761
A Titan Quest fejlesztőinek új játéka!
  • Mofarguru
    Igen valószínű a védelmem nem elég jó. De már volt, hogy 40mp-et is kibírtam de akkor sem adta be a kardot. :) Hogy miért kellene annyira? Mivel a Korvan Oasis-ban található az utolsó shrine ami nincs meg (az lenne a 47-ik normálon) és kellene a kard a questline elindításához. Igen a Crate questline-ról beszélek. De nekem csak a devotion pont kellene. :D

Amúgy ez a Crucible mód ez micsoda, mi célt szolgál? Loot gyűjtésre szolgál? Ugyan az lenne mint az SR?

• reelc
    Nekem sincs bajom a grafikával. Sőt, tetszik. A TQ-t is szerettem.

Ami a Chillheartot illeti, ha nem tudod lootolni, akkor egyszerűen nem elég jó hozzá a karid (a lootolásához). :)
    "Surviving can usually be done with health potions, an Aether Cluster and either a heal or immunity/absorb skill."
    Az utóbbi ugye skill függő is.
    Nem tudom már milyen típusú sebzés, nézz szét itt: https://www.grimtools.com/db/category/consumables/items
    Amit eddig használtál + Royal Jelly Balm, Royal Jelly Ointment, Royal Jelly Salve, Ugdenjuice, Ugdensalve ezekből valamelyik 1-2. Talán a 2 utolsó, ha van recepted hozzájuk.

Miért kell annyira? Ha a Crate Quest miatt, akkor azt felejtsd el, ő kb. a legkeményebb az egész játékban, külön Celestial ölő buildek vannak hozzá.
    Lásd miről beszélek: csinált meg a Lokarr Questet. Ha olyan már a karid, hogy Lokarrt kinyírod, Crate akkor se menne, sokkal keményebb.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.25. 21:36:46
  • Mofarguru
    Igen valóban bejött. És nagyon jó tipp (ha csak nem valami bundle-ben adják jó áron) hogy érdemes az alapjátékkal kezdeni, és ha bejön (bár aki kedveli az ilyen ARPG-ket annak nem hiszem, hogy ne jönne be) utána jöhetnek a DLC-k.

Ha engem kérdezel akkor semmi gond nincs a grafikával. Ha jobban megnézzük, akkor a PoE-t sem a grafikája miatt szeretjük. Ott van pl. a Wolcen ami valóban jobban néz ki, de tartalmilag, játszhatóság terén meg sem közelíti sem ezt sem a PoE-t. Lehet kicsit közhely, de a grafika szerintem nem minden. Lehet csilli-villi ha belül nincs semmi. Bár az is igaz, hogy sok ember nem így van ezzel. Sokuknak az számít elsődlegesen, hogy mennyire szép vagy sem. Amúgy ha már itt tartunk, akkor a FG kieg kimondottan jól néz ki szerintem!

Viszont újra feltenném a kérdést, hogy nincs valami jó tipped (vagy bárkinek), hogy a Vanguard of the Three-ben a ritualista mellett lévő zöld kört miképp lehet túlélni? Van kb 14k HP és védelemmel együtt sem bírok ki 30mp-nél többet ez meg kevés a Chillheart-hoz. Valami tipp?
  • Mofarguru
    Így elsőre arra tudnék gondolni, hogy emiatt lehet. A gépem nemrég lett teljesen újra rakva, szóval nincs tele "szemetelve". Na majd jól letesztelem, hogy nem e az van amire gondolok. Ha ez a gond, akkor az könnyen orvosolható. Bár...ha ez van akkor az némileg fura, mert nem egy nem két (lásd pl. PoE) amivel jóval többet is toltam egyszerre és ott nem voltak ilyen gondok.

