4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Wescone
    "Just Give 'Em Whiskey"

Így helyes a cím.
  • Talk Talk
    Colourbox - Just Give An Whiskey
    http://sharebee.com/0a90815b

• Tyia
    November 11-én lejár a pannonnál a két év hűségidőm...és nem szerződök újra.
    Eddig úgy néz ki, hogy több oknák fogva, csak tél vége felé lesz újra netem...de mint tudjuk a jővő mozgásban van...
  • Tyia
    Kicsit változott a tracklista...

A Colourbox dalt sehol sem találtam...
    A helyére a Theatre Of Hate - Do You Believe In The Westworld kerül...
    Bocsi.

Tyia Maniac Cd 1
  • musichunter
    Úgy látom Talk Talk méltó utodóm lesz majd november 11 után,
    mert akkor mi is lesz????

valami elkerülte a figyelmemet ????
    csak nem akarsz lelépni???
  • Tyia
    Ez az 1. CD van még bennem x...

Mindjárt jön, ha a pannon is úgy akarja...

Mp3-as lesz, de akit érdekelnek a dalok nyilván megoldja a szájízének megfelelő cuccba....

Ha akarjátok folytathatom....
  • Talk Talk
    Ez a válogatás nagyon-nagyon-nagyon jó!!

Istenemre mondom, ha ilyeneket adnának ki a sok kommersz sz@r helyett...

Ki is fogom írni magamnak, de néhány kiegészítéssel:

Bronski Beat - Junk után nekem kívánkozik a Depeche Mode - Something To Do, meg The Smiths - Some Girls Are Bigger Than Others..

De a -maga a gyönyör- Black - Sweetest Smile elé nekem még kellene egy-két átmeneti szám, mert túl nagy a váltás.Meg egyébként is lassú párti vagyok. Hála a barátnőmnek:)

pl. valami a Dream Academy-től (mondjuk Everybody's Got to Learn Sometime ill. Love Parade) , meg Lloyd Cole - Don't Look Back
    de nekem még ez sem elég...
    a Flash and the Pan - Ayla, vagy Barking On The Moon, vagy Look At That Woman Go i jönne.
    Meg The Stranglers- Souls és Midnight Oil - Outside World....Squeeze - Last Time Forever..The Cars - Drive etc.

Legendary Pink Dots - Waiting For The Cloud -hoz betennék valamit a This Mortal Coil-tól fokozandó az élvezetet...esetleg egy Clannad számmal (pl Newgrange) folytatnám (vagy előzném)
    ill. China Crisis- Soul Awakening, Fra Lippo Lippi - Even Tall Trees Bend-t. Esetleg egy lassabb számot a The Church -től (pl "Electric")
    is bétennék.

Colourbox - Just Give An Whiskey-hez
    Soup Dragons -Crotch Deep Trash és van pl. egy Jazz Butcher szám (nem jut eszembe a címe) ami nagyon hasonló. Bár ettől a Colourbox számtól mindig elborulok és hoznám a The Cramps-ot, Hüsker Dü-t stb.

Valahova ezt is becsempészném:
    ABC - Poison Arrow (Jazz Mix).Ez meg hozna egy Simple Minds-t is.

Grat. Tyia!

ps:
    Legendary Pink Dots - Waiting For The Cloud hasonló "csengyettyűkkel" kezdődik mint a másik kedvenc a Magazine-tól: a Motorcade (csak teljesen máshogy folytatódik).
  • Musachy
    Jobb híján...
  • Tyia
    Moment..
  • Tyia
    Átgondoltam...

Mp3-ban?
  • Musachy
    Mittomén kinek. Mondjuk nekünk, többieknek.
  • Tyia
    Minek?Kinek?

Magamnak?

Nyilván ez az összállítás kevés embert érdekelne, hisz nincs a dalok között a...tudod melyik?
  • Tyia
    Pseudo Echo - Funky Town....

Ez is egy vallatós szám...
    /nem vagyok feldolgozás párti, és ezért is szoktam rosszalásomat kifejezni pl.: Marc Almomd, Jimmy Sommerville, a Bananarama, Pete Burns (Dead or Alive) és mások felé.../

Egyébként vannak dalaik amik kifejezetten tetszenek, de....
    a '89(?)-es Race albumuk kiverte biztit...nálam...
  • Musachy
    Csináld meg.
  • Tyia
    Oingo Boingo-t talán a Wierd Science kapcsán igen...amúgy nem...nagyon...

