60
  • Epikurosz
    Menj, igyál meg egy sört. Jobban jársz.
  • Loverman
    de jó hogy valakik mindenhez értenek! csak kár hogy ezáltal semmihez... hülyék okoskodnak ugye ... ;)
  • djhambi
    Ha belegondolsz, nem maga a verselés elnevezése számít, hanem a kifejezőeszköz, maga a vers többlete, hívhatják úgy, hogy ütemhangsúlyos, időmétékes, vagy x, vagy manó verselésnek. Azért nevezik el, hogy meg lehessen példákon mutatni és meg lehessen tanítani olyanoknak, akik újak a témában. Végsősorn, ami a fontos viszont, az a művészi többlet, amit a forma is okoz a default mondanivalón kívül.
  • Epikurosz
    Ez a Petőfi vers hangsúlyos magyar verselés, ha jól tévedek.
  • djhambi
    Igen, de a piás hanulat miatt szándékosan tördelt a forma. Ilyen rövid gondolatai vannak és rövid mondatai egy félrészegnek. Plussz a szóhasználat, sörivva, azon nyomba', szemem homály (nem szemem homályos), nem vonszolom a testem, hanem sörivva zúgom vonszos testem... Ezért ilyen szakaszosa versforma is, ez is kifejezi a hangulatot. Ha vesszőt raknék a sorvégekre, akkor sokkal könnyedebb, lágyabb lenne, az pedig ütné a feelinget. :)
  • Epikurosz
    Egyébként Petőfi egyik híres verse is vegyes:

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
    - - .. - .. - .. - .
    Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,
    --..-..-..-
    De látod amottan a téli világot?
    Már hó takará el a bérci tetőt.
    Még ifjú szívemben a lángsugarú nyár
    S még benne virít az egész kikelet,
    De íme, sötét hajam őszbe vegyül már,
    A tél dere már megüté fejemet.
  • Epikurosz
    OFF
    Hűha!
    Ezt nem ismertem, bár bevallom én is írtam már ilyent.
    "4) Rímes-időmértékes verselés
    - Más néven nyugat-európai verselésfajta
    - A vers mindig az uralkodó verslábról kapja a nevét
    - Az uralkodó versláb mindig a verssor utolsó verslába
    - Mindig azonos verslábakra végződik, a sorok rímelhetnek egymással"
  • Epikurosz
    Bocs, nem epigrammát akartam írni, hanem időmértékes verselést, de nem jutott eszembe. Itt elmagyarázzák.
  • Epikurosz
    Na, látod ez már egész jó, bár lehetne még csiszolgatni rajta.

Nem muszáj minden sor végére pontot tenni. Túl kopogós lesz.

Inkább:

Sörivva zúgok csönd-magányba,
    Fejem kattog, rekedtesen,
    Szemem homály, fátyol, köd takar,
    Nyílnak a bajok, kellemesen.

És vagy rímelünk, vagy epigrammát írunk, esetleg a kettő harmonikus kombinációja (keveseknek sikerül!), de a kettő nem szabad, hogy kioltsa, megtörje egymást.
  • djhambi
    A hallgató fura zaj pedig a fülzúgás, amit tökélees csöndben bármilyen piás ember hallhat. Kihangsúlyozza a tökéletes csöndet.
  • djhambi
    Ha más sörök és versek. A forma (szaggatott és vissza-vissza térő kifejezések, szóismétlések) szándékosan tükrözi az ittas ember gondolati zaklatottságát. Mindenki tett olyan dolgokat, amit megbánt másnap - így nem kell ragozni a tiszta kényszert sem. A nyomor egy összetettebb dolog, minden ember által létrehozott "rossz dolog" szimbóluma. Ennek részét képezi a megbánt esemény is.

Éjfél múlt

Sörivva zúgok csönd-magányba.
    Fejem kattog, rekedtesen.
    Szemem homály, fátyol, köd takar.
    Nyílnak a bajok, kellemesen.

Nyissatok utat a nyomornak!
    Sörivva zúgom vonszos testem.
    Lidérc fák vígan rémisztgetnek
    A lassú, koszos, néma esten.

Puhán halok csönd-magányomba.
    Egy sárga csóva rózsát karcol.
    Nyissatok utat azon nyomba’,
    A nyomor önmagáért harcol.

