41516
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #40178

A topic témájához kapcsolható,ma esti rádióműsort ajánlom figyelmetekbe!
    Start 19 órától.
    Gondolom Gábornak is van néhány száz,vagy akár több ezer jó lemez a gyűjteményében,nemrég kaptam tőle is LP top 25 rangsorolást,az alapján,pazar,nagyon jó zenei ízlése van,egyébként is a műsoraiban is,rendszeresen, nagyszerű zenéket pörget.
    Ha "live" leszel,mutasd majd nekünk a lemezeket,melyekből szerkesztetted a műsort.
    Én ezt ma este hallgatni fogom,ha volna facebook regisztrációm,kapna tőlem egy nagy lájkot.

Forrás : link

P.S. : Nem szabadna előre elárulni kik ,mely előadók,formációk zenéiből válogat az aktuális,műsorvezető,zenei szerkesztő!
    Van annak egyfajta varázsa,ha nem tudjuk milyen zenék sorakoznak fel a műsor ideje alatt.
  • reynaud #40177
    Ez dal nálam is top favorit,egyébként is imádom a francia italo-euro disco zenéket!
  • reynaud #40176
    Te ügyesebben kerestél rá mint én,s pont ezt a verziót ajánlottam.
    Tényleg érdekes hogy a vezérdallam synthwave a zeneszámban ,s ezért azért érdekes mert 2002-es kiadvány.
    04.23 min-tól az a synthjáték,dallamos synthwave style.
    Egy olasz DJ,producer nagyon jól sikerült produkciója.

Köszi haver!

P.S. : Válszeg azért nem engedi ide beszúrni a videót,mert csak a YouTube-on lehet megtekinteni.
  • ItaloMucsacso70
    Számomra minden idők egyik legjobb Francia zenéje!
    Mennyit tepertem anno Wind kollégánál hogy egyben legyen az egész végre!

Tangui - Amour combat

• zámor
    Én ezt találtam:
    youtube
    Valamiért nem engedi beszúrni a videó linkét...

Utoljára szerkesztette: zámor, 2024.05.28. 09:37:41
  • reynaud #40173
    Hangolva már a top 100 listámra,egy music melynek biztosan helye lesz a rangsorolásomon.
    Nem találok videót a dalhoz,mely egy 2002-es olasz produkció,érdekesség a synthwave dallamvilág,az egyébként house,elektronikus stílus címkét kapott dalban.
    Hatalmas és örök favorit nálam.
    A deezer oldalon tudom megmutatni nektek,a 06.46 játékidejű verzió ,bitang jó!
    Link to Revolver - Save The Last Dance (2002)
  • reynaud #40172

Amour Combat (Cap' Un Copain À Nous Edits) bandcamp link
  • reynaud #40171
    Robert O'Connor - Everything You Wanted

• reynaud #40170
    " egy magyar komoly lemezgyűjtő" "

Persze értem hogy mire gondolsz,de egy kis poénkodáshoz ez ziccer ,mert kérdem én,,,
    Vannak komolytalan lemezgyűjtők is ? :)))

Komolyra fordítva,a mi korosztályunkat érintve,azok a "komoly" magyar lemezgyűjtők is úgy kezdték valaha,hogy vettek egy kazettát ,aztán Komjáthy és B.Tóth műsoraiból felvették,rögzítették a nekik tetsző dalokat,más választásuk úgy cirka a 80s évek végéig nem is nagyon volt.
    A lemezgyűjtés,zenegyűjtés egy hobbi,egy jó szenvedély,nem kell ebből olyan nagy dolgokat csinálni,mint egyes hazai gyűjtők,akik lenézik azokat akiknek nincs a polcaikon több ezer CD illetve bakelit lemez.
    Sok lemezem van nekem is,de számomra ez nem jelent semmi különöset,miért kéne ezen vernem magam,csak úgy szerényen jobb.

Félreértések elkerülése végett,nem célpont Zoli (tgolyó) a leírtakban.
    A viccelődést meg nézd el nekem,remélem nem írtam semmi sértődésre való okot.
  • reynaud #40169
    Szia Marika,

Ismert az élethelyzeted ,de amint lesz rá időd az album lista szavazásba kérlek szállj be.
    Nagy érdeklődéssel várom,mely soralbumokra esik a választásod,bár a te zenei ízléseddel nagyjából képben vagyok.
    Ha ezt lezavarjuk,lesz " Greatest Songs of All Time Top 100 " szavazás is.
    Az ütős lesz,és az én listámon sok meglepetés várható.

