35
  • nickwearby
    #35
    Nekem is állatira bejött , jobban, mint gondoltam.

    Azt hittem, egyszer nézhető,
    de annyira nem volt benne üresjárat, hogy még egyszer meg fogom.

    Akkor írok róla egy rendes kritikát,
    nem olyat, ami itt fenn....
    és bemásolom ide is, hogy bárki el tudja dönteni,
    hogy bejön-e neki vagy sem.

    Egy mondat erejéig,
    ez azoknak jó, akik imádják a korábbi filmekre való utalásokat
    és bírják a totál komolytalan, über-idióta, agyament humort.

  • adamant67
    #34
    Szerintem is jó a film , aranyos kedves és még fordulatos is.A mostaniak közül az egyik legjobb.
    Viszont az itt olvasható kritika elég szánalmas .Valoszínüleg más filmet nézett meg az illető.
  • kukacos
    #33
    Vessetek meg, de én ezt a filmet nézve rengeteg poénon röhögtem, míg az agyonajnározott Up!-on semmit. Pl. a kis kerekes robot szerintem haláli, zseniális rover paródia. Lehet, hogy elcsépelt, újrahasznosított poénok, de ezek szerint szerencsére nem láttam elég sok animációs filmet. Pörgős film, nem ül le sehol sem.

    Simán a jobbak közül való. Mondjuk szerintem Hollywoodból még mindig az Iron Giant a legászabb, Kamen zseniális zenéjével:

    http://www.youtube.com/watch?v=KxLxsOiblOM
  • lAngelus
    #32
    Az ilyen rajzfilmeket világéletemben utáltam.
  • winnie
    #31
    "Szerintem teljesen normális mese, semmivel nem butább, mint a Jégkorszak vagy a Shrek."

    szerinte (vagy szerintük) meg butább. most meg vagy döbbenve, hogy másképp gondolkodnak, mint te? akkor még sok meglepetés érhet az életben:)
  • Chris05
    #30
    Én jól szórakoztam közben!
  • Dynamic
    #29
    A gyerekek szerint buta film? Egek! Mit szoktak nézni? Háború és békét? Szerintem teljesen normális mese, semmivel nem butább, mint a Jégkorszak vagy a Shrek.
  • kissrac
    #28
    azokhoz akik látták: csak nekem tűnt fel, hogy az előzetesben egy "CANDY" feliratú csokispapírt olvasgat a magyar változatban pedig egy "TWIX" feliratút? vagy átsiklottam valami jeleneten és több is volt ilyen? :)

    Egyébként a filmről: fél szemmel néztem meló mellett otthon, és tényleg ez a tipikus egyszer nézős film, viszont rossznak nem mondható. Viszont kimaradt az előzetesből a nekem legjobban tetsző "poén": amikor Ripley a villanyoszlopot "megtiszteli", de nem lövöm le a poént hátha valaki még meg akarja nézni...
  • Pares
    #27
    Igaz csak a trailerét láttam, de az az Alien-kutya, az valami zseniális volt szerintem... :D
  • Derapo
    #26
    én meglestem,nekem tetszett:) nem rosszabb mint a jégkorszak 3 vagy a shrek fos 3. és általában ezek a "mesék" gyerekeknek készülnek,és az enyémek nagyon élvezték.
  • winnie
    #25
    scrat az angol, vagyis squirrel és rat. magyarul mókus + patkány, vagyis motkány. elfogadható.
  • Aldo Moro
    #24
    Pedig komoly szinkronhangok vannak, látszik, hogy gyúrtak rá, aztán nem lett belőle semmi.

