4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Így még jobb...

Devo
  • atiapuka
    Na én ezek közül összesen a Fake-ről hallottam (bár nem tudom, hogy egy kézi fake vagy automata?:P).

Miért nem szereted a BWO-t? A zenéjük nem tetszik, vagy a hangjuk? Vagy úgy az egész?

Én egy étteremben hallottam őket először kb. 5 évvel ezelőtt. És nagyon tetszettek a melódiáik.
    Természetesen más a pincértől azt kérdezi, hogy mondja már meg legyen szíves, hogy mennyibe kerül 1 üveg konyak, én viszont azt, hogy milyen zene szól.:P És akkor mondta. Másnap már megvolt nekem is.:)))
  • mzsa
    Szerintem a Devo legjobban sikerült (kicsit discos) albuma a "New Traditionalists" volt.
    http://www.youtube.com/watch?v=Qm4i5BNy-Yc
    (Remélem most jól linkeltem a klipet)
  • Tyia
    Kedves Zenebarátok!

Svédországból - a topik tevékenységi körének megfelelően - Őket szeretném bemutatni...nagyjából:

- Adolphson–Falk
    - Atrium Carceri
    - Code 64
    - Coph Nia
    - Dahlia's Tear
    - Endless Shame
    - The Carnation
    - Fake
    - Moulin Noir
    - The Sounds
    - Strasse
    - S.P.O.C.K
    - The Knife

A lista természetesen (általatok is) bővül(het)!!!
  • Tyia
    Jut eszembe: mi ez a sötét tónusú nick-bigyó.
    Semmi vigyor, semmi kacaj?
  • Tyia
    Amen!

"szerintem a szinti használatot a duran duran-ra és a depeche mode-ra értette, aki értette"

Ha így volna, akkor nagyon felszínes ismeretekkel rendelkezik az az értő, aki értette.

Peldául, (ha már Szkepa voltszíves "szóba" hozni) a Devo már jóval korábban használt ilyen ketyeréket, mielőtt az említett két csapat egyáltalán megalakult volna...és, mint tudjuk a Devo igen csak a New Wave krémje közé tartozik....stb.
    Említhetném még a Cabaret Voltaire-t, vagy a Mode-példakép Suicide-ot is...

more...

A Devo volt az a zenekar egyébként, akit elsőként a szájára vett az a Johhnny Rotten aki pár évre rá (20) "megélhetési punk"-ként tér vissza...de ez már egy másik sztori

Remélem kimerítő voltam és nem kiborító

Lezárhatjuk!
  • Tyia
    Tessék!

Megy ez!
  • Tyia
    Szia Apus!

Én is azt gondolom: Ők is svédek...
    Mondjuk Eric Saade és Magnus Carlsson előttem két sötét ló.:) Utána nézek kik ők...
    A BWO pedig annyira idegesít engem, hogy direkt hagytam ki, ráadásul az Army of Lovers-ből evolulálódott...asszem...ami szintén nem volt a szívem csücske...persze ha van olyan daluk ami itt is megállja a helyét: kíváncsian várom!

Talán az Aqua pimasz és kis gonosz mivolta miatt lehet, hogy felveszem a repertoárra, már csak azért is mert nem nagyon tudom mi történt velük összességében és külön-külön.

Go Sweden!
  • Zephyr Retiring
    egyet értünk
    viva la new wave..

megjegyzés:

szerintem a szinti használatot a duran duran-ra és a depeche mode-ra értette, aki értette
  • szkepa
    devo - whip it
  • atiapuka
    Helló cimbi!

Hát igen, a svédek! Ha országot kell mondanom kedvenc zenéim közül, az egyértelműen a SVÉDEK!

Nagyon szeretem a zenei világukat mert több irányzatot képviselnek, de ami közös bennük, a dallamvilág, a fülbemászó zenék.

Én bővíteném a listát a BWO, Magnus Carlsson, Aqua és Eric Saade zenéivel. Legalábbis tudtommal ők is svédek.
  • Tyia
    Kedves Zenebarátok!

