54
-
slickboy #54 Sajnos ez van. Ismerősöm meglátta kék IE ikont asztalon, mindjárt fel is kiáltott: "Hú, van interneted?" Azon a gépen "nem volt internet". Jól lehordtam, hogy gondolkodjon már egy kicsit a különbségről parancsikon meg fizikai kapcsolat között. Azért mert konnektor van a falban, még áram nem feltétlenül van. Amúgy nem IE-t használok.
Linuxhoz: még nem az igazi. Félévente felteszem kipróbálásra (legutolsó Ubuntu), de még messze van a felhasználói élménytől, legalábbis nálam. Javuló tendenciát vélek felfedezni, de még nem olyan kényelmes számomra mint a Windows. Videókártya driver telepítés, hogy menjen a 3D-s gyorsítás, rejtélyes, 10-ik alkalommal valahogy sikerült, pedig mindent ugyanúgy csináltam elsőre is. Csomagkezelőből csináltam. Súgó még mindig semmit nem ér. Legalább egy tisztességes súgót pakoljanak bele, részleteset, szájbarágósat, hogy az eccerű ember, mint én is, belejöjjön. Jó, tudom, ássam bele magam fórumokba... -
#53 Hát ezek vindózt se akarjanak... mert azt sem tudják kezelni ezek szerint. -
caprocorno #52 Bocsi, már megint elqrtam:) az előző válasz természetesen Nyomokának ment volt. Bocsi sathinel -
caprocorno #51 Előre elnézésedet kérem Nyomoka, de én ezt kategórikusan kijelentem, vicc amit te itt leírsz:) Nem egy Vistát frissítettem már, SP2-t is ttetm föl, de amit te leírsz az nem normális jelenség. Sőt az sem, hogy valaki 18 órán keresztül ott ül, és megszámolja a 23 restartot. Amúgy elképzelhetőnek tartom, hogy egy 4 GB-os SSD-re nem a Vista a legojj választás. Nyugodj bele, hogy hardveresen volt ott valami gond, ha ez így lenne általános ahogy te leírod, egyetlen gépen sem futna már Vista, mindegyiket kibaszták volna rég az ablakon. -
#50 Ti el vagytok tevedve atlaguser szinten. Irta itt valaki hogy milyen egyszeru Linuxon is telepiteni. Valo igaz, viszont nekem az a tapasztalatom hogy: Atlag user a kovetkezot tudja. Benyomni a kapcsologombot es azok az ikonok kozul, amik az asztalon vannak, elinditani valamit, aminek jooo beszedes neve van. (pl nekem a bongeszot mindig at kell neveznem "Internet"-re :) ) Ennyit tud. Sokan meg a Start menut sem ismerik!
Szoval ezeknek ne akarj te Linuxot! -
slickboy #49 (képes 18 órán keresztül ott ülni és számolni, hányszor indul újra...nővérke! jöjjön legyen szíves) -
slickboy #48 Én a helyedben már cirkuszban lépnék fel ezzel a műsorszámmal... -
sathinel #46 szerintem már szinte minden megcsinálható még átlag usernek is ha van kedve.
Ubuntu buherálás minimális tudás kell leutánozni amit fenn látnak, vagy elolvasni mit kell csinálni. Én is így tettem fel mindent és csak copy paste az egész.
De fenn van hogy mentsük el az összes os-t ha azzal kész akkor próbálkozhat max visszarakja az előzőt. Akár youtube is elég erre. -
#45 Tegye föl a kezét, aki pontosan a mai napon kezdte el rühellni a microsoftot?
Nyomoka, téged az itteni fórumozók megölnének, ha tudnák ki vagy, de kár lenne, olyan jókat lehet röhögni az elméleteiden.
Trójai megfigyelő ... linuxban a szabadság, komolyan mondom jobb mint a Mátrix ... -
quantum #43 "A helyzet úgy fest, hogy a zárt forráskód egyetlen és utolsó , ámbár makacs képviselője: a Microsoft"
Opera, Apple hol van?
