176
Milyen hangcuccon hallgatod a zenét?
  • kapika
    #176
    Sziasztok!

    Különleges esemény, 3 estés High End bemutató élménykoncert a Klebelsberg Kulturkúriában.

    A belépés ingyenes! Részletek => http://erdekel.hu/koncertelmeny
  • dvid95
    #175
    Helló mindenki kérdésem lenne.
    Nem működik a mély hangszóró az 5.1-en szerintem kiéget de nem tom tudok egykét dolgot forrasztani satöbbi de ezzel mit csináljak cseréljem ki a hangszórót vagy mi?
  • Morphin
    #174
    Amúgy ha jól látom az egyik képen...a tetején a masinának van komplett rajz a kötögetésről!
  • Morphin
    #173
    Nos én ilyen csatlakozót még nem is láttam,de lehet azért mert fiatal vagyok.
    Szerintem...A és B azt jelenti hogy 2 pár hangfalat lehet rákötni és utána tudod változtatni éppen melyiket hajtsa meg...
    Nekem egy Denon erőlködőm van (mondjuk nem stereo) és ennek is a Front részen van A és B...nálam lehet választani : A-t , B-t és AB-t.
    Kösd rá simán az A-ra és próbáld ki.Ez a legegyszerűbb szerintem.
  • levlords
    #172
    Sziasztok!
    (Az erősítő topikba is írtam már, pontosan ugyanezt, remélem valahol tudtok segíteni.)
    A segítségeteket kérném.
    Vettem egy erősítőt: http://elektronika.vatera.hu/erosito_receiver/hornyphon_vegfok_erosito_eloerosito_tuner_high_end_1470621910.html <<-- ezt. Lent a képeken látszódik a hátoldala is, és ott a hangfal aljzata a lényeges. Az erősítő elvileg 2x100W-ot bír, de nem tudom, hogyan csatlakoztassam hozzá.
    Vettem 4 ilyet: http://elektroexpressz.hu/spd/unas_400437/ET45074508_hangszoro_dugo

    Ezek jók is bele, de ha megnézitek az erősítő hátulját, akkor látjátok, hogy 4 aljzat van. Speaker A-hoz 2 és Speaker B-hez is 2. A dugó ami bele való, abba ha jól látom, és jól gondolom, akkor 2 kábel kell, de mégis mi? Egy hangfalból 4 kábel? Mert van ugye a Jobb és Bal, de mind a kettőhöz gondolatom szerint 2-2 kábelvég kell. Sokat segítene ha valaki eltudná mondani, hogyan kössek rá 2 darab hangfalat, ezekkel a csatlakozókkal.
  • Ricardo Snip
    #171
    Sziasztok!

    Én ezen hallgatom :)

  • oliwwer
    #170
    Up

    Azóta váltottam:



    és ez hajtja:

  • Johnny314
    #169
    Sziasztok!

    Szeretném a segítségeteket kérni! Zenekarnak szeretnék nagy teljesítményű hangtechnikát vásárolni, csak ének megszólaltatásához. Eddig két 350 wattos aktív hangfalat használtunk, de nagyon gyengén szólt, nem volt elég és állandóan volt valami baja...

    Amit most kinéztünk:

    http://www.vatera.hu/konig_zenekari_hangfal_1000w_3_utas_2x15_2ev_gara_1440822281.html?ep=1&p=6#mifss-anchor

    http://elektronika.teszvesz.hu/erosito_receiver/konig_vegerosito_2x1000w_vegfok_amp20000kn_2ev_gar_1442945789.html#product-images

    A kérdésem az volna, hogy ezek a hangfalak használhatóak-e ezzel a végfokkal, az ellenállás miatt kérdezem, nem értek hozzá,

    ÉS, hogy ha igen, mekkora lesz a teljesítméy, mert nem tiszta, mi az az RMS teljesítmény....