Mától visszazökkenünk a régi kerékvágásba...
    Folytatódik a megkezdett koncepció(m).

A következő célállomás: SVÉDORSZÁG

A svédekről sokaknak az ABBA jut eszébe ill. az, hogy itt van a heavy-metal muzsika egyik legjobb "lelőhelye".

Ettől függetlenül a svédek, (mint sok más nemzet) számos zenei stílusban alkottak maradandót.

Az Abba mellett sikerült több más előadónak/zenekarnak világsztárrá válni:

- Roxette
    - Army of Lovers
    - Ace of Base
    - Alcazar
    - A*Teens
    - E-Type
    - Robyn
    - Neneh Cherry
    - Leila K,
    - Europe
    - Basshunter
    - Yngwie J. Malmsteen...

Az igaz, hogy a "mi" esetünkben ők nem osztanak és nem is szoroznak...

A New Wave topik most is a nagyvilág számára eleddig rejtett, vagy elfelejtett tehetségeket kutatja fel...

Hogy kik Ők...nos, az majd kiderül...naná!

• Tyia
    Hi Zef!

Nekem semmi gondom a szösszeneteddel...sőt...kedvelem az ilyenfajta közléseket.
    Én magam jól szórakoztam rajta...

more...
    -------

A kétsorosodra...:

"egy tézis szerint a 80-as éveken minden olyan csapat (legyen az rock, vagy pop) aki szintetizátort használt, az a new wave-hez tartozott."

"így van, vagy sem ez vitatható."

Ezt a tézist valami hülye barom állíthatta...:Pink Floyd mint New Wave-zenekar?
    A Queen, mint NW-zenekar....Genesis, Z.Z. Top, ELO...áhhh...könnyen felismerhetjük ennek az állításnak az értelmetlenségét.

Az tény, hogy a 80-asévek elején volt a "chip-forradalom"...
    Ezzel az erővel aki elektromos gitárt használ és egykicsit megsikálja az már "metálos"...ez legalább akkora hülyeség...nem? De!!! :)
  • Tyia
    Én már többször gondolkoztam rajta, hogy ki érdemli meg az ún. jólétet...és miért...ill. ezt ki dönti el...és aki nem érdemli meg az miért nem?
  • Tyia
    Hi!

Bárki segít...én pláne.

1. Url beszúrása: ide bemásolod a linket
    2. Kiad majd még egy "rovatot" : itt el tudod "keresztelni" a feltöltésedet...azt ennyi
  • Tyia
    Happy New Year Again...

• szkepa
    oksa majd segiséget kérek a videok helyes felrakásához barátomtol ndm lovagtol .BUÉK
  • Musachy
    Srácok manapság egyre inkább nosztalgiám van... 30 évnél több telt el. És ismét jön a JÓLÉT?
  • eksy
    Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
  • Zephyr Retiring
    szewavsztok

rég jártam erre, gondoltam benézek..

nem hoztam zenéket. azt bárki, bármikor hozhat.
    én egy kicsit nosztalgiáznék, ha nem bánjátok:

1986-ot írunk..

akkori fiatalkorom helyszínén járunk: gyálon.
    jártam arrafelé tavaly. rohadtul megváltozott. kiépült.
    úgy is fogalmazhatnék: pest kiszélesedett gyál felé.
    szerettem ott lakni. bevallom, néhanapján még hiányoznak is a régi hawerok.
    persze mostanra már új barátaim (barátaink) vannak, de néha (főleg így szilveszter táján) még azért eszembe jutnak a "régi csibészek"..
    mi van velük, merre lehetnek..

kaptam pár infót egy-egy régi barátról.
    egyikük-másikuk vállalkozó lett. van, aki matematikus lett.
    van, aki nyelvtantanár. van, aki külföldre telepedett le.
    más autószerelő műhelyt nyitott. hallottam egyikünk alkoholista lett (részvétem) lett egy pénztáros is az egyik helyi boltban.

