761
A Titan Quest fejlesztőinek új játéka!
  • Toroco
    #761
    Köszi a tippeket
  • lwb
    #760
    2018-ban jelentették be az xbox verziót, fogalmam sincs, hogy mióta dolgoznak rajta, nem is érdekel. Az eredmény katasztrófa lett és k nem érdekel, hogy hány más port lett még sz.r, az nem magyarázat az igénytelenségre, hogy de hát mások is ezt csinálják.
    Nyilván a te pc-s játékodat nem érinti, ahogy az enyémet se, nem is neked szólt, hanem a konzoljátékosoknak, akik esetleg elcseszték volna erre a pénzüket. Ne tegyék.

    A dio2-t persze sp-ben is lehet onlne játszani, csak épp minek, amikor semmi értelme, ha végig soloban tolod. Én végigvittem három külön builddel már és teljesen jó volt így, a multi most sem érdekel, nem is megyek online, teljesen jó így a játék. Ha a GD-nal is annyi lett volna a baj konzolon, hogy offline van csak jó performance, akkor nem lenne vele semmi bajom.
  • MerlinW
    #759
    Nem összetettebb mint a TQ, csak más. Hozzá fogsz szokni:) Ha meg egyszerűbb kikapcsolódós ARPG-re vágysz, ott a Torchlight 1-2 vagy a Last Epoch. Ha meg nagyon bonyira, akkor Path of Exile.
  • IMYke2.0.0.0
    #758
    Ez segit a probalgatasban, a neked megfelelo kikiserletezeseben:
    grim tools - build calculator
  • Toroco
    #757
    Sziasztok!

    Én most kezdtem játszani ezzel. Nightblade masteryvel indítottam, de nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen a második. Néztem a skilleket, de nem igazán sikerült kitalálnom mi passzolna hozzá. Mit lenne érdemes?
    Titan quest volt az utolsó ehhez hasonló játék amivel játszottam, de az sokkal egyszerűbb volt. Ez sokkal összetettebb és sok az új ismeretlen dolog benne.
  • reelc
    #756
    A Diablo 2-ben voltak bajok online singleben. Online nem csak multizni lehet. Szóval erre is hatással voltak a szerver problémák. Azért nem OFFline karaktert csináltam, mert lehet majd játszom ismerősökkel, és nem az elejétől fogom kezdeni.

    Nem 5 éve találták ki, hogy jöjjön ki konzolra is. Ez PC-s játék.
    Nem sorolom a minősíthetetlen minőségben megjelent konzolról PC-re írt, vagy párhuzamos fejlesztésű játékokat az elmúlt 20 évből. Nincs értelme.

    Türelmet kértek. Vagy megkapják, vagy nem. Ez engem már nem érdekel, nem befolyásolja az én PC-s változatomat.

    Részemről ennyi a téma.
  • lwb
    #755
    A D2-nél a multival voltak bajok, offline, single playerben konzolon és pc-n sem voltak problémák. A 1080p / 30 fps annyira gáz, hogy azt nem lehet nem szóvá tenni. Ez 2021-ben egy 5 éves játék portjánál elfogadhatatlan.
    Ha pedig még devkitjük sincs, akkor tényleg nem magyarázat az, amit 5 évig pc-n csináltak. Nincs relevanciája, senki nem azt mondja, hogy nincs rá szándékuk, de addig amíg az első lépésig, a devkitig nem jutnak el, addig lehetőségük sincs.

    Mondom: ez nem a játékról ítélet. A játék jó. PC-n. Konzolon ne vegye meg senki még, ha zavarja az olyan grafika / performance, ami 5 évvel ezelőtt is elfogadhatatlan lett volna.
  • reelc
    #754
    GD2 még nagyon sokáig nem lesz.
    Amit linkeltem abban benne van, hogy dolgozni fognak még a konzol porton, és: "If you have any doubts about our work, you can simply scroll through 5 years of Grim Dawn updates to see where we stand on our commitment to our products."

    Nyilván megvan az oka, hogy így kiadták, mindegy ki mit gondol, ez volt a döntésük.
    Remélem megveszik elegen, mert nem gondolom azt, hogy ezért megérdemlik a temetést/bukást.

