3
 • sathinel
  #3
  Nem tudom hányan olvastatok Cyberpunk könyveket, de azokban leírt sötét jövő elég gázos. A lényege hogy az államok hatáskörét addig korlátozzák, hogy a cégek városrészeiben, felhőkarcolóiban biztonság van, a közutakon semmi sem garantálja a biztonságod. A lényege hogy a cégeknél lehet kamera, stb megfigyelhet, de a közembereket leszarják mi lessz velük, amíg nem a cégnek dolgozol. A Cégek pénzüknél fogva befolyásolják az államot, de csak saját érdekükben, és a közember senkit nem érdekel. Sokszor a cégek okozzák a legtöbb gondot.

  Egy erős állam ami felügyeli a cégeket és embereket, de nem él vissza az infóval az sokkal jobb lehet. Bár itt az emberek magatartása miatt van sok emberben ellenérzés, és a politikusok mint az állam vezetőibe vetett bizalom is érthető okok miatt csökken.

  Erre jó példa pl a wow. A wow-ban is láthattak minden játékost, és nyomon követhettek, mégis sokan olyan területekre tévedtek ami nem megengedett) És ezekre csak utólag jöttek rá. Hiába a lehetőség ha nem élnek vissza vele, és nem figyelnek meg mindenkit. Pl én is jártam még meg nem nyitott területeken, és észre sem vették. Pedig programozással megoldható lett volna hogy ha valaki odatéved szól a progi nekik autómatikusan vagy kidob engem.

 • okosan gyerekek
  #2
  Let us believe in them!
 • Tetsuo
  #1