    Előre is köszönöm a segítséget!!!
    További szép estét!
  • tenkenorman
    #168
    Hali. Unom már a pc-s hangszórókat, szeretnék olyan hangosan mint egy átlagos (alsó középkat) logitech pc hangszóró, zenét hallgatni. de pc ről. tehát egy erősító kéne nekem és két hangfal meg egy mély. szép tisztán szóljon, mondom nem akarom túlságosan üvöltetni. mit ajánlanátok? elektrót tanulok de még nem hiszem hogy képes lennék egy jó minőségű erősítő megépítésére.
  • Demon1994
    #167
    Hello!Szeretnék venni egy jó centersugárzót.Én egy Jbl ES25C-re gondoltam.Ti mit gondoltok róla?
  • Dundidio
    #166
    Tegyél a rendszeredbe egy kisebb equalizer-t,és egy limitter-t legalább.Ez utóbbi inkább a hangmotyód védelmének érdekében tehet jó szolgálatot,magyarul nem tudod tönkrevágni a hangfalakat egy esetleges akár véletlenül felküldött hangerővel.
    A limitter ilyenkor leszabályoz,és jó esetben nem szállnak el a hangszóróid az "örök vadászmezőkre"...

    Megéri beszerezni,olcsóbb mint hangszórókat tekercseltetni,hurcibálni.
  • laaj
    #165
    sziasztok
    kérdésem h szeretnék összerakni egy olyan kis rendszert ahol kisebb bulikban el lehet zenélgetni!!!
    szóval már van egy omnitronic P-250 tipusú végfokom meg lesz egy dupla cd lejátszóm és van hozzá egy behringer keverő sajna az nem rackbe szerelhető
    de veszek olyat. szóval ezek 19" rackbe szerelhető-k nem tudom kellene egy Eq is a rendszerbe vagy még mit vegyek h jól szóljon??????
  • milk4
    #164
    A Hivox-ot géphez a géphez használjuk,egy Sennheiser PX100-hoz és egy Pioneer SE-A1000-hoz.

    Kösz a válaszokat.
  • arty
    #163
    az a gond, h az alaplapi hangkártyák digitál->analog átalakitoja (amit a line outon hallasz) filléres vacak. a jelet digitális formában kell átvinned a Marantz erősítődbe és ott elvégezni az analogra alakítást!

    ld előző hsz-em ;)
  • arty
    #162
    ez a hivox igy elég felesleges beruházásnak tűnik, sztereo erősítőhöz, füleshez inkább volna értelme, de egy házimozi erősítőhöz kb semmi

    alaplapi hangkártya optikai/koax digitális kimenetét átköthetnéd az erősítőd optikai/koax bemenetére, és részben megvagy. ez se lesz rosszabb jitter szempontból, mint a hivoxos duplán átkötött.

