35
  • Survivorguy
    Üdv! Tudja valaki hogy Tobey Maguire lessz-e továbbra is a főszereplő? Tehát továbbra is ő játsza pókembert?
  • Blasta
    Oké oké, nyert :)
  • Drall
    Figy nekem mindegy hogy elhiszed e vagy sem de elvileg akkor is ez a szituáció:D Amúgy már a képregényekben is sokszor probléma van a kontinuitással szal a filmnél ez nem is olyan meglepő.
    Amúgy Loverman ha nem a thermopülai csatát mutatja be a képregény akkor mit? Csak mert miután elolvastam nekem nagyon úgy tűnt hogy azt. Ezek alapján meg úgy gondolom, hogy történelmi alapokon nyugszik a sztori így már nehezen a fikció kategóriájába. Max. fikciónális elemekkel megtűzdelt lehet.
  • Loverman
    nem téged akarlak bántani hanem azokat akiknek magyarázni kell a 300-at. A film NEM a Thermopülai csatát mutatja be hanem Frank Miller képregényét. Ami, mint képregény, egy fikció, tehát az lehet benne amit akar.
  • Loverman
    Stephen Sommers? ;)
  • Blasta
    Hála az égnek.
    Sam Raiminél tehetségtelenebb, túlajnározottabb hálivudi rendezőt keveset tudok mondani
  • Chocho
    És ott ilyen vacak módon oldották meg? "Csak úgy" kinyírja Logan, mindenféle beszéd nélkül? Hát nem tudom...
  • Drall
    Ez pontosan így van. Az 1 ben Kardfog méltatlanul háttérbe lett szorítva, főleg ha azt nézzük, hogy kb. ő Logan nemezise/ellentéte. Amúgy ha jól tom akkor sem a sima sem az Ultimate X-Men ben semmilyen rokoni szál nem fűzi össze őket. Ez a testvér dolog csak a filmben van. De ha nekem nem hisztek akkor nézzétek meg Marvel Database en vagy Wikipedia n és ott kiderül hogy a két karakter egy és ugyanaz.
    Amúgy meg igen legalább 16+ ra kellett volna csinálni. Úgy tom Hood először olyanra is forgatta de aztán a fejesek rászóltak hogy ez így nem lesz jó és így kaptuk ezt a förmedvényt.... Kíváncsi vok hogy fogják elszúrni a második részt ami elvileg az Adósság és becsület sztorira fog alapulni, ami talán a legjobb Rozsomák sztori. Amúgy meg igen, emiatt lett ilyen a Wolverine. A cég fejesei szerint az eredeti változat nem volt eléggé popcorn mozi. Fontosabb a pénz mint a minőség manapság.
    Ez rendben van de Miller kifejezetten hangsúlyozta hogy a 300 at minél reálisabbra akarta megírni. Max. olyan túlzásokat tett bele, amiket az akkori történetmesélők fantáziája ihletett (pl. hogy az elefántok több mint 15-20 méter magasak). A történet végén fel is vannak sorolva a forrásai.
    Hát szerintem azért közel sem 95% ban. Pl. ott van a Tales of the Black Freighter, régi Night Owl halála stb. amiket teljesen kihagytak belőle. De mint mondtam már szerintem az akciórészek is nagyon eltúlzottak meg a fejezetek végén lévő dokumentációkból is teljesen kihagytak mindent. Amúgy úgy a film 3/4 éig én is úgy voltam vele hogy viszonylag korrekt. De miután láttam a végét úgy jöttem ki hogy ez borzalmas volt:D
  • Darth Sith
    Csak akkor egy apróság. Mióta testvérek? oké hogy logan semmire sem emlékszik, de akkor az egyben miért nem említi egy mondattal sem kardfog, h a testvére? stb..
    Ezt sztem a rendező úr eléggé eltolta... meg úgy alapjaiban a wolverine filmet, mert 16+ de inkább 18+ -ra kellett volna csinálni, a játékhoz hasonlóra és sokkal jobb hangulata lett volna, de így eléggé komolytalanra sikerült.
    Alapvetően az első 2 x-men nem lett rossz, bár azokon is kissé érzem a komolytalanságot. Érződik rajta az, hogy nem kifejezetten jó filmet akartak csinálni, hanem egy olyat amire mindenki betud ülni, kortól függetlenül és hatalmasat lehet kaszálni, még ha a film rovására is megy. Ugyanez a problémám a wolverine-el is főleg.