"egyetlen gyermekével együtt"
Software
"a kihalás szélére sordódott 20 év többé-kevésbé fényes evolúció után"
MSFT
"hogy átadja a helyét"
Market share
"a nyílt lapokkal játszó nyílt forráskódú rendszereknek."
Windows7Sins
Ezen kívül minden igaz amit leírtál. -
quantum #42 1) IE a legbiztonságosabb NT6.0+-on. Sandbox.
2) AFAIK a hiba nem érinti a 64 bites rendszereket. A pár éve megjelent processzorok jó nagy része támogatja a 64 bitet.
@Nyomoka:
TOR -
#38 Leírom még érthetőbben hogy te is megértsed. Te leírtad a szokásos marhaságot hogy bizony linuxon elengedhetetlen programot fordítgatni. Én meg leírtam hogy egyáltalán nincs is szükség erre, az viszont megteheti aki NEM átlag felhasználó és NEM átlagos igényei vannak.
Tehát átlagos user bizony nem fog fordítani, hanem 3 kattintással csomagot fog telepíteni. A forráskód vizsgálgatása nem átlagos igény... -
#37 Tuti nem osztja meg, vagy csak nagyon ritka és azok előtt én is leborulok mert ismerek olyat is, de pl épp egy Aion szerve emu nyílt forráskódú fejlesztésen dolgozok vagy is kezdem értegetni, hogyan épülnek fel az osztályok stb. A lényeg van egy gerinc svn vonal ahova jönnek a revek szépen sorjába, aztán meg vannak azok a Teamek amik ezeket szépen felhasználva építik a saját kis revjeiket amik tényleg jobbak mint a gerinc, de gerinc nélkül ők is halottak lennének, erre mikor vmit nem értek és kérdezem hogyan lehetne megoldani, nagypofájúan beszól, hogy ők már megoldották de hát nem publikus a rev, amivel nem is volna baj, ha nem egy community cuccát használnák fel hozzá...
Pénz éhesség van OpenSource vonalon is... -
A1274815 #36 OFF
Nyomoka megnézi az sg-én a Microsoftos cikkeket
[/OFF] -
A1274815 #35 Azt azért tegyük hozzá, hogy nem gyakoriak, továbbá a tudásukkal csak szórakoznak túlsokat nem tesznek hozzá azonkívűl egy igen tetemes részük nem is biztos, hogy megosztja az OpenSource Communityben. Lásd -
sathinel #34 Én ismertem ilyet. A fősulin infó szakon a gyerek azzal szórakozott hogy rendszereket tört fel, és buherálta. A tanár karót adott neki mert szerinte nem tudott programozni, ezért a suli védelmét ellátó gép, +pár tanári doksi tönkrement, átírásra került. Azzal szórakozott hogy kódokat nézegetett. Egy másik arc meg progmatról gépikódban programozott, meg kereste a hibákat,stb. Vannak elborult arcok. mindkettő linux fan volt. Sokszor átírtak progikat mert nekik úgy jobban tetszett, vagy szerintük jobban működött. Most képzelj el több ezer ilyen arcot akik otthon, munkahelyen ezt csinálják, és megosztják a véleményüket(opensource community pl). Ezzel nem versenyezhet semmilyen cég mert annyi hozzáértő kockát mint ők nem tudnának megfizetni.
Ez az előnye, és a hátránya is a linuxnak. A legtöbb kockának nem kell könnyű kezelhető felület mert mindent vág ami kell neki. Az átlag user már más. -
#32 "Te meg jössz a hülyeséggel hogy programot kell fordítani..." – Olvasd el még egyszer, légy szíves, hogy mit írtam VALÓJÁBAN:
"Az átlag user pont hogy nem akar programot fordítani."