    ezután már csak valami értelmes zenelejátszó program kell a pécére (nem, a WMP nem az), pl foobar2000, outputot wasapi-ra, data formatot 24/32bitra (amit visz a hangkártya) és meg is vagy, lehet nyomni a 192khz/24bit sztereo flacot ;) (mert ugye nem mp3-t akarsz igy hallgatni? arra csak nem vettél volna hivoxot...)
  • milk4
    #161
    Van ilyen 3.5mm-es jack to RCA kábelem amit ha a Line Out(kék) csatlakozóba dugok be,de lehet hallani a kis recsegéseket.A Hivox-ot azt pont azért vettük meg mert nem recseg egyáltalán,tiszta hangot ad.
  • Morphin
    #160
    Manapság a legtöbb alaplapon van digitális kimenet...coax(rca) vagy optikai(toslink) vagy épp mindkettő. eBay-en lehet kapni olcsón optikai kábelt.Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás...ez a Hivox nem tudom mi,de elég kusza nekem.(usb meg ilyenek,mit keres benne)A másik pedig az,hogy akármilyen konverter biztos hogy veszteséggel jár a procedúra,ergo még a minősége sem valami nagy.Ha viszont digitálisan megy az egész 1 kábellel a PC-től az erőlködőig akkor nem lesz semmi gubanc,beállítod,hogy digitális kimeneten adja le a hangot és kész,az erőlködő felismeri a jelet...nekem ez a meglátásom,mert én is így fogom csinálni,ha oda jutok hogy ezzel foglalkozzak.
  • milk4
    #159
    Üdv,lenne egy-két kérdésem.Össze szeretném kötni a gépet a zenerendszerünkel.Először azt kérdezném meg,hogy hogyan lehet ezt a legegyszerűbben megoldani?
    A rendszer:Marantz SR5600,Exposure 2010S,Exposure 3010
    Sajnos a gépbe egy normális hangyárta drága,ezért vettem egy ilyen Hivox Lupus S Digital to Analog Converter-t.
    Második kérdésem az az lenne,hogy a Hivox-ot össze lehet-e kötni az erősítővel?(RCA-n keresztül)
    Ha,igen akkor melyik RCA csatlakozóba kössem be az erősítőn?
    Itt van egy PDF fájl aminek a 2. oldalán látható az erősítő hátulja.

    Kösz a válaszokat előre is.
  • Dundidio
    #158
    Lehetne még értelmesen beszélni dolgokról,csakhát...
  • oliwwer
    #157
    Én egy 2.1-ből és két hangszóróból csináltam magamnak 3.1-et, miután a 2.1ből elromlott az egyik "hangfal". Egész értelmeset szól, a mély kifejezetten jó :D
  • arty
    #156
    mindenki beirta milyen cuccon hallgat zenét és ... zárható :D
  • Morphin
    #155
    na mi törpént a totyikkal? nagy a pangás...
  • Dundidio
    #154
    Mindenkinek más a fontos,de ha valakit megérint egyszer a valósághű hangzás szépsége,az nem egykönnyen szabadul az érzéstől...(ez a "hifibuziság" szerintem)
  • Morphin
    #153
    Apunak sikerült anno...nagyon egyszerű a képlet. 3gyerek,nem fér bele egyszerűen...(bár kitudja,valaki hifizik,más meg utazgat etc)
  • Dundidio
    #152



    Nem gyönge turntable...
  • Dundidio
    #151
    Ha 3ezres teszkós hifit kéne hallgatnom,fel sem állna...
  • Chris 2000
    #150
    Hát... pl. úgy lehet kigyógyulni, hogy : Minek hallgassam a decket, meg a rédijót mikor szinte mindenütt van már számgép...meg ilyesmi...:)
  • Beast Machine
    #149
    Bemész Tuskóba, veszel 3ezerért 5.1-es házimozi szettet, hazaviszed, és megmondod asszonynak, hogy ha egyszer is meghallja, hogy a hifidet hallgatod, nincs móka egy hétig.

    Motiváció kérdése az egész.
  • Dundidio
    #148
    Hogyan lehet kigyógyulni a "hifibuziságból"??? Nekem még nem sikerült,igaz nem is nagyon erőltettem...
  • Chris 2000
    #147
    Üdv mindenkinek...:)

    Micsoda jó topic! Annak idején, 93-2000-ig én is nagy Hi-Fi buzi voltam. Igaz, nagyon de nagyon csóró kölök vótam akkoriban így aztán nemigen volt pénzem akkoriban csak alap cuccokra.

    Nekem most - de tényleg már csak nosztalgiából vettem meg, inkább díszenek, meg emléknek - egy kétkazettás 97-es Pioneer deck-em van, egy Onkyo erősítő, külön Onkyo tunerral...

    Ja meg nemrég egyik barátom adott egy Technics M14-es deck-et. Olyan gyönyörű állapotban van ez az öreg masina mintha csak 3-4 éves lenne...:) Pedig ha jók az emlékeim 86 körül gyártották ezt a szériát...

