4
 • Adamul
  #4
  Ezeknek a gépeknek a hatására úgy látom hogy a hagyományos "kompakt" műfaj kezd kihalni... Nekem speciel 2gép kéne, kategóriáját tekintve mint amilyen az (új) EOS, a másik a dizájn vonalon maradva mint az IXUS... Nekem is PS gépem van, viszont az említett 2modell mellett nem lenne szükséges a PowerShot, mint 'átmeneti' széria, mert a másik 2 minden kategóriát lefedne, ha előbb tudom az igényeim e szerint vásárolok :)
 • Professzore
  #3
  A CCD és a CMOS gyártási technológiája eltérő. CMOS-t egy bizonyos minőségi szint alatt elképesztően olcsón lehet gyártani, ezért van belőlük, ahogy Lateralus is írta, rengeteg eszközben, tényleg hitvány minőségű. Az első profinak tekinthető CMOS-okat a Canon kezdte nagy tételben árulni az SLR gépeiben, ezek akkor jobbak voltak, mint akár a Sony, akár a Kodak CCD érzékelői. Mára ebben a szegmensben a differencia minimális, hétköznapi felhasználó számára lényegében észrevehetetlen.
  A kiolvasási elv sajátosságai miatt a CMOS inkább alkalmas mozgókép rögzítésére, illetve az eltérő feldolgozás miatt szoftveresen könnyebb a képminőséget rontó hibákat (hot/dead pixel, érzékenységingadozás, BIAS stb.) korrigálni.
 • Lateralus
  #2
  A tolatókamerákban, telefonokban, webkamerákban lévő CMOS-ok tényleg szarabbak, de ez messze nem az a kategória.
 • slickboy
  #1
  Öhh, én nem értek hozzá, de tegnap valahol azt olvastam, hogy a CMOS szenzor rosszabb minőségű mint a CCD (előzőleg olyan emlékeim voltak, hogy fordítva van), most meg egy eléggé jónal tűnő gépbe azt szereltek. Valaki világosítson fel.