Herendi Porcelán
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is voltam egy pár éve egy ilyen bemutató látogatáson.
A fizetésekrõl annyit, hogy az egész ország ebben szenved! Sajna!
De egyébként nem teljesen saját elhatározásból mentem oda. 😄 Csak a volt barátnõm herendi, és anyukája a gyárban dolgozik, szóval be tudott juttatni. 😛
Lényeg, hogy a herendi porcelán tényleg nagyon szép, és maga a manufaktúra is egy klassz hely.
When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/
Köszi a linket! Bár most a munkahelyemen vagyok és itt nem tudom megnézni, de ha hazamegyek elsõ dolgaim között lesz!<#eljen>#eljen>
Na igen! A válság betesz a gazdaságnak! Azért reméljük a legjobbakat!
Pár évvel ezelött volt egy hamisítási botrány, ez se tett éppen jót a hírnevének! <#szomoru1>#szomoru1>
aki tudja értékelni a porcelánt meg valamilyen szinten érdekli a gyár az nézze meg!
http://www.youtube.com/watch?v=AWRkhEMnR7Q
http://www.youtube.com/watch?v=HTp0JrVu_2g
amúgy herendi vagyok, a rokonságunk nagy része is a manufaktúrában dolgozik!
sajnos már nem megy úgy a gyárnak mint az ezredforduló idején, a tavaly elõtti recesszió óta meg még többet vesztett a piacából...
most pl. alig van megrendelés, nõvérem 2 hete nem dolgozik
sajnálatos 😞
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
Elég nevetségesen is nézne ki a machbox meg a játékmackó mellett!
The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.
Az a bajom, hogy nem vagyok a számítógép mestere! Ez a linkelés dolog nem nagyon megy!<#nemtudom>#nemtudom>
De ITT megtalálod õket, meg még többet is.

Linkelnél még képeket!<#wave>#wave>
Befektetés van jobb is. A vendég gyerekek meg szaladgáljanak a másik szobába, kertbe, játszótéren! Különben jön Miklós bátya és elviszi õket!<#ijedt>#ijedt>
Kell ilyen téma is ide szvsz. Nem kifejezettem a Herendire gondolok, hanem pl. Zsolnay porc., Ajka Kristály stb..
N o N a m e, feltételezem Te sokkal különbet tudnál alkotni, ne adj isten reprodukálni ha már összetörted/törnéd.
Viszont egy olyan fórumon, ahol értelmileg valamire való emberek vannak, oda nem árt egy ilyen téma.
Témához: Mellékesen én nem vagyok oda a porcelánokért, inkább a modern cuccokat szeretem, de elismerem hogy nagy értékû tárgyakról van szó.
Valamennyire Tinman véleményén vagyok, szerintem aminek igazából nem veszem hasznát, olyanra nincsen szükségem. De ízlések és pofonok, én inkább model autókat tartok. 😊
Köszönöm a képet, hogy belinkelted! Szép!
Az árban tényleg van különbség!
Azoonban a Tescossal szemben, itt a húsz éves készlethez is rendelhetsz egy-egy hiányzó, összetört darabot!
a Tescos meg ha összetörik vagy hiányos lesz vagy veszel egy másik ugyan olyan szettet. Ha még kapsz! Persze a Herendi árán vehetsz komplett új szettet is.
Éppen ezér annyi a Bentley vagy a Bugatti annyi amennyi!
Gazdaságossági szempontok elött meghajló emberek,<#wave>#wave> erre felnézhetnek az égre és el kezdhetik számolni, mennyi Suzuki jönne ki az árából!
Szóval nem jó parával étkezni szerintem 😄
én semmi akadályát nem látnám, ha lenne ilyenem 😄
Hasznosítani kell amit tudsz.
Azért egy félreértést eloszlatnék! Akinek a fórum címébõl nem jön le!
Ezt a fórumot nem azért indítottam, hogy aki ere téved "mindenképpen elmondja a vélemyényét"!
Nekem sem szokásom, minden fórumon "okoskodni"!
Ami érdekel abba bele olvasok. Ami távol esik az érdeklõdési körömtõl azt hagyom másoknak!
Megkérlek benneteket ezt ti is tartsátok tiszteletben!
Köszönöm!
