Oldies Music 1.0
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Release 1999 | EAC Rip | FLAC (tracks+.cue) | Track: 01:19:29 | Size: 419 Mb
Genre: Funk, Soul, Jazz | Label: Counterpoint Records
Tracklist
01. Aria
02. Humpty Dumpty
03. Planes
04. Showbiz Suite
05. Balek
06. Only Nineteen
07. Phalene
08. Temse
09. Stomp
10. Polk
11. N. W.
12. Dag Madam Merci
13. S.U.S.
14. Plotselling
15. Bosso
ki kell próbálni, asszem mûxik
imo :) science fiction is science fact
Van neki egy pár, hiszen már jó régóta zenél a fószer.
Itt nyilvánosan nem mondom el, hogy mi, miért és miért nem...letöltésekkel kapcsolatban.
Lényeg, hogy kóstolónak egy nem túl izmos .mp3 formátumú albumot ajánlanék:
Ezen ugyan nincs rajta a tegnapi videó, de a 2002-es év (szerintem) egyik legjobb ilyen stílusú kompozíciója, viszont igen!!!!
Ez: a "Tenor"
Marc Moulin - Top Secret (2002)
01 - Into The Dark
02 - What
03 - Bottle
04 - Theo
05 - Organ
06 - In My Room
07 - Tenor
08 - Day Fever
09 - It's To Say
10 - Feet
192 kbit/s
katt
...
Aki "lossless-ileg" tud valamit....az kérem segítsen!
Szerintem remek zenérõl van szó...
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Album nincsen? Kíváncsi lennék a többi dalra is.
Köszi.
Még Dánia...
Nem nagyon akarnám ragozni az Of the Wand & the Moon nevû csoportosulás zenéjét.
Ritka érdekes színfolt a world music palettán.
Mondhatnám azt is, hogy kellemes.
Nekem bejön...és nektek?
Of The Wand And The Moon - Raven Chant
Of The Wand And The Moon - My Black Faith
... ilyennel...
01. Twist A St.Tropez <0:03:43.30>0:03:43.30>
02. Dance To The Music <0:04:56.36>0:04:56.36>
03. Moskow Diskow <0:04:14.97>0:04:14.97>
04. Reality <0:04:52.33>0:04:52.33>
05. Radio - Radio <0:04:28.46>0:04:28.46>
06. Second Hand <0:03:34.36>0:03:34.36>
07. Vertigo <0:04:51.57>0:04:51.57>
08. The Voice <0:03:44.89>0:03:44.89>
09. Pakmovast <0:05:22.86>0:05:22.86>
10. Rock Around The Clock <0:03:39.26>0:03:39.26>
11. Eurovision <0:00:56.60>0:00:56.60>
http://depositfiles.com/files/7m9kztbya
A ILDD-bõl van bõven (ha jól figyeltem)...lehet, hogy le is fedi az ú.n. dalkeresési zónámat.
A nagyobb gond valszeg a pop/rock/miegymással lesz (nagyobb) gond...
A megfelelõ szériára találás lehet, hogy ott is megoldást jelent majd...
Kiderül.
"Ha azt mondjátok, hogy azonos idõszakban kiadott albumok között nem lehet akkora bazinagy különbség, akkor meg vagyok nyugodva."
Szerintem én, és más sem mondott ilyet. Vannak korszakokra jellemzõ stílusjegyek,mint pl. a ruházat, hajviselet, autók, a zenében hangszerelés, és maszterelés stb....de ettõl még ahányféle kiadvány, zenestílus, kiadó és együttes meg az akkori hangmérnök hallása és felszerelése, gyakorlatilag annyiféle különbség is lehet. Az ILDD sorozat ebbõl a szempontból egy kiegyensúlyozott utópisztikus válogatás, mert ha a szükség úgy hozta, rámasztereltek egy kicsit, így az eredeti minõség különbségek egyenletesebben vannak elsimítva...ergo azzal kevesebb is a felmerülhetõ probléma, míg a többirõl meg majd te tudsz mesélni.
Valószínûleg nem fogok keverni korabeli dalokat maiakkal.
Leginkább a '80-as évekbõl fognak származni a dalok.
Lesz Italo Disco és '80-as pop/rock/akármi.
A sok (sokszor) általam gyengének ítélt mp3-at szeretném leváltani.
