NEW ITALO DISCO/SYNTHWAVE/NRW/NU-DISCO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rain70
Először is, nem észt osztogattam, hanem a demók alapján következtettem, bár lehet elhamarkodottan akkor mikor ezt írtam. ma emiatt, pontosan meghallgattam az első két zenét, a véleményem továbbra is az, hogy fel sem érhet a már demó alapján hallott, de így egészben a Where is te freedom-hoz.

Továbbá nem szeretem, ha valami fiatal idiótához hasonlítanak, aki nem tudja mi a zene. Én, naponta vagyok 10-12 órákat olyan stúdióban, ahol egy fejhallgató többe kerül, mint itt egyesek egész hifi rendszere, nem beszélve a többiről.
Vagyok annyira "hülye", hogy a véleményemet ne csak nagyvilágba osztogassam, mint egy idióta, mert kb most valamiért úgy érezem, hogy burkoltan így neveztél ebben az irományban.

Hogy nekem mi alapján tetszik egy zene, vagy mi alapján nem, az meg a saját véleménynyilvánítás, amit most te is megtettél.
Továbbra is fenntartom, hogy mi a töltelék és mi az, amivel foglalkoztak, mert ezt ezek szerint te nem hallod, vagy csak placebo nálad az egész, ha már kifizetted az albumot, nem tudom...
Szóval, ha neked tetszik, akkor a másik csak is stupid lehet, vagy süket? Én elfogadom, hogy ez neked tetszik, meg esetleg másnak is, de azért annak a végére meg tegyünk pontot, hogy ez itt egy fórum, és ha valami nem teszik, akkor a másik azt elfogadja, nem pedig megkritizálja.

Hogy jön ide a beosztott kérdés, meg a stílus maga az ember?
Ha már felhoztad, egyrészt legalább 10 éves hangmérnöki múltat kellene felmutatni, hogy egyáltalán ne kerüljön azonnal a kukába a jelentkezésed, másrészt a stílust meg másra szokták írni, és nem hinném, hogy úgy fogalmaztam meg volna valamit ezzel kapcsolatosan, hogy k anyáztam volna mindenkit, akinek más volt a véleménye.

Szóval, ha neked tetszik, akkor tetszik, mert ez a lényege az egésznek, de attól még ne muszáj kiborulnod és ennyit írni, mert nekem nem. <#lama>
Én egy zenei alkotásnál mindenre figyelek és tudom, hogy mennyi munka lehet mögötte, de még sok munkával is lehet szart csinálni, ha nem üti meg azt a mércét, hogy az adott dal újból visszatekerjem.

Általában, Reynaud által berakott synthwave zenék mindig nyerők nálam, mert egyrészt sokkal szebbek, nehezebb elkészíteni is ezeket és akik ezzel foglalkoznak, valóban adnak arra, hogy szinte minden dalból kihozzák a maximumot. Csak sajnos egyre kevesebb van.
Mindegy, részemről téma lezárva, a véleményemet a dalokról továbbra is elmondom, leírom. Akinek meg nem tetszik két dolgot tehet, vagy átgörgeti, vagy elolvassa és elfogadja. <#wink>

Szép napot! <#integet2>

Utoljára szerkesztette: rain70, 2020.02.12. 11:59:43

SAVAGE - OVER THE RAINBOW (Ian Coleen´s HI-NRG Remix)

Imádom azt az albumot :-)
AeroCool
Tetszett a hozzá szólásod! Csatlakozom a leirtakhoz!!

New Italo Vinyl

Ezt a pénzes sztorit nem ismertem!!!
<#wave>
A napokban nézegettem épp ezt a kínálatot, Itt bizony sok remek kiadvány van.
Az első három Matt Pop lemez pl. elejétől a végéig pazar, érdemes megvásárolni!!
<#taps>
Italoconnection - Voyage (Disco Mix)
<#circling>

Italoconnection - Disco Boutique Vol​ ​1 - (Do You Have) The Force

Savage - Alone (Unofficial Video)
reynaud
Talán érdemes itt körülnézni,többek közt Peter Wilson digitális kiadványai miatt (is)!

bandcamp link

2 ajánlat a sok jó zene közt.
Peter Wilson - Together Alone (Tobias Bernstrup Remix )bandcamp
Peter Wilson - Anxiety (Marco Di Lunar Danger O Mix ) bandcamp

ItaloDisco4Ever !

reynaud
"Manapság minden más, mások vagyunk már mi is, kicsit vissza kell helyezni néha a tudatunkat 30-40 évvel, s mindjárt más az érzés."

