55
Herendi Porcelán Rajongók Fóruma
    Szia!
    Én is voltam egy pár éve egy ilyen bemutató látogatáson.
    A fizetésekről annyit, hogy az egész ország ebben szenved! Sajna!
  • csgj
    Nekem volt szerencsém bejutni a manufaktúrába, egy csapat amerikaival megnézhettem a legfontosabb részeit. Klassz volt, elképesztően aprólékos és érdekes a munka, ami ott folyik. De amilyen drága cuccok között vannak a dolgozók, az távolról sem arányos a fizetésükkel sajna. Pedig tényleg kemény munka. No és gyönyörű porcelánokat láttam! :)
    De egyébként nem teljesen saját elhatározásból mentem oda. :D Csak a volt barátnőm herendi, és anyukája a gyárban dolgozik, szóval be tudott juttatni. :P
    Lényeg, hogy a herendi porcelán tényleg nagyon szép, és maga a manufaktúra is egy klassz hely.
    Vatera?
  • 5Dani
    Zsolnayt vásárolok.
  • N o N a m e
    ezt inkább meg se láttam :)
    Szia!
    Köszi a linket! Bár most a munkahelyemen vagyok és itt nem tudom megnézni, de ha hazamegyek első dolgaim között lesz!
    Na igen! A válság betesz a gazdaságnak! Azért reméljük a legjobbakat!
    Pár évvel ezelött volt egy hamisítási botrány, ez se tett éppen jót a hírnevének!
  • james69holden
    töltöttem fel közel egy éve magáról a manufaktúráról egy 2 részes videót youtubera
    aki tudja értékelni a porcelánt meg valamilyen szinten érdekli a gyár az nézze meg!

http://www.youtube.com/watch?v=AWRkhEMnR7Q

http://www.youtube.com/watch?v=HTp0JrVu_2g

amúgy herendi vagyok, a rokonságunk nagy része is a manufaktúrában dolgozik!
    sajnos már nem megy úgy a gyárnak mint az ezredforduló idején, a tavaly előtti recesszió óta meg még többet vesztett a piacából...
    most pl. alig van megrendelés, nővérem 2 hete nem dolgozik
    sajnálatos :(

Elég nevetségesen is nézne ki a machbox meg a játékmackó mellett!
  • Lord Nomak
    Ízlések és pofonok. Tény és való, hogy ehhez az egész lakásnak olyannak kell lennie ami tükrözi a minőséget. Antik, vagy csak szimplán régies fabútorzata van.. Egy mai ikea-s lakásba nem való az ilyen műremek.
    Köszi!
    Az a bajom, hogy nem vagyok a számítógép mestere! Ez a linkelés dolog nem nagyon megy!
  • N o N a m e
    Hogy néznek már ki? Tuti hogy ki nem tenném a polcra!
  • Lord Nomak
    Ezeket találtam egy antik tárgyakkal foglalkozó oldalon. :)

De ITT megtalálod őket, meg még többet is.

Akkor jó, mert ez azt jeleni megbecsülöd a porcelánt!
    Linkelnél még képeket!
  • Lord Nomak
    Nem azt mondom, hogy páncélba. Hanem lehet úgy is csináltatni vitrint, hogy annak az üvege esetleg ütésálló legyen legalább egy X szinting illetve a stabilitását is meg lehet oldani. De egy normál esetleg antik vitrinbe ami illik is a dologhoz én nem tárolnám, túlzottan félteném őket.
  • Desiderata #41
    nekünk is van, karácsonykor rulez
    Melesleg az a kép amit beraktál üti a milliót!
    ha meg elzárod a páncélba, tényleg semmi értelme az egésznek!
    Befektetés van jobb is. A vendég gyerekek meg szaladgáljanak a másik szobába, kertbe, játszótéren! Különben jön Miklós bátya és elviszi őket!
  • Lord Nomak
    Igen, de azért gondolj bele, hogy megpakolsz egy ilyen vitrint 1 millió forint értékben Herendivel, jön a rokonság a gyerekekkel, majd a gyerekek nagy kergetőzésben lezúzzák az egészet.. Én biztos, hogy nem a szépséget tartanám szem előtt, ha lenne egy ilyen készletem.
  • Világpolgár
    Az SG-t nem írnám le ennyire, volt rosszabb is a helyzet, több "agyonbaszott paraszttal".:)
    Kell ilyen téma is ide szvsz. Nem kifejezettem a Herendire gondolok, hanem pl. Zsolnay porc., Ajka Kristály stb..

N o N a m e, feltételezem Te sokkal különbet tudnál alkotni, ne adj isten reprodukálni ha már összetörted/törnéd.
  • USAMEN POWER
    Az életben sokmindennek nincs haszna.
    Pedig, ha belegondolsz annak sincs "haszna"!
  • USAMEN POWER
    Szerintem teljesen igaza van. SG -n fölösleges ilyen topik, amíg a sok agyonbaszott tukó paraszt van többségben.
    Viszont egy olyan fórumon, ahol értelmileg valamire való emberek vannak, oda nem árt egy ilyen téma.