Ami meg a Titan Quest-et illeti anno nagyon imádtam! Ha jobban megnézzük akkor simán "tetten érhető" ebben a játékban az alkotók keze munkája. :) Most, hogy így említed az mintha egy kicsit jobban bejött volna. Ha az emlékezetem nem csal, akkor nem kevés órám volt benne. Bár...az már olyan rég volt, hogy tán nem is volt igaz. :)

• reelc
    Örülök, hogy bejött.
    Ez tényleg egy olyan játék, ami ha bejön, akkor párszáz óra szórakozást is nyújthat. Vagy 1-2000-et is akár. :)

A kihagyás oka elsősorban a grafika lehet sokaknál. Pedig rengeteget fejlődött, hála a készülő X-Box One konverziónak (erre a konzolra portolják). De akkor sem egy XY ami szépen néz ki, de az megint más kérdés, milyen játéknak?
    A GD bétája is durva volt annak idején, megfogott.

Megint vannak akik bepróbálták, de valamiért nem jön be nekik. Másik fórumon (is), ha beírnak, próbálunk magyarázni, irányt mutatni és van aki rájön, hogy ha túl tud lendülni azon az 1-2 dolgon ami nem tetszik neki, akkor egy igen jó ARPG-vel múlathatja az időt. Sok nem tetszik dologra lehet megoldás, de persze nem mindenre.
    Aki meg nem... nem vagyunk egyformák. Van akinek bejön x játék, van akinek nem. Semmi gond nincs ezzel.
    Minden esetben azt szoktam javasolni, hogy elsőre az alapjátékot vegye meg az ember, mert ha nem jön be neki, akkor "csak" annak az árát bukta. Elég sűrűn akciózzák is.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.25. 18:21:23
  • reelc
    Ne vedd kp-nak, de úgy rémlik sok-sok éve előfordult ez bizonyos játékoknál.
    Telítődött a memória (akár a VGA-é), de nem akarok hülyeséget írni.
    Ha ilyesmi áll a háttérben és tényleg csak olyan hosszú játékidővel, akkor szerencséd van, annyi a megoldás, hogy pár óránként kilépsz és vissza, esetleg gép újraindítás.
    Kérdezhetnéd, hogy ez miért fordulhat elő egy 4 éves játéknál: a 2006-os Titan Quest engine van licenszelve és felturbózva. Ezt licenszelték, mert a csapat alapítója és még valaki anno a TQ-n dolgozott, jól ismerték az enginet, és több megoldást is átvettek abból a játékból, ami jó volt (pl. dupla mastery).
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.25. 18:05:44
  • Mofarguru
    A VGA mindig a legfrissebb és a Win10 is naprakész. Amúgy ezt olyankor veszem észre, ha huzamosabb ideig megy egyfolytában (nem 1- 2 óra hanem mondjuk 5 - 6 :D). Szóval lehet ez már sok neki. :)
  • reelc
    Nem HC-zom.
    Régen bepróbáltam, és petes Conjurerrel. A 3-ik jutott el lvl100-ra, Ultira. Nem fogom linkelni, mert azóta sok patch volt.
    A Build Compendiumban olyat érdemes keresni, amire külön jelölik, hogy HC-re is alkalmas.

Az átkelést egyféleképpen lehet felgyorsítani, de ennek az FG kieg a feltétele, és az, hogy Ultira eljuss egy karival.
    Akkor tudsz majd olyan Difficulty Meritet venni, ami unlockolja a Normal, vagy az Elite szintet. + egyéb plussz dolgokkal is jár.

Mofarguru: Nekem is voltak igen súlyos fagyási problémáim, de nekem nem csak a játékban, hardver gondom volt.
    Ellenőrízd a játékfájlokat, VGA driver csere, győződj meg róla Win10 esetén, hogy fel van frissítve, stb. sokmindent lehet csinálni.

Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.25. 16:49:29
  • Mofarguru
    Én úgy lvl55-60 toltam petes Cabalistot, majd váltottam vitality damage-re (ravenous earth). Azt kell, hogy mondjam nekem sokkal jobban bejön. Valahogy túl sűrűn kellett idézgetnem és ez lassított és ebből kifolyólag nem is volt jó a clearspeed. Ezzel a buildel viszont csak akkor halok ha balfasz vagyok. Én most végeztem az egésszel (AoM+FG). Már csak 1 devotion pontot hiányzik normálon, viszont azt egyelőre nem tudom megszerezni. Még van egy jó pár bounty vissza, meg ott van még az SR de amit ezek megvannak, irány az Elite fokozat.