Ez 1 nagyon jó gondolat,és én annyit fűznék hozzá,anno amikor az italo-disco stílus már teljesen háttérbe szorult pld. a diszkó klubokban is,gondolta volna valaki hogy 2020-ban Roberto Zanetti egy ilyen színvonalú albumot hajít ki a 80s évek italo stílusában,illetve hogy ez a zenei műfaj egyáltalán visszatér ... olyan elképesztő jó zenékkel mint pld. Joy Peters - Passion of Love ,,, s hosszasan lehetne sorolni csak a legjobb produkciókat a new-italo korszakból.
Igazad van,teljesen másként éljük meg a mai dalokat,talán nem is becsüljük meg úgy ,mint a 80s években amikor egy-egy újdonsághoz nem volt olyan könnyű hozzájutni mint manapság e digitális világunkban.

ItaloDisco4Ever !

Savage - Only You (symphonic version)

Savage - Every Second of My Life
Musachy
Az "Overpower" nekem is kedvencem volt anno, persze ma is. Ezen az sem változtat, hogy a "Dénáróról" azóta kiderült, hogy csak egy marketing fogás volt, s a név választás is a pénzről szólt (Den Harrow -> denaro = pénz). Ezért is fura, mikor a rádióban "den hárró vagy den herró"-t mondanak. <#hehe>

imo :) science fiction is science fact

Musachy
Most hallgatom ismét az albumot, bár akkora hangerőn, hogy lehet, hogy károsodni fog a hallásom is... <#nyes>
Különben épp én is ezen gondolkodtam az elmúlt napokban, hogy miként vélekednék akkor, ha ezt a '80-as években hallgatnám. Arra jutottam, hogy nagy valószínűséggel kedvencem is lehetne. Manapság minden más, mások vagyunk már mi is, kicsit vissza kell helyezni néha a tudatunkat 30-40 évvel, s mindjárt más az érzés. Az említett nóta jó, az előtte lévő kettőről én sem gondolnám, hogy le kellene húzni. Talán az "Italodisco" lehetne esetleg töltelékként aposztofálható, de talán csak azért, mert fura erről dalt írni... Az "I Love You" még annyira sem töltelék (annak ellenére, hogy én mondtam rá először talán és egyből, hogy unalmas, az előzetes alapján). Megkedveltem, meg persze amiatt, hogy az album megjelenése is itt a Valentin nap környékén lett, ettől időszerű is lehet. A téma elcsépelt lehet, de azt mondani, hogy "Szeretlek" annak, aki a legfontosabb számunkra sosem lehet elcsépelt és mindig időszerű kell legyen.
A lemez fontosságát az is jelzi, hogy beszélünk róla.

Egyetértek, nagyon sokszor hallgatott kedvenc, s ráadásul milyen szép fiú volt!!!!
<#wave>
Pont ez az én kedvencem is - Where Is The Freedom - s az előtte levő kettő track valami szörnyű szerinted?

A másik 2, az említett zene előtti legjobb track az albumon!!!

Lehet, hogy ehhez nem 44 évesnek kell lenni?

Mondom Neked, ha tízzel több lennél, s ebben lettél volna kamasz, mint mi többen, akkor tetszene.
Nem a jelen s nem a jövő miatt, hanem a múlt miatt.
De erről nem tehetünk. S Te sem tehetsz.

A huszonéves gyerekeknek is hiába mutogatom, nem tetszik nekik.