    "Pláne olyan évben, amikor a D2 remaster kint van és 60 fps-en simán megy." Lehet neked a felbontás és az FPS a lényeg, sokaknak nem csak ez. Sok gond van/volt még azzal a játékkal, az sem indult simán amikor kiadták, még 1 hónap múlva is komoly problémák voltak. Lehet konzolon nem, de PC-n igen. Szóval én nem hoznám fel pozitív példának. :)

    Utoljára szerkesztette: reelc, 2021.12.06. 16:18:22
  • lwb
    #753
    Hát, még egyelőre a devkitért is sorban állnak. Persze, lehet bármi, de szerintem érdemes most inkább kivárni vele konzolon. Ki tudja, mire lesz devkitjük, lehet már GD2 lesz és arra fognak fókuszálni, ezt meg hagyják a fenébe.
  • ntex
    #752
    Később nem zárható ki egy update amivel 60 fps is lesz
  • lwb
    #751
    1080p 30 fps egy 2016-os játék 2021-es portjánál nem elfogadható. Persze, megértem, hogy 1 ember csinálta az egész portot, nem nagy kiadó stb stb, de a végeredmény szempontjából jobb lett volna, ha ezt így ki sem adják.

    Pláne olyan évben, amikor a D2 remaster kint van és 60 fps-en simán megy. Persze, Blizzard nagy cég, ők meg nem. De ez így óriási csalódás.

    A devkitet nem tudom mikor kapják meg, de aki konzolon akarja megvenni, az inkább várja meg ezt. Ha egyáltalán akkor még fognak vele foglalkozni.
  • reelc
    #750
    Nem.
    Az a főállás melletti dolog a Kickstarter kampány előtt volt. Úgy rémlik 2 fő csinálta teljes munkaidőben, és barátok segédkeztek (főleg ex-Iron Loreosok) a szabadidejükben. Ez a KS-sel változott. A kb. 13 fő korrekt, a teljes létszám.

    Épp, hogy nem sz*rják le mit gondolnak a vásárlók, hiszen nem nagy kiadó, belőlünk él.
    A városépítős jövőre jön ki.
    Volt más játék is ami pénzt és időt/energiát emésztett fel, de nem jutott el a megjelenésig.

    Ami a konzolportot illeti: nem érint.
    Arról amit írtál ennyit találtam hirtelen.
    Valóban meg lehet várni, amíg számodra megfelelő minőségű lesz.
    Ahogy Zantai írta a postban, valóban sokat fordítottak arra, hogy a PC-s GD olyan legyen, amilyen.
    A konzolost sem fogják magára hagyni. A dev kitet illetően várólistán vannak. Nyilván egy nagy kiadónak nem voltak ilyen gondjai, főleg ha kiemelt partnerek, stb. A Crate első konzol portja. Írták a fórumukon többször is, hogy a Microsoft részéről a certification rettentő sok időt vett igénybe. De megfelelt. Nyilván nagy kiadók esetében ez a folyamat gyorsabban megy végbe.

    Amúgy nézd csak meg mondjuk az AAA piacot, a nagyhalak milyen hibákat követnek el évek óta... szinte nincs olyan játék, ami körül ne lenne gond megjelenéskor. Konzolról nem tudok nyilatkozni, ott lehet minden szép és jó.

    Utoljára szerkesztette: reelc, 2021.12.05. 19:14:56
  • MerlinW
    #749
    Én megértem, 13 fős kis csapat, próbálja fejni a címet amíg tudja. Fun fact, a csapat főállás mellett munkaidőn kívül szabadidejükben fejlesztik a játékot évek óta. Az a hozzáállás, hogy akinek nem tetszik az nem veszi meg. Ők szeretik amit csinálnak, hogy a közönség - a törzsgyökeres feedback fanokat leszámítva - mit gondol, szerintem pont lesz*rják :)
  • lwb
    #748
    Nem is annyira az ár a lényeg, az csak érdekesség, hanem hogy 2021-ben képesek kiadni egy ilyen konzolportot. Ezért kár volt szenvedni, inkább hagyták volna az egészet a fenébe.

    Csak azért írom ide, hogy nehogy valaki megvegye, aztán meg szomorkodjon.
  • ntex
    #747
    Ha benne vannak a DLC-k akkor igazából nem annyira sok érte, pár hónap múlva valszeg töredék áron be lehet majd szerezni ha valaki sokallja érte...
  • lwb
    #746
    Kint az xbox változat, viszont:

    1. minden konzolverzión locked 1080p, 30 fps. Igen, one s-től series x-ig. Nincs az egy szem fejlesztőnek series x devkitje, szóval ne is nagyon várjunk ennél többet sokáig.
    2. 19 000 pénz körül van ennek ellenére

