34
-
MsUser #34 A Win7 a processzor által támogatott virtual technologiának köszönhetően teljes, és kompatibilis előző Windowsokkal használt alkalmazásokkal.
Ennek a paraméternek nem minden jó CPU felel meg, pesze ettől még fut rajta a Win7 csak lesznek kompatibilitási problémák. -
Zoliz #33 Így van játékra rendkívül gyengék az új Core processzorok. Pont. Van benne harmadszintű kesh oszt ennyi, magas órajellel többet elérünk. -
#32 játékra,elég gyenge,vagy inkább közepes teljesítményű,ára viszont nagyon magas!
-
#31 vajon mennyit tudnek ezek a 2 magas procik? vegyes érzelmeket kellt bennem,me -
#30 miért pont intel vt? amd-v nem jó? Ez ugyanis minden amd prociban megtalálható, és ugyan az :D -
Cat #29 (ez olyan, mintha a totalcaron azt kérdezted volna, hogy az opel astra bemutató fizetett hirdetés e.) -
krajcsovszkig #28 Arra jó lehet, hogy amikor nem játszol, a pár wattot fogyasztó integrált megy és nem a 200 wattot fogyasztó különálló. Egyébként alsó-közép és alsó kategóriába integrálnak csak egyelőre.
A win7-nek meg az aeroját kell támogatni elég vrammal meg DX9.0c-vel és némi számítási kapacitással. De ezt fölösleges megemlíteni, mert az utolsó vidkari ami nem támogatta az intel 950-es volt asszem. -
#27 Mekkora egy görény banda ez az SG! Tegnap meg merészeltem kérdezni, hogy vajon ez egy fizetett hirdetés-e, erre válasz helyett indoklás nélkül törölték a hsz-emet. Szólásszabadság rulez.
---
Az világos, hogy az Intelnek nagy biznisz ez a proci – olcsóbb tömegtermelés (fejlettebb gyártástechnológia), alacsonyabb platformköltség az egyszerűbb felépítés miatt (északi híd mindenestül a tokozáson belül) – de Te mit kapsz érte cserébe? Azt, hogy sokkal többe kerül. "ezek a termékek a tömegpiac számára készültek, ami elérhető árú PC-ket jelent." Mi meg majd szépen tejelünk... kíváncsi leszek az idei közbeszerzésekre. :D
---
Mielőtt törlitek ezt is, legalább egy p.ü. jöhetne, hogy a fórumszabályzat melyik pontját sértettem. -
tomcsa4 #26 Hopp elrontottam. 45 nm-es i5 7xx és i7 8xx (lga 1156 foglalat)* -
tomcsa4 #25 Nem úgy van, hogy a 45 nm-es i7 9xx.ben nincs integrált VGa vezérlő, sem GPU, a 45 nm-es i5 7xx és 8xx-ben integrált VGA vezérlő (csak vezérlő) van, míg a 32 nm-es i3-ban (ez csak 32 nm-en létezik), i5-ben és i7-ben viszont integrált GPU? -
#24 Jah, nekem az i5 750 (de az meg alacsony órajelű), vagy a core i7-esek maradnak, de azok meg brutáldrágák (normális órajellel már inkább 200k körüli árral). Mivel nekem kell az Intel VT a Virtual Serverhez, így meg vagyok lőve... -
hol9672 #23 Sajnos az új, 32 nm-es Westmere magos procik csak KÉT magosak... úgyhogy az új gépem AMD lesz, amibe ezt a hibrid izé kerül, annyiért már phenom II black editiont kapok... feleannyiba kerülő alaplappal -
#22 Jah, van ahol még a HT-t is kivették emlékiem szerint. Ez nem upgrade ez downgrade, ez nem fejlődés, hanem retardáció... -
#21 Növelik az órajelet -> de csökkentik a magok számát felére!!!
Növelik az órajelet -> de csökkentik a cache méretét drasztikusan (ált. felére)
Növelik az órajelet -> de integrálnak VGA-t és áttervezik lassúbbra a memóvezérlőt L3 cahce-hez (ez a leghülyébb dolog a világon)
Növelik az órajelet -> de kivesznek Turbo Boost-ot, VT-t, AES-NI-t ami jó, minek az bele, nemigaz!?
