53
  • Papa01 #53
    Azért azt ne feledjük el, hogy egy ökölvívó tudja, hogy ez megeshet vele a ringben, hisz azért megy oda, hogy bokszoljon.

A hokis, meg nem azért megy a jégre, hogy verekedjen...
  • Balintos
    jah, bokszmeccsen is a kommentátor mondja azt hogy 'Erdei, nem szabad ilyet! Zsolti, felszakadt a szemöldöke, hagyd már abba! Valaki válassza már őket szét!! Miért nem csinál semmit a bíró???!?!?!?'
  • Papa01 #51
    Pontosan!! Igazad van!

Ugyan mivel különlegesebb a hoki, hogy ott el kelljen viselni ilyen idióta Léderer szintű majmokat, illetve azt, hogy a "sportolók" egymást véresre verik?
  • Molnibalage
    Benne van a hoki szabálykönyvében, hogy bunyózni márpedig kell úgy, hogy vér is folyjon? Nem is tudtam. Mi lesz a jövő? Ütővel verik agyon egymást vagy esetleg a bedobott késekkel elkezdik darabolni egymást?
  • Molnibalage
    Turbómagyarokkal nem kell foglalkozni...
  • Molnibalage
    Én pedig pont emiatt nézek egyre kevesebb focit. Ez kb. azt jelenti, hogy a BL döntőt esetleg megnézem. Én focit akarok látni és nem bírkózást, meg boxot. Ha az értdekelne, akkor azt nézném.

Vicc az a szint, ahova a világ labdarúgása süllyedt.
  • hypno
    Teljesen jól közvetített Léderer. Ne makogó decens nyúlbélák közvetítsenek egy kemény sportot, hanem aki bele tudja élni magát a helyzetbe.

Tudomásul kell venni, hogy a küzdősportokon kívül a hoki az egyetlen, amihez hozzátartozik a bunyó. Akinek nem tetszik az nézzen mást.
  • Atomreaktor
    nem a bunyóval van a baj, hanem a riporterrel. és sajnos azokkal is, akik ezt természetesnek veszik, hogy így kell közvetíteni egy meccset. értékek itt már nem nagyon vannak.
  • Vanek úr
    Érdekes módon vannak (voltak) olyan riporterek, akik 'normálisan' tudnak (tudtak) közvetíteni, de ilyen helyzetben eszükbe sem jutott volna egy ilyen kommentárt leadni, mert Ők tudják, hogy mi egy kommentátor dolga, és hogy meddig mehet el.

Szabályokhoz: 2+2 percet akkor adnak, ha mondjuk Te egy 2 perces kisbüntetéssel járó szabálytalanságot követsz el, de közben a sértett játékos vérző sebet kap. Bunyó kezdeményezés az EBEL ligában is azonnali végleges kiállítás (és még 5 perc bünti is), mint ahogy a videóban is említik (nem véletlenül voltak tavaly rengetegen eltiltva a Volánnál; mert ezek után még fegyelmi is járhat).
    A rájátszásban más szabályok vannak, és ott tényleg 2+2 az "előre nem megbeszélt" verekedés (de ez a bunyó már annak számít ott is; így ott is 5+végleges a díjjazás); de hogy ez miért van, az más kérdés (vagy nem akarnak annyi eltiltást; vagy mivel jön az idény vége, így engedékenyebbek; vagy hogy 'látványosabb' legyen a meccs).
  • Papa01 #44
    Ez egy idióta... Végleg el kéne takarítani a fenébe...
  • Mészy
    OK. Igazad van, de valljuk be sokkal gyakoribb, amikor fogatlan emberek küldik egymást melegebb éghajlatra, durvább esetekben meg egymásnak esnek.
  • DjDano
    Hülye barom....
  • pixx
    Most nem értem mi a baj, összementek, ez a játék része, után a szlovén rávágott egyet az ütővel az arcára, majd ezek után, még neki állt feljebb. Elverték a pofáját, és a kommentátor közvetített, és szurkolásra bírta az embereket. Ez a dolga? Ez a dolga. A bírók is hagyták, hogy menjen a bunyó. Akkor?
    Amúgy, aki itt sportszerűtlenségről papol, az még életében nem hoki mecset, de még autó versenyt. Ez ezzel jár.
    Egy érdekesség Richard Dean Anderson (csillagkapu), is profi hokijátékos volt, de egy meccsen úgy fellökték hogy 16 helyen tört el a keze, később visszament, de akkor rávágtak a kezére hokiütővel, és eltört neki megint. Orvosai tanácsára abbahagyta a játékot, mert még egy sérülést nem bírt volna ki a keze. Mégse tartotta szabálytalannak, ami vele történt. Ez a sport része.
    A győzelemre hajt mindenki, és legtöbbször elszabadulnak az indulatok.
    És Gergő elég kesztyűs kézzel bánt vele, jobban is helyben hagyhatta volna.
  • DjDano
    Ha valaki nem látja, hogy itt mi volt a probléma annak igen csak baj van a fejével... Félre kéne tenni a nacionalista hülyeségeket és azt kéne világosan látni, hogy egy riporter nem buzdíthat erőszakra senkit SOHA,semmilyen körülmények között!
  • csuszi
    okos vagy, vigyél politikát a sportba. ezért rühellem a szélsőséges fajtád, nem tudod hogy hol a helye a politikának. itt helye van te kretén? és ha valaki zsidó akkor nem magyar. de utálom az oly primkókat mint te.
  • ziipp
    Valami hasonlót akartam írtam volna én is.

