42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• nájlony
    Viccnek szantam, nem am megsertodni! A zajrol nekem ez jutott eszembe. Ketkazettas, gyorsmasolos....
    A kedvencem az volt, mikor a Komjathy-fele kivansagmusorbol vettem fel valamit, muterom biztos akkor kapcsolta fel a konyhaban a fenycso vilagitast, az meg "belerecsegett" a legjobb szamokba.
  • amaximus
    az élet tényleg zajos, azzal nincs is gond, én sem vagyok ellene az "analógos jellegű természetes" hangzásnak, csak az én zenei (audió) értékrendemben a búgás, gerjedés (vagy erős sistergés) kevesbé fokozza az életszerűséget, nekem nem attól lesz analógos, de pl. 1-1 vagy néhány vinyl pattogást, és néhol picit karcos hangot is simán elviselek, ez egyáltalán nem rontja a zenei élvezhetőséget, csak retrósabbá teszi.

visszatérve egy gondolatra a kiinduló felvételhez, nincs vele semmi bajom! van nekem is hasonlókkal bíró (nem általam készült) felvételem és igen, ettől többnyire csak sokkal rosszabbakba lehet itt-ott belefutni.
    icipici halk megjegyzés, kiegészítés akart csak lenni, csak megint hangosan gondolkodtam. hiába, egy fórum sokszor ilyen.

a hipózott digitális hangzás önmagában és ideális esetben tényleg steril, de gyakorlatilag szinte semmi akadálya annak (lásd pl.akár a digitálizált felvételt), hogy bármikor akár hagyományos analógos jellemzőkkel (környezeti vagy egyéb zajokkal, analóg hangszerekkel, egyéb felharmónikusokkal) kerüljön tárolásra a zene, aztán olyan legyen mintha..... és máris nem lesz steril.
  • Musachy
    Az agyonmásolt kazik zaja megint más téma. Ezen nekem is röhögnöm kell... más okból.
  • amaximus
    ezen most tényleg jót röhögtem!
  • nájlony
    Iskolas koromban megannyi "elettel" teli kazettam volt. En akkor siman bealdoztam volna ezt az "eletet" a tisztabb hangzas oltaran.
  • Musachy
    Alapjában véve én is utálom a zajt, de ahogy mondani szokták az élet zajos. A "vegytiszta" digitális hangzásból hiányzik valami. Talán az élet.
  • amaximus
    digitális fülem??? neeem, teljesen analóg a fülem!
    valóban -20db alatt van, de ezt a búgást egy majdnem süket is jól halja még, főleg minél hangosabban hallgatva, erősíteni pedig ugye lehet még simán 20-40db-el a hangerőn, így a -20 is plusz 10-be eshet át.
    zaj szempontjából -40 -60db alatt nem nevezhető jelentősnek.
    szerencsére csak azért nem zavaró,mert valóban a legelején és legvégén hallható önállóan, de attól még, hogy elnyomomja a többi hang, szerencsére, azért még végigkíséri a teljes zenét. anélkül biztos még szebb, még tisztább és még nagyobb élvezet lehetne a teljes élmény.

nem szőrszálhasogatás akart lenni, de én megvárom, míg valaki észbe kap az sp recods-nál és kidobja megvásárolhatóban (nem csak a haveroknak) a vegytiszta digitális kópiát,met ez nagyon jól szóló felvétel eredetiben.

Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.02.27. 12:37:57
  • amaximus
    Szuper, köszi!
    Ha kérhetném picit fordíts már figyelmet arra, hogy a linket kattintható hivatkozásként írod be, ami nagyon egyszerű, csak használd a szövegablak alsó részén az URL beszúrása részt vagy pl. a zippynél a feltöltés után a link alatt lévő 'forum links' résznél lévő sort egy az egyben ide másolva automatikusan elkészül a kattintható hivatkozás. nem nagy falat, viszont később sokkal kényelmesebb mindenkinek.

• Musachy
    -20 dB alatt van a zaj, nem zavaró, csak az elején abban az egy másodpercben esetleg. Nagyon digitális füled van...
  • amaximus
    a zene szerintem első osztályú, a felvétel, digitalizálás már-már tényleg jó (lenne) a legtöbb szempontból, már csak az a brutális alapzaj nem kéne alá.
  • nájlony
    Spacesynth:

• mfn
    The Cross Lines - In The Heaven In The Night.wav
    http://www2.zippyshare.com/v/hQHFRXc4/file.html
  • Musachy
    Na ez egy egész jó kis zene és a felvétel dinamikája is jó.
  • Musachy
    Pardon, egy betűt tévedtem:

Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.02.26. 19:11:02
  • mfn
    The Cross Lines - Drive My Car.wav
    http://www75.zippyshare.com/v/HQ5ffFwk/file.html
  • amaximus
    anno 11 évvel ezelőtt ez is egy nagy kedvencem volt tőle, bár ez már 8bit kategória,amit szintén szeretek és sok éve gyűjtök, de nem épp a fórum irányvonala, így ide nem dobáltam hasonlókat, pedig nagyon sok már-már frenetikus zene született. ez is annyira igényes lett, hogy icipicit elmerengek a múltban. bocsánat. aztán gyorsan vissza is térek a fórum témához.
    FLAC
    Fabian Del Priore - DBA Magazine 6 Intro

• amaximus
    köszönöm.
    lásd 1-el feljebb.
    Mexikó is Egyesült Államok Szövetsége,egészen pontosan Mexikói Egyesült Államok, mégis csak mindehol Mexikó.
    a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland vagy UK) is 99,9%-ban magyarul csak Nagy-Britannia vagy Egyesült Királyság néven is elvan.
    de sorolhatnám.