    Nagyon nehéz így ajánlani bárkinek.
  • PetruZ
    #745
    Az item skillek nem fejlődnek veled, a tárgy szintjén maradnak.Van, amikor sokáig tudod használni, de idővel óhatatlanul is elkopnak. És nem biztos, hogy mindig találsz ugyanolyat, ami jó (még ha komponenst is adsz hozzá).
    A petek meg eléggé elhalványodnak majd, ha nem fordítasz rájuk figyelmet. A hp-jük, sebzésük túl kicsi lesz ahhoz, hogy sokáig bírják. Szerintem a divination-ökből érdemes beválogatni azokat, amik pet bónuszokat (resist > hp > sebzés) adnak, tárgyban csak akkor, ha az egyéb statjai is jók. Normálon kb. a 40. szint körül, mkor Homestead-hoz érsz, jelennek meg sűrűbben az aether és chaos sebzésű dögök, azokat a petek nagyon nem szeretik.
  • reelc
    #744
    Nem ilyen egyszerű.
    Ha van egy tüzes vagy savas fegyvered, de egyébként semmilyen skilled nem támogat ilyen sebzést, sőt az adott fegyverek sem a te classodnak megfelelőek, akkor igen sokat bukhatsz, ha erre építesz.
    Grimtools link nélkül nehéz látatlanban bármit is mondani.
    De petesnél a petek sebeznek, ahogy írtam, te buffolsz főleg. Magadat és őket is menedzselned kell, minél magas resisit, mindenre amire lehet petes bónusz, stb. Magasabb nehézségen és player lvl szinten sokat számít.
  • steweee
    #743
    lehet loni tuzlabdat es acid bomb-ot kozelharci fegyverbol, igy nem is szukseges a pisztol v puska. a petek felfogjak a rohamot foleg kazamatak atjaroiban
  • reelc
    #742
    Egy normális videónak a nevében benne kellene lennie a class nevének. Jó esetben a leírásban Grimtoolst linknek.
    Vagy addig tekergetsz a videóban, amíg nem találsz karakterlapot.

    Ezeknek van több petje: Occultist (ennek van hollója és kutyája. Szinte biztos vagyok benne, hogy a videóban kettő volt valamelyikből, na ahhoz komoly felszerelés kell, igen sokat kell farmolnod), Shaman, Necromancer.
    + Oathkeeper.

    "kétkezes fegyver, de tuningolva azzal is tud lődözni, aztán közelről meg ütleg"
    Ezt most így nem vágom. Vagy lősz, vagy ütsz (pl. vagy puska, vagy fejsze), mondjuk vannak tárgyak amiknek vannak "kisülései" és pl. lehet fejszéd és valami feltétel miatt néha "lősz", de ez ugye nem a klasszikus lövöldözés.

    Általánosságba véve a petes kari nem bocsátkozik konkrétan harcba, a petekl intézik a dolgot. A te dolgod a távolságtartás az ellenségtől, a buffolás, debuffolás, újraidézés. Persze van kivétel, de elsősorban így működik, így lehetnek erősek a petek.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.10.17. 07:12:09
  • steweee
    #741
    nem sokat játszottam vele, de most újra belevágtam

    harcos minion idézőst akarok

    kétkezes fegyver, de tuningolva azzal is tud lődözni, aztán közelről meg ütleg

    hollót és pokolkutyit tudok idézni

    de láttam gémpléjben sok idézett lényt

    azokat melyik kaszt tudja ?
  • PetruZ
    #740
    A GrimTools-on előre ki tudod számolni, kb. mi lehet a jó. Sok minden függ attól, hogy melee, vagy ranged, vagy minion master akarsz-e lenni.
    Az occultist legerősebb skillje a Doom Bolt, de ezt elég későn lehet elérni. Ha erre utazol, nem érdemes mással keverni, csak minimálisan. A többi képessége is főleg vitality- és chaos-alapú, tehát olyasmi illik mellé, ami erre erősít (pl. necro), vagy a kezdő passzívjai hasznosak és nem is akarsz tovább fejlődni vele (pl. arcanist).
  • reelc
    #739
    Szia!

    Első kari? Ha igen, azt javaslom tapasztald ki magad a cuccolást.
    Lehet single class is, és később is választhatsz másikat. Nem egyféle út van, többféle class kombó életképes.
    Használj bátran komponenseket, augmenteket, a resisteket húzd minél fentebb.


    Ha már nem első kari, akkor a Build Compendiumban mindenre megkapod a választ.

    Kezdőknek itt találsz tippeket az összefoglalóban, elsősorban a pdfekben.
  • xyz123xyz
    #738
    Sziasztok.