Egyébként jól kiderül az ilyen híreknél, hogy ki az aki magyar, és ki az aki idegen...

Például a Webisztán zsidó IT oldalon, amikor megdobálták Steve Balmert jöttek ám a szép hozzászólások. Egyik, másik. Nem mondom, hogy mindegyik ilyen volt, de már ez a kettő is elég kedélyborzoló, azt hiszem.
  • pepe792
    "Amikor egyfelől Léderer Ákos, másfelől főnökei mutatványát elemezzük, egyvalamiről nem helyes megfeledkeznünk. A kommentátor érti a hokit, az RTL Klub vezetői nem értik. Léderer nem utcai vérengzést közvetített elhivatottan, hanem hokibunyót. A pofozkodás a jégkorongban nemcsak a show része, hanem a feszültség levezetésének legitim eszköze is. Ebben a sportban nincs fetrengés, színészkedés, és alattomosság sincs. A játékosok kezében fegyver a bot, veszélyes eszköz lábukon a korcsolya. Ezekkel soha nem élnek, aki mégis, azt kiveti magából a közösség. A bunyó ellenben szemtől szembe megy, és soha nem addig, amíg a másik már nem mozog."

http://comment.blog.hu/2010/02/11/engedjetek_szarnyalni_lederer_akost_2
  • narumon
    A fociban nem tilos a kontaktus csak néhány puhány magyar bíró szerint, akik kosárlabda szintre akarják vinni a sportágat. A fociban egyébként létezik a testtel lökés ami elvileg teljesen szabályos. Kézzel nem lehet lökni.
  • Madara 91
    Nagy Gergő az esetről:

"Egy a kettőben vezettem kapura a korongot, amikor a szlovén játékos elütötte a lábamat, ettől ki is csúszott a pakk. A földön fekve aztán fejbe vágott, odaszúrt a bottal. Ezek után - amit nem kellett volna - szóvá tettem, hogy ez miért is volt. Aztán kaptam egyet tőle, adtam is neki egyet, majd odébb korcsolyáztam. Ekkor ordibálták ketten, a kapusuk és ő is, hogy most már álljak bele, ne legyek olyan, mint egy kislány. Ledobta a kesztyűt, aztán ez lett belőle, kaptam is, adtam is pofonokat… A mérkőzésről összességében az a véleményem, hogy nehézzé tettük magunknak a győzelmet, ami a szív diadala volt. "

A német RTL vezetői örökre el akarták tiltani Léderert,de a magyar RTL Klub vezetői kiálltak mellette és így megúszta 3 hónappal...

