97
  • slickboy
    #97
    A bemutató feléig sikerült követnem az egész cirkuszt de elfáradtam a sok amzing meg unbelievable jelzőktől. Üres fecsegés. El kell ismerni, hogy a kezelőfelület meg az élmény jól megvalósított, de azon kívül semmi sincs benne innovatív, pláne ennyi pénzért. Eleve röhejes, ahogy tömjénezi magát az Apple és a sok konzumhülye tapsikol hozzá. A legnagyobb mobilcég, hát persze. A nyereségét tekintve lehet. Az Apple designcég, életérzést árul, vallásos élménnyé emeli a vackainak a birtoklását és használatát. Nagyon keveset nyújtanak, azt viszont gondosan megcsiszolják, becsomagolják. Patikamérlegen mérik a műszaki tartalmat is.
    Multitasking hiányát megint azzal magyarázni, hogy hát anélkül is lehet, és tulajdonképp nincs is rá szükség...ez sem épp a bátor innoválásra vall. Csupán a meglevő technika további finomítgatása.
    Mi az hogy nincs rajta rendes OS? A desktop gépekre írt OS nem működik egy érintésvezérelt eszközön? A világ legfejlettebb operációs rendszere nem lenne elég hatékony? Hogy is van ez? Akkor mégse akkora innovatív fejlett dolog a Mac OSX?
    A netbookok mióta kezelhetelenek? Újszerű platform? Ez nem újszerű platform még a kezelését tekintve se. Érintésvezérelt tablet pc-k régóta léteznek, csak sajnos még nem eléggé elterjedtek.
    A bemutatón demonstrálták, hogy a gyorsulásérzékelők miatt milyen élvezetesen és egyszerűen lehet irányítani a videójátékokat rajta. Most akkor videójátéknak szánják ezt az újszerű platformot? Mert irodai munkára nem alkalmas. Ne akarják bemesélni, hogy lehet produktív munkát folytatni, úgy, hogy ki- be lépek az alkalmazásokból, mert nincs multitasking.
    Hiába magyarázkodnak itt sokan, hogy ők nem sznobok, csak mert Apple dolgot vesznek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki sznob aki Apple terméket vesz. Egyáltalán a magyarázkodás ami jelez valamit. Nem véletlenül kapcsolódott össze az elitizmus képzete az Apple márkával. Tudatosan azt sulykolják, hogy az Apple PC az nem PC hanem Mac. Holott a Mac is PC.
  • Macc
    #96
    Hihetetlen mennyire nem tudtok mit kezdeni egy ujdonsaggal:) Mint az osemberek, akiknek megmutatsz egy mobiltelefont, hozzacsapjak a sziklahoz, es mikor eltorik fikazzak, hogy hat ezzel kovet sem lehet pattintani deszar.... Persze tisztelet az 1-2 kivetelnek.