Vagy Nyomo(tt)kának szántad a hszt? -
#31 ,,Pont EZ az amiért a Linuxokra ab ovo nem éri meg vírust fejleszteni, mert egyrészt az sem világos hogy melyik disztróra érné meg egyáltalán fejleszteni, másrészt pedig, bárki ha akarja, az utolsó sorig végignézheti a kérdéses szoftver forráskódját , ártó szándékú sorok után kutatva."
Meghajlok előtted DonKanyar stb stb, ha akár egy wordpad szintű forrásban te csak úgy kiszúrod a ártó kód részt, nem beszélve az x ezer soros alkalmazásokról, nah meg persze a Userek, és itt nem csak vér pistikékre gondolok, hanem akár a 10 diplomás megagiga Úr Isten koderre is, hogy haza megy és akkor itt van egy 10k soros progi keressük meg benne hol akar kibaszni velem, lesz az első dolga... -
#29 Átlag user nem is akar úgy os-t telepíteni hogy a telepítés után 1 byte szabad hely se maradjon a partición.
Te meg jössz a hülyeséggel hogy programot kell fordítani amikor azt csak nem átlagos felhasználónak nem átlagos elvárásoknál kell megtennie, amúgy next next finish, automatikus függőségtelepítéssel együtt, ami winen mondjuk ismeretlen és egyenként kell levadászgatni a dll-eket, meg a redistributableket, dependency walkerezgetni, stb.
"ugye ugye?" -
#28 Azok maximum instabilak lehetnek (user error-al, vagy pre alpha verzióban), de legalább nem olyan lyukasak mint egy jól érett sajt, vagy mint az ff ;) (Ha nem érted, nézz utána) -
#27 Az átlag user pont hogy nem akar programot fordítani. Nagy részének a next->next Windows telepítés is meghaladja a képességeit! Te meg jössz evvel a hülyeséggel. Nem elég a függőséget telepíteni, a developmentre is szükség van. Ha véletlen nem jó verzió van fenn, álljál neki összegereblyézni a netről, MIELŐTT nekiállsz programot fordítani.
Ja, ahhoz meg fel kell telepíteni a fordítót, meg a makert... így már rögtön nem is csak abból a három parancsból áll az egész. Ugye-ugye? -
#26 Ilyen alapon az instabil és bugos Operat és Chrome-ot is. -
who am I 7 #25 látom nem kímélnek a szorgos ezsgés ádminok -
who am I 7 #24 Nah a szokásos win-linux ezsgés csapat egymásnak feszül... -
#23 Így ff-et is feketelistára kéne rakni, az is instabil, és tele van lyukakkal. (nem az ie-t védem, az egyenesen a kukába való). -
roliika #21 De azon nem megy a Silverlight. -
MacropusRufus #20 "muszály"
muszáj... basszus -
MacropusRufus #19 Off:Hali, szép is, nem csak hangzik :)
itt a Mobility driver linux alá:
http://support.amd.com/de/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.2&product=2.4.2.3.25&lang=English
van olya linux distro aminek a fejlesztésében - többek közt - az AMD is benne van, és ugye az AMD az ATi is. Pl. ennek a linuxnak a telepítésénél egy klikk és van 3D gyorsítás meg amit akarsz.
Ha játszani akarsz akkor a wine-t hanyagold. Ugyan sok mindent le tudsz vele futtatni én is haszánlom, de játékra már annyira nem. Ott van pl. a WineX vagya a Cedega esetleg a Play On Linux (<< ez nem rossz!).
Jó hírem van: a Windows7/Vista nem minden esetben kompatibilis az XP-vel tehát sok esetben a meglévő XP progit nem lehet alkalmazni Vista/7 alá. Tudom van VR világ meg minden amit támogat a rendszer, de az már nagy ugyan az. Ilyet tud a linux is. Én a Xen virtualizátciót használom és ott futtatom pl. a 7-et is, ha nagyon muszály.
Support is van. Rendes support. Csak vedd meg a cuccost, és kapsz legalább 1 év support-ot a temékhez. Tudom ui. én többnyire veszem. De ugye lopot Windows-hoz sincs support.
on: az SG-n volt nem rég, hogy a böngészőkben található összes hiba több mint 40%-a az új FF-ban van... Tehát akkor sameshit?