kicsit off leszek, bocs tyia..

egyszer 8.-ban, volt egy osztálykirándulásunk a velencei tóhoz.
    fiatalságom egyik legszebb nyara volt. vonattal mentünk. akkoriban nagy divat volt (nem tudom emlékeztek-é még rá) a kétkazettás elemes-hálózati kis mini hordozhatós sztereó rádiósmagnó.
    márkátlan kis szutykok voltak ezek, piacon beszerezhető filléres ketyerék. nálunk is volt egy a vonaton akkor.

eddát, bikinit, pokolgépet hallgattunk.
    ez volt az a korszak, mikor a csajok black-ért és rick astley-ért no meg a híres bros-ért repestek.
    mi srácok, csak azért is rock :)

szóval, miért is maradt meg ez a bizonyos nyaralás emlékeimben?
    mert akkor, ott a vonaton felcsendült az a bizonyos twisted sister nóta, a we're not gonna take it.
    ez az 1984-es stay hungry-n található.
    szóval elkezdtük énekelni a srácokkal, úgy ahogy kell: szívből, jókedvűen.
    erre a csajok is csatlakoztak!
    3x kellett visszatekerni a kazit :)
    3-adjára már az ofő is velünk énekelte :)

bocs, kicsit eltértem a tárgytól :)

tehát 1986-ot írtunk..
    ekkor és ott azon a bizonyos nyaraláson találkoztam először a frissen megjelent linda albummal, a kék övvel, avagy a hollywood túl messze vannal..
    és még egy nagyon fontos zenével, ami már sokkal inkább ide való:
    a kraftwerk-el..

tehát 1986..
    ekkor jelenik meg a kraftwerk electric cafe kiadványa vinylen.
    a kazettás másolat persze ott volt velünk.
    na itt lettem újra szerelmes.
    csak most a Kraftwerk - Musique Non Stop című zenéjébe.
    (csendben jegyezném meg, ez a szerelem még ma, 25 évvel később is tart :)

az első osztálytalálkozónk 1995-ben volt..
    nem tudtam elmenni rá.
    a többire sem :(
    jövőre is lesz, de (pechemre?) már kanadában leszek..
    szívből remélem, hogy 2013-ra (végre!) én is eljutok egy ilyen találkozóra.

nem tudom, van-e köztetek olyan, aki hasonló cipőben jár, mint én..
    (gondolom nincs) ezért is nosztalgiáztam ma egy kicsit..
    nézzétek el nekem

pár évvel később a középiskolában már egy depeche mode-os bandához csapódtam..
    de ez már egy másik történet. talán jövőre azt is megosztom veletek.

egy tézis szerint a 80-as éveken minden olyan csapat (legyen az rock, vagy pop) aki szintetizátort használt, az a new wave-hez tartozott.

így van, vagy sem ez vitatható.
    az azonban nem, hogy a twisted sister korának egyik legkiválóbb zenekara volt.

én ma ezzel a nótával kívánnék minden new wave és rockrajongónak:

békés, boldog és vidám évet 2012-re
  • Tyia
    Köszönjük Szépen!

• kaposi1
    Nagyon Boldog Békés Zenékben Gazdag új Esztendőt Kívánok Minden Kedves Topik Látogatónak!

• Tyia
    Kedves Zenebarátok!

Azt kívánom, hogy mindenki töltse remekül el az év utolsó napját...
    Ihaj-csuhaj-ripityom...alkoholmentes whiskey, light borpárlat, bubimentes sör és meleg pezsgő szívószállal

A kiváló hangulat eléréséhez magam is szeretnék hozzájárulni...

...ezzel az igen mélyértelmű elképesztő igazságtartalmú eposszal:

A nóta
    ---------

Jövőre is lesz New Wave topik.
    Folytatom (esetleg folytatjuk) a világ idevágó zenéinek bemutatását.
    Kalandozásainkat Svédországban folytatjuk....