Ebben a karakterben jelenleg 75 órám van, és egy percét (leszámítva mikor kifagyott) sem bántam meg! Minden elköltött forintot (akció nélkül) megért ez a játék. Nem is tudom, hogy miképp hagyhattam ki eddig?! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
  • Mofarguru
    Azt kell, hogy mondjam nem semmi hosszú ez a The Hidden Path quest sorozat. Azért érdekelne, hogy ezt magától ki tudja megcsinálni? Azaz mindennemű help nélkül.
  • LaposElem
    Petes buildek mindig hálásak.Én ritualisttal tolom, bár nem hc-n. Ultimaten vagyok, lv100-on, FG felénél kb. Amikor meglettek a set (Ghol's) cuccok, onnantól már sokkal jobb volt a haladás. 1-2x haltam csak, többnyire a saját hülyeségem miatt (fáradtság, kedvtelenség, etc...)
    Nemesisekhez még kevés a kicsike, kell némi item upgrade (pár cucc még hiányzik, vagy nem topos).
  • hawkie22
    Fel lehet valahogy gyorsítani elite-n az "átkelést"? Nem nagyon van kedvem még 1-2x végigmenni a sztorin, de hát ugye meg kell tenni. Most lettem 50-es, most kezdem a Forgotten Gods kieget petes cabalist-tal. Hardcore-on. Szerintetek mennyire életképes a petes cabalist magasabb szinten? Mert ha nem, akkor váltok non-petesre. :)
  • Mofarguru
    Köszönöm a tippet. Legközelebb ha ilyen lesz megnézem, hogy onnan kilőhető e a program.
  • ntex
    Ha Win10 van a gépeden érdemes a feladatkezelő ablakon aktiválni a Beállítások menüben a "Mindig látható" opciót, sokszor ha kifagy egy program ezzel még elő tudod varázsolni a feladatkezelőt és onnan be lehet zárni. Bár nem tudom ez a Te esetedben megoldás lenne a bezárhatóságra, mindenesetre attól még a tippem áll :D
  • Mofarguru
    Érdekes, nekem már harmadszor fagy ki. Full fekete képernyő de a kurzort tudom benne mozgatni és a zene is szól alatta de csak ennyi, semmi más. És mint mondtam volt ki sem tudok lépni belőle, nem tudom bezárni marad a restart.
  • Mofarguru
    Na azért csak meglett ez a szépséges Korvaak! :D

Lenne egy olyan kérdésem, hogy tudnátok tippet adni ahhoz, hogy a Tonic of Mending és a Aether Cluster mellett mivel lehetne ideiglenes védelmet szerezni? A Chillheart questline miatt kellene de sajnos a 10k hp nem elég, illetve ezen két tárgy plusz Blood of Dreeg sem véd meg attól, hogy ne haljak bele.

Thx!
  • PetruZ
    Nálam még sosem fagyott ki, pedig többféle konfigon is futtattam már, ahogy cserélődött a gép és az op.rendszer alatta.
  • Mofarguru
    Komolyan szétb@sz az ideg! Nem tudom másnál is rendszeresen előfordul e vagy sem, de nálam mindennapos, hogy egyszerűen kifagy a játék! Mikor is belépek egy portálba a másik végén már nem jövök ki, mivel csak fekete képernyő fogad semmi más! Ilyenkor nem lehet semmit csinálni újra kell indítanom a gépet, mert még bezárni sem tudom a programot! Emiatt rohadtul ideges vagyok a játékra! Ja és mikor csinálja mindezt? Mikor kb 50k élete volt már csak a főbossnak!!!!

Amúgy valami elképesztően jól néz ki Eldritch sírboltja! Az utolsó boss fight meg baromi jó és látványos, csak ne fagyott volna ki ez a szar!
  • Mofarguru
    Még sajnos messze vagyok a lvl94-től, de azért haladok.

Akkor ezek szerint az SR az új játékmód. Igen valóban van még hova fejlődnöm.
  • reelc
    " lvl94 a legfontosabb szint, mert innentől bármilyen cucchoz megvan a lvl követelményed."
    Szó szerint értem. Ugye minden tárgynak van egy player lvl szintje. A legnagyobb a lvl94. Ahogy írtam jó, ha eléred a lvl100-at, de nem lesz magasabb szintű cuccod.