    Más kérdés: ki a franc találta ki a motkány szót? Mi az? Az a rágcsáló, amelyik a Jégkorszakban van? Angolul is ilyen idióta neve van, vagy csak a sekélyes magyar gondokodás terméke?
  • Tokosaba
    #23
    Ehez 2 dolgot tudnék hozzá fűzni :)

    1. A Trabant van olyan jó kocsi mint a merci (ha azt nézzük, hogy mind2 márka régi típusai is még mindíg üzemképesek), és az új trabant 30milára rúg :D

    2. A trailernek mindíg köze van a filmhez :)
  • Bozz01
    #22
    Én még nem láttam a filmet, csak az előzetest, ami tetszett. Viszont az itt kerengő véleményekkel kapcsolatosan általánosságban jegyezném meg, hogy ha valaki csinál valamit, azt csinálja jól. Ha pedig mondjuk "B, C, D, stb" kategóriás filmet csinál, akkor azt ne rakja ki a moziba ugyan annyiért, amennyiért jó filmet is láthatsz. A trabantot sem merci árban adják a kereskedőnél, akkor nem értem a filmek terén miért ne lehetne kategorizálni. Nem egy olyan film volt, hogy kifizettem a mozijegy árát, aztán legszívesebben kivertem volna a pénzt a készítőkből. Ez is egy újkori lehúzási forma, hogy csinálunk egy ócsó szar filmet, jól bereklámozzuk, aztán a nagy tömeg meg jól megnézi. Miután kifizetted a mozijegyet már bánhatod. Manapság egyre kevesebb az igényes, jól megcsinált alkotás. Vagy csak nagyon rosszul választok, hogy mit nézzek meg a moziban... Mindenesetre nem szép, ha a trailert úgy vagdalják össze, hogy semmi köze a filmhez.
  • Tokosaba
    #21
    Azthiszem a viszonyítási alapnak talán nem a hihetetlen családnál vagy a wall-e-nél kéne kezdődnie, mivel mind2 inkább a 12es kor felettieknek érthető poénokkal van tele. De nem is ez a lényeg. Szerintem gyerekfilmnek teljesen korrekt. Nem mondom, hogy kasszasiker, mert az tényleg hazugság volna, de tutira tetszene a gyerekeimnek! 7 éves.. Amúgy! Ha már a minőségi rajzfilmeknél tartunk, nem tudom mi itt a korosztály, vagy ki látta ki nem, de még annó a Toy Story korábban születtek a jó mesék (illetve nem is mesék, hanem animációk, mert mesékből már jóval régebbiek is léteztek). A Toy Story 3-ra ami idén jön ki 3D-ben is nagyon kíváncsi leszek, mert valószínűleg nem ugyanaz rendezte, ennek most nincs kedvem utánanézni, de az előzetes nagyon jó volt :) Még így 2d-ben is, mindenesetre az egy kis agymunkára utal, hogy az újkor szülötte gyerekeknek levetítik az TS 1-2-t is 3Dben, hogy értsék a 3. rész történéseit. :) Most már csak azt várom, hogy legyen szörny rt. 2 :D
  • joco1114
    #20
    Hát gyerekek, ma néztük meg a srácaimmal, de F8-as a film. (Töröltem!)
    Idegesítő, még a gyerekek szerint is buta film. Hol van már a Hihetetlen család, a Wall-E?
  • NEXUS6
    #19
    A hsz első felével egyetértek, bizony ahogy a "nagyfilmeknél" is van B kategória, vagy legalább is olyan A kategóriás film, ami nem akar korszakalkotó lenni, úgy ezeknél a CGI meséknél is van ilyen. Pl a Pirosszka. A cgi mesefilmek trash-movie vonulata. Kérdés, hogy a film készítői ezzel mennyire vannak tisztában, mennyire hiszik el még is magukról, hogy az évszázadűberfaszát alkották meg. Mert akkor tényleg ciki az igénytelenség, ha nem direkt van, ha nem olyan ember csinálja, akinek ez az életmódja.

    Másrészt, szerintem itt azért egykettenhárman tévedésben vannak. Nem attól jó egy kritika, ha a nyájjal megy, nem is attól, ha valami objektivitást csihol ki magából a kritikus. A kritikus egy mű és műfajértő emberke, aki szakszerűen képes megfogalmazni a véleményét, idézőjelbe téve esetenként a saját benyomásait is. Nem kinyilatkoztat, hanem egy sokkal szélesebb dimenzióban helyezi el a választ arra a kérdésre, hogy "milyen vót a film?"
    Amire az egyszeri egyszerűagyú emberke csak annyit mond: "hát fasza!"
    "És miért volt fasza?"
    "Hát mert nekem, meg a Bélának teccett, az Anettnak nem, de az hüje!"
  • Atkamon
    #18
    Igen, általában az SG-s "kritikák" mindig vagy csak a negatívumokat emelik ki, vagy csak a pozitívumokat, pedig egy kritikának mind a kettőről kéne ugyanolyan mértékben említést tenni.
  • MacropusRufus
    #17
    én megnéztem. Sztem nem rossz. Összehasonlítva a Szőrnyek az Űrlények ellen c. fílmmel ez utóbbi messze jobb, de azért ez sem rossz. 5letes ez a fordított világ. Igaz vannak közhelyes poénok benne, és? Melyik filmben nincs?
    Egysíkú a sztori? És? Akinek bonyolúlt, mélyenszántó gondolatokkal teletűzdelt fílm kell az menjen valami művész moziba. Ez egy olyan film, hogy ha lenne gyerekem simán megnézném vele és neki tuti, hogy tetszene.

    Hogy kinek mi tetszik az erősen szubijektív. Tehát egy filmre felesleges azt írni, hogy szar, mert amért nekem nem tetszik lehet, hogy x milliónak meg igen.
    Az sg-n az AVATART is lehúzták. Lehet a cikk írója fílmkritikusnak érezte magát, de a több száz milliós bevétel (és a több milliárd dolláros bevétel) ennek ellent mond, ui. a tömegek szerint jó...
  • mkfd
    #16
    Ha már szóba került a Kis Vuk, akkor akik még nem látták, de meg fogják nézni, készüljenek fel rá hogy mélységekben nem fog túl tenni rajta. Ami miatt több nála, az maximum az alapötlet, meg két szerethető karakter a sok közül, akiket belecsempésztek. Ironikus módon pont ők nem tudnak beszélni :D

    Persze elsősorban gyerekeknek készült, és egy csecsemőnek minden vicc új, de ettől még nem kell az egésznek igénytelennek lennie. Rengeteg ellenpélda van rá a közelmúlt animációs filmjei közül.
  • Bogyi007
    #15
    Azért ez eléggé inverz egy dolog. És az alapötlet tényleg nem rossz így az előzetest megnézve. Amikor jön hozzánk a Földre egy idegen (feltevés persze) akkor Aliennek nevezzük, de mi van ha az ő szemszögükből nézzük a dolgot és egy ember megy be közéjük és félnek ők az embertől. Zseniális az ötlet moziba nem fogom megnézni, de ha valaki megveszi a gyerekének a lemezt akkor lehet hogy elkérem egy megtekintésre majd.
  • TreDoR
    #14
    "18-on felül azonban csak pár filmes utalás kelthet nagyobb derültséget a nézőtéren ülve."

    Basszus, szerintem tök egyértelmű, hogy ez a film főleg a gyerekeknek szól, felesleges arra alapozni, hogy tetszik-e egy felnőttnek vagy sem. Lehet, hogy felnőtt fejjel nézve nem igazán voltak benne új poénok, de azok a gyerekek akik még csak pár ehhez hasonló filmet láttak, sztem simán nevetnek egy csomó jeleneten.
  • Alveus
    #13
    hajajjjj nem ártott volna átolvasnom, ennyiszer elírni
  • Alveus
    #12
    hm... az előző topicban rendszergazda voltál és programozó, itt filmkritikus, vagy cikk kritikus (?) lényegtelen, a lényeg, hogy a mindig a téma szakértője, de szar lehet ennyi mindent tudni keresek még pár témát, szerintem ott is felbukkansz mint a téma "szakértője".

    Bocs az off-ért, te ennek a tagnak a modorától, az összes bicska kinyílt már a zsebemben.

    És nem a filmet védem, nem láttam, nem is érdekel, és a cikk értelmi szerzője se én vagyok
  • wolruf
    #11
    Off: Én nem akarok leszállni róla :)
    On: az ismét fröcsögő, kritikának hívott izé ellenére is megnézem ezt a filmet. Mindenkinek más stílus jön be, lehet, hogy másoknak ez nagyon tetszik. Ha csak egyszer nézős, akkor is, hiszen egyszer megyek moziba megnézni :) Maximum nem veszem meg a DVD-t. Az előzetes alapján mondjuk egyetlen egy dolog nem tetszik csak, hogy ennyire, de ennyire amerikai katonai vonalat hoztak bele. Hogy minden járgány úgy néz ki, és olyan jeleket visel, mint az amerikai régi ,,minta''. Egyébként jópofának hat. Majd jól meglátjuk :)
  • Chocho
    #10
    Ideje lenne már leszállni az Avatar-vonatról.
  • brueni
    #9
    sanzistift utolsó soraival egyetértek. egy cikkíró legyen objektív, ne abból iduljon ki, hogy neki milyen szar volt. sok gyerek és gyereklelkü felnőtt szereti ezeket az unalmas rajzfilmeket. a gyenge 2/10 kategória inkább a kis vuk.
    na meg aza hülyeség, hogy mindent máshoz hasonlítgatunk. akkor innentől a zavatar lesz az etalon.
    nem lehet minden film jobb az előtte levőnél, ahogy mindannyian különbözőek vagyunk és mindenkinek más tetszik.
    akinek nem tetszik, az nézzen mást. én a gyerekeimmel tuti meg fogom nézni, nagyokat nevetünk majd és jól fogjuk magunkat érezni. mert ez a lényeg...hogy szórakozzunk egyet.
    a kedves cikkíró meg találjon ki olyan ötletet, amibe nem lehet belekötni, mert mégy semmilyen film nem érintette. a világ legegyszerűbb dolga, olyan szavakkal dobálózni, hogy sablonos, egypoéonos, stb...
    a kedves cikkírónak és nektek is túl jó dolgotok van és csak a monumentális új és nagy dolgoknak tudtok örülni, kicsiknek nem. ez már a túlzott kényelem és lustaság példája ahol mindenkinek ki van nyalva és még az sem elég.
    tessék kimenni hógolyózni, és rácsodálkozni a világra egy kicsit...
  • Kensin
    #8
    "pedig én csak az előzetest láttam eddig" - pont azt írja, hogy az előzetes megtévesztő
  • bladesoft
    #7
    "repetitivitás mocsarában dagonyázhatunk" igen ha sok sg.hu-t olvasunk :D :D :D
    - tetszenek azok a kritikák amikor Anonymus iró megmondja hogy mi tetszik kinek
  • mkfd
    #6
    Ezen a cikken alaptalan lázadozni, mert a film tényleg kritikán aluli volt. Tőlem megkapja a 4/10-et de csak az alap ötlet meg a 2 "kutyámajom" miatt. És még így is nagylelkű voltam :D
  • Kelta
    #5
    Hülyeségeket írtál de rendesen..elöször is nézd meg utána írogass, ez alap.
    Az Avatar egy remek szórakoztató mozi..az 51-es bolygó, meg egy közepesnél gyengébb összetákolt cgi mese...gyengus

    Avatar 9/10
    51-es bolygó 2/10
  • berserk87
    #4
    Szerintem jó a cikk és nem értem miért keltél ki magadból, hisz nem is láttad, ezért fogalmad sem lehet, hogy milyen.
    Ja láttad az előzetest, akkor mindnt visszaszívok:D

    Az Avatart meg hagyd békén, mert nekem tetszett:D
  • Sanzistift
    #3
    Szerény véleményem szerint pedig, pedig én csak az előzetest láttam eddig, nem lehet ez olyan nagyon rossz film.
    A kedves cikkíró elfelejti, hogy akár még egy rajzfilm is gondolkodásra késztetheti az agyat, olyannyira, hogy utána akár súlyos következtetéseket is levonhat.
    Szerintem ez egy jó görbe tükör, mindenféle filmes trükkel eltakarva, nehogy esetleg megsértődjön az, aki magára ismer benne.

