5
  • Ruley
    #5
    Igazából a Wii és a 360 arcade ugyanannyiba kerül. Egyébként szerintem is egy kicsit elhamarkodott lépés volt, beijedtek hogy még ha továbbra is maradnak jók az eladásasik, egy időre a Sony megelőzi őket. Így most már hiába ugrasztják meg az eladásokat Wii Sports/Fit-kaliberű sikerekkel, évekig visszavonhatatlanul ennyivel kevesebb profitjuk lesz.


    Egyébként meg azért nehogy már temessük őket, a hatalmas profitjuk fele szoftverből jön be, a másik fele pedíg a gép darabján lévő ~$100-150 haszonból. Most hogy az utóbbiból 50-et levontak, nyilván ennyivel kevesebb lesz, és ezt be is vállalták

    Hogy viszonylatba tegyük, a PS3 profitja csak azért nem csökkent a kétszer ekkora árcsökkentéstől, mert eleve nem is volt nekik, csak veszteségük, ami most ennyivel nagyobb, a 360 pedíg csak azon az áron tudott BÁRMIFÉLE profitot termelni hogy nem csökkentettek és harmadik helyre kerültek.

    Ehhez képest a Nintendo mostantól "soha sem látott, rekordszintű" profitról lecsúszott "a bolygó egyik legprofitálóbb cége" szintre, az eladásaik pedíg fel sohasem látott, rekordszintűre.
  • pixx
    #4
    Hiába olcsóbb, ha ha a játékfejlesztők nem fejlesztenek rá, legtöbb Wii-s cég átment a Sonyhoz, mert a Sony decemberben jön ki a varázspálcájával, ami kb. ugyanazt azt élményt nyújtja jobb grafikán. Az MS már ezen is túl ment a Natallal, és ott is vannak ígéretes tervek. De azt majd a következő hónapokban láthatod te is.

  • Loverman
    #3
    nem tudom de ez kicsit hülyeség... ok biztos szakemberek dolgoznak ott, de.. attól hogy az Xbox 360 meg a PS3 olcsóbb lesz, miért kellene a Nintendo-nak is árat csökkenteni? Úgy értem, a Wii még mindig olcsóbb mind a kettőnél, árcsökkentés nélkül is nem?
  • ReVisor
    #2
    3 igen sikeres év után, el sem tudom képzelni, hogy mihez fog kezdeni a Nintendo.
  • ffxi
    #1
    Semmi sem tart örökké :)