NEW ITALO DISCO/SYNTHWAVE/NRW/NU-DISCO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem egy közkeletû verzió. <#vigyor2>

The real DJ play vinyl!

Zephyr Retiring
Egy szóval sem mondtam, hogy az ipse V.DJ.-t használ.
Bár nyugodtan használhatna azt is ha akarna.
És mi az, hogy többé kevésbé új? Ilyen fogalom nincs is.
Valami vagy új, vagy sem. Egyébként nem az a vita tárgya, hogy az elkészült mix új e vagy sem. Persze, hogy új, hiszen akkor készült.
Most sokakat megbántok majd, de a mixkészítés nem más, mint gyakorlatilag lopás. Igen lopás, mert maga a zene, amit alapnak használnak (legutóbbi esetben ugye Loreen dala az) valakinek a szerzeménye. Ezt a kész mûvet "hangszereli át" a dj. a saját ízlése szerint. Jóesetben a mix végére elkészül egy abszolút egyedi zene, de akkor is tagadhatatlan, hogy az alapot egy ismert slágerbõl vették.
Kérdezhetnéd most, hogy jó és akkor mi van?
Én meg válaszolhatnám, hogy semmi. Csak annyi, ha nincs kéznél az eredeti felvétel amit alapként használnak (jelen esetben a Loreen dal még mindig) akkor a nevezett mix sosem készül el. Ez tény.
Tehát: mégiscsak lopásról beszélünk (persze csak a szó pejoratív értelmében, hiszen ma gyakorlatilag majd minden "zenész" és dj.lop....ó bocsánat: feldolgoz 😊 tehát senkinek sincs egy eredeti ötlete.
De ha mégis találni ilyen elõadót, aki saját eredeti ötletekkel épít fel egy zenét, akkor az már nem mix! Az már zenész 😊
Sokatok által emlegetett Brayan kolléga viszont dj. (vagy olyasmi) de semmiképpen nem zenész!
Ennyi.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

26 percnél befutó zene milyen ismerõs<#nevetes1>/Danny Keith-Keep on music
de így ebben a felállásban még nem hallottam <#wow1>
The Crosslines - Tell Me (Special Long Version 2013)
<#law><#vigyor2><#lookaround>

Ha már mix a téma...

The real DJ play vinyl!

Itt jegyezném meg, hogy Brayan többé-kevésbé új zenéket alkot, hiszen nulláról készít el egy zenei alapot a létezõ dalok éneksávjai alá. Úgyhogy itt nincs semmilyen Virtual DJ, biztosíthatlak 😉

Zephyr Retiring
De még mennyire!
Zenét alkotni nagyobb kreativitást igényel, mert próbálsz létrehozni valami teljesen újat, valami olyat ami elõtte még nem létezett.
A mixek világa más. Kész zenék az alapok, fogod õket és a hangulatod szerint összemixeled õket. Itt ott bedobsz némi effektet és nagyjából ennyi. Ha szerencséd van, rajtad kívül még pár embernek tetszik majd..
Viszont mikor új zenét alkotsz, nem az ismert slágerekhez nyúlsz. Te magad próbálsz egy olyat, sõt jobbat alkotni.
Ebben is segíthetnek bizonyos programok (dobgép, szintetizátor, gitár)de a cél nem egy meglévõ sláger újrakeverése (mixelése) hanem egy új létrehozása.

tgolyo
így van! a Fiam 14 éves és úgy használja a Fl.Studiot, hogy én már az elejénél elvesztem a fonalat. minden mai zenének készít instrumentális változatot szinte egy nap alatt. ez nekem egy hónap alatt se menne.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Mixelni és zenét készíteni az két külön dolog vagy nem????<#wave>
tgolyo
Itt a lényeg:
-Az én szememben az igazi nagyok vinylrõl mixelnek és diszkóklubokban pörgetik a fekete lemezeket.-

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Lori - Rain Or Shine (Maxi-Single) 2013

1. Rain Or Shine
2. Pioggia E Argento
3. Llueva O No
4. Jumping In The Bass

http://dfiles.eu/files/k77vkfvid

Rendben.<#wave>
Zephyr Retiring
Minek az Neked? Majd feltötizem a jutyubra. Jó lesz az is ....a tötikemestereknek 😛