    1. Ne gyertek a netbook-kal, mert ez nem az, nem is akar az lenni, es netbookbol van eleg, akkor minek kellene meg 1 fajta???
    2. jottok itt hogy miert nincs rajta rendes OS stb: azert mert ez egy multitouch kezelesu eszkoz, a desktop gepekre irt OS itt nem lenne tul hatekony, az azokra irto programok meg plane. (lehet fikazni az Apple-t, nem azzal van baj, csak eszre kellene venni, hogy nem az a celjuk hogy csinaljanak egy ujabb kezelhetetlen netbook-ot, hanem az hogy csinaljanak egy ujszeru platformot, ami a kezelesetol ujszeru).
    3. nincs multitasking? Hat ugy nincs ahogy a desktop gepeken megszoktuk.Kilepsz az egyik programbol, belepsz a masikba, ami onnan indul ahonnan legutobb kilepett. Kicsit lassabb, de nem lehetetlen a levelezes kozbeni szovegszerkesztes pl.
    4. Akinek ez keves netbook-ot vesz vagy mast ami tetszik neki. Akinek ez eleg, az biztosan imadni fogja, mert jol nez ki es a kezelese is nagyon jo (iPhone utan gondolom).
    5. Ezekkel a "aki apple-t vesz sznob", "aki nem az csoro", "en nem vagyok csoro csak tudatos vasarlo" dolgokkal, es ezeknek a ovodasszintu lekezelesevel nem lehet mit kezdeni, sajnos. El kellene tudni fogadni, hogy mindenki azt vesz meg, amit akar ill. tud. A masik valasztasat biralni egyszeruen ertelmetlen, csak az probalkozik vele sztem, aki unatkozik.
    6. Az meg egyenesen vicces, hogy ekkora globalis fikaaradat utan, majd mindenki hogy meglepodik, hogy milyen kurva sokat el fognak adni belole, appok it fognak keszulni tonnaszam, amibol igaz a 90% felesleges hulyeseg lesz. Az is tuti, hogy jonnek majd a masolatok mas gyartoktol, csak valami win-es megoldassal v. linux-szal, es akkor majd kiderul, hogy miert is nem desktop OS-t rakott ra az Apple (hozzateszem eloszor nekem is pont ez nem volt szimpatikus benne, de 2 perc gondolkodas utan mar ertettem)
  • Sanyix
    #95
    azokon meg még jobban röhögök akik megveszik a szart aranyáron :)
  • Sanyix
    #94
    és nem csak ez a gáz, hanem az, hogy ha valaki nem vesz olyat amit ő és neki státusszimbólum, az csóró :DDD
    Hihetetlen hogy egy vérmagyar konzumidiótának az már hihetetlen hogy valaki akkor is ésszel vásárol ha van pénze... az bezzeg nem "csóró" akinek ha van kis pénze mindenre elbassza, sőt még hitelt is vesz fel és azt is elbassza... És emiatt a mentalitás miatt van jóval több hiteles rabszolga, akik sírnak hogy jaj de rossz nekik, de költeni azt ész nélkül tudnak.
    És én csak röhögök azokon akik sírnak, hogy "hát megvettem a bmw-t hitelből, de most bedőlt az egész és a panellakásomat már árverezik".
  • BlackRose
    #93
    kihasználni = kielégíteni
  • BlackRose
    #92
    Ettől függetlenül óriási hátránya a bezárt filozófia. A jövő a cloud, nem az AppStore, és a cloud nem csak ajax hanem web szolgáltatások és okos kliensek is, ezeknek pedig sajnos zárt az út az iPad-on. Én jobban érzem magam egy univerzális gép társaságában amely egyaránt alkalmas a fogyasztói és az üzleti oldalamat is kihasználni és ez a tökéletes kommunikációt is magába foglalja, pl. Skype, video conferencing, VoIP, stb... és ez a gép ezt sem tudja.

    Ugyanakkor nem képes hálózatra lépni (domain controller), nem képes remote desktop-ra stb... szóval nekem nem felel meg, de millióknak igen. Szóval szerintem sikeres termék lesz, de nem fog semmi felfordulást okozni a piacon... a netbook tovább él a notebook meg a kihalás szélén van de nem az iPad hanem a netbook miatt... a PC-t nem lehet kinyírni csak akkor ha a "megváltó" képes minden olyan munka elvégzésére mint a PC, és ez meg sem közelíti azt.

    Ha tabletról van szó sokkal jobban szeretnék egy MacOSX-et vagy egy Win7-et futtató gépet mint egy smartphone OS-el működőt. A munka nem csak Office, de ezen az sincs (iWork nem számít mert játék). Igy ez nem más mint egy ebook olvasó és web böngésző... és ez csak nagyon kis része a PC alkalmazási területének főleg ha produktív alkalmazásról van szó. Esetleg még az oktatásban van értelme, de még az oktatás a 19. században van (és ott van), addig ez is csak elméleti alkalmazás.
  • BlackRose
    #91
    kb. én is ezt mondtam... mondjuk ha 150 eur lenne én is vennék egyet, de nem azért, hogy cipeljem mert munkára nem alkalmas hanem otthon ágyban olvasni, böngészni erre tökéletes, de túl sok pénz szerintem egy ilyen kicsit nagyobb kényelmet biztosító kütyünek. A netbook a technikai usernek jobb megoldás és annak aki munkája is a géphez fűződik, annak viszont akinek nem (és ilyenből vannak elegen) annak akár tökéletesen megfelel.
  • redgreen
    #90
    Ezt most találtam. Mégse olyan butus az Apple, csak az USB-ért meg a kártyaolvasóért pénzt akar kérni. Hardverileg tehát többé-kevésbé rendben vagyunk. Böngészés, zene, film, játék (pár iPhone-os játékot onscreen joystickkal ÉS g-szenzor használattal egyelőre lehetetlen lesz használni, de csak kiegészítő kérdése), navigáció, e-könyvek, office programok működnek rajta. Gyakorlatilag akinek eddig nem kellett az Apple PDA-ja és telefonos PDA-ja, vehet magának egy nagy kijelzős PDA-t, és használhatja rajta az AppStore programjait. Nem nagy előrelépés technikailag, tudom, de a Wii sem volt az hardverileg, mégis milliónyit eladtak belőle. Csak a felhasználói élmény számít.

