41688
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• Zephyr Retiring
    Ez egy fórum. Mégis mit vártál? :D
    Hát...duma az van :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..s nem csak a részemről...
  • sanyo71
    Sajnos elég kevesen vannak (olyanok, akik tényleg minőségi, nem pedig tinglitangli hajszál híjján lakodalmas mjúzikot nyomnak)..
    micsoda duma
  • Zephyr Retiring
    Részben off csak: Wind Music Awards 2013 :)
  • Zephyr Retiring
    #15735 -re:
    Ez így ebben a formában nem teljesen állja meg a helyét..
    Inkább fogalmazzunk úgy: new italoilag kicsit válogatósabb vagyok.
    Mint azt korábban is kifejtettem már itt: akad azért pár kedvenc mai italodisco előadóm.
    Sajnos elég kevesen vannak (olyanok, akik tényleg minőségi, nem pedig tinglitangli hajszál híjján lakodalmas mjúzikot nyomnak)..
  • reynaud #15739
    MT-től nekem a 5th album + 6th album a kedvenc!

Majd a brekinél ha egyszer lesz időnk rá,megbeszéljük!

Szép estét!
  • fülcsimanó2

Nálam ez a kedvenc tőlük, ez is abszolút meggyőző hangilag, és tökéletesen hozza a nyolcvanas évek hangulatát:

Galaxy Hunter - Take me in your arms

• fülcsimanó2

De olvastam ám a hozzászólásodat, csak nem akartam a szót itt tovább szaporítani Bohlen munkásságáról.
    Amúgy egyetértek a leírtakkal, de hiányoltam a "királynődet", ezt azért magamban konstatáltam.

Nálam az első hat Modern Talking sorlemezt nem übereli semmi, minden más C.C.Catch-estül, Blue Systemestül stb. csak ezután jön.

• kaposi1
    A "Szél" már csak ilyen .
    Ki tudja éppen merről fúj.
  • reynaud #15735
    Én most éppen szomorkodom Zef,mert a szél még mindig nem fújta be WIND mestert!

Pedig akartam valamit kérdezni Tőle!

Azért Neked is hasonló jókat kívánunk,még ha Téged hidegen is hagy a new-italo!

MFLEX új EP-jén hallható zenéit hallottad már?
    Ne hagyd ki nagy élmény!
  • kaposi1
    Spoilerre: Ez így van.
    Részemről mára vége a zenélésnek.
    Megyünk a családdal egy sajnos mára látványosságá lett közeli ismerősöm trafik bontását megnézni.
    45 év tisztességes nyitva tartás után legyőzte a trafikmutyi.
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..pár embernek azért leesne az álla, ha "napvilágra" kerülne, hogy egy egy keresett (vagy ritkának tartott) zene honnét vagy kiktől kerül elő ;)
    De csitt, nem mondtam semmit :) A végén még megint kapok a számra, hogy túl sokat pletykálok.. :)

Ja, a magam (s pár csendben a háttérben meghúzódó jóbarátom) nevében: kellemes, szép new italokban gazdag estét mindenkinek.
  • kaposi1
  • Zephyr Retiring
    Természetesen ott(hol). Hol máshol? :D
  • gyorgy74
    Hát akkor hol?
  • kaposi1
    Én ( sem ) ott hallgatom.
  • kaposi1
    Azért nem írtam bele mert én sem tudom.
    Még a lemezborítón ill a lemezen sincs rajta sajnos.
  • gyorgy74
    Laci kiegészíteném a listát és egyben kérdeznék mert én nem találtam semmi infót...Ki az énekesnő a Bunny X-ben
  • gyorgy74
    Személyes kedvencem az énekesnőtől...SOPHIE - BROKEN TALE!!! És abból is a Maxi verzson 7:31 buratál jó. Itt meghallgatható!!!
  • reynaud #15725
    Néhány napja írtam egy bejegyzésemben Neked erről! #15535

Kifejezetten Neked szántam,de nem valószínű hogy olvastad,mert nem válaszoltál!

Akkor direkt kihagytam a művésznőt a felsorolásból!

Marika meglátszik hogy nő vagy és nem férfi!

C.C.CATCH jobb csaj volt lényegesen férfi szemmel mint Sandra!

• fülcsimanó2

Csodálkoztam is, hogy C.C. Catch neve nem szerepelt a felsorolásodban.
    Az egyik legnagyobb euródiszkó énekesnő volt szerintem, bár Sandra megjelenése női szemmel nézve számomra sokkal "királynőibb"... Hozzáteszem: VOLT.

Még egy bizonyíték arra, hogy nem hagy Téged hidegen a Bohlen-vonal.

Amúgy nálam a House Of Mistic Lights tőle a favorit, de valóban nehéz választani, annyi remek zenéje volt.
  • fülcsimanó2

Ja persze, így már ismerem, ez a zene egyből beugrott, nálam is nyerő.

A hölgy neve viszont totál kihullott az emlékezetemből.
  • reynaud #15722
    Tartozom egy megfejtéssel!

Csak url beszúrással,mert a topiknak nem a 80s évek a témája!