• narumon
    Rohadtul utáltam ezt a Léderert de most nagyot nőtt a szememben. Ezt így felvállalni élő adásban! Sokkal tökösebb mint hittem az RTLKlub és az összes álprűd tévé rádió meg menjen a picsába!
  • grobs
    A labdarúgásban nem tilos a testi kontaktus. Mind a lökés (testtel), mind a becsúszást pontosan szabályozza. Ki meddig mehet el.
    A kosárlabda az ahol szabály szerint tilos a testi kontaktus, de ez mérkőzésen ritkán igaz.

A jégkorongban nem csak a testi kontaktusnak, de a verekedésnek is van írott és íratlan szabálya. Ez egy ilyen sport. Aki nem bírja ne csinálja, ne nézze. Ne akarja senki kitalálni, hogy ezeknek az embereknek igazából teázni kellene a jégen mert az lenne civilizált.
    Egy olyan sportot ahol nincs megállás (ezért van 3-4 sor), és nincs simogatás nem lehet úgy közvetíteni, hogy közben megalszik a riporter szájában a tej. Léderer jól közvetített, még akkor is ha egyébként nem bírom. Ha jégkorongban verekedés van, akkor verekedést kell közvetíteni. Senkit nem vittek korházba, senkinek lett maradandó sérülése. Ha úgy tetszik nem történt semmi különös. Ez egy ilyen játék.
  • csuszi
    tévedés. rájátszás 2+2 perc ebel.
    focikommentátornak szar. jégkorongközvetítőnek nem.
    akik szerint jogos az eltiltás mivel lusta vagyok egy másik fórumról bemásolom amit írtam:
    "1. igazad lenne HA ez egy fociban lett volna pl. mert azt nem látod be, hogy nem lehet minden íratlan szabályt ráhúzni az összes sportra. mindenki elítélné léderert (és szociopatának is tartanánk) ha teszem azt drukkolna lékó péternek amikor az felállna és bepancsolna kramnyiknak egyet, mert a geci húzott egy alattomosat a táblán. de ez másik sport, ahol a bunyó nem olyan ördögtől való mint más sportágakban. kérdem én olimpiai döntőben az egyik szerb 10.-re pancsol be a magyarnak víz felett és a bíró nem látja vagy nem akarja látni, mi a faszt kellene csinálnia a kommentátornak amikor a mi kutyánk kölyke bever egy embereset az ellennek. vannak sportok ahol szégyellném hogy egy magyar lejárat minket és ha tehetném elnézést kérnék (sportok 95%-a), de vannak sportok ahol nem olyan nagy szám ez - vízilabda, jégkorong, megérthetnék a laikusok.
    2. a kommentátornak nem csak az a dolga, hogy közvetítse amit lát, azt én is látom, hanem közvetítse amit érez, az atmoszféráját a meccsnek. hisz próbálja behozni a meccs hangulatát a szobámba, ha már nem lehetek ott.
    3. legye pártatlan országhatáron belül, azon kívül kutya kötelessége a magyarnak szurkolni. - mondja ezt egy baloldali liberális gondolkodású ember (nem szdsz-es vadliberális)"
  • Lalee1
    Rosszul fejeztem ki magam, elnézést. Mondjuk akkor azt, hogy "elfogadott magatartásforma" vagy csak annyi, hogy benne van a játékban. Futballban is tilos a testi kontaktus a szabályok szerint, a gyakorlatban meg mégsem.
  • winnie
    én csak a "minden nap erőszak "ostobaságra reagáltam. de ha már.

"énzt kapnak a nézők és a vendégek azért , "

anyám..., újszülöttnek tetszik lenni?:) ugye nem írtad komolyan?:)

a tévés közönség persze, hogy pénzt kap, vannak hivatásos nézők is, öreg mamik, aki talkshow-ról vetélkedőre járnak. és a legtöbb műsorban kapnak a szereplők, a beszélgetők "fellépési díjat". naná, hiszen azzal, hogy 2-4-6 órát munkájuktól távol töltenek, bevételtől esnek el - egy szakértő sem hobbiból megy el a híradóba szakérteni.

