233
  • [HUN]FaTaL
    #233
    Kiszűri a menüt valami.

    Meg nem egy pre-alpha buildet kellene használni és fikázni.
  • DjDano
    #232
    Nem állítottam át semmit, de amúgy mindegy is mert csak próbának raktam fel az Operát, majd ha megjelenik a végleges 10.5 akkor visszatérek rá, másodlagos böngészőnek elmegy Firefox mellett.
  • cousin333
    #231
    Nem tiltasz valamit, amit nem kellene?

    Nálam ugyanis jó...
  • DjDano
    #230
    Rosszul írtam, ablakot akartam lap helyett!

    © WoodrowWilson: Nálam akkor is rosszul jelenik meg az asva.info oldal:

    http://images.netbag.hu/20100127/21182387218.png
  • WoodrowWilson
    #229
    Így van sokkal kényelmesebb egy ablakban dolgozni. Chat.hu-nál mondjuk nem jó a megnyitás új ablakban, de pl ha annyira új ablakot akar vki, akkor mondjuk megfogja a fület és feljebb tolja a fülsávról, és probléma megoldva.
  • cousin333
    #228
    1. Nem tudom, hogy hol lehet, bár szerintem a későbbi, 10.5 kompatibilis témk között lesz olyan is, ami ezen javít. Mindenesetre a 10.5 még csak pre-alfa, szóval változnak a dolgok erősen.

    2. lap = fül, legalábbi nálam :). Számomra az Opera egyik fő vonzereje éppen az, hogy mindent egy ablakban kezel. Esetleg próbáld meg a jobbklikk, Link megnyitása új ablakban megoldást.

    Így van, sajnos az ACID3 a jövőt(?) mutatja meg, a mai rideg valóság a sok nem szabványos honlap. Mondjuk éppenséggel a linkelt oldal teljesen jónak tűnik nálam Opera 10.5-el...
  • WoodrowWilson
    #227
    Mit jelenít meg hibásan az asván? Én nem látok különbséget.
  • DjDano
    #226
    Többé kevésbé megoldotta a problémáimat, de még mindig van 1-2 dolog ami nem tetszik.

    1. A Skinek csak a gombok és tabok kinézetét változtatják, az aero átlátszóság miatt a személyes sávra tett könyvjelzők nem látszanak rendesen ha túl sötét az asztalháttér. Nem lehet valahogy állítani az aátlátszóság mértékét?

    2. Másik ami idegesít, hogy pl a chat.hu vagy jojatek.hu oldalaknál nem egy külön lapon jelenik meg a csevegő illetve játékasztal, hanem csak külön fülként... Ezt meg lehet oldani valahogy?