Összeállítanék én egy Italo "ego"-tracklistát is, de ez mégis csak a New Wave totyik....
  • Tyia
    El kell fogadnunk mások véleményét, hiszen nem vagyunk egyformák.

Ennek jegyében nem könnyen venne rá senki, hogy Mr. Richard bármelyik dalát is beengedjem a hallójárataimba...

Magam részéről el tudok képzelni egy ilyen válogatást:

CD 1:

Kajagoogoo - Sit Down & Shut Up
    The Power Station - Murderess
    Bronski Beat - Junk
    Black - Sweetest Smile
    Nena - Tanz Auf Dem Vulkan
    Talk Talk - Reneé
    Duran Duran - The Seventh Stranger
    Cure - The Fascination Street
    (Clan of)Xymox - A Day
    Captain Sensible - The Christmas Cataloque
    Legendary Pink Dots - Waiting For The Cloud
    Colourbox - Just Give An Whiskey
    Icicile Work - Nirvana
    General Public - General Public
    Propaganda - How Much Love

CD 2,3,4,5........

And many many more....
  • Tyia
    Szép Napot!

Na végre van eszmecsere.
    Vélemények ütköztetése személyeskedés nélkül, hát mire való egy fórum(és benne a topikok), ha nem erre...?
  • Musachy
    Nem is hallgatom meg 100X egymás után. De hamarabb megunnám, ha nem volna változatos. Amúgy sok tényező befolyásolja, mint pl. a hangulat. Meg tudok hallgatni egy koncepciózus lemezt is többször egymás után, anélkül, hogy megutálnám. Sőt, sok esetben meg is teszem, ha valami újdonságra lelek, ami nagyon tetszik. Aztán lehet, hogy sokáig elő se veszem.
  • atiapuka
    Szia cimbi!

Na ha 100x hallgatnám meg, tuti, hogy megunnám.:)

Valami dupla cd-t szedtem le. És abból mazsoláztam ki kb. a felét.
  • Talk Talk
    Jó reggelt srácok!

Szóval. Ha van egy válogatás CD.Ömlesztett számokkal. És azt meghallgatod mondjuk 100-szor. Akkor azt nem unjátok u.úgy meg???????

"Hallgattunk C. Richardot, és az 5.6. szám után közölte, hogy idegesíti."

Melyik lemezt?
    Egyébként C.F engem is idegesít.Kivéve két számot:Shooting From the Heart és Donna

"ugyanaz a ritmus, dallamvilág, énekhang szólt az 5. számnál is, akkor már elege lett."

Én max 2-3 hasonló számot tennék be, és ráadásul nem u.attól az előadótól. Aztán egy-egy átmenettel lehet fokozni-lassítani a ritmust, ill. átmenni egy más stílusba.

Jól megy pl egymáshoz az Alphaville -Fallen Angel és a Mike Oldfield -trick Of The Light. Pedig nem egyformák. Csak a mélyben van valami hasonló.
    Vagy pl. The Monochrome Set - The Jet Set Junta/ The Damned - The Shadow Of Love/ Stan Ridgway - Camouflage

Egyformák és mégsem.

Vagy:
    Hugh Masekala- Don't Go Lose It Baby
    Kid Creole & the Coconuts - Annie, I'm Not Your Daddy
    Arrow - Hot Hot Hot
    Coati Mundi - Que Pasa Me
    Wham - Club Tropicana
    War - Outlaw
    Quick - Zulu
    Rinder & Lewis - Willie And The Hand Jive
    Lizzy Mercier Descloux - Fire
    Pseudo Echo - Funky Town
    Bizarre Leidenschaft - Oho
    Tones On Tail- There's Only One F
    Fehlfarben - ein jahr (es geht voran)

Egy lista átmenetekkel. Kifejezetten táncra. Szerintem ez nem unalmas. Mi, a haverjaimmal őrülten pörögtünk rá annó:)
  • atiapuka
    Sziasztok srácok!