Annyiból talán szerencsém lesz/van, hogy a kiadások (I love disco Diamond, meg ilyenek) lehet, hogy sok hasonlóságot mutatnak...az általatok felsorolt adatok tekintetében.
Szerencsére a New Wave bandák esetében inkább komplett album(ok)ról van szó!
Végül is én csak akkor szeretnék "beavatkozni" a dalokba, ha tényleg bántóan nagy a különbség.
Ha azt mondjátok, hogy azonos idõszakban kiadott albumok között nem lehet akkora bazinagy különbség, akkor meg vagyok nyugodva.
A különféle vizsgálatok nekem valszeg nem nagyon mondanának semmit.
igaz, a mostani számok többsége a bazinagy hangerõre van optimalizálva, s ezen az áron sokszor már-már torzításig vannak 'hangosítva'. ha egy hatalmas átlagot akarsz vonni minden vegyesfelvágott cédére írásánál, akkor valóban szóba jöhet amit javasolsz (a -18 már csak halkít, -10 meg már veszélyes lehet, tömeges számon egyfélét alkalmazni meg saccperkábé alapon és ugyanilyen eredményességgel lehet), de magam részérõl pont emiatt sem javaslom, mert egy-egy ilyen mûvelet valóban közelebbi érzetre hozza a számok hangerejét, de ugyanígy csesz(het)i szét a szám eredeti dinamikáját és élvezetét is (legyen akár az eredetileg hangos vagy halkabb). ha ez nem számít,akkor lehet bármit csinálni, ha számít (mondjuk nem az autóban hallgatásnál), akkor meg még mindig lágyabb beavatkozás egy maxmiális csúcsérték megadása és annak elviselése, hogy más a hangerõ. azért én is sokféle zenét hallgatok, mégsem érzek késztetést minden számnál hangerõt tekergetni.
szerintem Tyia tekerd fel maxra és hagyd úgy! így eléred, hogy biztosan mindig minden a leghangosabban szóljon. <#nevetes1>#nevetes1>
A 80-as, 90-es és 00 óta készült számok alapvetõen különbözõ 'eremes' jellemzõkkel bírnak (elsõsorban a diszkózenékre értem), mondjuk a 3 évtized stílusainak összehozása nem kis feladat lenne, ahol nagyon csökkenteni kell, ott a másik számnál nagyon növelni és hát nem kell sok varia hozzá, akkor sem lesz 'tökegyforma',mert más dob-basszus és ütem részeket ugyanolyan hangerõnél is úgyis másképp érzünk-hallunk majd...
Csoportos feldolgozásra (jelentem!) 'okosabbat-szebbet-elegánsabbat' én sem tudok, de én a hasonló problémát kizárólag egyesével orvoslom (általában minden számot egyszer megnézek és csak utána kerülnek archiválásra), pont azért, hogy lehetõleg ne csináljak rosszabbat egy rosszból vagy épp a jóból.<#kacsint>#kacsint>
1 profi megoldása van:
-elõzetes rms és peak vizsgálat a számokon,
-ami nem éri el az elvárt küszöbszintet, tehát csak azokon beállítani a max. csúcsot és hozzárendelni egy vágás nélküli -10-12db-es rms értéket.
bár ezt ismereteim szerint a sztenderd manipulátor progik egylépcsõben nem tartalmazzák.
Ne kelljen a hangerõt unos-untalan birizgálni...
Ugyan ez vonatkozik a "beszerzett" dalokra is...
Amennyiben tudsz célravezetõbb eljárásról oszd meg velem is!
Ne érts félre, ez nem valami ostoba kihívás, tényleg érdekelne mert még az én eljárásom is hagy kívánnivalót maga után.
In Lak\'ech Ala K\'in
Az biztos, de mivel igen különbözik egy 80-as, 90-es kiadású felvétel a napjaink normalizált felvételeitõl, tenni kell valamit a azonos "szintre hozásuk" érdekében és arra a "peak" normalizálás semmiképp sem jó.
Az RMS normalizálás sem tökéletes persze, de még mindig jobb mint úgy keverni (elmenteni, hallgatni) a különbözõ kiadások darabjait, ahogyan az "Isten adta".
