19
 • Psypeet
  #19
  Ide kapcsolódva egy hazai fejlesztést is érdemes megemlíteni amiről még kevesen tudnak.
  www.3Dj.hu : 6.0 ás térhatású rendszer és a hozzá tartozó 6 monó sávot lekezelő Vst software.A végeredmény 6 sávot tartalmaz 1 file ban és live ban is kezelhető kódolás nélküli megoldás.
 • Tetsuo
  #18
  Az MP3HD es a HDAAC az 2 kulonbozo dolog, ha jol ertem.
  Amugy mar van legalabb 20 fele losless tomorites, miert hoztad ezt fel?
  Ok, benne van a hagyomanyos mp3, naes? A legtobb ember sima mp3at hasznal, mert meg van vele elegedve.
  Ami miatt valt, az max a surround lesz, vmi hypolt kozepszeru hardverral (uj iPod?), gagyi fulesekkel.
 • szlovákiai hun
  #17
  "a HD-s mutáció tulajdonképpen nem más, mint egy rendkívül magas bitsűrűséggel tömörített MP3. Az MP3HD fájlkiterjesztése ennek megfelelően nem változik, a fájlstruktúra azonban bonyolultabb: az állomány a fő adatfolyam mellett magában rejt egy hagyományos MP3-hangsávot és néhány, az ID3 tagben tárolt új metaadatot. A fejlesztők szerint ez a felépítés adhatja a formátum legnagyobb helyzeti előnyét -- a hanganyagok a beágyazott MP3-adatblokk ésa megosztott ID3 tag információk révén bármilyen MP3-lejátszóval lejátszhatók"

  forrás
 • Tetsuo
  #16
  Ezzel mit akarsz mondani? LOL
 • szlovákiai hun
  #15
 • Tetsuo
  #14
  A Fraunhofferben azert ertenek a tomoriteshez. Ki tudja, lehet vmi atomdurva algoritmus (azt viszont a gyenge procik nem tudjak szamolni..)
  Persze na ja, eleg hihetetlen dolgokat allit a cikk, kerdes h az eredetiben is ilyen adatok szerepelnek-e.
 • Sanyix
  #13
  arról nem is beszélve, hogy egy dts 1,5 mbit körüli sávszéllel szokott menni... azt senki sem magyarázza be hogy 6 csatorna hangja belefér ebbe veszteségmentesen, mivel még egy stereo zenénél sem ritka az 1 mbit sávszélességű lossless.
 • narumon
  #12
  Nekem van egy pár DTS CD-m, de ettől függetlenül a zenék 99% még mindig stereo, így fontosabb hogy sztereoban jó rendszerem lenne. Sajnos ahhoz hogy térhatásban ugyanazt tudjam mint egy jó sztereó rendszer az minimum 2-3 milla, és ez még csak a nyitó...
 • narumon
  #11
  Minek? Ott van a csomó ingyenesen elérhető egyébb formátum!
 • szlovákiai hun
  #10
  Van már ilyen HD-AAC zenekódoló progi? Kipróbálnám.
 • Tetsuo
  #9
  Ha nagyon széles a sztereokep, akkor ugy tunhet, h egyik hangszer csak az egyik oldalrol szol, mert oda van panoramazva a keveropulton ill olyan felallasban lett felveve.
  Viszont a terét az utozengesek adjak (termeszetes, v mesterseges), ami (altalaban) a masik oldalrol is erezheto.
 • Tetsuo
  #8
  Bizony hallottam mar, nem csak DTS-ben kodoltat, hanem arra irtat is..
  Tenyleg jo erzes a hatulrol jovo hangok, viszont
  nekem nincs rengeteg penzem hangfalakra, kb 100e ft-ot tudok jelenleg erre forditani, ebbol SOHA nem kapok jo minosegu 6db hangsugarzot, 2db-ot mar lehet..
  A dinamika hogy jon ide? Az is eppen az ar/ertek miatt nagyobb a sztereon.
  Mi az a folyamatos dinamika? :S
  Egy jo sztereo rendszerrel ugy erzed, hogy a zenekar elotted jatszik, hallod a hatso falak utozengeset is, csak ha megmozditod a fejed (marpedig mindenki megmozditja) akkor mar erzekeled, h az nem hatulrol jon. Ez a negativmua a sztereonak, egeszen a felso kategoriaig a minoseg viszont mellette szol..
 • Szemjuel
  #7
  hát annyira nem felesleges, mert mondjuk a te példádnál maradva, a hegedű csak az egyik hangszóróból szól, a zongora a másikból és így tovább akkor sokkal szebb hangzást lehet elérni. más kérdés, hogy én már attól is a falnak megyek, ha úgy van egy szám keverve, hogy a szólógitár csak az egyik oldalról szól... :D nem mono-t akarok, csak egy normális embert a keverőpult mögé :D
 • LacfY
  #6
  5.1-es zenének semmi hasznát nem látom. Ha az ember nem a megfelelő helyen van (a hangszórókhoz képest) akkor baszhatja a térhangzást, meg különben is 5.1-nek filmeknél van értelme, ahol számít az hogy a hangefektek jobbról, balról, vagy hátulról jönnek. De egy zenénél oly felesleges, hogy pl. a zongora a jobb oldalamon, a hegedű a balomon, a gitár meg hátul szólaljon meg.
 • Derapo
  #5
  Szerintem még nem hallottál DTS-ben kódolt zenét. Egyszerűen fantasztikus az élmény.Mintha a zenekar körülötted játszana. A sztereóval és más hangzatokkal ellentétben itt a zene folyamatos dinamikájától leesik az állad:) itt egy link oldal ahonnan letölthetsz zenei demokat: http://members.cox.net/surround/dts/dtslink.htm
  Az oldal tartalma ingyenes.Lemezre írod,házimozi bekapcs,leül,hallgat,befosik:)
 • Lost Lont
  #4
  "...a felvételeknél a tömörítés miatt bekövetkező minőségromlást, kiküszöbölni." persze, pont azoknak lesz erre szüksége, akik a 64kbps-os wma-ra is azt mondják, hogy "hát nekem jó ez".
 • Tetsuo
  #3
  Zenehallgataskor maradok a sztereonal..
 • Dark Angel 666
  #2
  "A CES-en debütált az az iPod dokkolóegység is, aminek köszönhetően egy hagyományos iPod készülék - bármelyik 5.1-es hangfalszetten - képessé válik az MPEG Surround zenék lejátszására."

  Nem lett volna jobb ha egyszerűen csak mp3 lejátszót irtatok volna ?
 • B0nFire
  #1
  Kacsa!