• kaposi1
    Viszont most hogy körülnéztem egy kicsit itthon, a New Italo-ban valóban nem tolonganak a női előadók.

Aki egyáltalán hangját adja ilyen produkcióban mindenféle rangsorolás nélkül.

Amaya
    Monika-Jacqueline Maag ( AmbrA)
    Anne Christine & Sofie Emilie Puggaard ( Antilles )
    Elisabet Perera ( Closed )
    Diamond Rain
    Sally Shapiro
    Gina T.
    Linda Jo Rizzo
    Susy Shimai ( Marc & Susy )
    Marisa Machado
    Monika Novak ( Mention & Galaxy Hunter )
    Claudia Canino ( Robert & Claudia )
    Elen Cora ( Siberian Heat & Studio 80 )
    Kristina Lachnit ( Sweeps The )
    Tiziana Rivale
    Nadine Nguyen ( TQ )
    Corina Lawrence ( Trans-X )
    Daniela Vecchia ( Viktor Ark )

• reynaud #15720
    Kiemeltem mint az egyik legjobb 80s énekesnő!

Nekem a "the night' + 'get closer' jelenti a 2 legjobb muzsikáját!

Hogy álnéven miket adott még ki nem nyomoztam utána,italo berkekben sokszor nem tudni egy-egy művész név alatt valójában ki nyomja a vokált!

Ken Laszlo jó példa rá!
    Ő volt viccesen megjegyzem a magyar hangja!
    most csak emlékezetből:
    Danny Keith
    De Niro
    Fellini
    Ric Fellini
    Mike Freeman
    DJ NRG
    stb.
    és ki tudja még milyen művész név alatt valójában Ő énekelt!
    Talán még Blue Sunbeam dalban is énekel,de ebben nem vagyok biztos!

Szóval szeretjük Valerie Dore-t!
    Semmi bajom vele,egyedi simogató szép hangja van!
  • kaposi1
    Nekem elég meggyőző.

Galaxy Hunter - Traveller

• kaposi1
    Azért erre válaszolnék neked.

"4.VALERIE DORE (volt 2 jó dala és slussz!)"

Tévedés ne essék a sorok az általam legnagyobb, legjobban elismert szakértő sorai.

"- 1963 május 28-án született Milánóban, Monica Stucchi néven az olasz diszkó-énekesnők első generációjához tartozó VALERIE DORE. Különböző amatőr bandákkal lépett fel mindaddig, míg későbbi producere Roberto Gasparini szeme (és füle) meg nem akadt rajta. 1984-ben a The Night-tal egyből az élvonalba került. További nemzetközi listás sikerei: Get Closer (1985), It's So Easy (1986).

A Lisa álnév mögött Dora Carofiglio (született Dora Nicolosi) található, aki többek között Valerie Dore-ként is ismert.

Hasonló stílusú és hasonló emlékeket ébresztő a következő - LISA nevéhez köthető - kiadvány is. Róla is azt gondolná az ember, hogy már régóta állandó szereplője az italo listáknak. Pedig ő is 89 végén jelentkezett először (ezen a néven). A művésznév mögött ugyanis az a Dora Carofiglio Nicolosi rejtőzik, aki például Valerie Dore-ként hallatta hangját korábban. Most a Stand Up And Sing című Danilo Minotti szerzeménnyel okozott örömöt az italo-disco kedvelőinek.

- Az italo-disco szinte valamennyi producer-team-jével dolgozott pályafutása során a műfaj egyik legismertebb hangjának tulajdonosa, Dora Carofiglio. Most (1988-ban) éppen a Claudio Cecchetto-Marco Sabiu-Matteo Bonsanto producertrió vette igénybe a múltban Valerie Dore, Lisa, Susanne Meals, Jackie Moore vagy éppen a Novecento hangjának elővezetőjét. A leányzó fedőneve ez alkalommal TINA. A Crazy For You című kompozíció szerzői: M. Sabiu, M. Bonsanto, R. Rossi, T. Freeman. A mixet a milánói Medicina Studióban Mirko Bozzi készítette. A hazánkban is sikeressé vált nóta kiadója a milánói Five Records, a maxi száma: FM 13824"

Szóval lehet hogy te két sikeres nótát ismersz tőle Valeria Dore néven ( ami persze még így is fals szám) de hogy jó pár nemzetközi sikerben hallatta a hangját az is biztos.

• reynaud #15717
    Akkor ennyit az italo-disco boszorkány műhelyéről!

Monika Novak dalai egyáltalán nem tetszenek!

A Mention dalokban viszont csodaszépen énekel!

Jó technikák vannak ,és voltak is arra hogy változtassák meg egy énekes hangját,ebben az esetben is ez történt!

Le is döbbentem rendesen!
  • reynaud #15716
    Fülcsi! utáltam mindig is a Sandra-t!
    Egyetlen dala az "in the heat of the night" ami úgy ahogy tetszik!

Úgy hogy drágám jó mellé lőttél,nem Ő az a királynő akire én gondoltam!