és persze, hogy a szerkesztők előre tudják a sztorikat, instruálni kell a vendlgeket. még a fábry show-ban is vannak előinterjúk, hogy ne érje meglepetés a műsorvezetőt, aki előre tudja, mit kell kérdezni. ettől még mindenki a saját történetét adja elő, hiszen semmi értelme bármit kitalálni, elég csak lemenni az utcára vagy felütni az újságot. a valóság mindig sokka durvább a képzeletnél..
  • winnie
    olvasd el még egyszer, hogy mit írtam. semmi petícióról meg játékosokról nem volt benne szó.
  • bvalek2
    Megnéztem a videót, ami Léderert illeti, szerintem az eltiltás indokolt volt, bár a helyében én is Hajrá Gergőőőőt üvöltöttem volna :) Aki még nem teljesen agymosott, az nem is viselkedhet másként.

Gergő még azután is kerülte az bunyót, amikor már Susanj arcon ütötte az ütőjével, miközben a jégen hasalt. Csak amikor nem volt választása, akkor szállt vele szembe. Jól látszik, hogy aki józanul hideg fejjel üt, az be is talál. Ami pedig utána történt, azon látszik a két ember jelleme...

Ezt a videót terjeszteni kéne, nevelési célzattal: nem engedni a provokációnak, akkor sem ha megalázó, viszont ha helyzet van, akkor keményen helyt kell állni.

Ez a magyar virtus
  • Narxis
    Te nagyon el vagy tévedve, még petíciót is írtak, hogy ne közvetíthessen focimeccseket mert mindig összekeverte a játékosok nevét és hülyeségeket mondott.

www.nb1.hu

itt kérdezd meg, hogy mi a véleményük róla mint kommentátor. Egyébként a való életben REAC szurkoló. :-)
  • Vanek úr
    Ja, még egy kiegészítés: a bírók nem azért nem avatkoznak közbe korán, mert 'ez benne van a játékban', hanem mert 1) nem akarnak ők pofonokat kapni, így csak akkor avatkoznak közbe, ha úgy tűnik, amúgy is vége lenne a bunyónak; 2) hagyják, hogy inkább akkor verjék ki egymásból a feszültséget, mint hogy később egy sokkal nagyobb verekedés legyen belőle.
  • Vanek úr
    Izé. Szabályok adta keretek között? A szabályok szerint tilos a bunyó, végleges kiállítás jár érte - vagyis nem egy 2 perces kisbünti, vagy akár egy 5 illetve 10 perces nagybünti, hanem végleges kiállítás. Ennyit a szabályokról, és az azok által adott keretekről.

Egyébként általában én sem bírom Léderer stílusát. Az még rendben van, hogy szurkol a saját csapatának; de az, hogy minden egyes kis megmozdulásnál úgy ordít, mintha valami hatalmas gólt szereztünk volna, az számomra (hangsúlyozom: számomra) már idegesítő.
    A fenti konkrét esethez meg annyit, hogy ami fentebb volt, az nem szurkolás volt. Az addig OK, hogy az amerikai NHL-es hokimeccseken engedélyezett a kisebb összecsapás (és max csak 2 percet adnak érte), de az európai hokiban inkább a játékosok védelme van előtérben, és minden verekedést büntetnek. Az meg, ahogy a szabályokon túli (sőt, szabályokban tiltott) verekedésre buzdította a játékost (és legyen az akármilyen nemzetiségű, akármilyen sportoló, akármilyen helyzetben) és ahogyan tette (érdemes meghallgatni a kommentálását), az alapján szerintem igaza volt az RTL-nek.
    Az, hogy bizonyos szurkolói csoportoknak tetszett, az más tészta. A petárdázó, mindent és mindenkit szanaszét verő szurkolói csoportoknak az is tetszik, amikor egyesek törnek-zúznak, és másokat vernek.
  • Lalee1
    Hasonló a véleményem. Gyűlöltem ahogy, a soproni liga meccseket közvetítette. Itt viszont komolyan mondom még emeli is a színvonalat.
    Egyébként nem tudom mi a gond a közvetítéssel, nem vagyok hatalmas "nagymagyar" de azzal, hogy a saját országa csapatának szurkol nem tudom mi a baj, mégha ekkora átéléssel teszi is azt. Nem azt kérte, hogy nyiszálja le a korcsolyával a fejét, vagy üsse tovább a földön is, csak azt, hogy a szabályok adta keretek között fordítsa a maga oldalára a szituációt.
  • roenick
    Te elhiszed ezt a hatalmas érzelmet????
    Nem gond , hogy megjátszás az egész!Pénzt kapnak a nézők és a vendégek azért , hogy tapsoljanak és az előre megbeszélt történetet elmondják!
  • winnie
    na ja. a rádióriportereknél nincs határ, nekik mindent át kell adniuk:)

