Oldies Music 1.0
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Primal Scream
A Secession-tõl "némiképp" rockosabb zenekar, belekostolva a '90-es évek acid-house stílusába is.
Azt is mondhatnám, hogy az aktuális (alter) divat egyik legjobb meglovaglói õk, akik a '80-as évektõl napjainkig megszakítás nélkül üzemelnek.
A 80-as évek elején-közepén "dübörgõ" New Wave szintér nem annyira volt kedvezõ az akkor még meglehetõsen zúzós zenét produkáló bandának, ezért ez az évtized kevésbé mondható sikeresnek...na de a '90-es évek és 2000 körüli idõszak...az már tuti jó volt...nekik.
A '90-es évek gyakorlatilag aranybánya volt számukra.
Elõkelõ helyen szerepeltek a kölönbözõ sikerlistákon szerte a világban.
4 daluk különösen nagy sláger lett:
Az 1992-es "Movin' On Up"
Az 1994-es "Rocks"
Az 1997-es "Kowalski"
És hogy "ügyességüket" bizonyítsák a 2006-os "Country Girl" befutott.
Természetesen a dalokhoz tartozó Lp-k sem maradtak le a húzódalok ismertségétõl.
Eleddig 9 lemezzel lepték meg a nagyérdemût, eleje vége (mintegy keret) gyenge, de a közbensõ részek remekek.
Két alaptétel:
Movin' on Up
Country Girl
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Légy üdvözölve!
Akár le is zárhatnád, de jobb lenne ha egy Primal Scream szösszenet után tennéd (mert azt vártam😉
"...és...szerintem...bizony."
ndmlovag és az én ajánlataim többé-kevésbé a nyers hangzáshoz van/volt közelebb - Skóciából...
Utoljára egy kevésbé nyers bandát hoztam.
Persze kinek mi a nyers, vagy a lágyabb.
Van akinek a DM is sok.
A Secession elektronikus "punk" zene, vagyis synth-pop.
Lágynak tûnõ zene, de a vájtfülû hallgató tudja hová tegye.
1987-ben adták egyetlen, de roppant hatásos albumukat: "A Dark Enchantment" cimmel.
Egy jellemzõ dal:
"The Magician"
A skót 'wave folytatását eszközlöm.
Overstream "nagy csillaga" az Orange Juice nevû zenekar, melynem tévesztendõ össze az Oran Juice Jones nevû arccal aki a "Rain" címû eposszal írta be a nevét zenetörténelembe.
Az Orange Juice emblemetikus figurája Edwyn Collins.
Én ezt a pasit nagyon sokra tartom. Rettenetes jó hangja van, kiváló zenész.
A zenei "példaképeim" 5-ös listáján megtalálható.
Senki sem tudja ki az elsõ.<#crazya>#crazya>
Négy sorlemezre voltak hivatva mûkõdésük rövid ideje alatt.
You Can't Hide Your Love Forever
Rip It Up
Texas Fever
The Orange Juice
A legsikeresebbnek tartott album - az eladásokat tekintve - az elsõként kiadott "You Can't Hide Your Love Forever" címû.
Érdekes azonban, hogy a "közszájra" kerülésük mégsem ennek az albumnak köszönhetõ, hanem a másodiknak.
A "Rip It Up" címû szerzemény talán az egész világon ismertté tette õket...aztán annyi.
Ez az
Szerencsére Edwyn Collins nem kallódott el...
Egy kiváló dal ettõl a zsenitõl
We Are The Physics
Drive-By Argument
Clanadonia
Irek-skót zenét játszanak-amerikában!!
Skotok-irzenét játszanak-amerikában!!
Amerikaiak-skót zenét játszanak iror.-skóciában!!
Majd ha vki rájött megirhatja!!
Dropkick Murphys - Cadence To Arms
Tõlem lehet Simple Minds, Associates, Cocteau Twins, vagy Altered Images bio-, diszkográfia is...vagy bármi idevágó...
Magam részérõl ezt a Top 10 listát figyelni fogom.
Alkalmanként az est.hu kritikáit/ajánlatait szoktam átnézni...nem nagyon szokott tetszeni...valszeg az én zenei izlésem és -igényem kissé lemaradt; ez a topik világosan kifejezi ezt.
És nem vagyok egyedül, de sokan sem. Egyik sem baj.
A mai modern (nem mainstream) zenei vonulatok közül a downtempo jön be úgy ahogy. Én mindig híve voltam a nem vastag zenének. Kicsit elnyújtott, de mégsem éteri. Nehéz megfogalmazni.
A két általad megnevezett 3 elõadó/"zenekar" közül Björk nevét ismerem (nemrég beszéltünk róla az "Izland Wave" kapcsán).
Az a baj, hogy Õ és általában a nõi elõadók kimondottan zavarnak, és néha amint meghallom legszivesebben a falon is átfutnék. Ez persze nem jelenti azt, hogy Õ(k) rossz(ak) lenne(nek)...Sõt.
Nem vagyunk egyformák.
Az M83.
A "Midnight City" címû dala, ha nem volna az emberkínzó magas szintifutam egész hallgatható lenne. Még a fátyolos énekhang is felefér.
A 'futamtól eléggé mesterkéltnek tünik. Amit még ragozhatnék, de mivel jószándékkal érkeztél; nem teszem.
Egy másik M83 dalt is meghallgattam: "Amerika" címmel.
Ez szerintem nem az új albumról való.
A video képi megoldása elég jóvolt....
Nézdd el nekem a mondataimat; Kajagoogoo-n szocializálódtam😊
(majdnem)Biztos vagyok benne, hogy Exsy és a mi Lovagunk oda lesz...