Ja, akik csak a mai nem idézem milyen előadókon - huh!!!! - ma volt alkalmam meghallgatni a fodrásznál a közösségi oldalán jelenlévő generáció zenei ízlését - basszus, akik csak ezen szocializálódtak, nos azok nem tudják értékelni ezeket a zenéket.

Továbbra is azt mondom, ez az album töltelék zene nélküli mestermű.
Nyolcvanas években is akármikor megállta volna a helyét.

Sajnálom, ha te nem érzed a finomságokat, ajánlom akkor hallgasd meg csak erre figyelve, fülhallgatón, ha nem így tettél, akkor nem hallgattad meg figyelmesen. Ha családod van és munkád, ami nem engedi, hogy meghallgass egy lemezt 1 óra időtartamban, akkor ne osztogasd itt az észt, mert itt sem időmilliomosok vannak, ezt elhiheted.
Itt is mindenkinek esténként max 1-2 órája van a kedvteléseivel, zenékkel foglalkozni, aztán készülni kell a következő munkanapra.

És nem havonta egyszer osztogatjuk itt az észt, tiszteletben van tartva mindenki véleménye, kinek ez tetszik - kinek az.

Kinyilatkoztatás-mentes szép estét.

Nem lennék, sem a beosztottad, sem a főnököd, annyi bizonyos. A stlílus maga az ember.

<#wave>

reynaud
Samantha Fox - I Surrender (Sakgra PW Elle mix)

Kirakom a soundcloud linket is,egyrészt mert onnan letölthető,igaz csak mp3 ,de jól szól és ..... de nem fejezem be!
Samantha Fox - I Surrender (Sakgra PW Elle mix) soundcloud
Sam Fox-tól nálam ez a legfőbb favorit,és e mixben is nagyon klafa!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Marsheaux - Secret Place (You & Me Both mix)

ItaloDisco4Ever !

reynaud
reynaud
Na akkor zenéljünk is ....

Tiziana Rivale - Don't Cheat On Me (Vocal Version)

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Kissé aggódom én is az italo-disco jövője kapcsán.
Én elsősorban az elcsépelt orosz utánzatok,valamint a "BCR" kiadványok miatt,ez utóbbi produkciói,nagy örömömre eltűntek e topicból.

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Egészen kivételes hangú énekes,sok jó zenével ! <#eljen> <#wave>

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Ezért szoktam volt mondani,a 80s évek talán legjobb italo-disco soralbuma.
Den Harrow - Overpower (1985)
Minden dal az albumon egy-egy mestermű,töltelék zene nélkül.

ItaloDisco4Ever !

reynaud
"Olyan ritkán kapcsolom be a lemezjátszót, hogy komolyan fontolóra vettem, hogy mindent eladok... "

Ne tedd,saját tapasztalat és ismeretségi ,haveri körömből zenerajongók elmondása alapján állítom,nagy valószínűséggel megbánnád.
Én anno 1-2 tucat lemezt valamint 3 vintage erősítőmet adtam el,a mai napig bánom,és az egyik erősítőmet pár hét múlva (JVC RX-60) visszavásároltam volna,de addigra már nem volt meg.
A leírtak annak a következménye hogy öregszel,és ha már Rain céloz arra hogy itt mi időmilliomosok vagyunk,nos míg e fórumon sokatok napi szintű aktivitással volt jelen anno,nekem akkortájt az akkori munkám miatt erre nem jutott a szabadidőmből,pedig ismertem az sg-t!

ItaloDisco4Ever !

rain70
Mennyi időmilliomos van itt?! Valami nagyon elb..tam, mert nekem nemhogy albumok többszöri meghallgatása, de havonta kb ennyi időm van, mikor meghallgatom azokat, amiket ide beszórtok, de nekem már ez is időpocsékolásnak tűnik. Szóval el is húztam egy pár hétre megint.