A 300 nem volt rossz adaptáció, de tény hogy lehetett volna darkosabb. Abból a szempontból nem tartom hibának, pl. a sokak által kifogásolt "bárdkarú2 szörnyet, mivel xerxészről tudni lehet, hogy maga köré gyűjtötte a torszülötteket, és hasonló egyéneket, itt ezt mutatja be a rendező kissé szélsőséges formában, kis fantasy-val keverve, hiszen ott szoktak ilyenek előfordulni. De ettől függetlenül szerintem egy egész korrekt film lett.

A Watchmen 95%-ban megfelel a képregénynek, a maradék 5% pont az amit kihagytak és hogy teljesen megváltoztatták a végét, amely pont arra volt elég, hogy rossz szájízzel jöjjek ki a moziból, pedig magában a film nagyrésze stimmelt. :(

• Drall
    Nincsen semmi baj. De nem hiába Origins a film címe. A Wolverine az X-Men 1 előtt játszódik. Ugyan az a Kardfog van az Origins ben meg az X-Men 1 ben is.
  • zombeeka
    Nekem speciel az össz képregény-gyüjteményem csak Spidermanból áll és azok is szinte a klasszikus fajtából,mert még suhanc koromban gyűjtöttem!
    A Spiderman filmek ,mint lentebb említettem tetszettek...talán a fanyar humort hiányoltam ami a képregényben benne volt és Peter Parker jelleméhez hozzá tartozott.
    Tehát a többi lent említett adaptációhoz csak annyit értem amit a moziban láttam és mivel nincs összehasonlítási alapom csak a mozgókép én az alapján döntöttem!
    300 tetszett, Sin City szintén,Batman tetszett anno a régi feldolgozásban,de tetszik így realisztikusabb felfogásban is Christian B.-el!
    X-Men nézhető, Watchmen viszont számomra tömör unalom és kínszenvedés volt az a majdnem 3óra...
  • Chocho
    Már bocs, de ezt több helyen is láttam elírva.

Az Originsben Victor nem Kardfog. Kardfogat az első X-menben öli meg Logan. Ő egy új szereplő.
  • Drall
    Hát már 5-6 éves korom óta gyűjtöm őket, leszámítva egy 1-2 éves szünetet mikor megszűnt itthon az összes cím (leszámítva az USM et ami az elején nem tetszett de most egyre inkább) és még nem tudtam hogy van a Comicsinvest ahol külföldi cuccokat tok rendelni. Jelenleg havi olyan 14-15 comic van előrendelve nekem plusz veszem az itthoni USM et szal némi fogalmam van a dologról:D
    Amúgy Pókemberrel teljesen egyetértek. Mondjuk nekem az 1. nem tetszett mert kicsit vontatott, meg ASM, USM stb. után már a 4-5 PP eredettörténetet végignézni kicsit unalmas volt. Még úgy is tetszett viszont a másik 2 film hogy inkább az USM re van alapozva a sztori.
    300 egyáltalán nem hű és a cocmic 100 szor pörgősebb, alig vannak benne párbeszédek.
    Szerintem első 2 X-Men korrekt volt, a 3. nagyon jó az Origins meg borzalom. Telerakták hülyébbnél hülyébb viccekkel, ami kb. annyira illik Logan hez mint Frank Castle hez a bohócruha. Akkor az akciójelenetek is elég érdekese voltak szerintem. Deadpool mióta Superman, hogy félbevág egy golyót, meg Kardfogú mióta harcol úgy mint egy gerincsérves macska? De a csúcspont az volt mikor Deadpool száját bevarrták. Ez kb. olyan mintha Logan adamantium karmait meg levágták volna. Deadpool lényege hogy egy pszichopata és megállás nélkül beszél még a legdurvább harcban is ( kb. olyan mintha Spidey sötét oldala lenne:D).