így fog minden, ami régen "híresen magyar" volt a süllyesztõbe jutni a csodás mai fiatalsággal 😊
.: mobilize.hu :.
Csak két harkányos kávéscsésze készletünk van,mondjuk az is szép😄
NFS W:CSIZIHUNGARY NFS HP:csizihungary1 4 GB Kingston 800 Mhz DDR2 RAM | Gigabyte GTX 460 OC 1GB | Intel Core2Quad Q8400 | Gigabyte SuperB 550W | BenQ G2220 HDA | 335 GB HDD |
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
de sikerült belém nevelni h érték, meg szép meg minden, és továbbra is tartom a 3 méter távolságot a porcelánoktól 😊
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Neked van Herendid?
1. "apod ajándékba"és te méltóképpen fejezheted ki az ajándékozó iránti tiszteletedet, szeretetedet a kapott tárgy megbecsülésével.
"Nem eszel belõle", soha, csak nevezetes alkalmakkor, mindennapi használatban.Embere válogatja. Ez csak az étkészletekre vonatkozik! A figurális vagy váza termékekre nem.
"Öröklõdik", hogy ezen tárgyak tiszteletben tartásával méltó képpen emlékezz meg felmenõidrõl. Rájuk nézve elõdeid, jussanak eszedbe.
"... törékeny", hogy legyen "tétje" az emlékek õrzésének.
"Fixen egy csomó helyet elfoglal." Mi elöl? Van annál fontosabb mint az elöbb említettek? Jöhetne a Herendi helyére egy frankó bárpult, terepasztal, LCD TV...
"Veszel magadnak."
Mert szép!
Azt szemlélve beidít valamit a belsõdben. Nézd meg a"Toldi a bikával" vagy a"Csikós ugratja a lovát" figurális Herendit. Persze azt is elfogadom, hogy valakit ez nem indít be, helyette RC autót vesz, mert azt "használja", vagy mondjuk sílécre költi.
Ezeknek a kultúrális dolgoknak nem is a funkcionitás az elsõdleges szempontja. De ha mondjuk Jaguárt veszel Suzuki helyett már szintén ebbe a "hibábá" estél. Az ember nem csak az eszére halgatva pergeti az életét, a szív is nagyban befolyásol.<#awink>#awink>
Ez az egész Herendi/Zsolnay kérdés úgy baromság, ahogy van.
Mert:
1. Kapod ajándékba. -->
- Nem eszel belõle!
- Nem adod el soha... ha eladod, akkor meg kénytelen vagy jóval áron alul adni, nincs ennek akkora hatalmas piaca a jelenlegi pénztelen körülmények között.
- Öröklõdik! Hogy aztán majd abban a családban is csak álljon a vitrinben.
- Qrva törékeny, költözéskor patakokba folyik rólad a víz.
- Fixen egy csomó helyet elfoglal.
- Csak úgy van magában, semmi gyakorlati haszna.
2. Veszel magadnak.
- Nem olcsó.
- Nem fogod soha használni...
- lsd. 1. pontok.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
És milyen nyomot hagyott benned?
Hogyan viszonyulsz most a porcelánokhoz?
Te meg rendkívül humoros voltál kisfiam,remélem eme tartalmas és a fórumot nagy mértékben építõ hozzászólás megírása után már büszkén hajtottad álomra azt a kis okos fejecskédet -,-
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
én annyit tudok a témához írni h nekünk is van herendi meg zsolnay is, és emlékszem h kis koromban mindig levoltam baszva h ne futkorásszak porcelán körül, ne érjek hozzájuk, de még csak rájuk se nézzek 😄
kigyulladt volna a ház, a tányérok elöbb kinn lettek volna mint én xD
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Örökség! Sajnos! Jobb lenne, ha még anyué lehetne!
Ott csak úgy lehet topikot indítani, hogy az adott kategóriában már van harminc hozzászólásod! Miért kell a Tibeti barátok klubjába belekotyognom, hogy indíthassak egy ilyen fórumot?
Azt nem gondolom, hogy egy este alatt rátalálnak az érdeklõdõk a topikra. Majd elválik. Egyébként a "fiatalok" figyelmét is felhívnám, minden magyar vonatkozású hasonló produktumra!
Csak, hogy tudják van mire büszkének lenniük!<#wink>#wink>