    Amúgy még egy hibásan megejelnített oldalt sikerült találnom asva.info. Úgy néz ki annak ellenére hogy az ACID3 teszten 100/100 pontot ér el aböngésző ez az oldalak helyes megjelenítése szempontjából nem igazán mérvadó!
  • Baldric
    #225
    Érdekes hogy a foxosok írják a funkciókat, amiket szerintük nem tud az opera, és nekünk operásoknak kell bizonyítani, miért nem megy ez fordítva is? Még ha az összes apróság amit korábban felsoroltatok nem menne operában, akkor is tudnék írni legalább ugyanennyit ami nem megy foxban.
    A következők között biztos van 1-2 ami reprodukálható foxban is, de azt amiben biztos vagyok hogy reprodukálni lehet, nem is írom:
    1. szerintem hasznos a turbó (nálam főleg ha megy a torrent)
    2. nekem tetszenek a vizuális tabok is
    3. szeretem ha a tabok jobb oldalt vannak, foxban meg lehet ezt csinálni?
    4. imádom a panelt, sok mindenre jó (a nyilvánvalókon kívül nálam például a szakmámhoz kapcsolódó cheat sheetek is vannak rajta)
    5. ha bekapcsolva hagyom az operát, egy havernál megnézhetünk egy filmet ami az én gépemen van (streamelve, illetve hogy pontosabb legyek progresszív letöltéssel)
    6. az illeszkedés funkció nagyon hasznos ha valaki sokszor zoomol a lapokon, ezzel és a saját stíluslapokkal számomra az agyon szemetel weboldalak is tiszta és szép szövegként jelennek meg bármilyen nagyításnál.
    7. én egérgesztusokkal kezelem a médialejátszókat, például winamp
    8. egérgesztussal keresek bármilyen kijelölt kifejezésre több keresőben is, például google, youtube, imdb stb...
    9. kint van eszköztáron kb 15-20 oldal gombja és néhány programé is, de ezt az eszköztárat nem látom alapesetben, viszont új fül nyitásakor megjelenik, így nem foglalja a helyet
    10. tetszik hogy egy kattintással behozok egy opera oldalt, amivel a teljes gyorsítótáramban tudok keresni és szűrni fájltípus szerint, vagyis az elmúlt fél évben megtekintett összes youtube videót meg tudom nézni anélkül hogy újra letölteném.
    11. tudom hogy a foxban is van teljes előzmény keresés, ezt én nem próbálgattam, de azt tudom, hogy operában nálam most éppen 8 hónapra visszamenőleg meg van minden oldal tartalma, ami gyakran igen hasznos. 2 gigás a gyorsítótáram és 50000 oldalnak jegyzi meg a teljes szöveges tartalmát, bár azt be kell ismernem hogy talán ezek miatt 2-300, néha 400 mega a memóriafogyasztása.
    12. A jegyzetek nélkül szinte már nem is tudnék élni, úgy tudom van foxhoz is hasonló, nem tudom mennyire jó, viszont nekem annyira hasznos hogy könyvjelzőket nem is használtam már hónapok óta.
    13. unite-al tudok néhány kattintással torrent trackert készíteni, ami ugyan még nem 100%-os, de már komoly hasznát vettem néhány alkalommal
    14. a többi unite alkalmazás is hasznos, főleg a fájlfeltöltés és a képgaléria
    15. pillanatok alatt tudok bármilyen eszköztárat készíteni, amiket akár egérgesztussal is megnyithatok, ezt nem részletezem, nagyon hasznos.
    16. apróság, de nekem tetszik, hogy egy gombnyomásra vagy egérgesztusra átválthatom az egér viselkedését kijelölésről pan-ra, így még görgetnem sem kell, csak megfogom az oldalt, és arrébb húzom.
    17. tetszenek az olyan apróságok mint a beillesztés és ugrás, és kizárólag billentyűzettel is lehet majdnem úgy kezelni az egészet mintha egeret használnék.
    18. lehet olyan gombokat készíteni amik több funkciósak, és a bennük lévő funkciók láncolhatóak, vagyis lehet olyan gombot csinálni ami kimásolja a kijelölt szöveget, bezárja a fület, megnyit 4 másik fület, mind a 4-ben megnyit egy-egy oldalt amikkel rákeres a kijelölt szóra, és a 4 oldalt mozaikos elrendezésben mutatja.
    19. az egérgesztusokat nem tudom eléggé kihangsúlyozni hogy mennyire jók, néhány hetente próbálok keresni egérgesztus kezelő programot ami nem csak az operában működik, de soha egyik sem volt még csak megközelítőleg sem olyan jó mint az operáé (opera egérgesztussal indíthatok programot, javascriptes parancsokat, és a böngésző szinte minden tudását kezelhetem).
    20. a kukának nem tudom van-e megfelelője foxban, feltételezem igen, mert ez is egy egyszerű de rendkívül hasznos funkció, ha nincs foxban, nálam már ez önmagában is elég lenne ahhoz hogy operát válasszak.
    21. levelező, sokan itt épp azt írták hogy felesleges és zavaró hogy van ilyen az operában, nekem nem, plusz egy alap opera a beállított levelező kliensel és rss-ekkel együtt is kevesebb memóriát fogyaszt mint a TB.