• amaximus
    igen,már nincs,szerencsére, de ha szó szerint ma is NSZK Németország, attól még NSZK és NDK kontextus miatt ezt én picit sutának érzem, bár ha a sajtó is mától minden német vonzódású cikket NSZK-nak fog titulálni, én fejet hajtok.
    A srác min. 97 óta zenél,és még 2025-ig biztos fog, igen, fogunk hallani róla.
  • Musachy
    A hivatalos megnevezés ma is Bundesrepublic Deutschland.
  • nájlony
    De 3. birodalom mar nincsen.
    En is lefigyeltem, tenyleg tobb mufajban ott van. Elvileg meg hallani fogunk rola.
  • amaximus
    eneszkás?! ennyi erővel akár 3. birodalmisat is írhattál volna.
    kétségkívül zenei tehetség, több,mint 120 project és őszintén mondom, fingom sincs, miért nem lett anno felkapva a srác, pedig aztán csinált mindenféle stílusban jó zenéket (techno,house,ambient,space,8bit stb.) tucatnyi kiadvánnyal.

• nájlony
    Szamomra eddig ismeretlen NSZK srac:

• allacska
  • allacska
  • allacska
  • allacska
  • allacska
  • allacska
  • allacska

Utoljára szerkesztette: allacska, 2016.02.22. 20:20:32
  • Iggy
    Szia. Köszönöm a feltöltésedet.
  • amaximus
    ezt nem valószínű, hogy érti a címzett,hisz azt hiszem mexikói. legalábbis mintha ide még sosem írt volna magyarul.

szerintem semmi gond a vokállal, egyszerűen a spanyol nyelvben, vagy latinos dialektusokban szeretik így (hullámosan) vezetni a vokált a nyelv stílusából adódóan, legalábbis sok hasonló mexikói italoban hallani ugyanezt a jellemző fel-le dalolászást. a kedvedért azért lerontották 3.04-től a csaj hangját autodowntune-val.

Zeneileg ezt most kivételesen egész jól összehozta az Ultron, Dreamline stb. (semmi extra) projektek zeneszerzője.

• nájlony
    Na tessek! Itt ez a fahangu asszony, aki nem talal el ket egymast koveto hangot a helyen, megsem igazgatjak a hangjat az autotunnal. Persze lehet, hogy tokeletesen enekel es direkt lerontottak a hangjat a studioban. Megmondom oszinten, igy azert vegig tudtam hallgatni. Ha ennek is el kezdtek volna huzigalni a hangjat, biztos azonnal leallitottam volna. A zene viszont elegge rendben van.
  • amaximus
    Grande!
  • DJMIX
    NEW PRODUCCION MEXICO - ITALIA :)
  • Nastar
    Kegyetlen nagy zene lessz!!!EGY SZEMERNYI KÉTSÉGEM SINCS AFELŐL HOGY EZ A SRÁC CSINÁLJA A LEGÜTŐSEBB LEGKORSZERŰBB ITALO DISCOT!!!!CSAK ÍGY TOVÁBB I LOVIT!
  • ItaloMucsacso70
    A Magic System D.J messze leggyengébb zenéje a Frozen Hearts.
    Sajnos Kimmo favorizálta ezt a zenét a maxira.
    Holott jelenleg nyolc olyan eddig még nem publikus dala van ami
    élből jobb mint az említett dal!

• amaximus
    oké, már értem de ez max. ,amax :) az EDM-ben vagy diszkó zenében népszerű, és ha valaki ért hozzá, lehet ezt szépen és megfelelő mértékben is használni, sajnos pont ne úgym,ahogy pl. a korábban említett Mirko albumnál, de a mai cédéknél és digitális kiadásoknál is bőven erősödik az a réteg,ami minden szempontból tökéletes. Szerencsére egyre többször azt tapasztalom, hogy már (ismét) figyelnek erre és kezdenek leszokni az üvöltöző, hangos, ellenben dinamikátlan zenékről, egy bizonyos minőségi szint felett.
  • Musachy
    A dinamikája. A dinamikája olyan mai kiadású cédés.
  • amaximus
    úgy értsem, hogy a cd kiadása is ilyen hangháborús? vagy nem értem, írj már kerek mondatokban. azt hittem nincs cédéje,vagyis nem tudok róla.
  • Musachy
    Volt már ennél sokkal jobb is a prezentációjában. Ez a MS DJ. nem igazán o.k. cédés (mármint mai cd-s)