Sörivva zúgok, rekedtesen.
    Hallható végre a fura zaj.
    Komor nyomor zúg velem utcán,
    Mögöttem settenkedik a baj:

A kéjbe nyúló tiszta kényszer.
  • reszcsi
    Egyébként ebben a megkívánási dologban én is hiszek. Pl csoki, van hogy hetekig nem eszek, aztán egyszer lekattan, akkor benyomok egy fél táblával és kész. DE ez ezer más kajáról elmondható, van hogy azt érzem, most ezt kell ennem vagy azt. Gyanítom ennek közele lehet, hogy a test jelez, valamiből hiányt észlel és tudja, azt miből szokta megkapni.
    Olyan ez, mint az orvoslás. A legtöbb gyógyszerről azt mondják az nem gyógyít, csak szól a testnek, hogy mit kéne csinálnia. Ha a test jól működik, ezt tudja magától. Persze manapság hogy mi működik jól bennünk, az jó kérdés.
  • Epikurosz
    Bocs, ezt elrontottam :-)
    "hogy ippeg mire van szüksége a szervezetnek..."
  • Epikurosz
    Nos, hogy Ariadné fonalát el ne veszítsük, ebben az okoskodásban, a sör is adott embernek, adott korban, állapotban, hangulatban lehet kiváló ital, máskor meg nem biztos, hogy ajánlott, bár az tény, hogy kevés rizikóval jár, gyakorlatilag naponta megihatsz egy kis üveggel, kutyabajod sem lesz tőle. Olyan, mint a kenyér, a risz, vagy a burgonya. Naponta fogasztható, bár biztos meg lehet unni, ezért váltogatni kell sima vízzel, ásványvízzel, néha egy pohár fröccsel, gyümölcslével, sőt, - horribile dictu! - néha még egy kóla vagy Pepsi is becsúszhat.
    Egyébként, ugyanazok a létfontosságú cuccok több ételben és italban is benne vannak, és ippeg ez a dolog szépsége, hogy más ízben, csomagolásban, kiszerelésben viszed be ugyanazt.

Ha az embernek mindneféle műkajával és szintetikummal nem rontották még el a megkívánási érzékét (amely egyfajta 7. érzék!), az nagyon jól tudja jelezni, hogy épp mire van szüksége a szervezetnek. Persze, az ember hajlamos mindig többet enni a kelleténél, hogy raktározzon ínséges időkre, ezért van szükség a tudatosságra is, amely féken tudja tartani a torkos ösztönöket.
  • Epikurosz
    A táplálkozás egy kutya dolog, ugyanis ott egyszerre lehet igazad is, meg nem is.
    Mert nem mindegy, hogy valaki ippeg milyen állapotban, életkorban van, kórelőzményekkel rendelkezik stb.
    Ugyanis, egy gyengén táplált embernek a sok tojás áldás, egy kiegyensúlyozottan, sokat evőnek meg nyilván vissza kell fognia magát.
    A napi fél-egy liter bor jó lehet egy kiváló májjal, gyors anyagcserével rendelkező fiatal embernek, de átok lehet egy májgyenge, öreg embernek.
    Ha valaki sokat mozog, annak másként, más mennyiségben kell táplálkoznia, mint annak, aki keveset.
    A tej egy kiváló fehérje és kálciumforrás, de tejcukorérzékeny embernek nem ajánlott.

Én egyébként ezt a dolgot, mármint az egyéni jellemzőktől függést leírtam a Lenkei multivitaminjaival foglalkozó indexes topikban is, amíg ki nem zártak onnan a "toleráns" álliberális, manipulatív moderátorok. Utána lehet nézni. Dióhéjban, nincs jó multivitaminkészítmény, mert egy standard receptúra szerint készülnek ezek, holott minden egyes embert egyénileg meg kellene vizsgálni, laborvizsgálatokat is kellene végezni, és teljesen személyre szabottan kellene kidolgozni a neki megfelelő multivitamint. Lehet, hogy egyes embereknek nem is kellene semmennyit fogyasztani ezekből.

Amire én gondolok - és biztos vagyok, hogy a liberál-szocionista tolvajrablók már erre az ötletemre is elcsapnak, de sajnos a technikával még nem állunk ott, hogy olcsón meg lehessen csinálni - az gyakorlatilag egy olyan automata, mint a színkeverő. Ma bemész egy festékboltba, megadod a színkódot, és a gép kikeveri neked ippeg azt a színt. Utána palackozza, és viheted haza boldogan.

Gyakorlatileg ezt lehetne megcsinálni úgy, hogy beülsz egy testszkennerbe, amely felméri az állapotod, esetleg vért, vizeletet és székletet is vesznek tőled valahogy, megméri a súlyod, vérnyomásod, pulzusod, ereid állapotát, testzsírarányt stb. stb. utána kezedbe nyom egy doboz multivitamint, és jól seggberúg, mehetsz hazafelé.