    Több egyelőre nem jut eszembe, persze még elég sok mindenre jó az én operám, de ezek többsége már reprodukálható foxban is (userjs-ek, bookmarkletek, stb...)
    Biztos nem én vagyok az átlag felhasználó, szóval biztos, hogy a fentebb írt funkciók csak a felhasználók töredékének hasznosak (power usereknek), de a lényeg itt az, hogy próbálkoztam a fox nagyon mély és alapos testreszabásával is, és lehet hogy az is jobban sikerült volna több év alatt, viszont még sem véletlen hogy én az operánál maradtam...

    Természetesen a fentieken túl, tudnék még olyan dolgokat is írni, amik szerintem egy kicsit jobbak operában mint foxban, ilyen például a sima görgetés, vagy a fülek, ablakok kezelése (én például még nem láttam operában felugró ablakot, firefoxban elég hozzá 20 percnyi böngészés).

    Ezekkel persze nem azt akarom bizonyítani hogy az opera jobb, csupán azt, hogy sokaknak az opera a megfelelőbb. Engem például a legkevésbé sem izgat hogy néhány oldal nem jó, egy gombnyomás és már nyílik meg másik böngészőben, viszont az zavar ha nincs normális egérgesztus.
    Ugyanígy mást lehet nem izgat az egérgesztus (van ilyen ember?), de zavar ha nem jó egy oldal. El kell fogadni hogy másnak más a fontos, nem kéne egyből leugatni valakit aki megemlíti az opera nevét egy fórumon...
  • Sanyix
    #224
    "skinek terén is sokkal testreszabhatóbb a FF, pláne a personas beépítésével."

    FAIL max te nem tudod testreszabni, amúgy a felismerhetetlenségig meg lehet változtatni...
  • Sanyix
    #223
    Hát az a rész nem böngészőfüggő... hanem oldalfüggő, úgy működik ahogy az oldalt írták, max még a cookie beállítások zavarhatnak be, mert ugye ha az tiltva van, akkor nem fog semmit megjegyezni, mert a cookieban tárolta.
  • Sanyix
    #222
    így klikkeléssel elég nehéz tökéletes négyzetet kijelölni ;)
    amúgy nem fagy tőle.

    Ja, és a szabványossága: "Errors found while checking this document as XHTML 1.0 Strict!Result: 82 Errors, 15 warning(s)"

    Grat a készítőknek, 82 hiba nem semmi.
  • scarabeus86
    #221
    Úgy értettem, hogy néhány oldalnál lehet kiválasztani, hogy mit jegyezzen meg a böngésző (pl myvip). Ennél az oldalnál (is) azt csinálta az Opera, ahogy alább leírtam, a többi böngésző amivel próbáltam, azt jegyezte meg, amit kell.
  • Sanyix
    #220
    baze miket tud ez az opera! Rákattintok a linkre, és kiírja hogy eszköztár beállítás letöltése biztosan folytatom? :D
  • Airbus A380
    #219
    mondjuk 1 kis lassulást és számomra sok felesleges marhaságot.
  • cousin333
    #218
    Nem tudod, mit hagysz ki ;) De komolyan...
  • Airbus A380
    #217
    én ilyenekkel nem élek :)


    ff-be is 3 kieg van azt kész.
  • cousin333
    #216
    Mondjuk a Chrome is csak a képet és a színsémát változtatja meg, az ikonok pl. pont ugyanolyanok. Meg a kiegészítőkkel előjöttek a megoldás betegségei is. Például nagyon ügyes a gestures cucc, csak éppen nem működik mondjuk egy új lapon... Van IEtab, de az ikonja sehogy sem illik a Chrome felületébe... stb.
  • Airbus A380
    #215
    igen ez 1 roppant hüle megódás hogy ha kieg-et vagy témát rak rá az ember reset kell.


