41324
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• djani75
    Ez a fajta zenei stílus, amitől kiszaladok a világból... Semmi bajom vele egyébként , csak nekem ne kelljen ilyeneket hallgatni, de azt megoldom :-) Ellenben a David R. Jones féle vonallal, az jöhet...
  • djani75
    Igaz , ez a David R. Jones a 10 % kivétel egyike... Én valami ilyesmire céloztam :
  • wmallas
    Mflex Sounds - Roads (Italo Disco / synthwave) 2022
  • reynaud #36697

Bunny X - Strangers Again (bandcamp)
  • reynaud #36696
    Jó !!!
  • ItaloMucsacso70
    AlimkhanOV A. – Disco Vibe (2nd album) / CD

Csak egy ajánlat egy nagyszerű zenésztől !

Már rendelhető!

• reynaud #36694
    Szia Jani,

Dehogy,szó sem lehet haragról,nálam egy véleményütközés nem generál sem sértődést,sem haragot.
    Ebben most nem vagyunk azonos hullámhosszon,nálam nagyjából pont fordítva van,úgy cirka 80-90%-át kedvelem a 87-től,93-ig kiadott tempósabb italo dalokból.
    Szerintem ezen eurobeat dalok zömében nagyon jó a vokál,elenyésző amiben vinnyogós,ezt alátámasztja az is hogy a klasszikus korszak nagyszerű énekesei is (Mauro Farina,Fred Ventura,Gianni Coraini,Dora Carofiglio,Roberto Zanetti,Giancarlo Pasquini,Gino Caria etc.) nem kevés dalban vokáloztak.

Egy rövid sztori,
    Egy Balatonlellei szállodai szobában 1991-ben,a délelőtti órákban zenét hallgattam,jól feltekert hangerővel,arra lettem figyelmes,valaki dörömböl az ajtón,már felkészültem arra hogy valakit zavar a zene,és elnézést kell majd kérnem,ajtót nyitottam,egy velem nagyjából azonos korú úriember állt ott,és Ő kért elnézést a zavarásért,és azt kérdezte mi ez a dal amit éppen hallgatok,nagyon tetszik neki.
    Ez volt:
    David R. Jones – More Than A Dream
    pld. ebben is milyen jó a vokál,s az alább látható,hallható lemezen szintén.
    Tudom hogy e korszak dalai az italo-disco rajongók közt megosztó,ahogy írod ,utaltál rá.aki ezeket szereti,azokat nem befolyásol semmi negatív vélemény.
    Még annyit ,sokan emlékezhetünk Haluska Imre "pillantás" műsoraira,amiknek ezek a zenék képezték az alapját,s ugye tudod az egy nagyon népszerű műsor volt a hazai italo-disco rajongók körében!

• wmallas
    Mirko Hirsch - All the Night (TDHDriver Remix) (2022)
  • djani75
    Roland még ne haragudj,de szerintem az eurobeat zenék 90százalékával vallatni lehet...túlpörgetett bpm,túlcsavart melódiák, és időnként szörnyű vinnyogós vokál.... Viszont mint minden műfajban,itt is akad jó néhány gyöngyszem,főleg a korai eurobeat zenék közt. Aki eddig szerette,az ezután is hallgatni fogja,aki meg nem,az mást fog nyomatni! Uff,én beszéltem
  • reynaud #36691
    Azokat túltolt tempójú ,dallamtalan 1993-94 utáni dalokat én sem kedvelem, igazából ezeket címkézném eurobeatnek,Japánban volt,van ezekre igény.
    Loris Hilldebrand ,Philip stb. ezek tulajdonképpen italo-disco zenék,modernebb synth hangzással.
    Megnéztem az előbbiként említett dal értékelését,lemezgyűjtöktől a discogs-on.
    Loris Hilldebrand - Blue Heart
    A számok sokat elárulnak.