léderer egyébként túl harsány, ami egy nb1-es foci meccsen valóban gagyi volt, mert vébédöntőként közvetítette a leggyengébb meccset is. viszont ez a stílus a pörgős jágkoronghoz illik, ráadásul ott egy magyar csapat törekszik a csúcsra. a bunyó meg a jégkoron része, a bírók is megvárják, míg letudják a nézeteltérést.
  • winnie
    "Mónika és a hasonló szar műsorok nem az erőszakot mutatják be minden nap? "

hmm. a mostani adás tartalmából: "Utolsó történetünkben egy úr a vendégünk, aki úgy érzi, 53 évesen most találta meg élete párját és mindössze három hónap ismeretség után szeretné, ha párja hozzá költözne, s most Valentin-nap alkalmából megkéri a kezét. A hölgy elmondja, hogy a férfitól minden szeretetet és gyengédséget megkap, amire egy nő vágyhat, és annak ellenére, hogy a férfiakban már sokat csalódott. De vajon igent mond-e a lánykérésre?"

minden nap. csak az erőszak.
  • lordofchaos
    Olimpia
  • lordofchaos
    Erről csak a következő intelligens, visszafogott stílusban tudok nyilatkozni: A jó ***** anyját az RTL Klubnak.
    http://www.youtube.com/watch?v=fw7sIA4wpN0
  • Mészy
    Ezért letiltják? Semmi rossz nem volt ebben. Szurkolt.
    Nála sokkal de sokkal rosszabbak vannak a tévékben nap mint nap. Mónika és a hasonló szar műsorok nem az erőszakot mutatják be minden nap? Buta valóságshow-sztárok? Azok mehetnek?
  • Rotcsa
    1. Nem buzdította szabálytalankodásra.
    Ha megfigyelted, először azt kiabálta, hogy "Le kéne állítani a játékot!"
    2. Akkor kezdett el Nagy Gergőnek drukkolni, amikor már a szlovén ledobta a kesztyűt és elkezdte püfölni. Te mit csinálsz, ha megütnek? Azt mondod, hogy:"ez szabálytalan, légy szíves ne csináld?" Pláne egy jégkorong-meccsen??!
    Ha már bunyó van, akkor evidens, hogy nem a szlovénnak fog drukkolni! Jól tette, én is élveztem, hogy beverte a fejét a gyereknek! Ő kereste a bajt, meg is kapta, mi meg jól szórakoztunk. Ennyi.
    3. Lehet őt szeretni, vagy nem szeretni, de aki azt mondja, hogy "letiltanám a lépernyőről" az tegye már fel magának a kérdést, hogy akkor is ezt mondaná-e, ha más riporterről van szó.... Az esetek többségében azok mondják ezt, akik amúgy sem szeretik. Tény, hogy mond hülyeségeket és ezért sokan nem csípik, de ettől itt el kéne tekinteni. Nekem sem tartozik a kedvenceim közzé.
  • Matt0123
    Természetes, hogy a közvetítő is a saját csapatnak szurkol, de ez nem azt jelenti, hogy a csapatot buzdítani kell a szabálytalankodásra...
  • pepe792
    A riporternek meg fizetésemelést kéne adni!
  • pepe792
    Látom te még nem láttál soha életedben jégkorongot. A bunyó a jégkorong velejárója.