4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#3627 Köszönöm! -
#3626 Kizárólag pénzért. -
#3625 Igen. -
#3624 Mivel az Art Nouveau gyakorlatilag megegyezik a Kajagoogoo-val...egy másikról van szó.
Bocsánat az AN nem is jutott eszembe, pedig kellett volna. -
#3623 Akkor elkezdem én is!!Ki játszott abban az együtesben mely 1979-ben kiadott egy 7"-es lemezt disco hell cimmel,de nem ezzel az együttesel lett igazán hires?? -
#3622 még pár szám!!link -
#3621 Akkor itt egy oldal bár nemtom mien bitrátás lehet(mp3)a nagyságábol itélve!!Gweld y Llun -
#3620 Megprobálok mindent!! -
#3619 Nemtom,miért???? -
#3618 Talán:Steve Hackett?
Korábbi bandái:Genesis, Gordian Knot, GTR, Quiet World!!!
Na ezek nekem se mentek volna bár azt sejtettem ,hogy genesis!! -
#3617 Azért nem csak a netröl szedem az okoságokat,némelyik itt a felyemben is megtalálható(max csak leelenörzöm itt)!!
Project neve::Art Nouveau! -
#3616 Másik:
Melyik az a project ahol Steven Askew és Nick Beggs együtt dolgozott - a Kajagoogoo-n kívül...természetesen? -
#3615 Próbájuk meg...
Kinek a 2009-es albumán zenélt Nick Beggs?
És a megfejtendő zenész melyik bandában nyomta korábban? -
#3614 "Jobban" kell kérdeznem... -
#3613 Egyébként minden válasz jó volt.
Rohadt net:) -
#3612 Jó Jó, de miért? -
#3611 Megkérlek... -
#3610 El kell, hogy keserítselek...nem drogozom, és nem is piázom..kicsit sem...még a cigit sem tudom letüdőzni...
Alapból keresem a nem hétköznapi zenéket...
A New Wave mint stílus nem kategorizálható be egyértelműen, mint pl. a metal, vagy a rap...esetleg az innen száműzött klasszikus euro-italo diszkó.
Láthattad/olvashattad: ska és funk alapú zenéről van szó.
Ha meghallgatsz egy-egy nem kommersz Madness dalt, ott sem egyértelmű, hogy ska zenéről beszélünk.
Szerintem ebben a zenében nincs semmi fura. Hacsak nem a nyelv, de az nem lehet....
Ha esetleg Test Dept., vagy Einstürzrnde Neubauten, vagy Alien Sex Fiend, vagy The The, vagy Tuxedomoon, vagy Patti Smith, vagy 1. Futurologischer Congress, vagy Cindytalk stb... zenékre írnál ilyen sorokat, akkor esetleg elgondolkoznék, hogy esetleg igazad lehet...már mint, hogy elvont.
Képzeld ez mind New Wave banda...pedig jó erős a kontraszt köztük. -
#3609 S 1 érdekesség .Gondolom,hogy eredetileg nem az ö számuk csakhát 1982-83-at irtunk és ekkor még hol van a jó öreg Alphaville?????
auf den ewigen junge Person -
#3608 Ha már a germánoknál tartunk akkor had ajájnjak egy bandát.Szerintem sokan ismerhetik,de anno még a 80-as években mint new wave banda kezték!!
wahre Arbeit - wahrer Lohn 1981 -
#3607 Pedig ez nem is olyan könnyü a mai internetes idöszakban!! -
#3606 aki korán kel...! -
#3605 ezt én is tudtam, de ndmlovag megelőzött
persze ez is csak egy teória.
mondják azt is, hogy komolyabb oka nem volt a névválasztásnak..
ha jól emléxem, a lemezeladási kvótájúk már tavaly is 23 millió felett járt -
#3604 Ha esetleg vkinek megtetszettek a Walsh-i zenék és mélyebben elszeretne merülni benne ajánlom ezt az oldalt,nem kimondottan new wave bandák de elég nagy a kinálat a témában!! -
#3603 most viccen kívül:
drogokat szedsz?
ez már annyira elvont, hogy még nekem is sok.
pedig aztán én hallottam már pár elvont beteg zenét
még a technikumban volt egy évfolyamtársam, aki súlyos napalm death,
deicide és morgoth őrületben szenvedett.
komolyan mondom: féltem tőle
a csávó totál zakkant volt. tutira nem volt egy ép agysejtje sem már a sok piától meg drogtól.
na. mikor be volt lőve, akkor váltott át az ilyen stílusú és a #3580-as ban mutatott félékre
tetszik?
nekem nagyon nem.
ez tényleg new wave?