Ma ,Anyuról való gondoskodás vitte el szinte az összes szabadidőm,most érek rá netezni kicsit,s zenét hallgatni.
    Holnap laborba viszem vérvételre,tehát nem csak te vagy elfoglalt,gondoskodnunk kell a szüleinkről.

Amit éppen hallgatok,az ez. ...

Utoljára szerkesztette: reynaud, 2024.05.26. 21:21:43
  • rain70 #40168
    Mflex Sounds Team - Echoes Of Triumph 2024
  • fülcsimanó2
    Ez pazar!
    Köszi az ajánlót.
    Ez még jobban tetszik tőle:

ROUBIX - FIRE LADY

Lehet, hogy volt már, de mostanság nincs időm mindent követni...:-(((
  • reynaud #40166
    A videó feltöltője,DJ kolléga, s nem mellesleg a rádiózás zenei vonalához is ért,és még szimpatikus.jó arc is.
    Nagy kár hogy Ő is az inaktív italo-disco stílust kedvelő fórumtársaink táborában van.
    Azt nem tudom,nem vagyok képben,a rádiózásban aktív é még?

Köszönjük Laci!
  • ItaloMucsacso70
    BROKEN HEARTS - LET´S DO IT AGAIN 2024

• ItaloMucsacso70
    Szívesen!
  • polojana
    Köszönöm! Losslessben nem volt meg.
  • ItaloMucsacso70
    Azért azt se felejtsük el hogy ez a videó egy magyar komoly lemezgyűjtő Tgolyó , vinylboy László Zoltán kollekciójából hallható ilyen remek minőségben a youtube-n !
    Nem szoktam már semmit megosztani fórumon lossless minőségben de akinek esetleg nincs meg ez a kiváló zene
    az most 7 napig innen viheti!
    Fantasy - Singerman

• polojana
    Nagy kedvencem volt nekem is. Még a tv-ből vettem fel.
  • reynaud #40160
    Bingó!
    Erre céloztam.
    Jó a memóriád illetve hasonló korosztály lehetsz velem.
    Grat.
  • polojana
    Nekem ez ugrik be.
  • reynaud #40158
    Van egy dal ami nem is 80s évek,talán korábbi,melyet gyerekkoromban a magyar tévében, műsorszünet idején játszották.
    Nekem ,ha jól emlékszem,semmin nincs is meg,de egy jó kis zene.
    Teszt!
    Ki emlékszik rá,illetve tudja beazonosítani a leírtak alapján.
  • reynaud #40157
  • reynaud #40156
    Marcus Brodowski - Better Days

• reynaud #40155
    Lian Ross - Show Me Your Love

Lian Ross ,még mindig bombaformában van,viszont a dal eléggé lepukkant!
    Kedves Josephine,irány valamelyik mulatós tv,mert ez odavaló! :)
  • reynaud #40154

Roubix - Falling for You (bandcamp)

Nagyon vonalon van,new-italo vonalon! :)
  • reynaud #40153
    Az italo-disco style egyik legnagyobb alakja.
    De ez a dala nem tetszik.

• reynaud #40152

Dua Lipa - Illusion (Discodena Remix) soundcloud

Ha tetszik s van soundcloud fiókod,adva van a lehetőség ingyen letöltésre,lossless ,WAV minőség a fájl.
  • reynaud #40151
    O.K. ET !
    Pardon, de ezt a poént el kellett még sütni! :)
    S akkor mostantól Tibi.
  • wagner70
    Retroteque - We Were Only Dancing