Eskü, mintha cerkófmajmok ülnének ott. Miért nem képesek egy VALÓBAN minden téren gyorabb procát kihozni?! Olyan nagy kérés lenne ez?! Elképzelhetetlen, hogy erre vágyna a vásárló, ha már 1x így is ARANYÁRON adják a procikat.
-
#20 Én teljesen kibuktam mikor ezek megjelentek (sok helyen rég lehet őket kapni amúgy). Minden tesztet véginyálaztam, de továbbra is hihetetlennek tartom, hogy képesek KÉTmagos i5-öket piacra dobni, kevéske cahce-sel és integrált videóval (röhej), mikor rég kint a négymagosak és gyorsabbak is, olcsóbban, vagy legalábbis árban. Hol itt a fejlődés?!?!? Az integrált GPUnál parasztvakítóbb dolgot meg életemben nem láttam, egy baromság és ezért kellett egy csomó kompromisszumot kötni a proci tervezésnél!
Van egy olyan érzésem, hogy ezeket nem mérnökök tervezték, hanem markecingesek...
(most hogy a frászba cserélek procát/lapot, mire úgy mégis??!? szégyelném a pofám ha ezekből az új hybrid szarokból kéne gépet összeraknom) -
nextman #19 Szerinted password törésre kéne optimalizáálni a procikat?:D -
Cat #18 Manapság már teljesen feleslegesek ezek a magyarországi, újságíróknak szóló bemutatók. A konkrét adatok már több hete, az amerikai bejelentés óta fenn vannak az Intel honlapján. -
duke #17 Jok ezek a processzorok,csak a szoftverek lemaradtak.Ritka amelyik kihasznalja mind a 4 proceszort.Meg olyan nyilvan valo esetben mint a video tomorites, password kereses jo ha 2 magot tud hasznalni a program. -
osztmivan #16 minek így sírni?
amd részvényesek vagytok?
akkor meg?
most az intel elkeni a többeiek száját, ez van
nem kell rínyi -
Szefmester #15 Azért én is kíváncsi lennék melyik régebbi procinál 2x erősebb :P pláne sokszoros áron
-
Foga #12 De azt jelenti.
Mint látszik az összefoglaló táblámból az i5-6xx és az i3-5xx + G9650 már ilyen. :) -
l00ser #11 Yikesss! :) -
#10 Oké hogy most nincs ilyen, de:
Az új technológiának köszönhetően egyes mostani Core processzorok immár grafikus vezérlőt is tartalmaznak, melyek a processzor mellé vannak integrálva
Ez nem azt jelenti, hogy mostantól lesz ilyen? -
Foga #9 Jah és ugyen hogy az integrált GPU-t kihasználd kell hozzá a chipset is (H55 és Q57) -
Foga #8 Szia,
Mondj nekem egy i7-es CPU-t amiben intergárl GPU van? :)
Nah ugye...nincs is ilyen...
Aki nincs képben annak:
i7-975/950/920 LGA1366 3.33GHz-2.66GHz TURBO 8MB cache (no GPU)
i7-870/860 LGA1156 2.93GHz-2,8GHz TURBO 8MB cache (no GPU)
i5-750 LGA1156 2.66GHz TURBO 8MB (no GPU)
i5-670/661/660 LGA1156 3.46Ghz-3.2Ghz TURBO 4MB (GPU)
i3-540/530 LGA1156 3.06Ghz-2,93Ghz NO TURBO (GPU) 4MB
G9650 LGA1156 2.8GHz NO TURBO 3MB (GPU)
HT,VT típus szerint változik! -
#7 Ebből a cikkből kb annyit tudtam meg mint egy media marktos prospektusból amit bedobnak hetente 1xer. Egy informatikai oldalon talán lehetne kicsit részletesebb... arról nem is beszélve, hogy nem pontosan vannak megfogalmazva dolgok, csak elnagyoltan.
" Egy Core i5 például éppen kétszer olyan gyors, mint a jelenlegi hasonló processzorok"
Melyikhez képest? Kétlem h a lowend-től a highend-ig minimum kétszer gyorsabb lenne mint bármelyik CPU. -
#3 Én azt nem értem, hogy egy high-end prociba minek integrált videóvezérlő? Aki i7-et vesz, az valószínűleg úgysem fogja beérni a teszkós PC-k integrált VGA-inak teljesítményével. És mit jelent az, hogy Természetesen támogatják a Windows 7-et? Mit kell azon egy procinak támogatnia? -
#1 Core I7 930 is bemutatkozott MO-n?