Az köztudott rólam ,nagy Bobby Orlando rajongó vagyok,és hát miért,mert zenéinek,szerzeményeinek zöme ugyancsak jó tempójú .
    Digimax a remixeiben jól visszaidézi a 80s évek végi,90s évek eleji dallamvilágot,nem véletlen hogy világszerte sok rajongója van.
  • allada67
    Nekem külön mappákban vannak kiválogatva, best of-ok. Külön a 70es - 80as évek eleje eurodisco. Kb. 300 db
    80-as euro-italo, (Az lett a legnagyobb, 1003 db ) Eurobeat (1988-93-ig) 354 db. Euro-italodance, 217 db, az (1993-1997-es időszakból.)
    1998-tól, + 2000es évek eleje, az Euro House-Italodance , ami csak 81 db, A New Italo kb. 100-130 db.
    Ez alapján a 2. legtöbb darab, az eurobeat zenékből van kiválogatva nekem. (1988-1993 közötti időből.)
    Ami utána jött, az szinte hallgathatatlan.
    Kivételek azért vannak, mert a Lisa Ferrari - Love In Music (Digimax Remix) az nagyon jó lett.

• reynaud #36689
    Ezt a közmondást itt a Balaton-part környékén is ismerjük!

Csak indítsd el a play gombot és elhárul annak akadálya hogy meghallgass egy eurobeat zenét,s közben még csak csodálkozni sem kell,max neked nem fogja elnyerni a tetszésed.:)
    Komolyra fordítva,szóval te is besorolsz azok mögé, akik nem kedvelik ezen korszak zenéit,semmi probléma,lásd a jól ismert közmondás.

Ámde eddig 3:1 azok javára akik viszont igen!

Akkor srácok ,várok további véleményeket.
  • mathezoltan
    PS
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nálunk a székelyeknél van egy mondás - Kinek a pap, kinek a papné. Én is elcsodálkozok azon, hogy az eurobeat zenét - hogyan lehet meg meghalgtatni. Persze ez nem jelenti azt, hogy én döntöm el melyik a jó zene.
  • reynaud #36687
    Többször utaltam rá itt a zenefórumon,én annak idején ezt a dalt hallottam a vinyl maxin kiadott verzióhoz képest,rövidebb változatban is.
    Tessék kérem,a rádió verzió.

• reynaud #36686
    A kilencedik évemet taposom az SG-n,s azt kijelenthettem ,ennél jobb zenét te még nem posztoltál.

A napokban ejtettem el itt a topicban arról egy hsz-t,a ZYX kiadó leporol,remaszterel az "Eurobeat" korszak zenei felhozatalából nehezen illetve csak meglehetősen magas áron beszerezhető dalokat is!
    Ez is közéjük tartozik.
    Ha szigorúan vesszük,nem ezen topic témája,de én kezdtem,viszont akkor én szeretném is itt lezárni,a következő hsz-ben.

P.S. : Óriási kedvencem a dal,meg is van,s nem értem azon italo-disco rajongókat akik ehhez hasonló tempósabb italo zenéket képesek,egy kézlegyintéssel degradálni.
  • ItaloMucsacso70
    Kiváló zene , köszi az ajánlatot!
  • reynaud #36684
    Mirko Hirsch - Fire 2022 (Teaser)

• reynaud #36683

San Marco - How To Make The Perfect Disco Song (RMX HI-NRG Lomeli) bandcamp
  • reynaud #36682

NeoSpace - Flying To The Stars (bandcamp)
  • DJMIX
    enjoy!
  • reynaud #36680
    Igen,ez egy jól szerkesztett,szórakoztató, zenei összeállítás volt !

A műsorvezetéssel kapcsolatos észrevételeidre én azt kérdezném tőled,
    Egy profi rádiós által hibátlanul vezetett ,a dalok címét, előadók ,formációk nevét is tökéletes angol kiejtéssel konferáló műsorvezetés mellett,ha az a szokásos, unalomig játszott mainstream zenékkel,illetve nem jól szerkesztett zenei összeállítással párosul,vajon leírnád azt hogy " Jó volt műsor " ?
    Egy jó műsorvezetés a hab a tortán,de a lényeg a zene, és a felkonfban a lejátszásra kerülő dalról az infók,nekem ennyi elég ahhoz hogy azt mondjam,érdemes volt meghallgatni a műsort.
  • gyula1971
    Loris Hilldebrand - Blue Heart (Remastered 2022)
  • ItaloMucsacso70

D.White - I'll Come Back to You (FAN Video)
  • Musachy
    Jó volt a műsor!