én nem hinném.. -
#3602 Tetszik ez a zene,bár eddig még nem volt szerencsém hozzájuk.
Igazábol én csak a besorolásoddal nem értek egyet(már megint)!Elektroniknak elektronik,de hol itt a folk,mondjuk nem hallottam minden számukat, de a You tube-n hallgatható számaik közül meghallgatva jópárat sem mondanám rájuk a folktronika jelzöt!
Akkor már inkább rájuk,de ezt a müfajt nem itt mutatnám be!! -
#3601 Ha jol emlékszem 1996-ban állt ujra össze,Filthy Lucre turnéra,de ezutám még egy jópárszor összeáltak turnézni!! -
#3600 Ha jól tudom akkor még Tommy Ramone (Erdélyi Tamás) él még az alapitó tagok közül! -
#3599 Talán Bowie mesterre gondoltál? -
#3598 A Peter Gunn 1987-ben Grammy-díjat nyert -
#3597 Talán 85-ben volt!! -
#3596 A név választás oka mert Bela B.-nek mindig is hiányzott az, hogy egyetlen csapat neve sem kezdődik Ä-vel. -
#3595 Minden azért nekem se sikerülhet!De ha nagyon akarod,ráfeküdhetek jobban a dologra!! -
#3594 A nap további részében ZÁRVA tartunk!
Kegyelettel emlékezzünk szeretteinkre! -
#3593 A sorban Anglia következne, de ez az ország, mint a New Wave bölcsője, rettenetes sok előadót/zenekart "adott" a világnak.
Gyakorlatilag feldolgozhatatlan.
(Ráadásul az eddigi működésünk során többségében angol zenekarok/előadók lettek "megszólítva".)
Én egy másik szempontból azért érinteni fogom. -
#3592 Magam részéről Wales, New Wave-hez köthető zenei bemutatását befejeztem!
Ha ráakadok a lentebb elhelyezkedő ajánlatokban szereplő albumokra - linkileg, természetsen prezentálni fogom. -
#3591 Jakokoyak egy wales-i elektronikus zenével foglalkozó fiatalember.
Fő iránya a pszichedelikus folk, hülyén fogalmazva: folktronika
Ő is összefüggésbe hozható (mégha érintőlegesen is) a Super Furry Animals-szel.
2003-as albuma a "Am Cyfan Dy Pethau Prydferth", a következő évben japán megjelenéstis megért.
A második és egyben eddigi utolsó korongja 2010-ben került a lemezboltokba "Aerophlot" címmel.
egy dal -
#3590 Ffa Coffi Pawb
Annyi bizonyos, hogy róluk sem írodott 1000 oldalas biográfia.
Azonban az kiderült, hogy ez a banda a Super Furry Animals elődjének tekinthető.
Polgárpukkasztásból 5-ös.
Rövid létük alatt három albumra futotta:
- Dalec Peilon (1988)
- Clymhalio (1991)
- Hei Vidal! (1992)
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=HulE3MQrXrg]egy "rémes" dal [/URL] -
#3589 Szép Reggelt!
Következik az észak-wales-i Derwyddon Dr Gonzo nevű banda, akik ska zenével örvendeztetik meg a hallgatóságot.
Ők(gondolom a wales-i emberek nagy örömére) "anyanyelvi" fesztiválok egyész során szoktak szerepelni - nem kis sikerrel.
Fennállásuk alatt két album képzödőtt:
a 2006-os "Ffandango"
és a 2009-es "Stonk!"
és egy nóta -
#3588 Melyik évben állt újra össze a Sex Pistols és miért?