In Lak\'ech Ala K\'in
rippelés folyamatában rms-re normalizálni egyszerûen hülyeség, mert nem látod elõtte, hogy milyen lesz a végeredmény, -18-nak meg szinte értelme sincs, az legfeljebb csökkenti az átlagos hangerõt,ami szintén felesleges beavatkozás, ha meg feljebb veszed az értéket, sosem tudhatod,hogy az adott lemez hangerejéhez és dinamikájához képest mikor lesz belõle vágás (-16-14db meg csak játék a számokkal, van ahol emel,van ahol majd csökkent). rippelésnél max a 'peak' típusú ajánlott, már persze csak akkor, ha nem akarja valaki egy rossz rms beállítással elcseszni az egészet. fogalma sincs, hogy ilyen sutaságot hol javasoltak, hogy rippelésnél rms-re normalizálni inkább bátorság,mint átgondolt mûvelet, ezt a mûveletet utófeldolgozásra találták ki (amikor véglegesítés elõtt látod is, hogy adott érték mennyiben változtatja meg a hangerõsséget és dinamikát), még akkor is, ha egy 'okos' programozó felajánlja rippeléshez a lehetõségét. stúdióban ilyet mûveletet biztos nem kreálnak.
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
Még egy...
A rippelõt ha (teszem azt) az egész albumot "megvenném" akkor mindegy mi
a beállított érték, tehát a gyári -14 is jó?
Sorten Muld - 2 Søstre
Remélem a mûfaj kedvelõi örömmel értesültek errõl a zenekarról!
Beállítottam, "pöröghet a wav".
Ez kinek (volt) a mottója?
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!!!
In Lak\'ech Ala K\'in
A dán Sorten Muld nevû bandát említem...
Zenéjükben keverednek a hagyományos népi hangszerek hangjai (pl. a duda, a furulya, a hegedû) a modern elektronikus zenével.
Ez így együtt a folktronika.
A zene és a szöveg egyaránt merít a dán népi hagyományokból.
Talán a magyar Balkan Fanatic juthat eszembe róluk, de inkább nem! Esetleg a néhai Nox-ot, de azt se ha nem muszáj.)
négy albumra volt elég eddigi pályafutásuk:
Sorten Muld (1996)
Mark II (1997)
III (2000)
Jord, Luft, Ild, Vand (2002)
Végül is logikátlan lenne a rippelõvel a gép dolgait mozgatni...
In Lak\'ech Ala K\'in
Mivel ez a WORLD MUSIC otthona is, úgy döntöttem, hogy ezentúl az idevonatkozó írások elé a fenti nagy betûs fejlécet fûzöm...
Aki szeretne Világ Zenés videót, vagy infót megosztani velünk, kérem tegyen ugyan így...
Az ok az, hogy a már bezárt WM topik látogatottsága még mindig magasnak mondható...(forrás: F.C.)
Köszönöm!!!!!!!
In Lak\'ech Ala K\'in
És ha beszerzésbõl származnak a dalok akkor a bonyolult verzió marad?
Szerintem, roppant zavaró, ha 5-10 mp-ig nem történik semmi...nem mintha türelmetlen volnék...de akkor is.
Mindjárt megnézem "azt" a beállítást....
Csakhogy Te a "peak level"-t normalizáltad (azért a 93 dB), sokan ezt teszik (helytelenül), itt pedig az RMS-t fogod.
In Lak\'ech Ala K\'in
Szabályosan mániám lett, hogy ellenõrizzem a dolgot.
In Lak\'ech Ala K\'in
Az elv megegyezik az MP3Gain-nél beírt (sok esetben hasra ütött /nálam/ 93dB-lel) értékkel?
Vagy mindegy mit kérdezek, ezekkel az adatokkal minden szám (viszonylag) egyforma hangerejû lesz?
Nagy kérdezõ vagyok ám? <#hamm>#hamm>
Biztos sokatokkal elõfordult, hogy a megszerzett dal végén van legalább 2,3,4,5, mp üresjárat, csend. Engem ez kimondottan zavar.
Ezért a Cool Edit Pro-t szoktam segítségül hívni, mind .mp3, mind .wav esetén. Jól levágom a fölös csendet.
Ha már a dal vágásra felkerül(t), közben meg lehet bizonyosodni (valamennyire), hogy az adott dal megfelel-e a (minõségi) kívánalmainknak, vagy sem...Ez a bizonyos 2 in 1 :)
Remélem nem mondtam (túl) nagy baromságot...