Bandcamp
    Utoljára szerkesztette: wagner70, 2024.05.24. 18:07:31
  • wagner70
    Ezek nagyon jó hírek! Hát akkor várjuk!
    Köszi, hogy megosztottad az infót!
  • fülcsimanó2
    A RAIN nicknév így mindenesetre abszolút magyarázatot nyert....
  • rain70 #40147
    Szólíthattok Tibi-nek. Esős Tibor a nevem, nem titok, ebből kifolyólag a becenevem ET lett már iskolás korom óta és a munkatársaim és a barátaim körében is [nevetés] . De itt hanyagoljátok az ET-t... köszi.
    Igen, Mike minden fogalmazásán látszik, hogy tiszta elméjű és inteligens. Ami a mai elbutult világban kivételes. Azt hiszem itt mindekire vonatkozik ez, a mi agyunkat még nem butították le teljesen.
  • becauseIsaid
    Egy görög szigeten "éldegél" a párjával
  • ItaloMucsacso70
    Egy ekkor legenda még akkor is bemutatásra méltó ha éppen a Boci boci tarkát játszaná!
    Nem a legerősebb zenéje az tény de legalább életjelet adott magáról!

Miko Mission - Take My Hand 2024

• reynaud #40144
    Az egyik általam éveken át kutatott dal,melyet anno,aktuálisan egy osztrák kereskedelmi rádióban hallottam.
    Szerelem volt első hallásra,akkor ugyebár még nem volt internet,magyar rádiók nem játszották,diszkó klubokban sem pörgették,semmit nem tudtam a dalról,csak a címét,mert akkor már tanultam angolul is.

Szoktam én is így fényképezni a CD lemezeim,de az alábbi videó nem az én feltöltésem.
    Ritka jó lemez!

Stian Rigby - Turn Me On

P.S. : A másik dal a közelmúltban volt téma a 70s-80s topicban,nagy felfordulást okozva,ha netán valaki nincs képben.lemaradt róla,jelezze.
  • reynaud #40143
    Már nagyon sokszor le akartam írni.
    Mike amellett hogy remek,kimagasló zenéket,remixeket komponál,egy rendkívül jó arc,kedves, intelligens srác.

Az SG zenefórum engem is hozzásegített 2 hosszú éveken át keresett dal megtalálásához.
    Miután cím illetve szövegrész alapján nem tudott senki segíteni,ha már feldobtam a keresést,inspirált hogy megtaláljam,s végül sikerrel jártam,ha nincs az SG soha nem álltam volna neki annyi időt szánva rá,amennyit.
    Az külön öröm,sokaknak tetszett mindkét dal.

Innentől kezdve nem úszod meg hogy ne Tibinek szólítsalak,ha kommunikálunk egymással.
    A fórumtárs aki Mike keresett dalában segített AeroCool volt,aki sajnos már nincs köztünk.
    Mi is üdvözlünk Mike,a legjobbakat és további sikereket a zenei karrieredben.

Tibi,köszi hogy ezt a levelet feltoltad.
  • rain70 #40142
    Viszont ez nem volt itt és egy másik BAD LOVE short kedvcsináló. Ez brutális lesz tényleg.

CLICK
  • rain70 #40141
    Aha szóval ez és jó régen 12 éve töltötte fel, hát nem tudom mi tetszett neki ebben annyira, de nekem elég volt egyszer is meghallgatni.

Utoljára szerkesztette: rain70, 2024.05.22. 15:13:09
  • rain70 #40140
    Hali...
    Ennek a dalnak a címe most "The dance of waves" hogy miért? Alább olvashatjátok.
    Nem vártam választ, de ma reggel írtam (sokadjára) Mike csávesznek az FB messengerre és a srác válaszolt.
    Mondtam neki, hogy az SG-ről is érdeklődnek eme dal íránt.
    Először is - nagyon kedvesen- elnézést kért, mert nagyon ritkán van a facebook-on, mivel egy hölgy kezeli az oldalát.
    De bemásolom ide mert, engedélyezte és az írtak alapján még jobban megerősít, hogy a csávesz brutálisan muzikális aggyal van megáldva.
    És nem nagyképű, pedig lehetne az ennyi feliratkozóval, ami már megint elmelkedett 223-ról 224 ezerre.

////////////////////////////////
    Szia Tibi!