Üdv mindenkinek! <#integet2>
rain70
Igen, mindenkinél eljön az az idő, mikor a csend és más fontosabb dolgok (pl a család) mindennél többet ér majd. Nálam már rég eljött. Pedig még "csak" 44 vagyok. <#zavart2>
rain70
Esküszöm, hogy nem olvastam a hozzászólásod és onnan merítettem volna, amit lentebb írtam és ugyanezt. Mert jövök visszafelé, amióta nem voltam és úgy írok, válaszolok.
De ezek szerint más is érzi és tudja, mit jelent az, hogy töltelék! <#worship>
Utoljára szerkesztette: rain70, 2020.02.10. 13:29:04
rain70
Komolyan, az ilyeneket azonnal tiltani kellene mindenhonnét, az italo disco sárba tiprása és megszégyenítése az egész.
Ha valamikor újból a föld alá kerül a műfaj, az pontosan az ilyen szemetek miatt lesz.
Neked (vagy valaki másnak) ez komolyan tetszik?
rain70
Hányok...
rain70
Van rajta néhány ígéretes dalnak tűnő kezdeményezés, de jóval több is van - hiába snippet-, amiről most hallani, hogy tölteléknek került fel, hogy album legyen az egészből.
Pl, a "where is the freedom" kezdetű nagyon jól hangzik, az előtte lévő kettő izé, valami szörnyű.
rain70
"Az alapján gondolom hogy Maxi Music Records megjelenés és azoknak itt a helye."

Nincs ilyen szabály, ha van is, azt ti hoztátok. De legyen itt a helye, viszont teljesen mindegy ki a kiadó, ha témacímtől teljesen eltér a stílus.
Én ezt írtam, tehát nem kell ide más, mint ami fent le van írva:

NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

Üdv
Hát... örülök... biztos voltam benne, ismersz, az ízlésemben meg lehet bízni!!!
<#awink>
Igazad van Fülcsi !<#eljen>
Minél többször hallgatom az albumot annál több finomság tűnik fel benne, és egyre jobban tetszik! <#taps><#finom>

amaximus

NRW
Ace Buchannon feat. Anna Moore - Come Alive
Let's Talk - Leave Me Again

italo disco

és remélem egyszer majd a Sonic Proiect alkotások is kinövik gyerekbetegségeiket, mert a tehetsége meg lenne hozzá a srácnak, és ha eltekintünk a zene pár helyen lévő technikai hibájától,akkor ez egy elég jól sikerült, hiteles vintage hangzású italo disco lett

Spacematic feat. Junior Paes - I Need Your Love (Radio Edit)

Spatial Vox - Stop To Look Alike
Zivert - Dvusmyslenno (Alexander Pierce extended remix)

Csatlakoznék a nagy Savage album meghallgatáshoz... Változatos, de nekem még mindig az " I Love You" jön be... 3-4 jó zene van még , amiből talán lesz még valami , de igazából ennyi... Voltak (meg lesznek ) ennél rosszabb albumok is ...
Musachy
Igazad lehet, de egy ideje alig tudom magam rávenni, hogy úgy hallgassak zenét, hogy semmi mást nem teszek közben. Olyan ritkán kapcsolom be a lemezjátszót, hogy komolyan fontolóra vettem, hogy mindent eladok...

Korántsem 1 lemezes előadó volt, igazad van !!!

A Worlds c. slágerével vetekedő óriási zenéi voltak.

Nekem ez az egyik abszolút kedvencem, nem is olyan régi, cirka 12 éves:

F.R. David - Taxi

<#wave>

Én már elég régóta azt a taktikát alkalmazom, hogy nem háttérzeneként hallgatom az újdonságokat.
Kizárólag fejhallgatón, a füleimre.

Így nekem sokkal jobban kijönnek az apró finomságok.

Ebben a Savage albumban is iszonyú jó megoldások vannak, csak oda kell figyelni a részletekre.

Utoljára ennyire egy komplett album Peter Wilson és Nation Blue esetében tetszett.
Ez egy remekmű szerintem.

Ma, többszöri meghallgatásra is azt mondom, hogy egyetlen egy zene sem töltelék ezen az albumon, nagyon figyeljetek a részletekre, milyen tökéletesen megkomponált és összerakott zenék ezek, nem beszélve az énekhangról....a legjobb, minden részletében pazar többszöri meghallgatásra is azt mondom: a Where Is The Freedom.

