66
  • alienslive
    Nekem a Po...izé Avatar volt néhol dög unalom. (Amúgy a Düne történetére jobban emlékeztetett, és az még sci-fi is)Egész filmben a végső csatát vártam. Jelölve mindkét film lett. sajna D9-nek kisebb az esélye.
    Avatarnak 4-5 díjat jósolok, mert technikailag/látványilag kiemelkedik a versenytársaktól. Bár a D9 is elég szépen el lett készítve, igaz jelentősen kisebb költségvetésből.

• morden
    Szerintem a D9-ban elég csúnyácska volt az animáció, egyáltalán nem győzött meg hogy az a valóság, ellemben az avatarban már az szúrt szemet amikor nem volt CGI ( vagy valami ilyesmi vizualizációs technika persze jóval töb pénzből )
    A történet is teljesen rendben volt a kisgyerkőcök pokahontaszra asszociáltak, a felnőttek irakra, a moralisták az európai-indián háborúra, a gazdasági gyarmatosításra stb , még ki tudja mit rejthetett a történet ( pl egy usa-venezuela háborúról is van benne egy elszólás , ha odafigyeltetek a nagy pokahontázás közepette.)
  • sandor8206
    ahogy a SW és a Mátrix is
  • osszaki
    Hmhm... azért a D9 elég gáz lett. Ez is olyan film nálam amiért kár volt pénzt kiadni a moziban. Kezdjük ott, hogy a trailerek egy egész pörgős filmet prezentáltak elénk. Ezzel szemben a film 75%-a alatt semmi akció. Mikor néztük többen azon agyaltunk, hogyha ez így megy tovább kimegyünk. Nem értem, hogy miért lenne ez reális film. Mikor semmi "üzemanyag" nincs a gépen, de azért már évek óta ott ellebeg magának? Azért jelölni egy filmet mert a faji diszkriminációt ábrázolja más szemszögből, kicsit soknak tartom.
    Egyetlen pozitívuma, hogy kivételesen nem JÚESZÉ-be akartak a dögök letelepedni. Kár érte. A vizuális megjelenítés amúgy okés volt, csak hát dögunalom. :/
  • yesname #22
    Őőőő, izé. Ha jól tudom a lények nem CGI voltak :) Szóval naná, hogy tökéletesen összeolvadtak :)
  • Garrett27
    Ízlések és pofonok. Akármit mondasz, hacsak belenéztél, vagy netán végig is nézted a District 9-t, láthattad, hogy a számítógépes grafika szinte határok nélkül összeolvasztotta a kreált lényeket a színészekkel - nagyon jóra sikeredett - most nem a történetről írok, hanem a megjelenéssel. Minimum ilyen szinten lehetne grafika a többi sci-fi -ben is.
  • yesname #20
    Még jó hogy Pocahontas később íródott, mint az Avatar :) Igaz, a Pocahontas története évszázados történet. Amúgy meg nagyon nem érdekel, mert ahogy mondták mindent "összelopkodnak" manapság. Egy a lényeg: az összhatás és az egyedülálló volt Avatarnal. Akiket nem ragadott el, azok így jártak. (Ja mielőtt valaki 3D-zni kezdene, számomra nem újdonság a dolog stb.)
    Azt sajnálom, hogy zenére nem jelölték. Igaz ugyan, hogy különállóan átlagosnak hat, de a film alatt zseniálisan teszi a dolgát, még ha áhallásai is vannak más Horner művekből. De mint tudjuk Horner ilyen, hasonló zenéket csinál. Attól még lehet jó. Ha az ismétlés baja valakinek, ne hallgasson meg egy számot 2-3-nál többször javaslom, mert ott meg tök ugyanazt fogja hallgatni ;)
  • winnie
    ennyire nem tetszett az alakítása a blind side-ban? szerinted helen mirren mennyivel adott többet a last stationben? mert oké, carey mulligan és Gabourey Sidibe valóban jobbnak tűnik nála, de ettől még befér a jelöltek közé.
  • Sanyix
    igen tényleg, a d9 nálam is sokkal jobb film mint a "pocahontas", bár egyértelműen gáz a d9-is, de nem annyira.
  • Sanyix
    még jó hogy a "pocahontas" ezzel szemben teljesen eredeti történet, és nem kiszámítható az egész egy trailerből :DDD
  • bakvarnyu
    Sandra Bulock mint lehjobb női főszereplő ,évszázad vicce :(
  • Sanyix
    dehogy kéne... hogy minden sci-fi ilyen fos legyen?
  • sandor8206
    nem csak tényleg felfoghatnátok végre, hogy ez a lopkodós dolog unalmas, mert nagyon sok film "lopkod" máshonnan, ahogy említve lett Mátrix-Ghost in..., Neromance vagy mi stb.
    Star wars-valami szamurájos film, LotR, Flash Gordon stb.
    és még is felpezsdítették halivúdot a korukban ahogy most az Avatar is. Ennyi
  • immovable
    Akinek más a véleménye az egyből troll. Ezekre a reakciókra számítottam.
  • Kerub
    Személy szerint a Watchment hiányolom a listáról. Ha másért nem ,de legalább a legjobb styling díjat megkaphatná.. bár én jelölném még sok másra is.