• Tetsuo
    Igy van, de ha kicsit is utanaolvasol, nem tudnak atbszni ilyenekkel..
    Fontos, h az ember tisztaban legyen a taplalkozas alapelveivel es legyen alapveto anyagcsereismerete, ne nezzen hulyen, ha pl. P-vitamint emlitik, stb.
    Ezt altalanosban kene tanitani, de nem veletlenul nem tanitjak..
    Ovatosan kell kezelni es szurni az infokat. Szendi paleolit taplalkozasat sem kell elhinni kapasbol, fell kell ismerni azt, h pl. Lenkei is reklamoz a konyveben..
  • Epikurosz
    A sajtóban időnként felröppenek ilyen cikkek, attól függően, hogy melyik nagyvállalatnak van pénze reklámra.
    Egyszer a vörösbort dícsérik, most ippeg a sört, a kávét ma épp letolták, de holnap zsebbe nyúlnak a kávégyárak, és lesz pozitív cikk. Utána jön a tojásháború, a vaj-margarin csata...

Tavasszal aztán, a turistaidény előtt a görögök, az egyiptomiak vagy a törökök ippeg fel fognak fedezni valami régi romokat, csontokat múmiákat, vagy ippeg eldugott festményeket.

Vágod, ugye?
  • Balintos
    TB támogatás?
  • alcotb
    lool...aztán majd mindeggyik így fog kinézni:

énis iszom de rendesen...inkább minthogy napi 2l kóla...oszttársaim minden nap isszák a szar kólát...felének ki vannak rodhadva a fogai...inkább megiszok minden nap 0.5l sört...mellesleg nekem jobblesz a rfeakcióidőm tőle és tanuláshoz is nagyon jól tud jönni 1(!) üveg sör.
  • duke
    "Igyon sört, ha erős csontokat szeretne"

Folleg meg a fejlodesben levo gyerekeknek volna nagy szukseguk sz eros csontokra.
    Szornyu ha belegondolok,hogy manapsag a gyerekek,csak 10-12 eves korukban kezdnek aktivan alkoholizalni.SOKKAL korabban kene,mar az ovodaban kotelezove tennem a sorozest.A teljesen ertelmetlen haszontalan es unalmas delutani piheno helyett bevezetnem a delutani sorozest.Amig meg nem issza az eletkoranak megfelelo mennyisegu sort(3 eves 3 uveg ,5 eves 5 uveg) addig nem jatszhat.
  • djhambi
    Égetett cukor nem hízlal? Amúgy a sörhas az micsoda? Valameyik biológus csak tud rá válaszolni, engem érdekel.
  • sathinel
    Lol Itt UK-ban mindenki sörözik de rendesen. A csajok nagyrésze is. A kutatás tárgya kicsit vicces elnézve hogy buliznak:d Végülis erős lessz a csontozat:D
  • emile zola
    azért jó lett volna látni az eredményeket is, h melyik sör a legjobb ebből a szempontból:)
  • Narxis
    Nem.
  • Epikurosz
    Én szoktam Schloßgoldot inni. Akkor most erősek a csontjaim?
  • Hegi90
    gratulálok
  • Tower Guard
    Jóeez.
    Heti 3szor leguritok alkalmanként 8-12 üveg sört, vagy 3-4 liter bort, aztán jó az élet (főleg ha pálinka is szorul közé pár felessel legalább)
  • Hegi90
    kár hogy a sör nem hízlal és koleszterinből is az egészségeset tartalmazza

de azért okoskodj tovább, engem szórakoztatsz
  • A1274815
    Megette a fene azt a társadalmat amely csak (részeg) hülyékből tud fennállni, akkor annak a társadalomnak kell egy "generál" reset.
  • Balintos
    szocializálódás szempontjából ez pozitív
  • norbre
    ehet ihat bármit az ember ha nincs meg a megfelelő vérkeringés ami segít beépíteni a cuccot a szervezetbe, ahhoz meg mozgás kell
  • Sheltem
    Ó apám, hogy írhatsz ilyet a jó kis sörről. Ember az ilyen?
  • jasszka
    homok/üveg nem jó, a szervezet nem tudja hasznosítani, csak a szerves vegyületekben lévő szilíciumot, sör esetében az ortokovasavból...
  • A1274815
    Az alaplap is jó. Tartalmaz egyébb "hasznos" nyomelemeket, mint arzén, aluminum, bór, gálium, magnézium, réz, vas, szelén, tellúr, arany, ezüst és ezek mellett fluor is akad a teflon burkolatokban.
  • A1274815
    Elég legyen annyí, hogy utahatásként egyre hülyébb leszel tölle.
  • brueni
    azért felsorolhatnál párat abból a rengeteg káros mellékhatásból.
    de amértéktelen fogyasztás miattiakat hagyd ki az objektivitás miatt.
    egy jó bor (olyan ami szőlőt is látott) pl. tele van vitaminnal és antioxidánssal.
  • brueni
    rágcsáld, én inkább sörözök :-)
  • MaT
    :D :D :D :D

Aztan nehogy az legyen, hogy par nap mulva az SG tagjai talalkozzanak egy fustos kis helyen csonterosites gyanant!
  • n0k0m
    Raadasul ha rekeszben veszed, akkor fejleszti az izmokat is.
  • rágógumi
    sör commands all!