Captain a 300 at szerintem olvasd el ha szereted a darkos, akciódús cuccokat. Plusz a rajz is gyönyörű benne és a TPB nagyon igényes belőle. Hát nem tom nekem nem hozta a Watchmen:S Mondjuk igaz hogy mindenki máshogy álmodná filmre. Én tuti nem raktam volna tele ennyi különböző zenével, lehet nagyon zenét sem raktam volna bele, csak ahova nagyon muszáj. Nekem ez ölte meg kicsit a hangulatot. Viszont az tény hogy Snyder a kihagyásokat meg a megváltoztatott véget leszámítva hűen adaptálta a dolgot. De nekem ez pont elég volt ahhoz hogy a mérleg nyelve negatív irányba dőljön. Az akciójeleneteknél meg valszeg tényleg ez volt a fő ok de az ilyen jelenetek inkább illenének egy Punisher be mint Watchmen adaptációba szerintem.
  • tomcsa4
    Igazán? És Te ismered az eredeti képregényeket vagy csak a szád jár?

Pókember mindhárom része nekem nagyon tetszett és ami a legfontosabb, hű a képregényhez. (Itt a hűségről nem feltétlen a copy pate-t kell érteni, viszont tartalmilag, szellemleg hű.)

Biztos hű a 300 is, nem tudom, nekem a film uncsi, a képregényt nem ismerem. Ha hű, akkor úgy jó ahogy van, csak nem az én ízlésem. Watchmen detto.

Viszont az X-menek is tetszettek nekem. Mind a négy rész.
  • CaptainRumi
    Nem tudom, a 300-hoz még nem volt szerencsém képregény formájában csak pár képet láttam, viszont a Watchmen, amellett, hogy egyetértek veled, hogy nem akcióképregény szerintem abszolút hozza a füzetek és maga a kor hangulatát hangulatát, szájbarágás nélkül. Az akciójelenetek meg valahogy meg kellett oldani és akkor már miért ne lehetne látványosan, hiszen azt szereti a nép.
  • Drall
    A Sin City vel teljes mértékben egyetértek viszont szerintem a Watchmen és a 300 is olyan pocsék lett hogy nem igaz. Még a 300 at 1-2 szer meg lehet nézni de a Watchmen kifejezetten gyenge. Snyder mindkét adaptációból kiölte a lényeget. A 300 ból teljes mértékben hiányzik az a darkos hangulat ami a képregényben van. Kezdve ott hogy a fekete szín helyett a képi megvalósításban az aranyat helyezte középpontba, akkor az olyan baromságokig mint a baltakezű hóhér meg a gránátokat dobáló varázslók. Plusz még az olyan tipikus hollywood i giccses dolgokról nem is beszéltem mint mikor az apa mint egy örült elkezd kaszabolni fia halála láttán a csata közepén majd elsiratja a fiát. Egy spártai mindent csinált volna csak ezt nem.
    A Watchmen nél meg kb. már az első 5 percben meg lett ölve a hangulat mikor is Comedian több percen át zenei aláfestéssel harcol támadójával (nem akarok spoilerezni hogy kivel) emberfeletti mozdulatokkal. A Watchmen minden, csak nem akcióképregény és az egyik legfontosabb momentum benne, hogy Dr. Manhattan en kívül senkinek sincsen emberfeletti képessége. Ezen kívül még csomó fontos részt kihagytak a filmből, megmásították szinte teljesen a sztori végét stb.
    Végül megjegyzem hogy ez csak az én véleményem mielőtt le lennék hurrogva:D
  • CaptainRumi
    Ha már képregényadaptációk akkor a Watchmen-t sem hagynám ki. Igaz, hogy nem lett anyagi siker, de mégis az egyik leghűbb képregényfilm.

de akár Sin City-t és 300-at is idevehetnénk.
  • Darth Sith
    Szerintem a tökéletes batman adaptáció valahol Tim Burton és Nolan között helyezkedik el. Burton féle batmanből hiányoztak az olyan dolgok, amik a képregényben nagy szerepet kaptak és tulajdonképpen batman "munkájának" szerves része volt, mint pl. hogy lóg a falon, hallgatózik, nyomoz stb.. Az ilyen apróságokra figyelt Nolan, viszont ő teljesen reális alapokra helyezte a filmet, amellyel az olyan dolgok vesztek el mint a képregénybeli batmobil stb.. De pl. Jokert szerintem sokkal jobban ábrázolta Nolan, azáltal, h végre egy pszichopata állat lett mint amilyen a képregényben is volt. Ettől függetlenül Nicholson nagyszerűen hozta, csak az távol állt a képregénybelitől. Szerintem.
  • Aldo Moro
    A legújabb Batman sokkal inkább akciófilm, mint Batman. Semmi Gotham hangulat. Az első volt a legjobb Michael Keatonnel.
  • Aldo Moro
    Van Pókember 3? Na, ennyire érdekel ez a mese. Az első még talán, de a következő...
  • zombeeka
    Róluk megfeledkeztem! Igazad van!
    Ironman valóban tetszett és az új Batman is hűen tükrözi a hangulatot!
  • Zaraki Kenpachi
    Remélem ezúttal tényleg pókembert fogunk látni.
    Mert ami eddig volt mind a 3 filmben nos háááát, nem volt igazi spiderman.