<#wave>
Musachy
Fancy nálam: Slice Me Nice, In Shock, I Can't Live Without You

Musachy
Eddig csak egyszer hallgattam végig az albumot, de így is csak háttérzeneként. Végülis jobb, mint amire korábban számítottam, egyértelműen Savage hangzás, a Tonight album hangzása benne van. Lehet, hogy azért, mert háttérzene volt és nem igazán figyeltem oda, furcsamód nekem az I Love You maradt meg belőle leginkább...
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2020.02.08. 19:18:29

reynaud
Kristian Conde - Believe - Official Remix ( Master Of Dreams )

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Ha Fancy akkor nálam nagyon egyértelműen ,,, Angel Eyes
Férfiasan bevallom,a mai napig libabőr effekt hallgatás közben,azt is hozzátéve,nagyon kellemes emlékeket idéz fel.
A soralbum is mestermű,2 kazettán hallgattam szinte rongyosra,de azért megvannak még,aztán megvettem CD-n is,vinylen pedig a DJ csapatunknak volt anno birtokában a maxi.

euro-disco top zene,szintén nagyon határozottan : Roger Meno - I Find The Way
Számomra ennél jobb dal a maga stílusában nem létezik!

ItaloDisco4Ever !

Ezek közül nálam ami mindent felülír, Fancy - Bolero.
Ennél jobb eurodisco zene nálam nincs a földön.

Mondjuk most néztem itthon van ennél több is. Akár még felkerülhetett volna pár verzió belőle.

Sok olyan előadó van aki egy hatalmas már már ikonikus nótája kapcsán ha meghallod a nevét azonnal egy
nótája ugrik be .
Ilyen PL nálam
Laban - Love In Siberia
Latin Lover - Casanova Action
Mozzart - Money
Fancy - Bolero
Albert One - Secrets
Alphaville - Forever Young
Sandra - Maria Magdalena
Sabrina - Boys
Bad Boys Blue - You're A Woman
Curacao - Yiasou
Eddy Huntington - U.S.S.R.
Mike Mareen - Agent Of Liberty
Miko Mission - How old are you
Mr. Zivago - Little Russian
Paul Parker - Desire

Szerencsére nap estig lehetne folytatni! <#eljen><#taps>

Semmiképp nem nevezném unalmasnak!
Nekem tetszik kompletten az album !

A legjobbak szerintem a kalapos úrtól :
(amúgy nem tudom, hogy Ti vagytok vele, én nézni is szeretem a régi s újabb videóit, mert nagyon kedvelem, ahogy mosolyog éneklés közben..., egy nagyon szerethető fickó, mégha meg is öregedett időközben...-)
Legjobbak szerintem:
Italodisco
Where Is The Freedom
Alone

Ami mindent visz nálam erről az albumról, a Where Is The Freedom.

Soha rosszabbat...
<#wave>

reynaud
23 verzió!
Persze hogy van értelme,nézőpont kérdése,pld. kiválaszthatod a kedvenc verzióid. 😊

Viccet félretéve,azoknak akik kedvelik az előadót,ez egy értékes kiadvány,csak rá kell nézni a tracklistára ....
Jót mosolygok azon esetekben amikor a "Words" kapcsán 1 slágeres előadóként szokták említeni,miközben olyan további nagy zenéi vannak mint a "Pick Up The Phone,Music vagy a This Time I Have To Win" etc.

ItaloDisco4Ever !

20 verzió csak a Words-ből?<#wow1>
Van ennek értelme? <#shakehead>

reynaud
F.R. David - Words (2k20 dub mix)

(1 másik verzió)

Beszerzés : F.R. David ‎– Words & Melodies (5 × CD, Compilation)

Tudom,elismerem az eredeti jobb,ez meg érdekes,és nekem tetszik is!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Tiziana Rivale – Don’t Cheat On Me (upsz,ez nagyon jól sikerült,és a Stockholm Nightlife Feat’ Helly – It’s Happening Again sem rossz!
A linkre katt,és meghallgathatók!

_ link _

ItaloDisco4Ever !