Valóban Presser Gábor volt az egyik...
A másik Dusán volt Nati Krisztián néven.
----
Sajnos Gary Numan "kicsit" távol áll tõlem, úgyhogy én kimaradok, de van itt aki kedveli Õt...talán majd Õk.
Más:
Az új Gary Numan album grandiózus, nem tudok betelni az albummal.
Vélemények?
SKiNNy PuPPy uj lemeze!!
Skinny Puppy - Handover (2011)
link
Mp3 változó bitráta
Enjoy!
Közben kitaláltam mely elõadókat fogom bemutatni Skóciából.
Nyilván az alant említett zenekarokat sokan ismerik és még az is lehet, hogy szeretik is...
Õk kerülnek majd fókuszba:
The Vaselines
Orange Juice
Hue and Cry
Goodbye Mr. Mackenzie
Primal Scream
The Soup Dragons
Fini Tribe
Talán a Primal Scream és az Orange Juice ismerõs lehet a skót 'wave zenében kevésbe jártas olvasónak is...majd kiderül.
Az egyik zenei találós, a másik meg nem....
- Ki(k) írta(k) és milyen néven, az "Új Világ" címû albumot Kentaurnak -1988-ban?
- Szerintetek van különbség az "összefogás" és az "együttmûkõdés" kifejezések között?
Gary Numan - Dead Son Rising (2011)
1. Resurrection <03:23>03:23>
2. Big Noise Transmission <04:18>04:18>
3. Dead Sun Rising <04:55>04:55>
4. When the Sky Bleeds, He Will Come <04:45>04:45>
5. For the Rest of My Life <05:00>05:00>
6. Not the Love We Dream Of <05:09>05:09>
7. The Fall <04:18>04:18>
8. We Are the Lost <05:07>05:07>
9. For the Rest of My Life (Reprise) <05:42>05:42>
10. Into Battle <05:02>05:02>
11. Not the Love We Dream of (Piano Version) <04:50>04:50>
Dead Son Rising
Dead sun rising
Azt gondolom az innen származó bármely nem anniyra kommersz zene simán megával hurolja és beépíti magába a sajátos "skót ízt".
Aki kicsit is ismeri a Big Country, a Simple Mids, az Associates, a Cocteau Twins, vagy az Altered Images zenéjét, tudja mirõk beszélek.
Aki nem, az majd megtudja, ha akarja...😊
A Cocteau Twins pl. dalaiban keveri az angol és a kelta nyelvet...
(a la Falco: német-angol...bár a két dolog nem hozható közös nevezõre)
A 80-as évek elején-közepén "tündökõlt synth-pop társaság.
Õk ugyan csodát nem mutattak be, bár egy lemezük volt csupán, amit nagy szeretettel ajánlok mindenkinek.
Szerintem igazi gyöngyszem.
Azonos címû lemezük több helyen megtalálható...pl. Saltyka-nál...kérdés él-e a link...mert nála nem meglepõ, ha nem.
A 4 rare 80s Album sorozat 36. részén rajta vannak...(tipp: pirate bay)
[url=http://www.easy-share.com/1915453206/Minor_Detail_-_Minor_Detail_(1983)_
Ill. a rutracker.org-on is megvan.
A formátum minden esetben mp3 (192). Na õk azok akiktõl nem lesz jobb...tuti...sajna...
Azt gondoltam, hogy a jól bevált oldalaimon lelek tõlük dolgokat...nem így lett.
A Pirate Bay-en van a "No Shelter"...mp3-ban. 54 Mb, tehát nem túl acélos...és pont ez...több, mint érdekes.
A Cactus World News a Zöld Sziget ismertebb bandái közül való.
1986 volt a sikereik csúcsa, hiszen az ez évben kiadott (elsõ) albumukról 3 dal is siker lett, különösen a "Worlds Apart" címû szerzemény.
1989-ben még kijöttek egy gyenge anyaggal, legalábbis az akkori mezõnyben nem számítottak...már...mint ahogyan a többi nem megalkuvó zenekar sem. Felnõtt az a generáció akik érdeklõdtek utánuk, az új zenebarátok pedig a rave-et meg az acid-house-t istenítették...vagy valami teljesen mást. Ez van.
A két album:
Urban Beaches, melyet 2001-ben re-masterelve és bonus dalokkal újra kiadtak. Illetve a No Shelter...
"Worlds Apart"
A Cactus World News sok már zenekarhoz hasonlóan "egylemezse csoda" volt...sajnos.
A következõ zenekar a 70-es 80-as években üzemelt a The Blades.
Igazából nem volt valami "nagy szám" a banda, és nekem sem a legnagyobb kedvencem, de ez a dal egyész hallgatható...
Egy album ajánlható tõlük: a "The Last Man In Europe" címû.
Van egy 600 számos Duran Duran maxi válogatásom, ha érdekel valakit...
/Sok-sok ritkasággal.../
Bár már nem tudom honnan van, és hány giga...
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Azért egy "+" jelet megérdemelsz...egy 1000-ért...😊
Csak felébresztettelek...<#eplus2>#eplus2>
nem mellesleg (bár ezt már régebben említettem egy másik totyikban) ez a bizonyos "the visitors" album volt a világ legelsõ gyári audio cd-je is 😊
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Már ha a See me repeat me-rõl van szó (most nem tudom letölteni..., munkahely...)
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
A minap hallgattam bele a '81-es The Visitors album dalaiba.
Ez volt az utolsó sorlemezük...telis tele New Wave behatással...
Kovács Amanda = Mandy Smith ...nálam.
Lehet homlokra csapni...