-
#17 Nehogy ne ismerjétek fel hottold/vajonkiki hivatásos flémmester és fórumtrollunkat! -
KasztnerTokman #16 "így nyugodtan el lehet gondolkodni, valami alternatív, nyílt forráskódú Operációs Rendszer használatán mindenkinek"
OFF: Ez így szépen hangzik ,de én sajnos rávagyok utalva a winre mert nincs ati mobility hd2300 karihoz driver linux alatt. PC-men nincs ilyen baj ott megy rendesen az ubuntu, de addig nem fognak a linux disztibúciók előre törni amíg nem lesz rendes support+driverek.
Gameket meg lehet linux alatt is futtatni, legalábbis 99%-át.
On: mindegyik böngészőbe vannak biztonsági hibák, nyilván lesznek is. Itt nem az IE-t akarom védeni én se használom és nem is használnám. -
#15 Ez az az update, ami reggel lejött automatikán, akkor a cikkel késtek el az esgén, vagy ez egy újabb hiba? -
#14 A Secunia szerint az IE mellett a FF is "veszélyes" a böngészők közül, mert egy kritikus hiba még mindig nincs elhárítva... -
#13 "Cliff Evans, a Microsoft brit leányvállalatának biztonsági vezetője, aki nemrég közölte: az Internet Explorer biztonságosabb, mint a Firefox, sőt, az IE 8 a legbiztonságosabb böngésző."
-
#11 Off:
Olyan érdekes, hogy tisztán technikai hírből egyeseknek sikerül zsidózást kihozniuk.
Komolyan mondom, ennyire szűk látókörrel rendelkező embernek minek az internet?
Otthon elmotyogja a magáét, aztán jól elvan.
Legalább nem fárassza a többieket.
On:
Ha a HTML nézet engedélyezi a MS saját .chm formátumát, amibe jól bele lehet pakolni káros kódokat, akkor persze, hogy tiltsuk le ezt. -
#10 Ehhez sem értesz jól van. -
#7 14 MB? lol, abba legalabb 2szer belefer kompletten egy normalis bongeszo... es utana szokas szerint ujra kell inditani az egesz qrva rendszert. a leghasznosabb az lenne ha ok maguk is beismernek, hogy az ie egy fos, bocsanatot kernenek a felhasznaloktol erte, es webfejlesztoktol amiert kovetkezetesen, leszarva minden szabvanyt keresztbetettek mindenkinek a monopolhelyzetukkel visszaelve, a kitalalojat es fejlesztoit emberiseg elleni buncselekmeny vadjaval bortonbe zarnak, es kiadnanak egy update-et, amivel minden windows-bol kitorolnek gyokerestul ezt a foshalmazt. -
codylcran #4 1. Már kinnt az update ... 14 MB
2. Úgy tűnik igen nagy divat lett fikázni az Ms -t és hirtelen mindenki adatait el akarja lopni mindenki. -
#3 Átlag usernek, akik nem gép elött nőttek fel, nincs olyan hogy böngésző ... olyan van hogy "internet" -
#2 Enyi, Bill Gates elmeny oszt omlik is a kártya vár
Hehe, csak viccelek :P
Mindenesetre az vicces, hogy havonta 3 hír jelenik meg ami szapulja az IE-t és mégis még mindig az a legnépszerűbb. Az átlag user csak blikket olvas a neten is or what? -
willcox #1 "Csak Németországban a szokásosnál több mint kétszer többen töltötték le az Operát" - ez így szépen hangzik, de számok nélkül akár jelenthetné azt is, hogy eddig a szokásos 1 letöltést jelentett, most meg kettőt :)) Persze a linken olvasható, hogy eddig volt 18000, most meg 37000, de a 37000 az összes letöltést jelenti, míg a Mozillánál csak a növekmény volt 300000 :))