Találkozunk 2012-ben:)
  • Tyia
    Kedves Szkepa!

Arra kérlek, hogy a Pronózis, a Dr. Beat, és az Escalator klipjeit mint URL
    tedd fel újra, mert arra is kell gondolnunk akinek kicsi gépe van.

Karthagot pedig itt nem publikálunk....arra a Breki topikja sokkal alkalmasabb.

És a továbbiakban is így kellene eljárni.

Félre értésne essék nem magamnak akarom kisajátitani a direkt-video feltöltést, mert ha vissza nézel ezen az oldalon a Kajagoogoo és a Barna Gergely videoján kivül minden "URL-ként" van belinkelve.

mzsa videojánál is kissé szívtam a fogam, de gondoltam ez még belefér...

a határok átlépve.

Remélem nincs harag.
  • mzsa
  • eksy
    Boldog Karácsonyt!
  • atiapuka
    Itt is kívánok Nektek Kellemes Karácsonyt fiúk!
  • Tyia
    Szép Napot!

Idei utolsó direct-video-m látható alant:)

A Földkerekség legjobb dalával (számomra legalábbis az) szeretnék NAGYON BOLDOG KARÁCSONT kívánni mindenkinek!

• Tyia
    És egy utolsó a Pretenderstől:

Have Yourself a Merry Little Christmas

Most már gondolom mindenki szétörömködte magat :)
  • Tyia
    Na még egy ráhangoló muzsika a Eurythmicstől...

Winter Wonderland
  • Tyia
    Akko' "ráhangoló" :)
  • Tyia
    Egy másik "hangoló zene" a Cocteau Twinstől - valszeg ez sem szokott túl sokszor szólni a vásári forgatag(ok)ban:)

Frosty the Snowman
  • Tyia
    A topik látogatói/olvasói nevében is köszönjük a jó kívánságokat!

Neked is Nagyon Boldog Karácsonyt!!!

• Tyia
    Réhangoló alkotást küldök minden Kedves ZeneBarátnak!

One Christmas Kataloque
  • beva02
    Nem ugrik be hogy mi ez de köszi letöltöm
  • musichunter
    expo 2000

Mivel holnap és azután fullon lesz az üzifal,ezért:
    -Mindenkinek szeretnék kellemes ünnepeket kívánni! Kívánom,hogy teljesüljenek az álmok,a szerelmek...javuljanak meg az elromlott kapcsolatok,és legyetek sikeresek mindenben!Sok bulit és minden jót!
  • Musachy
    Nekem már sok éve ez van és írtam, hogy "amilyen jól működött eddig"... Lassan egy hónapja vacakol... Persze az én hibám is, hogy nem zaklatom őket naponta, de a témába vágó fórumokon látom, hogy sokszor az is hiábavaló. Azért is idegesítő, mert már megszoktam, hogy stabil és gyors volt. Sajnos az is jellemző, hogy a bevétel érdekében "túlvállalják" magukat és nem fejlesztenek eléggé. Olyan, mint amikor a helyközi járatos buszon sokan állva kell utazzanak, holott ugyanannyit fizetnek, mint az ülők. Ekkor kéne több buszt indítani...
    Tehát az egy év az csekély arra, hogy következtetést vonj le, remélem újabb egy vagy két év múlva is meg leszel vele elégedve. De erre nem lehet mérget venni!
  • ndmlovag
    Hát mi történt??Az internettől ment el a kedved??
  • bigivan
    Szevasz!
    Én is tréhomos vagyok, de meg kell, hogy cáfoljalak. Nálam a net remekül, hiba nélkül megy, hasít, mint a fene. Egy éve kötettem be, de nem bántam meg. Az IPTV-m is príma, amire fizetek, az működik. A digitális telefonom be sincs üzemelve, csak a tripla kedvezmény miatt van.
    Úgy látszik, nem mindegy hol laksz, vagy mi a fene. Én spec. Körmendi vagyok.
  • szkepa
    szép estét