Számomra a 3.rész volt a legrosszabb adaptáció.
  • nickwearby
    Stilisztikailag kifogásolnám az alábbiakat:

"A rajongók szívét elégedettséggel ____töltheti el___, hiszen a rendező a 2009-es év egyik legjobb filmjét ___készítette el___."

".... (500) Days of Summernek a rendezőjét ...."
    "...Az (500) Days of Summer rendezője...."

Zavaró ismétlések egy pár soros cikkben.

Valamint helyesírás szempontjából a következő mondatot:

"A forgatás és persze a szereplőválogatás, már idén megkezdődik."

Ide nem kéne vessző!!!!!
  • Darth Sith
    Na ne viccelj! Mind három pókermbernek kb annyi köze volt az eredeti képregényhez, hogy volt benne egy fazon akit megcsípett egy pók és kiszőrösödött a keze és emiatt falramászott.

pl. a batman és ironman kifejezetten jól sikerültek szerintem.
  • zombeeka
    Egyetértek,mert a sok fikázás ellenére talán ez a 3Spiderman rész volt a legjobban sikerült a képregényadaptációk közül!
  • Nethyrrea
    nem azt írták hogy ő kapta, csak az ő neve is felmerült.
  • winnie
    nézői igények ide vagy oda, nem szabad elfeledni, hogy milyen sikeres volt mindhárom film, pedig sok hozzáértő gagyizza őket. a közönségnek a raimi-féle megközelítés abszolút bejött.
  • Chocho
    De, élvezhetnek, csak nem biztos, hogy az, ami a képregényt sikerre vitte, megfelelő lesz számukra is. A Pókember többek közt azért népszerű, mert nem csak szuperhősképregény, de dráma is, és ez utóbbi vonulat kidomborítása adhatja a komolyabb hangvétel alapkövét. Az viszont vagy hosszabb filmet jelent (holott már a három is túl sokáig tartott), vagy kevesebb akciót, ami miatt pedig az első rész nézői panaszkodtak itt-ott.
  • Mister
    500 web of Spider? :)
  • Bogyi007
    A reboot azért kell mert kiszállnak a korábbi szereplők is.
  • kriszwells
    Egyik oldal, nem tudom melyik RSS-ben írta... szóval hogy Antal Nimród kapta a rendezés jogát, akkor most mi van? Egyébként hidegen hagy, egyik részt sem láttam, de nem is nagyon érdekel, ahogy a szuperhősös filmek általában (bár TDK nagyon tetszett).
    Remélem a Predators-t jól megcsinálja Nimród. Egy korrekt filmmel szerintem sokak szemében nőne.
  • Zombee
    Más felfogás kell, de nem komolyabb, legalábbis nem minden tekintetben. A Pókember nem egy sötét hangulatú képregény, tele van poénnal, főleg Pókember személyisége miatt.
    Egyébként nem értem, hogy miért azért kell a rebott, mert Sam Raimi kiszállt.

Clocho: a hétköznapi mozibajárók szerinted nem élveznének egy képregényhűbb feldolgozást?
  • Chocho
    Miből gondolod, hogy komorabb lesz? Csak mert a célközönség most sem a hardcore képregénybuzik, hanem a hétköznapi moziba járók tömkelege, akiknek az előző filmek is jók voltak.
  • Magoo
    Vegre eleszulhet az elso normalis Pokember film? Remelem...
    Az eddigi ugribugri sik hulye pokica kicsit idegesito volt. Ennek is jot tenne egy komolyabb felfogas.
  • bladesoft
    izé??? Hurrá?