Az SR az új játékmód. Végig kell vinni, és a főbosst is le kell győzni. Erősödnöd kell még.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.24. 16:36:06
  • Mofarguru
    Ez a sivatagos pálya eddig jobban bejön mint az összes többi. Változatos, új mobok, jó pálya design szóval üdítő színfolt.

Hogy Callagadrának hívják vagy sem fogalmam sincs, mert még annyi időm sem volt, hogy megnézzem, hogy hívják. Ja és a legjobb, hogy nem szál le rólam, követ egyfolytában mint egy pincsikutya. :D

Köszi az infót a lvl94-et illetően. De, hogy érted, hogy innentől megvan a lvl követelmény? Amúgy ami lvl100-at illeti, utána már nem gyűlik az xp, nem?

Milyen új játékmódra gondolsz? De ha már itt tartunk, akkor a Conclave of the Three főtéren lévő Shattered Realms challenget lehet valahogy resetelni? Csak mert ugyebár időre megy és mikor a bosshoz értem nem tudtam időre megcsinálni. Innentől kezdve már nem megy a számláló.

A reputációm alakul. Minden quest kész AoM-ig, és a bounty-k is jól haladnak. Vannak olyan frakciók amik már fullra megvannak. Nemesissel mint olyannal még nem találkoztam, de feltételezem felismertem volna ha igen. Eddig ez a dög volt a legdurvább! 6,5M HP! El nem tudom képzelni, hogy miképp lehet kinyírni, főleg face to face.
  • reelc
    Jó, ha tetszik.
    Jót tett a játéknak az új terület, és az újfatjta szörnyek.

Callagadrát? Sehogy. Nézz vissza 1 hónap múlva. :)
    A lvl100 az csak egy állapot. A lvl94 a legfontosabb szint, mert innentől bármilyen cucchoz megvan a lvl követelményed. A lvl100 annyival jobb, hogy lesz odáig pár plussz pontod, és ha halsz, nem veszítesz XP-t. De ez nem azt jelenti, hogy letudsz győzni mindenkit, nagyon nem. :)
    Farmolj. Ott az új játékmód, teljesen jó rá.

Az egyik legdurvább dög. Celestial kategória, normálisan kiépített endgame build kell, és sok türelem.
    Nem tudom, alakult-e úgy a reputációd, hogy találkozz Nemesissel? Na, attól sokkal durvább.
    Bár szerintem nem vele találkoztál, sokkal nagyobb a HP-ja.
  • Mofarguru
    Pár órája vettem meg a FG dlc-t (AoM befejezve) és azt kell, hogy mondjam eddig nagyon tetszik. Valahogy a hangulata és a képi világa nagyon ott van! Ja és mindjárt lenne is egy kérdésem. Ügyesen (franc tudta) sikerült megidézem Korovan Sand közepén egy nem kis szárnyas démont a maga laza 6,5M életerejével!? Hogy a bánatba kellene ezt legyőzni?! :D Ide még a lvl100-at is kevésnek gondolom.
  • reelc
    Kétszer is volt Humbléban, még 2016-ban.
    Azóta nem bundlizták.
    Szerintem nem is nagyon fogják, akcióban elég jól szokott fogyni (ilyenkor általában top15-ös szokott lenni a Humblén, a GOG-on is szépen teljesít, és a Steamen is elég jó helyezést szokott kiharcolni 4 éves játék létére).
  • grebber
    Drága a game még nincs meg
  • reelc
    Annyi volt a részem, hogy kipróbáltam amit küldött, és beszéltünk.
    Konkrét tesztelést, korrigálást nem vállaltam.
    Ahogy írtam korábban, évek óta nyúzom ezt a játékot, és már megszoktam, hogy angol.