<#nevetes1>
Musachy
Úgy döntöttem, mivel a sok vakációzás miatt nem nagyon érek rá, a Master Genius lemezemet PHALLOSSLES formátumban teszem fel! <#hehe><#nyes><#bee1>

imo :) science fiction is science fact

Musachy
De netlossless-lessloss legyen ám! <#vigyor1>

Zephyr Retiring
Szewa Naszti 😊
Tudhatnád már, hogy nem vagyok sértõdõs 😊 De ha ez nagy ritkán mégis megesne, hamar túl teszem magam rajta..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csak a Te kedvedért, s azért is, hogy lásd mennyire nincs igazad, össze fogok Neked dobni egy rövidke "DEMO" V.DJ. mixet, de csakis azért, hogy alátámasszam az állításomat (amit egyébként továbbra ia fenntartok) hogy jó mixet szinte bárki tud fabrikálni 😊
Mellesleg érzem a sértõdöttséget a hangviteleden. Nagyon a szívedre vetted amit írtam? 😄 Nem kell ennyire vérmesen komolyan venni a véleményemet 😊 Különben sem azt mondtam, hogy Brayan kolléga tehetségtelen ipse, inkább csak olyasmit, hogy jó mixet készíteni ma már nem nagy kunszt. Látod, még rendes is leszek, mert én nem is fogok az Abletonhoz nyúlni: jó lesz nekem az az õsrégi Virtual DJ is 😊 Bár ezer éve nem használtam már, de majd leporolom, s igyekszem egy olyan kis mixet fabrikálni, amit majd büszkén mutogathatsz az ismerõseidnek is mondván: ".....és képzeljétek, az aki ezt összedobta, nem akar zeneszerkesztéssel foglalkozni. Pedig halljátok milyen qrva jó kis mix lett?...." 😄

Hát koma ekkora marhaságot még nem halottam!!!NEKED FINGOD NINCS A ZENE KÉSZÍTÉSRÕL!!! EGY OVODÁS PROGRAMMAL JÖSSZ ITT MINT VIRTUAL DJ ha ha ha!!! Idézem:hiszen a programok jóformán mindent megcsinálnak EZT A MARHASÁGOT MEG HONNAN VETTED AZ IGAZI NAGY ZENEKÉSZÍÕ PROGRAMOKAT PL.LOGIC,ABLETON MÉG CSAK EGY LAPON SEM LEHET EMLÍTENI A TE ÁLLTALAD MONDOTTAL, EZEKKEL A PROGIKKAL MÉG A KEZDÕ OLDAIG SEM JUTNÁL!!! EZ ESETBEN KAPOSI1 KOLLÉGA MELÉ KELL HOGY ÁLLJAK ÉS MEG KELL HOGY VÉDJEM Brayan Lopezt is és hidd el nekem hogy simán boldogul a fekete korongokkal. MITÖBB ÉLÕBEN CSAK ARRÓL MIXEL, HANGSZEREKEN IS JÁTSZIK DE EZT MOST HAGY NE SOROLJAM.RENGETEG PROBÁLKOZÓ VAN AKI ZENÉT AKAR KÉSZÍTENI, DE A JÓ ZENÉHEZ AZ MÉG NAGYON KEVÉS HOGY KÉSZ VST EFEKTEKBÕL ÉS PLUGINEKBÕL ÖSSZELAPÁTOLOK VALAMIT, BRYAN ESETÉBEN AZT KELL HOGY MONDJAM Õ SAJÁT MAGÁNAK KÉSZÍTI A HANGZÁSOKAT ERGO A DALLAMOT,DRUMST,BASS STB....AMIT TE ITT LÁTTÁL AZ MÁR CSAK EGY UTÓMUNKA !!!BOCS CIMBI HA NYERS VOLTAM DE EZEK A SZILÁRD TÉNYEK.SAJNOS A NEW ITALOBAN IS NAGYON SOK A SÖPREDÉK, DE Brayan Lopez TUTI HOGY NEM AZ, NEM VÉLETLEN HOGY MEXIKÓBAN Õ AZ EGYIK LEGISMERTEBB DJ PRODUCER ÉS TALÁN AZ UTOLSÓ HEJ ÉPPEN MEXICÓ AZ AHOL A SZORAKOZÓ HELYEK JAVARÉSZÉBEN MÉG HISZNEK AZ IGAZI DISZKÓ ZENÉBEN ÉS A FIATALOK AZ EHHEZ HASONLÓ MUZSIKÁKRA BULIZNAK,Lorena Gómez - Get It up (Brayan Master Mix) NEM PEDIG A DROGOS DRUM N BASSRE VAGY AZ ITTHONI KOMMERS KÉT OKTÁVOS SZ...KRA.Szép délutánt mindenkinek.<#wave>
narumon
"netlossless.."