    Chrome-ba sokkal kényelmesebb hogy csak be kell rakni és kész.
  • cousin333
    #214
    "skinek terén is sokkal testreszabhatóbb a FF, pláne a personas beépítésével"

    Ez biztos csak vicc akart lenni. Először is, vagy Personas (ami csak egy kép az UI-ra) vagy skin, a kettő együtt nem megy. Másodszor kinek van kedve annyiszor újraindítani a böngészőt, ahányszor új témát szeretne kipróbálni?
  • cousin333
    #213
    Na, csak most, csak neked:

    DjDano eszköztár Operához

    Operából rákattintasz, OK-zol, és lőn, egy csapásra megoldódott az 1, 3, 4, 5 és 6-os pont. Igaz, a 4-es eddig sem lehetett gond...
  • Airbus A380
    #212
    Hát nekem valahogy sose akarta.
  • cousin333
    #211
    Ha minden 3. oldal rossz lenne, akkor elég volna megnyitni 30 könyvjelzőt egy mappából, és abból azt a 10-et belinkelni. Ha már ilyen macerás, meg sokáig tart, meg mittudomén, akkor kicsit gyanús lesz ez az egyharmados arány.
  • [HUN]FaTaL
    #210
    Nekem iwiwen is elmenti, jójátékot nem próbáltam.
  • [HUN]FaTaL
    #209
    "3. A tabokat nem lehet a címsor alá rakni."

    Megnyitsz egy másik eszköztárat ami a tabok fölé kerül és áthelyezed a címsort, nagyon bonyolult. Pl. személyes sáv

    "5. A tab(ok) mellett található + gombra kattintva a gyorshívó jelenik meg amire nekem nincs szükségem, viszont új tabot csak billentyűkombinációval vagy jobb klikk "új fül"-et választva nyithatok..."

    Kapcsold ki a gyorshívót, be lehet állítani mit csináljon új tabra, van + gomb a tabok mellett, mivel akarsz még tabot nyitni?

    "6. Az előre hátra gombok mellett nincs lehetőség a legutóbb látogatott oldalak megtekintésére. Lásd lenti képet."

    Ott van a tabok mellett a jobb szélen, esetleg ha hosszan nyomvatartod...

    Egyébként saját gombbal elég sok minden megoldható pl. a korábban emlegetett letöltések is.
  • Airbus A380
    #208
    Van még pár de ne gondold hogy most neked mindenki tételes listát ad.
  • WoodrowWilson
    #207
    Ami meg nekem nagyon hiányzik ffből az a bezárt fülek gomb. Többször használom szinte mint az új fül megnyitását.
  • cousin333
    #206
    A grafikai bug valóban megvan (ezt azért én nem nevezném összebarmolásnak), de fagyni nem fagyott.
  • cousin333
    #205
    Működik a linkelés! Remek :)
  • cousin333
    #204
    Ez már kettő! Egy gagyi oldalon túlnyúlik pár betű, egy másikon meg megjelenik pár oda nem illő grafika. Mellesleg mindkét oldal csúnyán elhasal a validátoron. Szerintem ti a Bugatti Veyronba is ólmos benzint tennétek, aztán csodálkoznátok, mitől ment tönkre...

    Szóval eddig kettőt sikerült összehoznotok. Ezek szerint 6 oldalt látogattok. Ketten együtt...
  • cousin333
    #203
    Szar a géped... :)
  • cousin333
    #202
    1. Szerintem FF-nél sincs ott gyárilag. Amúgy van hozzá . Ha röviden nyomod, a panelt nyitja meg, ha hosszan, akkor a fület. (Remélem működik a linkelés...)

    2. Ezzel konkrétan nem tudok mit csinálni, bár lehet, hogy van rá megoldás. Személy szerint utálom a többiek módszerét, a kis hülye ablakkal. Ha böngészek én csak egy ablakot akarok látni összesen.

    3. És FF-ben fölé? :) Szerintem így logikus, ahogy van. Amúgy lehetséges. Kapcsold be a Fősávot, tüntesd el róla a gombokat (jobb klikk, környezeti menü), és - a Shift egyidejű lenyomásával - huzigáld át a címsáv elemeit a megtisztított fősávra, majd kapcsold ki a címsávot. Kész!