Próbáld ki nyugodtan.
    Az FB oldalán vannak képek, abból láthatod, mennyire érthető.
    Szerintem neked jó lesz.
  • grebber
    reelc: Gépi magyarítás tesztelése megy? Mennyire érthető a dolog így?
  • reelc
    https://forums.crateentertainment.com/t/grim-misadventure-169-frequently-infrequent/97645
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.23. 20:18:53
  • Mofarguru
    Azzal tisztában vagyok, hogy csak egyszer lehet aktiválni, viszont lehet, hogy magasabb nehézségi fokon több tárgyat lehet egyszerre adományozni? A shrine oltárok némelyikén több foglalat is látható ebből kifolyólag gondoltam.

• reelc
    Random.
    De ha nem lenne az, akkor se érnél a rendszerrel semmit, mint lootforrással.
    Mert egyet egyszer lehet aktiválni. Ha későbbi nehézségen aktiválod az ugyanazon a helyen lévőt, ott már a magasabb szinted miatt is mást dob, mint Normalon.
    A Ruinedet mindig érdemes, akkor is, ha kigyűlt a max. pont. Mert szokott beadni csillagos ellenfelet, és ezért várható jobb loot.

Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.14. 14:48:40
  • Mofarguru
    Mindenképpen úgy tervezem, hogy végigviszem mindkét dlc-t és majd meglátjuk, hogy mennyi lesz a végére a szint. Amúgy lenne egy újabb kérdésem, a Shrine oszlopoknál random rakja be a tárgyakat adományként, vagy van ebben valami "rendszer"? Már csak a loot miatt is érdekelne.
  • reelc
    Célszerű végigverned a karival az egészet, ha tudod. A közben eső cuccok és a Mandatek miatt is. Na meg az XP ital miatt is (AoM).
    Annál jobb lesz a következő karinak.
    Ez egy olyan játék, amiben az emberek ki szokták maxolni a karit (lvl, és cucc, ha lehet). Utána pedig jön a következő. :)
    Az AoM felvitte lvl100-ra a player limitet.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.14. 14:06:25
  • Mofarguru
    A sorcerer buildet. De akkor majd kipróbálom egy másik karival.
  • reelc
    Mit akartál kipróbálni?
  • Mofarguru
    Értem és kár, akkor majd egy másik karival kipróbálom amit szerettem volna. De azért köszi az infót.
  • reelc
    Masteryt nem lehet visszavonni.
    (Az általam múltkor küldött linken ez is szerepel. A hidden questekhez is a linkek. Sok kérdéstől megkímélnéd magad.)

rebekakocsis: Köszi az infót!
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.13. 18:46:38
  • Mofarguru
    Köszönöm utána fogok nézni ennek az írásnak.
  • Mofarguru
    Köszönöm a tippet ehhez a hidden path-hez. Magamtól nem hiszem, hogy rámentem volna. Majd ha végigtoltam a kieget, akkor lehet rámegyek.

Ha úgy nézzük, akkor még nagyon az elején vagyok az 52-es szinttel illetve egy karakterrel. Amúgy ha már itt tartunk, van arra mód, hogy a második kasztot újra definiáljam? Nem a pontok újra osztására gondolok, hanem magára a kasztra.
  • reelc
    Most látom a guide nem említi.
    A 0-ik lépés az, hogy szerezd meg ezt az írást. Bár lehet anélkül is működik a dolog, ha tartod a sorrendet.
  • reelc
    Hidden Path.
    Nem mondom, hogy keresd meg magadtól ezt, vagy majd a többi secret dolgot: egyrészt jól kell hozzá tudni angolul, és gondolkodni is kell, másrészt én is leírás alapján csináltam. Meg sokan mások.
    A mumus aki kb. mindenkit szívatott egy titkos boss, a Hidden Pathon útba esik, nem feladat. Rashalga.

Hidd el esik sokminden, fejlődik a repud a frakcióknál is, valamit mindig össze lehet legózni.
    De a kemény dolgokhoz kemény felszerelés kell, vagy ami fontosabb tisztában kell lenni a játék mechanikáival. Mi fontos, stb. Senki nem várja el egy 1-2 karis embertől az ilyen ismereteket, szerencsére a Grim Dawn közössége elég sok guidet készített már.
    Mivel nincs smart loot, esik sokminden, a következő karid már nem úttörő lesz.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.13. 16:38:11