    Occultist karit indítottam,és kellene egy kis segítség,milyen másik casst illik mellé?
    Valamint milyen fegyvereket érdemes használni,illetve milyen páncélt?
    Aki jártasabb már benne és adna pár tanácsot szívesen meghallgatom.
    Köszönöm előre is.
  • ntex
    #737
    Patchről patchre variálnak a skillekkel :) Nem bírom én ezt már követni, valamikor 1.1.4.0 körül abbahagytam a játékot. Nem baj igazából, foltozgassák csak, de amíg ekkora változtatások lesznek minden patchben a classokkal és csillagképekkel, nem látom értelmét belefogni újra.
  • PetruZ
    #736
    1.1.8.0 patch notes - új mini zónák nyíltak meg új ellenfelekkel, újféle monster totemek jelentek meg, sok tárgy változott, egy csomó class skill is módosult.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.09.22. 16:44:18
  • PetruZ
    #735
    1.1.7.0 patch notes - elég sok tárgyhoz hozzányúltak (sok a buff), néhány skillt is helyreraktak.
  • reelc
    #734
    A sztori módot érdemes egyedül.
    Volt olyan, hogy betársultam pár percre valakihez, és kisebb volt szintben, nem is volt meg minden cucca, neki semmi élvezet nem volt a dologban, mindent én öltem.
    Olyannal érdemes, aki szintben hasonló, a cuccokkal is kb. ugyanúgy áll.
    De sztori mód helyett inkább Cruciblében vagy SR-ben érdemes coopozni. Sőt amennyire tudom, ezekben szoktak inkább coopozni, sztoriban nem igazán. Abban a módban ott a felfedezés varázsa is.
    Ha meg nem első kari, akkor lehet használni sokmindent a gyorsabb fejlődéshez (Lokarr szet, XP ital, Mandatek, mozgásos augmentációk, difficulty meritek, stb.), és kellő játékismerettel akár 7 óra alatt lvl100-on vagy. Legyen 8 óra.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.04.02. 22:44:25
  • hawkie22
    #733
    Játszotok egyébként aktívan? Én esténként vagyok, most 82-es a kari, épp a Malmouth frakciónak repuzom az XP-poti miatt. Viszont egyedül unalmas, a magasabb ultimate szinteket, ill. acteket még nem bírom annyira. :)
    Steamen megtaláltok GambitHUN néven.
  • reelc
    #732
    Csak tippelek.
    1: Ugyanúgy kellene mennie, mint Normalon.
    Logot megölted, Creed majd XP és repu bezsebelés. A következő felkiáltójellel indul az AoM intrója. Utána a csajjal és Creeddel is beszélni kell, az utóbbi ad quest itemeket is, és mehetsz a barrikádhoz.
    Ha nagyon nem megy, linkelj egy képet Creedről és a Questekről.

    2: Talán Normalon kellene megpróbálnod. Ezt most meg nem mondom, de lehet azután jelenne meg, hogy beszélsz a főnökükkel. Mivel nehézségenként meg kell erősíteni még barátjuk vagy-e, lehet utána spawnol.
    Azért nem tudom megmondani, hogy biztos így van-e, mert mindig tartottam a sorrendet, ha questeltem.
    De ha már barát, Normalon ott kell lennie az egyik utolsó jobb oldali házban.
  • hawkie22
    #731
    Lenne két kérdésem:

    1. Elite-n beszélnem kéne Inquisitor Creed-del Fort Ikonban, amikor jön az intro és után ugye megyünk megint Devil's Crossingba. Namármost ott lejátsza az introt, de utána még mindig csak a felkiáltójel van a feje felett és nem frissül a küldetés. Bug vagy feature?

    2. Barrowholmban nem találom a Quartermaster-t, pedig Revered szinten vagyok velük. Így meg ugye nem tudok recepteket venni tölük. Már átmentem Ultimate-re, a FG-részt eliten átugrottam az 1. pontban említett hiba miatt.

    A resisteken még dolgoznom kell kicsit ultin, viszonylag hamar halok, ha nem figyelek oda, bár most petes Nightblade/Oathkeeper kombóval elég szépen lehet haladni. Meg még nagyon sok tartalmat nem oldottam fel, pl. nincs Skeleton key-em, meg receptem hozzá, egy rakás hidden are nincs megtalálva, stb.
    Viszont a játék kb. annyira beszippantott, mint anno a Dio2. :) Tegnap reggel óta van kb. 18-20 órám a játékban.
  • reelc
    #730
    Uh, ja HC-s vagy.
    Nos a halál az halál. :)
    Akkor nem ajánlom.