Témához: Mellékesen én nem vagyok oda a porcelánokért, inkább a modern cuccokat szeretem, de elismerem hogy nagy értékű tárgyakról van szó.
    Valamennyire Tinman véleményén vagyok, szerintem aminek igazából nem veszem hasznát, olyanra nincsen szükségem. De ízlések és pofonok, én inkább model autókat tartok. :)
    Ez a vitrin ,nem a Kika terméke. Ez nem pozdorja lap. Ennek a felborítása váratlanul nagy munkát jelentene a számodra!
    Köszönöm a képet, hogy belinkelted! Szép!
    Szia!
    Az árban tényleg van különbség!
    Azoonban a Tescossal szemben, itt a húsz éves készlethez is rendelhetsz egy-egy hiányzó, összetört darabot!
    a Tescos meg ha összetörik vagy hiányos lesz vagy veszel egy másik ugyan olyan szettet. Ha még kapsz! Persze a Herendi árán vehetsz komplett új szettet is.
    Éppen ezér annyi a Bentley vagy a Bugatti annyi amennyi!
    Gazdaságossági szempontok elött meghajló emberek, erre felnézhetnek az égre és el kezdhetik számolni, mennyi Suzuki jönne ki az árából!
  • Lord Nomak
    A másik, hogy ezeknek a ritkaságoknak a tárolására nem alkalmas egy sima vitrin szerintem, az üvegnek és magának a szekrénynek is olyanból kell állnia, hogy egy lekoccolás esetén ne zúduljon az egész a földre. Pl én ilyenben nem tartanám:

• Lord Nomak
    Igen, de gondolom evés előtt, alatt, után nem mindegy, hogyha véletlen összetöröd akkor egy teszkós ezer forintos tányér volt, vagy egy nyolcvanszor drágább Herendi ami ráadásul nagyrészt csak szettben kapható, és egy hiányos szett már nem ér annyit mint egy teljes.
    Szóval nem jó parával étkezni szerintem :D
  • Fbn Lx
    miért ne ennék belőle?
    én semmi akadályát nem látnám, ha lenne ilyenem :D
    Hasznosítani kell amit tudsz.
  • Fbn Lx
    osztod a szerepeket rendesen százados
    erre
    Sziasztok!

Azért egy félreértést eloszlatnék! Akinek a fórum címéből nem jön le!
    Ezt a fórumot nem azért indítottam, hogy aki ere téved "mindenképpen elmondja a vélemyényét"!
    Nekem sem szokásom, minden fórumon "okoskodni"!
    Ami érdekel abba bele olvasok. Ami távol esik az érdeklődési körömtől azt hagyom másoknak!
    Megkérlek benneteket ezt ti is tartsátok tiszteletben!
    Köszönöm!
  • autoszimulator

így fog minden, ami régen "híresen magyar" volt a süllyesztőbe jutni a csodás mai fiatalsággal :)
  • N o N a m e
    giccses szar az egész / mábocs! / összetörném az egészet!
  • greg benz
    Nincsen sajnos,legalábbis tudomásom szerint:D
    Csak két harkányos kávéscsésze készletünk van,mondjuk az is szép:D
  • modelcar
    Miért?Szerintem nagyon jól mutat "modern" otthonokban is.És hát a herendi a legjobb a világon!
  • V43 1105
    Ez nem teljsen igaz .. nekünk van itthon egy hatalmas Herendi étkészletünk aranyozott stb stb.. és szoktuk evésre használni, jó nem mindennap hogyna bedobok egy vajaskenyeret legyen min enni, hanem kivételes alkalmakkor.. :--P
  • Kandurex
    Eszmei értéke van inkább, bár modern otthonokba már semmi keresnivalója.
  • Tyler1
    hát így visszagondolva kurva poén ahogy szívrohamot kaptak mamámék mikor neki szaladtam a porcelános vitrinnek :D

de sikerült belém nevelni h érték, meg szép meg minden, és továbbra is tartom a 3 méter távolságot a porcelánoktól :)
    Helló E30!
    Neked van Herendid?
    Szia!

1. "apod ajándékba"és te méltóképpen fejezheted ki az ajándékozó iránti tiszteletedet, szeretetedet a kapott tárgy megbecsülésével.
    "Nem eszel belőle", soha, csak nevezetes alkalmakkor, mindennapi használatban.Embere válogatja. Ez csak az étkészletekre vonatkozik! A figurális vagy váza termékekre nem.
    "Öröklődik", hogy ezen tárgyak tiszteletben tartásával méltó képpen emlékezz meg felmenőidről. Rájuk nézve elődeid, jussanak eszedbe.
    "... törékeny", hogy legyen "tétje" az emlékek őrzésének.
    "Fixen egy csomó helyet elfoglal." Mi elöl? Van annál fontosabb mint az elöbb említettek? Jöhetne a Herendi helyére egy frankó bárpult, terepasztal, LCD TV...

"Veszel magadnak."
    Mert szép!
    Azt szemlélve beidít valamit a belsődben. Nézd meg a"Toldi a bikával" vagy a"Csikós ugratja a lovát" figurális Herendit. Persze azt is elfogadom, hogy valakit ez nem indít be, helyette RC autót vesz, mert azt "használja", vagy mondjuk sílécre költi.
    Ezeknek a kultúrális dolgoknak nem is a funkcionitás az elsődleges szempontja. De ha mondjuk Jaguárt veszel Suzuki helyett már szintén ebbe a "hibábá" estél. Az ember nem csak az eszére halgatva pergeti az életét, a szív is nagyban befolyásol.
  • Tinman #16
    Őszintén?
    Ez az egész Herendi/Zsolnay kérdés úgy baromság, ahogy van.

Mert:
    1. Kapod ajándékba. -->
    - Nem eszel belőle!
    - Nem adod el soha... ha eladod, akkor meg kénytelen vagy jóval áron alul adni, nincs ennek akkora hatalmas piaca a jelenlegi pénztelen körülmények között.
    - Öröklődik! Hogy aztán majd abban a családban is csak álljon a vitrinben.
    - Qrva törékeny, költözéskor patakokba folyik rólad a víz.
    - Fixen egy csomó helyet elfoglal.
    - Csak úgy van magában, semmi gyakorlati haszna.

2. Veszel magadnak.
    - Nem olcsó.
    - Nem fogod soha használni...
    - lsd. 1. pontok.