Nem sejtettem hogy ezt ilyen nehéz lesz kitalálni!

Sophie-t nem ismerted?
    Na ne már!!! Ő 3 soralbummal,és megannyi nagy slágerrel rendelkezik!
    Kiváló énekesnő!
  • gyula1971
    Manuel Rios Feat Mancol & Robin S - Show Me Love (Extended Wow RMX 2013)
  • kaposi1
    Akkor ne hallgasd a Mention dalokat se mert ezek szerint nem tudod hogy abban ő a vocal hang.
  • reynaud #15713
    Monika Novak vs. Mention = jó nagy hangi minőség különbség Mention javára!

Ahogy Monika énekelget az a közepes szintet sem éri el nálam,ingyen sem kéne egyetlen dala sem!

Viszont "Mention-No changes" megunhatatlan remek zene!
  • kaposi1
    Here is my next 12" vinyl release, a remake of my favorite song, DANGER originally done by The Flirts in the 80's. Composed by Tony Marinello under the creative direction of Ian Nguyen. This was the very 1st song that I sang to begin my singing career 15 years ago. This vinyl release will contain a bonus extended track of another of my song, the name of the song will be announced soon. Stay tuned.
  • kaposi1
    Ha nem is bűn,de nem árt ismerni mert valóban jó zenéi vannak.
  • italofan95
    Fülcsi, bűn nem ismerni Sophie-t!

Nálam ez a zene első hallásra szerelem volt:

Bár ha nem tévedek, akkor valójában Elena Ferretti, később pedig Clara Moroni énekelt (az már az eurobeat korszak).
  • fülcsimanó2

A királynő nyilván Sandra és a kedvenc zenéd a Stop for a minute.

Azért megemlékezhetünk még róluk is: C.C.Catch, Linda Jo Rizzo, Kylie Minogue, Samantha Fox, vagy Sabrina, bár kétségkívül a férfiak uralták jobban a terepet, mint ahogy ma is.
    Hogy ki ez az ötödik helyezett Sophie, arról pillanatnyilag fogalmam sincs, egyszerűen ez a név nem így nem mond semmit...

TQ a maiak közül nekem nagyon bejön, kivéve a legutóbbi zenéjét, de ahogy kitárgyaltuk, leginkább az angol kiejtése problematikus és nem a hangja. Én még Tiziane Rivale-t is megemlíteném, az ő hangi adottságaihoz viszont kétség se férhet.

• italofan95
    De miért Bobby Orlando, ha oda van írva, hogy "music composed by Tony Marinello"?
  • kaposi1
    "new-italo és igazán kiváló női énekes akkor = Mention"

Akkor inkább már Monika Novak-ot írj.

A többiben majd kijavítanak akik talán most hitetlenkedve csóválják a fejüket.
  • reynaud #15706
    new-italo és igazán kiváló női énekes akkor = Mention

Ki nem állom TQ-t egyszerűen nincs hangja!

Egyébként a női énekesekkel a 80s évek italo-euro disco korszakában sem voltunk túlságosan elárasztva volt egy ötös,meg azon kívül néhány egy dalos!

5.SOPHIE (a 80s évek végén,90s évek elején Ő tartotta a frontot)
    -Love never slipping away- My world -Soft time - Tell me why.
    nagy zenék!

4.VALERIE DORE (volt 2 jó dala és slussz!)

3.LIAN ROSS (neki 4 jó dala volt,és újkori próbálkozásai szánalmasak!)

2.PATTY RYAN (neki viszont két nagyon jó albuma volt,a mai napig ebből profitál)
    Van egy dala "I wanna hold you" ami számomra érthetetlen módon csak 02.30 min. és nem készült belőle extended verzió,pedig egyik legjobb zenéje!
    Vitán felül az egyik legjobb disco énekesnő volt!

1.A KIRÁLYNŐ! akibe férfiasan bevallom szerelmes voltam,ha már akkor lett volna internet,és kapcsolatba léphettem volna vele,talán viszonozta is volna!
    Még mindig nagyon csinos,és ahogy Ő énekelni tudott....!!
    Mindenki tudja talán, kire gondolok,aki nem azt sajnálom!de egy kis segítséget azért adok!
    Kedvencem zeném tőle a " Stop-.....(találjátok ki ha akarjátok!)
    Hét ágra süt a nap, megyek strandolni!

• kaposi1
    Ha Bobby O-ra is érted akkor előbb szerezzen magának egy hangmérnököt aki nem botfülű és normális minőségben tud zenét rögzíteni.
  • reynaud #15704
    Jaaaajj nekünk jön TQ!

A 'danger' Linda Jo Rizzo 2013-as feldolgozásában is szörnyű,akkor mit akar ez a csajszi,e dallal?

Tudom!!! sejtem!!! jól megfogja gyalázni az eredeti verziót!

Nem jó irányban haladnak az italo-disco trendek ha ilyen "newsflash" hírek jönnek!

A régi nagy sztároknak kéne újra csatasorba állni,akik az elmúlt néhány évben bizonyították ,képesek megújulni és 80s szintű zenéket produkálni!