Gyorsan írok, mert nincs sok időm.
    Nagyon sajnálom és kérlek ne haragudj, hogy eddig nem válaszoltam, de nagyon elfoglalt vagyok.
    Megnyugtatlak, minden SHORT video által reklámozott dal elkészült, vagy be lesz fejezve.
    Jelenleg is 5 dal már elkészült, köztük a BAD LOVE (Hi-nrg, Italo disco) is és a jövő héten ki is fog kerülni.
    De most az ECHOES OF TRIUMPH (synthwave) dal lesz a kövekező. A Passion is szinte kész.
    Utána SPANISH EYES (Spanyol hangulatú Italo disco) dal. Aztán következik a MAGIC TALE, ez egyébként az egyik személyes kedvecem.
    Az általad említett dal projekt neve egyelőre:THE DANCE OF WAVES és már 90%-os állapotban van, csak dalszöveget kell írni hozzá.
    Marta ebben nagyon gyors és nagyon profi. Aztán készül közben a VAMPIRE (Italo Disco) dal is, Ennek már a dalszövege is kész.  
    Aztán FEELINGS retrowave dal, dalszöveg is kész már év eleje óta. A BRAND-NEW DIMENSION 2024-es változata is szinte már kész.
    Mindig azt folytatom, vagy fejezem be, amihez ihletem, vagy kedvem van.

Vagy komponálok egy teljesen új dalt. Szinte mindig kavarognak a fejemben a dallamok. Néha már az őrületbe kerget, komolyan.
    Beugrik egy, pl meghatározó Italo Disco dallam, ezt azonnal fizikai valósággá kell tennem, vagyis le kell játszanom a dallamot és rögzíteni, mert különben elfelejteném. Sokszor van ilyenre is példa.
    -----
    Köszi szépen a Laura Branigan dicséretet, de hozzá kell tennem, hogy a remix-en én nagyon sokat dolgoztam és azt akartam, hogy jobb legyen, mint az eredeti. Ez valószínűleg sikerült is a hozzászólások és a rengeteg üzenet elolvasása után, de akármennyire is szeretnék még több remix-et csinálni, úgy értem, hogy jobbakat, többet nem fogok ilyenre időt pazarolni.

Ugyanis az LB remix-re egy teljes 1 hetem ment rá, szinte egész napok. És a reklámból befolyó pénzből én semmit nem látok, 1 centet sem, és mivel Laura eredeti acapelláját használtam, ezért a jogok - nyugodjon békében- de Őt illetik. A hallgatóknak pedig eszébe nem jut 1 dollárt adományt adni, de még felet se :xD Ami, kb egy zsemle ára. De cigire, fűre  biztos elköltik a pénzüket naponta, persze vannak kivételek is, de általában az emberek többsége megelégszik azzal, hogy a youtube-on meghallgatja és letölti a zenét.

Ettől függetlenül mi dolgozunk tovább, mert rengeteg dal van MÉG a fejemben és nagyon sok ötletünk van. Italo Disco, Synthwave, trance, dance, melodic techno, ambient minden stílusban jövünk! Üdvözlöm az SG fórum New italo topikjának hallgatóit is,
    Tudod te is jól, jó néhány évig vittük a 80-as évek topikját. Nagyon jó banda volt ott, sok jó zenével és ökörködéssel. :DD
    Azt soha nem felejtem el, hogy egy nagyon ritka dalt kerestem, de már világszinten és mindenki ezt a dalt hajkurászta és eltelt 1 év is szerintem, mire, ha jól emlékszem még a nevére, AERO fórumtárs végre megtalálta.
    A keresett dal pedig OBI-WAN - Nobody Calls Me volt. Omg pedig azt hittem, soha nem lesz meg ez a dal.

A másik kérdésedre válaszolva: Az AI-ról az a véleményem, hogy olyan ütemben fejlődik, amit néhány éve még elképzelni sem tudtunk, hogy ez mennyire fogja megváltoztatni az alkotást, majd a jövő eldönti.
    Még egyszer üdvözlök mindenkit, most tépek, mert ezer dolgom van. Írj mail-t, a címem tudod, mert azt gyakrabban olvasom, de nem ígérem, hogy mindig tudok válaszolni.
    Minden jót kívánok neked és mindenkinek! :-)

Mike

//////////////////////////////

Itt hozzátenném, hogy már nagyon sokszor írtam email-t neki, de nem kaptam választ. Most egy hülye messenger-en sikerült végre. [nevetés]

Utoljára szerkesztette: rain70, 2024.05.22. 15:02:26
  • wagner70
    Ebben teljesen egyetértek veled, maradjunk emberközpontúak!
    Egyébként, egy-két kivételtől eltekintve nem sokat érnek!