Ha megengeditek, egy kicsit én is hozzászólnék a témához.
    Musachy cimborával egyetértek a koncepció kérdése terén.
    Pont a hétvégén erről beszélgettünk a barátnőmmel, és valahol neki adtam igazat.
    Hallgattunk C. Richardot, és az 5.6. szám után közölte, hogy idegesíti. Kérdeztem, hogy miért? Azt mondta, hogy az elején még élvezte, de amikor ugyanaz a ritmus, dallamvilág, énekhang szólt az 5. számnál is, akkor már elege lett. És mit ne mondjak, én is meguntam.
    És ha belegondolunk, akkor amikor még jártam disco-kba, azt szerettem, amikor változatos zene szólt. Pl. emlékszem pont a Pia Zadora esős számára, mellesleg az volt az első video életemben, amit láttam. Nagyon nagy élmény volt, és azóta is imádom többféle verzióban azt a számot. Na és ugyanabban a dizsiben, ugyanakkor volt a repertoárban a Sique Sique Sputnik, meg Depeche. És jó volt, mert nem fulladt unalomba.
    Egyébként otthon is, és itt a melóhelyen is szoktam kevergetni az irányzatokat (nemhogy a számokat).
  • Musachy
    Baobab-ot pont nemrég hallgattam.
    Nekem nincs Too Shy fóbiám, attól függetlenül a többi említett számot is ugyanúgy szeretem.
    A koncepció hiánya... ami pl. az ILD Diamonds-ot illeti: valóban a számok összevisszasága, de pont ez benne a jó. Hamarabb meg lehetne unni. Arról nem is beszélve, hogy régen a kazettás korszakban a kazettákra is összevissza kerültek fel a zenék, nem nagyon volt koncepció.
    Ha minden nap, minden étkezésre csak egyfélét ehetnék... hamar megútálnám.
  • Talk Talk
    " tájékozatlan le sem szarja többi dalt, hiszen a 80-as válogatásokon meg van, azt ennyi."

Valamiért ezekre a válogatásokra ált. mindig más számokat tesznek, mint amiket szeretek. Tele vagyok italo disxo válogatásokkal, azt egyik rosszabb mint a másik. Ott van pl.a híres I Love Disco Diamonds széria.
    Ő ott van, de hol van róla a koncepció?
    Számok, melyeknek teljesen más a hangulata egyszerűen csak ömlesztve vannak egymás után. Legalább lenne hasonló ritmusuk. De még az sincs.

Én még nem láttam pl olyat, hogy a Jermaine Jackson & Pia Zadora - When The Rain Begins To Fall, a Michael Sembello - maniac mellett legyen. Vagy a Scotch - Money Runner a Bad Boys Blue -Love In My Car-ja mellett.
    De nekem nagyon jól megy egymás után a Kajagoogoo - Turn On Back On Me -és a Duran Duran - Wild Boys-a is. Utána meg simán következhet az Oingo Boingo - wake up (it's 1984)-je. Aztán meg a Baobab - Let's Break.

Na persze hányan ismerik az oingot? A Baobabot meg pláne manapság.

• Tyia
    "A Too Shy-t viszont mindig utáltam"

Turn Your Back On Me, Sit Down & Shut Up....
  • Tyia
    Nem.
    Egyszerüen nem tetszik, akkor sem jött be(írtam alább).
    Az a baj, hogy egy ilyen bélyegszerű dologgal ellátnak zenekarokat, és a tájékozatlan le sem szarja többi dalt, hiszen a 80-as válogatásokon meg van, azt ennyi.
    De ott van a többi dal... a teljes Islands lemez amivel a világ minden pontján megfordultak...Nem értem...Nagyon sajnálom, hogy pl. a White Feathers dal úgy lett kiadva ahogy...szerintem bőven jobb dal mint a Too Shy....
  • Talk Talk
    "akkor lehet hogy müvelődésszervező is volt"

Az a baj, hogy szerintem még most is az...

Ha Kajagoogoo, akkor nekem a kedvencem az On A Plane, meg a The Lion's Mouth. A Too Shy-t viszont mindig utáltam.

• Wescone
    Nem csak a DM-re értettem.
    A "Too Shy"-t pl. szerintem azért kedveled kevésbé mint a többit mert a legtöbben csak azt ismerik - az a legnépszerűbb mind közül.
  • Tyia
    "Ha valami nem tetszik akkor tetszik."

Akkor ezt javítom: Ha valami nem tetszik akkor nem tetszik!

