Hackintosh - OSx86

← ElőzőOldal 7 / 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van már topikja itt.
Igaz Apple OSX a neve, de a téma már lassan 5 éve meg van nyitva és kizárólag a hacklikkal foglalkozik.
Ráadásul van magyar support is az osx86.hu fórumán.
<#wink>
Lol

Az alaplapon Asus P5KPL-C
Itt listán vagy csak P5KPL-AM vagy P5KPL-CM van.
De am hangkátya és a chipset ugyanaz.

KEll!!!!

+fav

Ha valaki bezárja.... <#violent>

MerlinW
CPU tekintetében csupán az a lényeg, hogy támogassa a rendszer az SSE2 és/vagy SSE3-at. 2 magos procival gykorlatilag nem kell foglalkozni, megy velük.

[merlinw.org]

Máté94
ASUS P5Q-m van és Q8200,és egy 4850.Na most 10.5.6 jó lenne csak abban nem találok a CPU-m.Fene.
Nagyonjó ez a topik, én is gondoltam már rá, hogy megnyitom.
Nemrég feltelepítettem a snow leopardot egy retail lemezrõl (tehát eredeti telepítõ, nem módosított) egy Asus EeePc 1000H masinára amiben 2giga ram dübörög ezen leírás alapján. link
Minden tökéletesen mûködik egy dolgot kivéve. Észrevettem, hogy az aksi idõ a felére csökkent. Elõtte volt rajta egy 10.5.6-os iPC verzió, azzal nem volt ilyen probléma.
Ez mitõl lehet, illetve hogy lehet kiküszöbölni?

móóózes
remek topik

wiki szerint 1.6-hoz jó a lapom, viszont nincs hang :S

TommyC
én úgy 1 éve kb kipróbáltam, de le is szedtem, mert sztem gagyi.
annyira korlátozott, hogy akkor már inkább backtrack-et raknék win helyett

dixitque deus fiat lux

Máté94
<#worship>
Ha fel lehet rakni 7 mellé akkor szívesen kipróbálnám!
+fav
MerlinW
OSX86, azaz MacOS X PC-re. Mióta Intel hajtómû dübörög a Macintosh masinákban, megnyílt a kiskapu.
A téma célja egyrészt, hogy megismertessük a PC-s világot egy operációs rendszer alternatívával, hogy megosszuk egymással a rendszerrel való prblémáinkat, azok megoldásait, valamint a tippeket-trükköket.

Pár fontos dolog elõljáróban:
- A Hackintosh használata félig legális/félig nem. Otthoni használatra - kb. mint a warez - legális, üzleti célú használata (rendszeren elkészített munkák terjesztése, illetve maga a rendszer terjesztése) illegális.
- A rendszer használata ugyan nem igényel szakértelmet, a telepítése, frissítése azonban igen - miután Ferrari motort készülünk beépíteni egy trabantba, nem mindig habostorta a dolog -, de megéri.
- A rendszer igen érzékeny a hardverekre - lévén Mac-re találták ki -, azonban egyre széleskörübb támogatása van.

A Hackintosh esetében négy kmolyabb disztribúcióról beszélhetünk. Mindegyiknek van valami apró problémája, azonban egyikben ilyen hardvertámogatottság van másikban olyan.
A csapatok a felhasználok értékelése szerinti sorrendbn: iPC, iDeneb, iATKOS, Kalyway

A késõbbiekben:
- készítek/linkelek magyar nyelvû telepítési útmutatókat
- szó lesz a patch-elésrõl (kext, EFI)
- A hardvertámogatottságokról
- Upgrade-rõl
- stb..

Arra kérlek titeket, hogy akinek van tapasztala, írja ide a következõket:
- Konfiguráció
- Melyik disztribució, melyik verzió, milyen update-ekkel
- Telepítõ customize ablakában milyen patch-eket/meghaktókat használt
- Egyéb rendszermódosításokat, amelyek kellettek a rendes mûködéshez (videókártya felbontás, hálózati kártya, hangkártya, stb. esetén)

Jelenleg a legbiztosabb verziók a 10.5.5 - 10.5.8 (Leopard-ok), az iPC, iDeneb és iATKOS kiadásában. 10.5.8 csak frissítésként van jelen (legalábbis én egyben még nem láttam), 10.6.x-et (Snow Leopard) pedig tudtommal csak Leopard-ra való frissítéssel lehet telepíteni.

Harver kompatibilitási lista 10.5.5-höz
Harver kompatibilitási lista 10.5.6-hoz
Harver kompatibilitási lista 10.5.7-hez
Harver kompatibilitási lista 10.5.8-hoz
Harver kompatibilitási lista 10.6-hoz
Harver kompatibilitási lista 10.6.1-hez
Harver kompatibilitási lista 10.6.2-höz

Wiki leírások, hardvertípisokra bontva
Install Mac OS X Leopard OSx86 on PC Dual Boot Windows 7, Vista in 9 Easy Steps

OSx86 project
Hackint0sh forum
Kexts - meghajtók