    4. Nem tudom, mivel próbáltad, nekem 10.10-el és 10.50-el egyaránt ment a dolog (oldalsávból áthúzni a személyes sávra). Előbbivel még a füleket is oda tudtam dobálni, valamint mappákat is. Utóbbival nem, de ez nyilván bug, elvégre pre-alfáról beszélünk...

    5. A gyorshívó éppen erre lett kitalálva, az, hogy te "nem érzed" még, az a te bajod. Semmivel sem nyílik lassabban, mint egy új üres fül. Egyébként erre is van , amire kicserélheted a +-ot. Ha röviden nyomod, új üres fül, ha hosszan, akkor új fül gyorshívóval.

    6. Próbáltad már hosszan nyomva tartani? Naugye... Amúgy létezik olyan gomb is, amin van kis nyil, hogy neked is egyértelmű legyen.

    +1 az Opera reklásmszűrője sokkal jobb, mint az FF integráltja :). Nekem az alap is teljesen megfelel, de ha durvulni akarsz, arra is van mód.

    Egyéb kérdés?
  • Airbus A380
    #201
    megfagyasztottam az operát :)

    jöhetnek a védőügyvédek.
  • Airbus A380
    #200
    hm-hm... gyűlnek az oldalak ,....



  • Airbus A380
    #199
    Nekem elmenti a felhasználónevet is meg a jelszót is kivéve iwiw meg jojatek.hu.
  • Airbus A380
    #198
  • DjDano
    #197
    Leírok pár konkrétumot miért nem tudok megbarátkozni az Operával:

    1. A címsor mellett elhelyezhető gombok száma szinte végtelen, csak épp a letöltések gombot hagyták ki a lehetőségek közül. Tudom az bal oldali panelen megjeleníthető, de az úgy nem kóser...

    2. Maga a letöltések ablak egy külön tabon jelenik meg. Jobban bejön ha egy kis külön ablakban jelenik meg mint a Firefoxnál.

    3. A tabokat nem lehet a címsor alá rakni.

    4. Az ún, személyes sávval ugyanez a probléma, az is a címsor felett van, ami nagyobb baj, hogy nem lehet egy egyszerű drag and drop módszerrel ráhúzni a könyvjelzőket, Firefoxnál a böngésző eszköztárban ezt igen egyszerűen meg lehet tenni. Nekem ez fontos mert mint azt a mellékelt kép is mutatja több tucatnyi oldalt valamint mappát el szoktam helyezni a böngésző eszköztáron

    http://images.netbag.hu/20100126/15554070713.png

    5. A tab(ok) mellett található + gombra kattintva a gyorshívó jelenik meg amire nekem nincs szükségem, viszont új tabot csak billentyűkombinációval vagy jobb klikk "új fül"-et választva nyithatok...

    6. Az előre hátra gombok mellett nincs lehetőség a legutóbb látogatott oldalak megtekintésére. Lásd lenti képet.



    Az Opera reklámblokkolója nem olyan hatékony mint a Firefoxé, sokszor ottmaradnak a hirdetések, skinek terén is sokkal testreszabhatóbb a FF, pláne a personas beépítésével.

    Találtam én is egy oldalt amit nem jól jelenít meg, Privi.hu-nál az üzenőfalból kicsúsznak a betűk.
  • rolandi350
    #196
    Hoppá na tessék!
    Egy idő után míg eljátszódtam vele be is fagyott az Opera!
    Holott a Firefox rendesen elbánik az ilyesmivel.
  • rolandi350
    #195
    Operások!
    Jelöljetek ki 4 pontot lehetőleg úgy, hogy négyzet jöjjön ki belőle, aztán közelítsetek majd távolítsatok többször!
    Összebarmolja az egészet.
    Hibásan megjelenített oldal
  • Reg5
    #194
    "Ha nem hiszetek el hogy nálam 10-ből 3 oldalt hibásan jelenített meg nem érdekel nem vagyok köteles nektek linkekkel beszámolni róla."

    Még a végén beírnánk a Magyar Opera szégyenfalára és lehet idővel kijavítanának az oldalt. Tényleg minek is belinkelni a hibás oldalakat...