Avatar Pocahontas fikázás meg elég tré. Sok troll a büdös életbe össze nem hozta volna magától a 2 storyt de ráakadtak a neten valamelyik vicces Pocahontas magyarázó képre vagy videóra és most már úgy érzik van alapjuk szidni az Avatart :P
    BTW Matrix is szanaszét volt lopkodva de KI A F@SZT érdekel ha egyszer jó volt?
    Lopni bárki tud, de azt jól eladni, újrahasználni, továbbfejleszteni csak kevesen ;)

Akik meg azzal jönnek hogy 430 millióból bárki tud jó filmet csinálni az rakja be újra a Transformerseket. Bay jóval több pénzt kapott azokra a filmekre mint amennyire szüksége volt... azt milyen fasza lett nem?
  • sandor8206
    felesleges Pocahontasznod főleg, hogy a D9 is öszze-vissza lopkodva más filmekből, játékokból. Bár jó film, de ne legyél ennyire elfogult
  • immovable
    District 9 nálam messze jobb film, mint a Pocahontas...öö...akarom mondani Avatar, főleg, hogy messze kevesebb pénzből készült.
    De az Avatar sztoriját azt jelölném az aranymálna díjra. :D
  • nmktheking
    szerintem nem igazán volt meglepetés, amennyire nyomták Oscarra, simán lehetett gondolni, hogy sokat fog kapni
  • solikka11
    Jó film volt a Hurt Locker. De annyira korszakalkotó semmi esetre sem, hogy ennyi jelölést kapjon. Ennyi jelölés? Max 1-2 lenne jogos szerintem.

Az Avatar az megérdemelné akár mindet is ez nem kérdés.
  • Kerub
    Nekem az Avatar zenéje még pont tetszett is. Sőt, reméltem jelölik. Ami szerintem egy vicc az a Sherlock Holmes ugyan csak legjobb zenére

Sok meglepetést nem hozott a fő díjaknál
    /mmktheking(#6)
    Na azért a Hurt Locker 9 jelölése engem rendesen pofán vágott
  • nmktheking
    Sok meglepetést nem hozott a fő díjaknál, de azért a kisebb jelentőségű, technikai és egyéb díjaknál akadnak finomságok. külön örülök, hogy a D9 és a Star Trek is 4 kategóriában lett jelölve.

megemlékeztem az Oscar kapcsán az eddigi magyar Oscar-díjasokról.
  • Zoli007
    Legjobb zene Avatar? Ez most valami vicc?
  • Garrett27
    A District 9 volt az első olyan sci-fi számomra, ami hihetetlenül reálisra sikeredett. Miért nem lehet az összeset legalább így megcsinálni?
  • Loverman
    szörnyű... ez a sanyix is egy nagy nulla (maradt)
    /sarcasm off
  • berserk87
    Szerintem rendben van ez a lista és tavaly is minden díjat teljesen megérdemelten tudhatott magáénak a nyertese.
  • Sanyix
    szörnyű... ez az oszkár díj is egy nagy nulla lett