egy amcsi eksöművi, mondjuk a Kommandó (na jó, annyira nem laza...), csak török hőssel. :)
"Hazugság", mert egy film. Azok meg, akik kiakadtak rajta, azért tették, mert szűk volt a látókörük, és túl sokszor nézték meg A Sólyom végveszélybent vagy a Ryan közlegény megmentését... úgy kell nekik. -
radical@work #14 Mármint mozifilm.
Hiába szeretem a BHD, Kingdom és hasonló filmeket, ennél nem jött elő az hogy mégegyszer megnézzem. Avatarnál viszont igen. Szerintem a Kingdom is jobb nála. -
#13 "de mondjuk a nőket nem értem. a női főszereplő és mellékszereplő kategória mindig is nőkről szólt, a jelölt filmek közözz ennyi "macsó", nőmentes alkotás rég volt. az meg, hogy nő rendezte az elsőszámú esélyest, mit mondtam, csak nagyon egyszerű gondolkodással lehet "idén a nőkről fog szólni" mondattal elintézni. ilyen alapont szólhatnak a 3d-ről meg a vizuálról. vagy a háborúról, ha már több háborús film is van. vagy akkor szóljon a szakállasokról, hiszen 3 topfilm jelölt rendező is szakállas. most a szakáll a divat."
Teljesen egyetértek. Ennyi erővel ki lehetne jelenteni, hogy maga az Oscar az aranyművesekről szól, mert a szobrot ők készítik, és biztos nekik kell melót adni évente... -
Csak77 #12 Én imádom a háborús filmeket, de ezt a Bombák Földjén-t képtelen voltam végignézni. Szerintem csapnivalóan rossz film. Hogy miért kapja a díjakat? Gondolom az ultrakemény, semmitőlsemfélő, nagyszájú, parancsot leszaró katona miatt... propaganda kérem szépen, semmi más. -
pixx #11 Egyébként az Avatar is háborús film valamilyen szinten. -
pixx #10 Volt egy film, a Farkasok Völgye, vagy mi volt a címe, de túlságosan nyers volt, így azt mondták, hogy az egész film hazugság. -
pixx #9 Most nem mennék bele a politikába, de az USA mellett ők is kardoskodtak mindkét háború mellett, mára kezdik belátni, hogy hiba volt.
Nálunk meg mentek, mert az aktuális kormány szeret segget nyalni, és ezért mennek, meg ugye a NATO tagok is vagyunk...
-
#8 Én már csak azt várom, mikor egy irakiról készítenek filmet....
persze az nem megy mert mindegyik mocskos terrorista -
winnie #7 " de én külföldön lakom, és szinte hetente látni a bbc-n vagy sky news-on, hogy megint egy vagy több katona meghalt a háborúban. Elég rendesen érinti őket ez a téma, mert szinte mindennap hallani valamit a sajtóból. "
ha magyar hal meg, akkor nálunk is hallani. nyilván akiknek több a katonája, azoknál több a halálhír is. ergó minket is rendesen érint a téma. vagy nem.
"Az oscar mindig divat követő, mikor pár éve szinte csak színes bőrű emberek által rendezet vagy játszott karakterek vittek mindent, vagy mikor a melegekről szólt minden. Idén a nőkről fog szólni. "
ennyire nem lehet leegyszerűsített a gondolkodásod, sokkal komplexebb dolgok ezek. ilyen alapon minden győztesre rá lehet húzni valamit. akkor tavaly india istenítéséről szólt az oscar? 2008-ban meg az irodalomadaptációkról? vagy a sorozatgyilkosokról?
az pedig, hogy az oscar divatot követne, hmm. akkor igaz lenne, ha véletlenül, csak egy kicsikét, egy icipicit eltérne az oscarral díjazott filmek és/vagy egyének névsora a többi díjátadó által díjazottakétól. de nem. idén egyértelmű, hogy szinte minden díjátadón (mér tényleg a 100-hoz közelít a számuk) a hurt locker nyert.
de mondjuk a nőket nem értem. a női főszereplő és mellékszereplő kategória mindig is nőkről szólt, a jelölt filmek közözz ennyi "macsó", nőmentes alkotás rég volt. az meg, hogy nő rendezte az elsőszámú esélyest, mit mondtam, csak nagyon egyszerű gondolkodással lehet "idén a nőkről fog szólni" mondattal elintézni. ilyen alapont szólhatnak a 3d-ről meg a vizuálról. vagy a háborúról, ha már több háborús film is van. vagy akkor szóljon a szakállasokról, hiszen 3 topfilm jelölt rendező is szakállas. most a szakáll a divat. -
pixx #6 Persze, hogy van benne politika, de én külföldön lakom, és szinte hetente látni a bbc-n vagy sky news-on, hogy megint egy vagy több katona meghalt a háborúban. Elég rendesen érinti őket ez a téma, mert szinte mindennap hallani valamit a sajtóból.
Az USA-ban se lesz másképp, itt most nem lesz 13 oscar...szerintem az Avatar 2-3 díjjal hazamegy pár vizuális díjjal, aztán pá'.
Az oscar mindig divat követő, mikor pár éve szinte csak színes bőrű emberek által rendezet vagy játszott karakterek vittek mindent, vagy mikor a melegekről szólt minden.
Idén a nőkről fog szólni. -
NovaTerra #5 Avatar: garafikusokon munkán kivül nagyon gyenge alkotás. persze éljen a 3d, meg a látvány, de szinészi játék, történet, hihetetlenül középszerű. James Cameron nagyon befolyásos filmes és stúdió körökben, de ez a film egy szép látvány, amivel megeteti a világot és a világnak ez tetszik. Emiatt a vélhetőleg a következő filmjei is ezt az irányvonalat fogja követni. -
bladesoft #4 Az angolok gondolkodnak: -vajon akkor számitunk sznobnak ha a közönségkedvenc filmnek adunk több dijat (Avatar) vagy a másik (szintén nagyooon jó) filnek (HurtL.)???
És fej vagy irás alapján döntöttek. -
nkmedve #3 Én még egyiket sem láttam, de személy szerint azt hiszem csak az Avatarra leszek kiváncsi. Valahogy már túl sok volt az ilyen háborús filmekből. Voltak ott nagyon jó régebbi darabok, de az Iraki-Afganisztáni háborúktól már hányingerem van.
A másik, hogy valahogy mindig úgy érzem, hogy amikor az ilyen (aktuális háborús témát feldolgozó) filmek ilyen nagy elismeréseket kapnak annak inkább politikai okai vannak. Ha mondjuk egy ákármilyen más (nem aktuális és nem feltétlenül Amerika vagy Anglia által vivott) háborúról szólna a film akkor biztos megnézném (kiváncsi lennék akkor mennyi dijat kapna). -
Cat #2 Mármint látványban. -
radical@work #1 Hurt Locker pedig annyival nem is jobb film. Avatar sokkal nagyobb élmény volt.