    Nekem petesben a Conjurer jött be, Cabbalist nem. Nem linkelem, nagyon régi buildet használtam.
    A Compendiumban olyat keresnék a helyedben, amihez a HC is oda van írva.
    HC-n a harmadik Conjurerem jutott el lvl100-ig. Sok patch volt azóta, 1 lépést se tennék vele frissítés nélkül (ha van).
    Alig van meg pár cucc abból ami a buildbe kellett.
  • hawkie22
    #729
    Hardcore-on se tudok ott elbukni? Vagy igen? Egyébként elite már nem megy ezzel a petes builddel, folyamatosan elhullanak, de olyan ütemben, hogy az újraidézéssel nem érem utol magam. Egyébként most 54-es a kari, Skeleton key-em még nincs. Normál utolsó bossán majdnem ott maradtam HC-n. Szóval nem olyan jó a kari, most kezdtem egy újat, DW Physical/Pierce Gun Tactician :D
    Ráérzésre gyorsabban haladok vele, mint anno a petes builddel, de még csak 14-es.
  • reelc
    #728
    Az FG kieg legelső helyén, a település közepén, a jobb oldali illetővel kell beszélni.
    Hányas szinttől? Inkább attól tenném függővé, milyen felszereltségű a karid, a Skeleton keyes területeket és a bossokat letudod-e nyomni?
    Próbáld be, és meglátod, a legrosszabb esetben némi XP-t veszítesz.
  • hawkie22
    #727
    Jaja, 8 csonti, 1 Hellhound, 1 Familiar, 1 nagy zombi meg mellé még egy csonti itemböl. De hullanak, mint a legyek. Egyébként az új játékmódot hányas szinttöl játszhatod? Illetve hol találom?
  • Mofarguru
    #726
    Most egyelőre hanyagolom a Crucit, inkább megyek Elite-re. Köszönöm az infókat!
  • reelc
    #725
    Majd ha sok Crucit nyomsz majd unalmas lesz, és akkor tök jó lesz változatosságnak az SR. Szerintem remekül kiegészítik egymást. Nekem jobban tetszik az SR, mert nem egyhelyben kell állni. Feldobhatja a dolgot, ha veszel mozgásos augmentációt.

    Majd a fertőzötteket attól még felszabadíthatod loot és XP reményében, mégha pontot nem is adnak limit után.
    Minden cucc megmarad, a repuk is,a választható frakciókat újra lehet választani.

    hawkie22: Igen, rövid act lett, mert a fő feature az új mastery és az új játékmód.
    A csontik nagyon halnak, gondolom ezzel is van a létszámuk ellensúlyozva, Ha azokra gondoltál. Nekem a petes Conjurer jobban bejött.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.26. 16:56:27
  • hawkie22
    #724
    Azt kell mondjam, HC-re nagyon kell a gear, normal végén a föbosson majdnem ott maradtam, mert a petjeim folyton elhullottak. Pedig voltak 12-en. Nekem meg ugye nincs sebzésem, mert minden dmg a petekre ment el, viszont még nem tudtam annyira az ö resistance-ukon dolgozni, kevés van sajna nekik. Most kezdtem elite-t, meglátjuk, hogy alakul a kari. Ha nem megy, akkor vagy elhullok valamelyik bosson, vagy megunom és kezdek egy újat, vagy ezt váltom át vitality dmg-es vagy hasonló cabalistára. :) Normalon csak a föküldetés-sorral szórakoztam a Forgotten Gods kiegben, de meglepöen rövid lett az act a többihez képest.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2020.03.26. 09:21:05
  • Mofarguru
    #723
    Igen akkor marad az Elite szint. Ami a crucible módot illeti, igen sokkal "jobb" mint az SR mivel nem kell annyit rohangálni. :D

    Jó, hogy tudom akkor egyelőre még hanyagolom ezt a Chillheart-ot. Igen azon vagyok még, de már csak emiatt. Amúgy ha váltok elite-re akkor ugyebár kezdődik minden előröl? A devote pontokat már nem kell gyűjteni, csak azokat amik az elite szinttel jönnek (4db). A pénzen kívül minden tárgy megmarad illetve a reputációk is?
  • reelc
    #722
    Majd Eliten szerzel pontokat, ha most nem megy. Nem vagy messze az 55-től.

    A Crucible az egy aréna mód. Loot gyűjtés, meg kari tesztelés.
    Itt nem kell annyit mászkálni, mint az SR-ben, sokkal intenzívebb.
    A Skeleton keyes területek mellett ez volt az endgame (annak aki megvette). Az alapjátékhoz is meglehet venni, nem sokkal azután jelent meg.
    Bővebb infók a PH GD topik összefoglalójában.

    A Chillheartot Ultin lehet csak lootolni. Crate és Lokarr is Ulti spec. karik, ahogy anno a TQ-ban is volt 1-2 ilyen fajzat.
    Akkor most Normalon vagy?
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2020.03.25. 22:43:38