Bocsi.
  • Tyia
    1982 Magyarországa.
    Az akkori cikkíró ma már biztos máshogy látná, tuti.(aki akkor lehet hogy müvelődésszervező is volt)

Talking Heads a társművészetek olvasztótégelye, kb úgy mint nálunk a Bizottság ahol a képzőművészek zenélnek is, vagy fordítva...
  • Tyia
    Akkor már kapisgálod a miérteket....
  • Tyia
    Ha valami nem tetszik akkor tetszik.

A DM-nek késöbb('84+)voltak "nagy" dalai, azok bejönnek: Clean, Halo, Never Let Me Down Again, Black Celebration, Question of Lust, " Time, Strangelove....

Az állitás vicces, de nem áll meg...
    Nincs erre egyenlet...

• Talk Talk
    Na ja. van egy kedvenc szám a Stranglers-től: The raven 79-ből. A vége felé elindul egy nyávogós elnyújtott szintihang először csak a háttérban, aztán már csak ez marad percekig. Szerintem állati jó. De a barátnőm pont ezért utálja.:)
  • Talk Talk
    Ne csináld Tyia:) Emlékszem annó, mikor 82-ben itt járt a Talking Heads.
    IM kritika:
    "langyos diszkózene amerikából"

Nem tom elképzelni hogy valaha kaptak ehhez fogható negatív kritikát.Se előtte, se utána. Csak tudnám, mit gondol ez a kritikus Alla Pugacsováról, vagy Karel Gottról:)

Szerencsére a rádió leadta a koncert egy részét (én sajnos nem voltam kint). Az egyik legjobb koncert amit életemben hallottam. Szerencse, hogy felvettem kazettára. Azóta sem adták le.
  • Wescone
    Te irtózol a népszerű zenéktől - le merném fogadni, hogy rögtön utáltál egy számot mihelyt az felkapottá vált.
  • Talk Talk
    Nekem pont a DM első lemeze tetszik . A többi nem. Meg az első Duran. A többi nem annyira. Nekem a prüntyögős zene inkább mondjuk az Első Emelet zenéjét jelenti:)
  • Tyia
    Nem tudok róla semmit...
  • Talk Talk
    És a Human League, meg a Devo?
    Akkor a Boytronic is??? Meg az Ultravox??
  • Tyia
    "Prüntyögős zene az amit,(mint már korában írtam) a 80-as évek legelején műveltek egyes zenekarok: DM, Human League, Devo, OMD, Yazzo. Tele volt a zene magas "csipogos" hangokkal, számomra élvezhetetlen."

Nem általában neveztem prüntyinek a Mode zenéjét!!!

A Some Great Reward és a Song of Faith and Devotion közöti időszak nálam rendben van.
    A Construction Time Again már érdekes, de az első 2 album az bizony prüntyög. Az ebből az időböl származó "Just Can't Get Enough" cimű számuktól ki tudnék menekülni a világból.
    Ilyen irtózat nálam még a Duran duran "Rio"-ja, és (mint már ezt is közöltem) a Kajagoogoo "Too Shy" száma. stb...
    Tehát '84-...
  • Talk Talk
    Igen. Pesten voltak. És olyan zenéket nyomtak, hogy jaaaaajj. Főleg a Vén Diákban. Bár visszamehetnék az időben. Az elcelebesedett Csiszár volt az egyik dj a háromból. Ő nyomta a keményebb zenéket. De nekem egy másik dj volt a kedvencem. Nem tudom a nevét. Nem csak new wave, synthpop volt. Pl. játszott Deep Purple-tés Doors-ot, vagy Bob Marley-t is. Nagyon kis hely volt, szinte családias a Kálvin térnél. Mindig tele volt.Főleg nyugatiakkal. Minden nap volt zene. És nagyon jó volt a hangulat.
    A zárószám ált. a Lou Red - Take A Walk On The Wildside-ja volt. Vagy egy Sade szám. Huh. Kár hogy már nincs:((
    Illetve van, u.azzal a névvel, de a zene teljesen más...

• Talk Talk
    Legendary Pink Dots

Persze. Tényleg jók. És tartják a jól megszokott nívót. Csak úgy vaygok velük mint a korai Cocteau Twinssel meg a Deine Lakaiennel. Csak akkor hallgatom őket, ha én is éppen deprimált vagyok. Pl. hosszú téli estéken. Vagy mikor éppen készül bedőlni a világgazdaság mint 2008 zavaros őszén:)