    Minőségét tekintve bemelegítésnek is kevés neki a Pioneer deck. Meg sem közelíti az öreg Technics-emet.
  • arty
    #146
    Megértelek, inkább személeskedjünk
  • Dundidio
    #145
    Részemről meddő lenne folytatni ezt a témát...
  • arty
    #144
    úgygondolod nem hallottam még újonnan(!) félmillás házimozi erősítőt zenére? most is egy ilyet hajtok ám + havernak ugyan ez a H/K van az enyémnél több nagyságrenddel komolyab hangfalakkal - egy sztereo erősítő harmad/negyedennyiből simán leveri zenében :)

    és hol van még ehez egy onkyo ... brutális pazarlás ezeknek külön szoba, erre probáltam célozni :) külön zeneszobába nem raknék 5.1es hulladékot, az fix :)
  • Dundidio
    #143
    "újonnan mit kapsz fél milláért? egy jó onkyot? hát, ahoz aztán nem kell külön helység, mert annyira nem lesz jó <-meggyőztél,nem veszek fél milláért erölködőt,bizonyára a tapasztalat beszél belőled,ezért is hallgatok rád...
  • arty
    #142
    (és mielőtt valaki félreértené: nincs hallásom, de aki 2010-ben sztereo erősitöt vesz/venne, annak gondolom van és hozzá próbálok szólni :)) )
  • arty
    #141
    újonnan! újonnan mit kapsz fél milláért? egy jó onkyot? hát, ahoz aztán nem kell külön helység, mert annyira nem lesz jó ... :)

    (nincs üvegvitrinem! de tojástarto sincs a falon :D )
  • Dundidio
    #140
    Hol hallgatnád a félmillás erölködőt?

    Mert annak a rendszernek aminek ilyen értékű erőműve van,dukálna egy teljesen erre a célra kifejlesztett helység,elsősorban az akusztikai paramétereket figyelembe véve a tervezésnél...

    Nagyon szarul hangzik ha egy értékes hangrendszer hangját agyonvágják az üvegvitrinben tartott poharak,vagy a rezonáló szekrényajtó....
  • arty
    #139
    tud szépen szólni, csak nem 50 ezerért, hanem mondjuk a tízszereséért :)) (ha feltételezzük, hogy abból is csak új jöhet szóba)

    a 100-150 ezres 5.1 erősítő kategoria nem épp zenélésre van tervezve

    lenne 50-em, tuti nem ujonnan vennék sztereot, mert az minden lesz csak nem "etalon"...
  • Dundidio
    #138



    Erről ha valaki tudna objektív véleményt mondani,azt megköszönném...
  • Morphin
    #137
    Továbbra sem értem mit akartál a 270W-al...annyi áramot vesz fel az erőlködő amennyi éppen kell + a veszteség.No mind1 hagyjuk ezt,én sem vagyok egy villanyszerelő...
    Én erőlködőm meg 6.1-es és 5.0-ban használom.bőven elég a ki szobába...de lentebb már írtam milyen okból kifolyólag...

    A H/K nekem valahol ott van mint a Bose...nem rossz,de nagyon "divat"márka lett.Értem ez alatt azt,hogy azok a laikusok veszik,akiknek van pénzük.Egy olyan ember aki tele van és le$zarja melyik márka mit képvisel/tud az nem fog pl Marantz-ot venni vagy mondok egy még ritkább márkát mondjuk a Dual-t...hanem helyette a tömegmárkák drágább darabjait.(pl Sony...ami ettől még jó,de hát van jobb is azonos árban szinte mindig)
    persze ettől világ a világ...nem lehet ezzel mit kezdeni.lehet így is van jól.
    mivel én fiatal vagyok, én úgy gondolkodom,hogy azt veszem amit a pénztárcám enged...de ha már nem olyan vastag az a r0hadt pénztárca,csak megnézem mi is a szóban forgó portéka