De nem bírnám ki, ha nem mondanám el, hogy a szövegeléssel azért vannak még bajok. Főleg természetesen az idegen nyelvvel. Érezni a nevek előtt is a hezitálást, aztán nem mindig sikerül. A végén meg az a mondat..., hát ezt még gyakorolni kéne. Amúgy a zenei összeállítás tényleg jó! Az meg valószínűleg csak botlás lehetett, hogy Padova Németországban van... ezen jót nevettem
  • allacska

Naoky - Break the Empire
  • reynaud #36675

A zeneajánlatok után ,most egy holnap esti ,a topic témájába vágó rádióműsorra hívom fel figyelmetek.
    Wind mester,a kedd esténként rendszeresen jelentkező "Széljegyzet " műsorában ezúttal new-italo,new generation dalokból szerkeszt, válogat.
    Kezdés,19 órától.
    Tehát a főszerepben Leslie Wind és napjaink italo-euro disco zenéi.
    80s években szoktam ilyen fokú érdeklődéssel várni rádióműsorokat,kíváncsi leszek mely dalok kerülnek lejátszásra.
    Köszönjük Wind,hogy e nagyszerű rádióban képviseled a new-italo vonal zenéit is!

Az alábbi linkre kattintva hallgathatjátok.

Disco Diamond Radio
  • reynaud #36674
    * San Marco - Neon Dreams 22
    Elírtam! :)
  • reynaud #36673

The New York Models - Love On Video (V&S Cut) soundcloud

Bobby Orlando vonatkozásában valami új,Vanzetti & Sacco mixében,az egykori nagy sláger.
  • reynaud #36672
    BlakLight - Into The Void (Cold Mix)

• reynaud #36671

San Marco - Neon Game 22 (bandcamp)

Mondtam már,tehetséges zenész!
  • reynaud #36670
    ZYX kiadó ,mostanság leporolja az úgynevezett "Eurobeat" meglehetősen nehezen és esetenként csak nagyon magas áron beszerezhető egykori kiadványokat.
    Legyen egy példa erre.
    Etienne Tulèt – Boy (High Energy – HE 150) 1991 (Discogs)

Jelen ,aktuális állás szerint ,1 eladó példány,331 €-ért !!!

Etienne Tulét - Boy (Remastered 2022)

• reynaud #36669
    Favorit előadó!
  • reynaud #36668
    Örülök ha tudok néhány jó zenét ajánlani nektek.
    De ez kölcsönös ,viszonzott,én is sok hasznos infóval gazdagodtam az elmúlt évek során tőletek!
    Talán még a zenei ízlésemet is egy jobb irányba vitte ez a zenefórum.

Köszönöm én is!
  • reynaud #36667
    Lucca Leeloo ,az " All I Ever Wanted " dalával beírta magát az italo-disco nagykönyvébe.
    Az egy bitang jó zenéje,és szerintem a márciusban megjelenő újdonsága hasonló színvonalú lesz.
  • ItaloMucsacso70
    Ott leszünk!

• ItaloMucsacso70
    Rengeteg olyan dolog van amit bizony kihagytam volna ha nem nézem meg az ajánlódat.
    Többek között ezt a norvég úriembert is aki igen csak igényes zenét játszik és a vocal is egészen parádés hozzá.
    Jó sok mindent begyűjtöttem már tőle.
    Még van egy kettő track ami hiányzik de rajta vagyok!
    Köszi az ajánlót!
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2022.02.20. 14:24:28
  • fülcsimanó2
    Köszönöm az ajánlót, most olvasom vissza a bejegyzéseket!
    Messze ez a legjobb zene az én ízlésemben!!!
    Még csak február van, s sok minden jöhet még, de ez trónra illő nóta.
    Sokszor tapasztaltuk már így február környékén, hogy milyen jó nóták jöttek szeptember-december között, s már el is feledtük a februárt.
    Mindenesetre ez marha jó zene.
  • ItaloMucsacso70
    Reméljük a kész mű jobb lesz mert ez így nekem még elég lapos egyelőre!
  • wmallas
    D.White - I'll Come Back to You. Euro Dance, Euro Disco, New Song 2022,
  • reynaud #36661
    Felturbózta az eredetit Hi-NRG stílusjegyekkel.
    Jó lett!