Nem mindegy hogy netlossless vagy netlessloss 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Zephyr Retiring
Na. Mert?

Akkor kicsit merüljünk bele...hátha mások is másként gondolják ezt..
Elõször is, ne tartsunk már valakit óriási tehetségnek csak azért mert jó a ritmusérzéke és tud kezelni egy zeneszerkesztõ programot<#nevetes1>
Hány ilyen "tehetséget" mutassak neked a nagyvilágból?
Másodszor is, a mix készítés semmiféle nagyságot nem jelez. Nincs olyan, hogy "legnagyobb mixelõ". Kétféle mixelõ van: jó és rossz.
De mint mondottam volt, ehhez nem kell messzemenõen nagy tudás vagy tehetség, hiszen a programok jóformán mindent megcsinálnak helyetted. Már az x. (talán elsõ?) kiadás óta a Virtual DJ zeneszerkesztõ is olyan extrákat nyújtott, mint pl. különbözõ BPM-es tempójú zenéket egy BPM-re modulált, s így a zeneszámok közti váltást "szinte" észre sem lehetett venni...hogy csak egy példát említsek a számtalan lehetõség közül, ami azóta csak tovább fejlõdött.
Az én szememben az igazi nagyok vinylrõl mixelnek és diszkóklubokban pörgetik a fekete lemezeket.
Brayan kollégánk jó ritmusérzékkel rendelkezik.
De egy szabó sem mutatja meg a munkafolyamatot, csak a kész eredményt.
Ha pedig nehezen viseli a kritikát, ne publikáljon semmit.
El kell fogadni, hogy valakinek tetszik amit csinál másoknak meg nem.
Egyébként biztosan jó lesz a kész mix. Miért ne lenne?<#vigyor>

kaposi1
Ha ismernéd a csókát nem irkálnál ilyeneket.
Ez teljesen még csak egy vázlat a dalból.
Majd csak figyelj ha kész lesz.
Annyibõl igazad van hogy ebben az állapotban kár volt még bemutatni,de Brayan a legnagyobb mixelõk közül való azt elhiheted.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Zephyr Retiring
Azért van még mit fejlõdnie a csókának<#nevetes1>
Ez tele van hibával<#levele>
Kár. Pedig...

<#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas>

Figyelem!! Jövünk!!!!!!!!!!!!!

Most a hétvégén az összes nagy durranás felvételek megnézhetõek lesznek itt aki nem látta öket és érdekli 19h tól majd este 21h tõl élö adás betelefonálás hatalmas 2 órás müsor sztárvendéggel!!!
Brayan Master Mix
Making a new remix...
Loreen - Euphoria (BMM Remix)

<#wow1><#finom>

kaposi1
192-es mp3-nál magasabb minõségben szerintem ne is keresd.
Nekem is úgy van meg az album.

Ha valaki tud segíteni az album hollétében meg köszönném

Hellfire Club (2009)

Hellfire Club - I Have To Go

https://www.youtube.com/watch?v=98mclSMs4Vs

Laci töröld léci valamiért nem jelenik meg

Ez a fiú,egyszerûen nem tud hibázni!!Minden zenéje szuper!!Örülök,hogy egyáltalán léteznek ilyen nagy tehetségû magyar elõadók!!Grat<#worship><#worship><#worship><#worship>
kaposi1
Kb én is ennyit derítettem ki róluk.
Csak az a furcsa hogy komolyzenétõl kezdve a Funky-ig mindenben van érdekeltségük.<#fejvakaras>

Wind 67
1 zeneszerzõ / producer páros(szerintem). nekem semmi infóm róluk

Csak a WAV peregjen

kaposi1
Ki ez a Alex Rizzo & Elliot Ireland, páros ?
Mert igen sok mindenben benne van a "kezük"
Ebben a dalban is ami elméletileg ebben a wav packban szerepel.