    Valóban az Apple az iPaddal sem nyújtott megoldást semmire, nem töltött be hatalmas lyukat a termékével, csak igényeket teremtett olyan dolgokra, amire eddig nem is tudtad, hogy szükséged lenne. Ezért lehet csodálni meg irigyelni a céget, meg lehet másolni is őket, de nagyon örülnék, ha végre komoly versenytársuk akadna, ezért én csöndben az Androidnak és a többi nyílt platformnak szurkolok.
  • FtranX
    #89
    csak Mac OS X alatt.
  • hypno
    #88
    Futtathatsz te más szoftvert is az Apple gépein, de kapsz optimalizált programcsomagot is. És ez az embereknek tökéletesen meg is felel, mert működik.

  • FtranX
    #87
    "Arogáns egy pofa a Steve... és kurvára halvány gőze sincs miről beszél... de hát az Apple fanok éppen úgy követik mint minden "vezért"..."

    Az a baj, hogy nem csak az Apple fanok, hanem az utóbbi években a média és a technológiához nem értő átlagfelhasználók is, akik nem látják az Apple által képviselt elveket.

    Az Ipod az Iphone és az iPad (ha az lesz) sikeressége súlyos veszélyt jelent a számítástechnika szabadságára. Betekintést nyújtanak egy olyan alternativ jelenbe, ahol a Microsoft, IBM és társaik helyett az Apple (=Steve bácsi) uralta a PC piacot. Ahol nem a szabad innováció, a verseny, hanem üzleti érdekek határozzák meg a fejlődés irányát. Ahol minden alkalmazás/szolgáltatás a cég totális, cetralizált kontrollja alatt mukodik és ahol a felhasználó szabadsága minden téren le van sz*rva.

    A microsoft az Internet Explorer miatt is megutotte a bokáját (jogosan). Mekkora felháborodás lenne, ha holnaptól csak az MS által nagylelkuen jovahagyott szoftvert lehetne Windowson futtatni?

    Az Apple részben azért csinálhatja, amit csinál, mert tényleg ért a felhasználói élményhez de leginkább azért, mert a többség nem látja, hogy manapság a telefonok a táblaPC-k, a netbookok, és amédia lejátszók ugyan olyan, általános célú számítógépek, mint egy PC, amelyeket bűn lekorlátozni. (ugyan ezért a telekom cégek is megérdemelnének egy jó nagy maflást)

    Ok, ha nem tetszik, az iPhone és az iPad, lehet mást venni, de ha ez az üzleti modell sikeres marad és elterjed, akkor annak mi leszunk a kárvallotjai.

    Apple restricted zone
  • slickboy
    #86
    "Our most advanced technology in a magical and revolutionary device at an unbelievable price." Ezt a "most advanced" kifejezést elsütötték már a Snow Leopardra is. Ha ez az ő "most advanced" technikájuk akkor az nagyon gáz. És ezért van pofájuk ennyit elkérni, az tényleg "unbelievable".
  • slickboy
    #85
    Teljesen egyetértek veled.
  • BlackRose
    #84
    Én sehol sem mondtam, hogy ítélkezek, csak a valóság ha valaki egyetért ha nem, hogy a társadalom számára a rosz helyen elköltött 100 dollár nem annyira pozitív mint a jó hylen elköltött 100 dollár és még véletlenűl sem akarom ÉN MEGMONDANI, hogy hol költsd el a pénzed hiszen én igazi szabadkapitalista felfogású ember vagyok, de ettől függetlenül még véleményem lehet mindenről.

    Ugyanakkor azt sem állítottam, hogy az iPad baromság, sőt ha lejebb elolvasod elmondtam a véleményem miszerint az iPad egy jó kis gép csak éppen nem felel mindenkinek meg. Ugyanakkor az amit nem irtam le de pl. nekem részben szúrta a pipám, hogy Steve leszarta a netbookokat, pedig az iPad-tól eltérően a netbookok rendelkeznek egy tulajdonságal ami miatt kurva sikeressek még akkor is ha nincs rajtuk az Apple logo, ez pedig az, hogy "felhatalmazzák" (empowering) az embert, kevés pénzért kapsz egy gépet amely (majdnem) minden feladatra alkalmas. Nem jobb a notebooknál ebben Steve-nak igaza van, de nem is az volt a cél. A netbook célja az volt, hogy annak is akinek addig lehetetlen volt a kezébe adja a netet vagy akinek lehetséges volt de nehezen az most könnyebben hozzájusson. A netbook lehetőséget adott, hogy mindenkinek legyen egy megfelelő gépe (kevés pénzért). Az iPad ennek ellenére semmit "felhatalmazást" (empowering) nem hoz, amit tudunk vele azt tudjuk nélküle is méghozzá kevesebb pénzért. Lehet nem annyira cool meg anyámtyúkja de megy. Szóval Steve leszart valamit amin nincs leszarni való, egy terméket ami nélkül sokkal roszabb volna a világ.

    Amikor az Asus megcsinálta az első eeePC-t nem azért csinálta, hogy faszálkodjon a San Francisco-i színházban a világ előtt hanem azért, hogy millióknak könnyeben hozzáférhető számítástechnikát/internetet tegyen lehetővé. Persze mind ezt azért tette meg mert megvolt a piaci igény és mert a technológia is olyan szintre fejlődött, hogy ezt meg lehetett tenni profitabilis módon. Az iPad OK akinek kell, de nem OK, hogy Steve leszarta azt ami másoknak kell és sokkal könnyebben megfizethetik mint az ő bezárt és erőssen korlátozott ("politikailag" és nem pedig fizikailag) gépét.

    Arogáns viselkedés nekem soha nem volt szimpatikus. Örülök neki, hogy jól megy nekik és, hogy egy ilyen technológiai csodát tudnak szerkeszteni, de az nem jelenti, hogy a világ hülye és csak ők az okossak... Apple is the largest mobile companz, amazing, phenomenal, Apple invented the laptop (no shit... Compaq did it), aztán olyan neveket tett maga után akik naponta többet tettek a mobíl technológiák kifejlesztése érdekében mint az Apple 5 év alatt... az, hogy ők képesek 10x akkora profit marginnal értékesíteni termékeiket az nem azt, jelenti, hogy ők a leg leg leg... ők egy termék orientált cég, ha holnap nem megy a mobiltelefon és az mp3 akkor Applenek lőttek, a Samsung az le sem szarja a termékeit az mindent tud ami megy a piacon, ha repülőtányert kell holnap gyártani mert az lesz a keresett akkor azt fog gyártani, egyáltalán nem függ a termékeitől akármelyik termékétől megválhat 2 perc alatt és mahet tovább, az Apple viszont ha egy terméke elesik... ő is elesett. Arogáns egy pofa a Steve... és kurvára halvány gőze sincs miről beszél... de hát az Apple fanok éppen úgy követik mint minden "vezért"...

    ...mégegyszer az iPad-al semmi bajom... a társadalmi értékek és mások indokolatlan alábecsülésével viszont annál inkább.
  • Balintos
    #83
    Szegény Apple fejlesztőknek semmi dolga nincs, mindegy mit hoznak össze a marketing elég jó ahhoz hogy eladja.
  • Ulquiorra
    #82
    Hát az jó ha igényes vagy, de mást az anyagi helyzete miatt lenézni az már sznobság

    "hanem mert a sok apró pluszért, a kidolgozásokért külön fizetni kell."
    A merce desre ez igaz, az nyújt annyival többet hogy megérje azt kifizetni, ráadásul az valóban státusszimbólum, mert az kevés embernek lehet. De amit szinte bárki megvehet az nem az, bármennyire próbálják egyesek annak láttatni.

    Multitask nélkül meg nem sok mindenre lesz ez így jó, nem venném meg.
  • Szikorarobi
    #81
    Forintra atszamolva> 3045800000000 volt a tavalyi beveteluk. (pontokat nem raktam koze, mert akkor talan ertelmezheto lenne az osszeg ) 194 USD-vel szamolva.
    32%-al tobb, mint tavaly.
    Ha erre valaki azt mondja, Pisti nem tudja mit csinal, az vagy eltalalta vagy nagyon nem ert ahhoz, amit most en sem tudok megfogalmazni, bar elvileg ertek hozza.
    Ne felejtsuk el, hogy gazdasagi valsag van! Nem kozhelynek szantam. Tenyleg az van.
    Le a kalappal elottuk, barmilyen szerkoban is jelenik meg a bemutaton!
    Gratulalni szeretnek neki, hogy a mai vilagban ennyi szemetet ugy el tud adni, hogy sorba allnak erte az emberek.
    A szemet megfogalmazas jelkepes. Nekem is Iphone-om van 15 honapja es szeretem (munkamhoz nagyon kell).
    De ezert az aret 2010-ben, ugy mint a ceg tobbi termekeert tul sokat kell fizetni.

    Hogy ON is legyek. Kb 4 eve hasznalok egy IBM X41-et. Elmondjam, hogy eszi meg reggelire az IPad-et? Win7 eredetivel hasznalom mostanaban es a keziras felismeres egyszeruen hihetetlen. Tenyleg tokeletesen mukodik. Igaz illene egy uj aksi bele mert mar csak 1 orat bir az 5 bol. Hdd-t cserelnem ssd-re (az nagyon gaz) ha nem lennek lusta utanna nezni a dolgoknak, meg ha egyaltalan lehet. Szerintem elleszek vele meg egy darabig.

    Aki IPad-ot fog venni annak a neve> Fogyaszto
    1 ev mulva meg sorba all megint az IPad 2 ert mert lesz benne az amit ebbe is belerakhattak volna de akkor 8.57 USD vel tobbe kerult volna a gyartasa.

    Amen...
  • warchief
    #80
    "Ha elköltök 100 dollárt 10 hülye alkalmazásra amivel megtöltötték az AppStore-t akkor 100 dolláral kevesebbet tudok elkölteni a gazdaság olyan részében amely tényleg pozitív értéket ad ezért." Ez a mondat nagyon tetszik. :-) Ezzel egyébként mit is akartál mondani? Ha másvalami pozitívabb értéket ad neked, akkor költs ott, az, hogy másnak meg mi a pozitív, azt ne Te ítéld meg!
    Én sem hőbörgök azért, mert mások inkább az x szoftverfeljlesztő termékeit veszik y helyett, pedig az szerintem sokkal jobb.
    Hozzáteszem, hogy annyiban igazatok van, hogy ez az iPad egy orbitális baromság. Legalábbis én nem tudok elképzelni olyan helyzetet az életemben, amikor egy ilyen eszközre lenne szükségem. "Az új számítástechnikai kütyü valahol félúton helyezkedik el az okostelefon és a hordozható számítógép között"
    , tehát egyiket sem tudom vele helyettesíteni.
    Az iPod, Iphone cuccok szerintem jók. Ok, túlhype-olt szarok, meg minden, de jól néznek ki, és a céljának megfelelően lehet őket használni, de ezt az iPad-ot nem tudom hova tenni... :)
  • Doktor Kotász
    #79
    Elmagyarázhatta volna Steve Jobs, hogy ebben a foschtalicskában mi a forradalmi!

    Ha ez a szar nem lesz totális bukás, akkor az emberiség megérdemli az armageddont!
  • TreDoR
    #78
    Ez teljesen egyértelmű, meg kell termelni a profitot...
  • Szikorarobi
    #77
    az Apple valahogy keveset tud ebből a sok pénzből kihozni

    Ha egy ceg a mai vilagban store letolteseket nezve 99.6% er el *(ebbol kb 80 ingyenes)megengedheti maganak, hogy azt csinaljon amit csak szeretne.
    Nem az a baj, hogy ok nem fejlesztenek hanem az,hogy minden elektronikai fejlesztesben erdekelt ceg figyeli a piaci viszonyokat es kizarolag akkor dobnak piacra ^uj^ fejleszteseket ha tenyleg szukseges.
    Szandekosan tartanak vissza rengeteg foleg szorakoztato elektronikahoz kapcsolhato fejlesztest csak es kizarolag azert, mert mi fogyasztok, a tudomasunk szerinti mostani technikaert is kifizetjuk azt, ami most jol figyeljetek, 5-20 evvel ezelott bevezetheto lett volna a piacra.
    Most nem konkretan az Apple-re es a computer technikara gondolok, mert termeszetesen a fejlodesnek vannak olyan szakaszai amik fontosak. De jellemzo, hogy minden komoly cegnek van boven a tarsolyaban olyan fejlesztes ami evekkel megelozi a ^korat^.

  • Inquisitor
    #76
    Én is sokszor lázadok az Apple árképzése ellen, és az ellen, amikor újra feltalálják a langyos vizet, de van egy tök egyszerű piaci szabály:
    Mindent annyiért kell adni, amennyiért (még) megveszik. És látjátok működik nekik ...
  • Inquisitor
    #75
    "Jobs bácsi megint túl sok Star Treket nézett.
    A StarTrekben ilyenen kérték le a hajó adatokat, meg minden egyéb...izét."

    Nem vagyok sem Apple fanatikus, sem az iPad-ot nem csodálom (Pl. ION-os, Androidos Tablet is többet ér szerintem), de az ST sokat merített valódi tudományos felfedezésekből, és fejlesztés alatt lévő technikai kütyükből, amiket ők (meg a sok tudományos arcot felvonultató szakértőgárda) továbbgondolt.
    Az Apple már a 80-as években kísérletezgetett ilyesmi kütyükkel, illetve ilyenek ősével, a Newton platformmal, úgy gondolom az ST kütyüit az inspirálta.
  • BlackRose
    #74
    Na azért nem árt elmondani, hogy a 140000 alkalmazásból mondjuk 140 alkalmazható, 14 tényleg valamire jó vagy kitűnő és a többi semmire való szemét. A nagy számok előtt általában annak marad tátva a szája aki nem tudja a játékot. A gyors alkalmazásfejlesztés (AppStore féle filozófia) nagy méretű de csak ici pici része minőséges éppen úgy mint minden másban. Az igazán értelmes fejlesztésre nem célzás nélküli lövöldözésre van szükség hanem valós piaci igények felfedezésére és kielégítésére. Az iPhone fantasztikus telefon és tényleg minőséges UI, de nem nyújt semmi olyan alkalmazást amelyre tényleg szükség van és másik telefonok (pl. Symbian, Android, Windows Mobile stb.) nem tudnak. Szóval nem a mennyiség a fontos (felhasználási szemszögből, mert az Apple-nak ugye az a fontos, hogy minnél többen töltsék le az alkalmazásokat még ha nincs is szükségük vagy nem is tudják alkalmazni őket.)

    Röviden az Apple fejlesztései a bevételeihez képest nevetségesek (nem a minőségük hanem a mennyiségük), 50 milliárdos cég, 10+ milliárdos nyereséggel ha csak ezt tudják felmutatni ebből az összegből akkor jobb lenne ha azt a bevételt valaki más kapná aki sokkal jobban tudja alkalmazni... pl. Sun, IBM, Microsoft, Samsung, SONY, vagy akár a Google stb... ha jobban belegondol az ember a Microsoft hetente több új terméket mutat be mint az Apple évente és hasonló pénzekből gazdálkodik pedig 3x annyi embernek fizeti a fizetését. Szóval az Apple sikeres mert azt termel amit a piacnak el lehet adni, van benne sok minőség is de olyan dolgokra támaszkodik amelyek nagy részben neutralizálják ezt a pozitív oldalát a társadalomban (persze az ő számlájukon minden rendben). Ha elköltök 100 dollárt 10 hülye alkalmazásra amivel megtöltötték az AppStore-t akkor 100 dolláral kevesebbet tudok elkölteni a gazdaság olyan részében amely tényleg pozitív értéket ad ezért. Persze én vagyok a hülye, de ettől függetlenül a társadalmon belül a mellébefektetés mértéke növekedett, és mint mondtam az Apple valahogy keveset tud ebből a sok pénzből kihozni.

    Persze ennek ellenére maga az iPad egy OK kis termék csak éppen az a hibája, hogy egy frontend az Apple e-commerce gépezetére amely mint mondom sok esetben a mellébefektetést táplálja.
  • morden
    #73
    A francia Archos cég már régebben megcsinálta pont ugyan ezt a koncepciót, ennyit a forradalomról... nekem inkább ötletlenyúlásnak hat az apple részéről ( mármint ennél a konkrét terméknél, a többinél őket másolják.)
  • slickboy
    #72
    Nem egy nagy durranás így a leírás alapján. Sokkal innovatívabb lenne egy kézírásfelismerésre képes teljes értékű operációs rendszert futtató táblagép webckamerával, mindenféle vezetéknélküli csatlakozási lehetőséggel. Akkor elég lenne egy olyan géppel beülni előadásra, és akár jegyzetelhetnék kézzel, vagy diktafonként fel is vehetném az előadást, és az összes tankönyv, jegyzet a háttértáron figyelne. Megspékelve Apple dizájnnal. Az innovatív lenne. Ez nem az. Valaki említette a pincéreket. Annál sokkal jobb rendszer amikor az asztaloknál levő projektorok az asztalra vetítik az étlapot, minden személy elé külön, arról a kedves vendég érintéssel választ, majd a pincér kihozza. Még ezt a félkilós táblát se kell hurcolni. Az még innovatívabb.
  • redgreen
    #71
    "Ezt követően Scott Forstall, az Apple Store menedzsere vette át a szót és közölte, hogy a készüléken mind a 140 000 jelenlegi iPhone alkalmazás futtatható" - kivéve persze azokat, amik fényképeznének, videóznának, merthogy azt nincs mivel...

    Már régebben is mondtam, hogy az Apple-nek nagyon bejött a szoftverboltja, emiatt kívánatos eszközökké váltak a telefonjai és Touch lejátszói, de éppen ez az oka annak, hogy nem tud túl nagy lépésekben fejleszteni. Láthatóan ennél a kütyünél is az volt az elsődleges szempont, hogy az iPhone alkalmazásokat tudja futtatni. A Flash-t, Java-t, multitaskingot szoftveresen könnyű megoldani, a hardver korlátozásai viszont megbocsáthatatlanok. Se USB (OTG), se kártyaolvasó, se D-pad? És a cikkből nem derül ki, de GPS csak a 3G-s változatban van!

    Mindezek ellenére tetszik az iPad, és az iPhone 3GS-hez képest egész olcsó. Az Apple szempontjából mindenképpen hiánypótló termék, az emberek pedig venni fogják, hiszen sokan vannak akik az iPhone-okat is csak netezésre és navigációra használják.
  • passatgt
    #70
    engem akkor érdekelne ez a kütyü, ha minden reggel automatán retölteé az újságot, amire előfizetek
    és nem egy netes verziót, hanem azt, ami papíron van:)
    erre viszont van esély, pár hónap múlva esetleg
  • passatgt
    #69
    java nem egyenlő javascriptel, google wave szerintem simán megy rajta
  • Elemir
    #68
    Értem. Szóval lenézel valakit, akinek mondjuk nincs olyan kerete, mint neked.

    Hát nincs mercim, de a transporterrel ledarálnám a szarodat...

    Szívesen elbeszélgetnék veled az élet nagy dolgairól...
  • Elemir
    #67
    Ez egy nevetséges tétel árucikk! Semmifajta értelmét nem látom. Laptophoz ne hasonlítsa senki, mert olyat nem tud, mint egy lapos!
    Azért egy oprendszerhez hasonlítva ez egy nagy nulla. És ennyiből már össze rakok egy elfogadható laptopot... és az usb-s 3G nettet meg simán rácsatolom...

    20, max 30 ezerért kéne. Többet nem adnék érte, mert csak a méretért és a tapicsgolásért ennyit adni...
  • tenkenorman
    #66
    vagy ha más nem megkérem egy ismerőst amerikába hozza be nekem
  • tenkenorman
    #65
    Akkor segítsetek. Ezt a iPadot megvehetem minimum 100 lepedőért? (hajózással)
  • Sanyix
    #64
    azok nem sznobok, mert abban van plusz is az árért, de könyörgöm, az apple cuccokban semmi plusz nincs... (Bár a biciklivel vitatkoznék, lehet venni jópénzért tárcsafékes csodákat, de mi van akkor amikor egy sima jóval olcsóbb v-fék fog olyan jól, és még egyszerűbb is beállítani? )
  • Sanyix
    #63
    Asus szar nem kevés hibás terméket tolnak, ez már köztudott, bár te még nem jutottál el odáig :D

    "És bizony, azok anyázzák az almát, akiknek fogalma nincs hogy mit is tud a cucc, mert még soha nem volt a kezükben."
    Juj már megint jön az apple életérzés cucc! hogy ha elolvasod a dolgait és látszik hogy szar, ha megnézel róla egy ismertetőt látszik hogy szar, majd amikor a kezedbe veszed átjár az apple életérzés és jó lesz :D

    "3szor annyiba mint a Suzukid" fail, nincs suzukim :)

    "hanem mert a sok apró pluszért, a kidolgozásokért külön fizetni kell." részben... részben mert státusszimbólum, és annyit kérhetnek érte amennyit akarnak. (ez a mercedesre igaz, apple-ra nem mert az csak státusszimbólum, plusz meg nincs benne, inkább mínusz).
  • kvp
    #62
    "Így én ezt nem otthonra képzelem el, hanem üzleti felhasználásra ahol tényleg rohangálni kell, és mindíg látni kell az információkat..pl hajón, étteremben, multinaci cég mérnökeként aki futkosik akkoris ha nemkell neki...ilyenmi célra, és nincs még egy ilyen eszköz, és régóta vártam arra, hogy valaki már gyártson ilyet...hát hogy pont Jobs volt az, várható volt mert a többi gyártó mind nyuszi."

    Mar jo 10 eve is lehetett kapni az ibm altal gyartott tablet gepeket, teljes erteku pc-kent, hasonlo aron bar 10 helyett csak 8 oras keszenleti idovel. A lenovo mai napig gyartja oket, ennyi penzert mar kapni is egyet. Aztan azon olyan os fut amit az ember akar. (mivel normal pc)

    Az ipad uzleti celra nem jo, mert nem lehet egyszerre levelet irni es doksit olvasni. De nincs benne sem usb (pendrive), sem blutooth (autos kihangosito/headset), semmilyen rendes ceges halozati tamogatas (domain/smb). Nem lehet vele videotelefonalni, meg skype-on sem (kamera nelkul amugy is vicces lenne). A bongeszoben nem megy a flash, de a ceges webes vbscript sem (productivity app-ok), nincs rendes office tamogatas, stb. Ez a keszulek max. remote desktop kliensnek lenne jo, de olyat mar kapni 30 ezer korul is, bar ahhoz nem jar beepitett itunes es tenyleg csak a remote desktop megy rajta. Nyomtatni a legtobb apple ipad user nagyon akar majd mert nincs mit, de ha igen akkor azt wifi-n at teszik, persze nem ipad-rol mert printer driver-t es tamogatast, na azt nem kapott egyet sem. (a sony ericsson telefonok pl. tudnak kozvetlen nyomtatni akar aruhazi kiosk-os fotonyomtatora is, de meg a jo 10 eves olympus digitalis fenykepezogepem is tud, pedig egyik sem uzleti keszulek)

    A kijelzorol csak annyit, hogy szep, de a tobbi ceg mar az oled-nel tart, de minimum led-es hattervilagitast hasznal az lcd-n (a legtobb olcso netbook is ilyen).

    Ha macosx-el adnak, akkor lenne ertelme munkara is, de igy csak egy nagykepernyos ipod touch. Meg az atlag apple-os felhasznalok sem tudjak munkara hasznalni, mert nincs ra rendes photoshop vagy barmilyen profi rajz keszitesere alkalmas alkalmazas. (rendes toll sincs hozza alapbol) Ez a gep szorakozasra valo, olyan embereknek akik elhiszik, hogy nekik nem kell flash-es weboldal mert jatszani csak az appstore-bol szarmazo jatekkal erdemes, videot nezni meg csak a fizetos itunes-rol, de nem kell nekik usb host port sem mert nincs pendrive-juk. Az ipad-juket meg wifi-n kotik ossze az iphone-jukkal, esetleg a 3g-s halozaton at masolnak adatokat a ket gep kozott. (filmeket nem fognak, azt inkabb megveszik mindket keszulekre, a masolasvedelem amugy sem hagyna maskent)

    ps: A home gombot nem birtak kihagyni. Ez olyan panik gomb, mint c64-en a restore volt vagy pc-n a ctrl alt delete, csak iphone-on/ipad-en alapbol ezt kell hasznalni az alkalmazasokbol valo kimaszasra. Valtani meg ugyebar nem lehet koztuk, aminek kb. annyi ertelme van mint 25 evig ragaszkodni az egygombos egerhez.
  • Lollerka
    #61
    en nem ertem ezzel az alma mit akart elerni, igaz h neme sett messze a fajatol, de egy nagyobb iphontol ertelmesebb cuccot is kihozhattak volna, igazan lehetett volna benne irasfelismeres stb stb amivel kivalthatta volna a fuzeteket, konyveket, onkent s dalolva vettem volna mert nem kellene 20 fele konyv hanem lenne ez es benne lenne, de neeem, mert mineeek, miert vlmi ertelmeset kitalalni, ha szegeny emberkekrol lehuzhatunk egy kis casht azert amit eddig eladtunk kicsiben, iphon jo, mert kicsi, viszont ez amr nagy, de nem tud tobbet, sajnalatos:(

    egyebkent nem tud vlki ajanlani ilyen tabla pct irasfelismeressel, jo lenne sulibaxD
  • JaSoN HuNTeR #60
    Nekem tetszik.De simán megelégszek egy Asus kéziszámitogéppel is.
  • VRSDM
    #59
    ez egy internettábla nem?
    se flash se java.

    ja értem... szóval akkor végülis csak internetezni nem lehet vele :D
    most nem akarok gúnyolódni de terjed a google wave, a baráti körömben totál mindenki rákattant, mindent ott beszélünk meg, szervezzük le a találkákat, az estéket, mindent...

    tök jó lenne ha nap közben is akárhol ránézhetnék hogy vannak-e új üzenetek. de hát alkalmatlan rá...

    nem mondom hogy inygen nem kéne, még 50-60e ft-ot is megér, de a triplját :O


    elhangzott valami ilyesmi a sajtótájékoztatón hogy
    " ezen dolgoztunk 25éve, az ipod csak egy mellékvágány volt, amit nemterveztünk "

    25év alatt ennyi az bizony kegyetlenül kevés, mikor a konkurensek (lentebb linkben) pár év alatt összedobták mikor már sejteni lehetett hogy az apple is jön valami ilyesmivel...
  • Hegi90
    #58
    "Another way to look like a douchebag in public"