    A kedves cikkíró hozzáállása szerinti megtekintése az AVATAR című filmet, én nem értem, hogy mitől kell tőle hasraesni.
    Jöhetek a stílusában?
    Igen?
    Hallgatás belegyezés, tehát ezek szerint mehet.


    Az az egypoénos dolog, ami végigkíséri a filmet, miszerint 3D, meg hatalmas látvány, igazából elviszi a filmet, de a történet igazából nem.
    Vegyük észre, hogy a történet erős párhuzamot von azokkal a történetekkel, ami a pionírok korában keletkezett, miszerint ha egy indián családhoz kerül egy fehér csecsemő, akkor felnevelik, és indiánt csinálnak belőle.
    Főhősünk, úgymond úgy lett "indián", hogy bevállalta, de a lényegen ez mit sem változtat. A lényeg az, hogy magával ragadja az élet egyszerűsége, lélekkel teltsége annál jobban, minél több időt tölt a célfeladattal.
    Mint mikor a túsz beleszeret az elrablójába, vagy mikor a hóditó hadsereg fejébe beleszerelmesedik az épp elnyomott ország vezetőjének a lánya.
    Tiszta sablon az egész.
    Természetesen a hősünk az üldözött oldalára áll, és újként választott népét, mint Gullivert az írója, úgy menti ki a gonosz embertörpék markából. Pedig a kis nyamvadékok még a lakóházul szolgáló matuzsálemet is szívtelenül elpusztították, sőt, saját soraikból sem kíméltek senkit, akik az ellenség oldalára álltak. Mint annakidején a pionírok, és mint most annyi menő film hősei.
    Természetesen hősünk megmenekül, annak ellenére, hogy elhagyta a faját is.
    A vége happy end, de van benne lehetőség bőven a második részre, mert mi van, ha az elkergetett kis embernyomoroncok visszatérnek.
    Erről fog szólni az Avatar második része, ez borítékolható.

    Ja, hogy ez is sablonos?

    A mellékszereplők mind kékek, és könnyebb őket megkülönböztetni, mert itt a rendezőnek volt pár tanácsadója, de egyébként sablonos kék tömeg.

    Jelentkezzen, aki szerint még megható, és meglepő hogy a főhősbe beleszeret a főnök lánya, sőt, pont ő lesz az, akit első "külsősként" meglátunk.
    Micsoda fordulat...

    Most nézem, nem tetszett, amit erről a sikerfilmről írtam?
    Pedig így is lehet.
    A kedves cikkíró meg tegye meg azt a tiszteletet az olvasói felé, hogy legalább bemutatkozik, mert egy ilyen névtelen senkiről senki nem tudja honnan jött, és valóban, azt mond amit akar.
    Még csak picsán sem lehet rúgni...

    A kedves cikkíró tegyen azért, hogy olvasottabb legyen picit, lapátoljon/kapáljon magára picit több általános műveltséget, és a kritikája legyen objektív, elvégre ezért kapja a fizetését.
    Ha meg szubjektív, akkor meg név nélkül könnyű pofázni.

    Tehát bőrt a fogakra, meg visszább az arccal, mert ilyen cikket (kritikát...muhahaha) bárki tud írni. Nocsak, még én is.... :)
    Azt meg észrevesszük, hogy mikortól lesz tartalom is mögötte.
    Most nem volt, ez egy szar cikk.

    Mínusz csillag nincs?
  • Loverman
    #2
    shrek egy poénra épül? hát ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni (úgy értem, extrém módon) akkor minden aminek sztorija van, 1 dologra épül, az alaphelyzetre, ergo minden komédia egypoénos....
  • bcrics
    #1
    jah,sajna kb minden ugy van ahogy a cikkben le van írva,énis bedőltem a trailernek aztán csak néztem hogy mi ez..kár érte.
    Sok volt az a 90 perc.