Wind 67
Pedig jó mjúúzik <#eljen>

Csak a WAV peregjen

Musachy
Gyorsan meg is hallgattam. Jó, tetszik.

kaposi1
Sajnos ebbõl nemsokára törlés lesz a youtube részérõl. <#szomoru1>

Musachy
...pardon Special Hot Dog Edit...

Musachy
Visszatérve a "netlossless?" lemezemre, tévedtem: német nyomású (holland a kiadó).
A oldal: Let's Break (Medley) 10:15, B oldal: Let's Break (Special Hot Dog Remix) 5:37

Ja, nekem nincs AT440MLa-m (se), így nincs esélyem utolérni a "netlossless"eket...<#vigyor2>

Sanya,bizony jóóóóóó<#finom>
így igaz<#eljen>
kaposi1
Hátha valaki nem ismeri.

Steve Allen - We Are The Night 3:36

Musachy
Mostanában hallgattam olyan összeállításokat meg mixeket, amiben benne volt a Let's Go To Tokyo is. A fene egye meg, belerágta magát a fülembe! Igaz asszem én kezdtem elõször kritizálni a hölgyet, kiejtésileg is, de az még nem is lenne nagy baj, hiszen ahány hely, annyi féle az angol nyelv (a régi italo disco slágerekben is többnyire furcsa a kiejtés). Meg persze annak volna joga emiatt kritizálni, aki kifogástalanul tud...
A zenével nincs bajom, a leginkább idegesítõ maga a csaj - megjelenésileg is, de fõleg a hangja. Az én magánvéleményem pedig az, hogy ezek a számok egy jobb énekessel biztosan sokkal jobbak lennének.

Mflex feat. Rain Bow - Lover Tonight (Limited Edition)

<#taps><#eljen>ezt a zenét lehet szeretni gyerekek<#vigyor2>

kaposi1
Sokat vártunk rá való igaz.
És a végeredmény részemrõl?
Röviden, ez már kevés.
Amikor elõször hallottam TQ Let's Go To Tokyo vagy a Let The Night Remain Forever címû számát teljesen oda voltam azokért a zenékért.
Azok jók, máig is hallgatom õket.
Aztán ahogy jöttek az újabb nóták tõle, egyre jobban kezdett zavarni a kiejtése bizony.
Az utóbbi két számát beleértve ezzel együtt, már nagyon érzõdik hogy bizony a hölgynek igen csak lenne még mit gyakorolnia.
A gond az hogy ez már szerintem ezen a szinten marad, ami meg nem jó.
Zeneileg semmi gond hiszen nem semmi nevek vannak a zenéi mögött a többivel van a gond.
Sajnos ez a Magánvéleményem.

Jó reggelt mindenkinek!!!!!!!
DANGER MUSIC VIDEO BY TQ

Musachy
Hálóveszteségmentes? <#rolleyes> Az milyen?

kaposi1
Ha valaki esetleg nem ismerné a csapatot.

Moonlight Affair - Megamix 2009

kaposi1
A hétvégén elküldöm.<#wink>

kaposi1
Egy nagyszerû hír azoknak akik velem együtt nagyon szerették volna ha ennek a csapatnak albuma jelenik meg.<#szeret><#taps>

"Hello friends!
We made a record deal with the mighty italo/eurodisco label from Russia called SP Records LTD! http://www.sp-rec.com/ So it means that there will be finally an official Moonlight Affair -album release in the end of this year! More later!"

Annak idején mennyit kerestük legalább egy jó minõségû mp3-ban az albumot.<#nevetes1>

Wind 67
netlossless..<#eplus2>

Csak a WAV peregjen

narumon
Ööö és lehetne kérni belõle egy lossless mintát? 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu