42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #23627
    Lian Ross - And The Beat Goes On (2016.09.09)

• reynaud #23626
    Szia.
    Ez a kiadvány,a sorozat 9-ik része szintén említésre méltó.

ZYX Italo Disco New Generation vol.9 (2016.09.02)

Tracklist:

CD 1:

STEVE BURBON PROJECT FEAT. MIR - THE VIBE (Extended Version)
    STYLOVE & FRANK LOZANO - STORY OF MY LIFE
    D. WHITE FEAT. K. LELYUKHIN - GENEROUS LOVE (ZYX Extended Version)
    CHITO - ONE MORE CHANCE (Extended Version)
    MAGIC SYSTEM D.J. - IN YOUR EYES (Extended Version)
    CRISTINA MANZANO - PARADISE
    ETOLIE VIPE - BETTER THAN YOU (Michael Nolen Maxi Mix)
    TOM GARROW - DANCE FOR ME (Maxi Version)
    TALKING EYES FEAT. STYLOVE - COMPUTERIZED LOVE (Extended Version)
    RICK DE MOORE - SHE‘S MY LADY (Extended Version)
    NIGHT IN WALES - YOUR ARE MY REASON (Extended Version)
    NEA! - PUPPET IN THE BOX (Maxi Version)

CD 2:

DIGITALO - RUSSIAN MAN (ZYX Extended Version)
    VANELLO & STEVEN KIMBER - THE KING OF THE SUMMER (ZYX 2016 Mix)
    VINCENT INTERNATIONAL - YOU‘RE MY LOVE (YOU‘RE MY LIFE) (Maxi Mix
    SYNTHGO - BUONA SERA (Extended Mix)
    GALERA FEAT. JOSEPHINE SWEETT - SOMETIMES
    NATION IN BLUE - I WANT YOU
    PETER WILSON - I DON‘T WANNA SEE YOU CRY (Matt Pop Album Mix)
    GIUSEPPE ALICATA - PARLA CON ME (Extended Version)
    BIRIZDO I AM - KEEP THE 80S ALIVE (Extended Version)
    LIMELIGHT - REMEMBER MY LOVE (Extended Version)
    BRIAN KRAUSE - THIS LOVE IS FOREVER (ZYX Special Mix)
    NICK FESTARI - WEB KILLS THE RADIO (Fixed Mix)
  • rain70 #23625
    Elég jó, de csak a feléig, utána unalmas már.
  • rain70 #23624
    Találós kérdés, ki van a képen?

• Biatomi
    DIGITALΩ" & "SOULYA ID" - WINTER
  • Nastar
    Figyeljétek a videóban ahogy az úriember hangja 2 perc 6 másodpercnél átvált egy pillanatra az eredetire,(Digitalo - Never Say Never ZYX Extended Version)szerintem úgyse lenne rossz.De a háttér vokálos hölgy is kiváló!
    Utoljára szerkesztette: Nastar, 2016.08.04. 15:15:27
  • Nastar
    Ez a nóta nagyon de nagyon excellent lett!
  • wmallas
    Sziasztok!!
    Egy kiadvány amit meg lehet rendelni már,,,,Szerintem megéri a befektetést :)
    https://qrates.com/artists/GloobalMusic/items/12342
  • Nastar
    Kössz cimbi!
  • amaximus
    "ha jó a kiindulási pont, akkor lehet csak az igazi vadállatot kihozni!"

ez így 100%-ban igaz.
  • Nastar
    Itt is jó volt a kiindulási pont hangzásban, bár sajnos csak mp3 viszont valós 320kb/s de szerintem ember nincs a talpán aki megmondja hogy abból készült!Egyszerűen imádom ezt a gyönyörű számot!Malchishnik - The Night (Pulse 80 Remix)Remastered mp3
  • Nastar
    Még nincs meg losslessben Feri, ha megjön és szükséges akkor remasterelem!
  • Nastar
    Üdv cimbi! A három részlet amit feltöltöttél, abból az elsőtől padlót fogtam, olyan brutálisan jól szól ,nem tudom hogy ki keverte, de az valamit nagyon de nagyon tud!!!Egyébiránt erősen zenefüggő is az hogy valami hogy szól, egy jó remasterelés alapja az hogy ha minél jobb a kiindulási pontod!Szerintem azért ez a bizonyos első részlet hangzásban, közel áll azokhoz amiket én keverek ki, dögös mély hangok, kellemes magas, egyedül a közép hang tér el azoktól amiket én csinálok, egyszóval itt sokkal jobb, nem tudom hogy hogyan lehet mert én itthon lepadlóztam a hangerőt és fullra élvezhető volt még úgy is a zene!De hogy valamivel alá is támasszam azt, amit az elöbb írtam a kiindulási pontról, arra itt a legújabb veszteségmentes remasterem .The Sweeps - Facing The Night (Flashback Italo Remix)losslessilyen az, ha jó a kiindulási pont, akkor lehet csak az igazi vadállatot kihozni!Nos, ez szerintem itt most 100 százalékban sikerült, egyszerüen brutálisan jól szól!
  • amaximus
    sajnos mostanában ritkán van lehetőségem nagyrendszeremen zenét hallgatni, de fejhallgató szetten már persze belehallgattam, akkor is körvonalazódtak vélemények bennem, de alaptézis 1.0 egy fülesen soha nem hallod azokat a gondokat,és tulajdonságokat, amiket egy nagyobb otthoni hallgatásra összerakott zenei hangrendszeren már igen. amit meg hallasz,az sokszor sokkal szebb,mint a valóság.
    csak a kedvetekért meghallgattam mindkét szerzeményt hangfalon is, mondjuk úgy, egy normálisabb hifi rendszeren,ami nem olyan,amire hirtelen gondolnátok. nem tudom,mire gondoltok, de nem olyan.
    ellenben pont olyan, hogy azonnal meghallod rajta a gondokat, ehhez egy 25nm-es jó akusztikájú helyiség is segít. két verzió van a megszólaltatások után, nem tárom fel a teljes igazságot vagy őszinte leszek, mivel már elkezdtem írni,így ez utóbbival folytatnám.

röviden az egyik a BORZ , a másik meg az ALOM, közösen együtt BORZALOM, egyik kutya ,másik eb.

az eredeti felvétel alapból gáz, ez tény, szarul van maszterelve, rettentően sok a közép, mély nincs, max. mélyközép, a magas meg a középfelé húz, nincs tér és dinamika, csak üvöltözés, de végtére egyikőtök sem csinált ebből a szarból semmit, csak kétféle más szagút és más színűt.
    az eredeti keveréshez képest írom ezeket:

nastar:
    ahogy magicboxx is utalt rá (ez dance-es) és részben már fülesen is hallottam, rettentően loudnesses lett, közép már szinte nincs is. olyan, mintha vödörből szólna az egész, van mély, és némi magas, de összességében csúnyán aránytalan, nem jó hallgatni, fárasztó.

magicboxx: nagyjából egyetértek azzal, amiket elméleti szinten megfogalmaztál a 23608ban,de

nastarhoz képest valamivel arányosabb összkép, viszonylag jó középtartomány, de mély itt a középfelé húz, magas meg szinte nincs, és összességében ez is aránytalan.

igazából ha a 3-ból kéne választani,még mindig szívesebben hallgatom a középüvöltős túltolakodós eredetit,mint ezt a 2 remaszter próbálkozást. tényleg csak magánvélemény, és sértődés ne essék rajta, de szerintem ezzel a zenével egyikőtök sem csinált semmi pozitívat, csak épp egy elképzelését próbálta ráültetni a hangzásra,ami szerintem most nem sikerült.

fejhallgatóval vagy kis monitor hangfallal persze önmagukban el lehet ezekkel a hangzásokkal játszani vagy lenni, ott ezek a dolgok nem ennyire kirívóak,vagy zavaróak, de a sok alaptézis mellett maszterelést soha az életben nem csinálnék (és nem is csináltam) sem monitor hangfalon, sem kisszobában, sem fejhallgatón, mert ha nem rendelkezel egy normális terű helyiséggel,normális méretű és tudású nagy sztereó hangrendszerrel (és most nem arra gondolok, hogy legyen 4db 45cm-es zenekari mélynyomód), akkor kimaradsz egy csomó olyan ’visszajelzésből’,amiket a kistesókon nem fogsz hallani,akkor sem, ha az az elképzelhetetlenül jó kategória.
    átlagban is nagyon nagy a probléma, hogy rettentően kevés zene szólal meg úgy,ahogyan kéne vagy egyébként meg tudna szólani (akár csak egy 128-as mp3-ban is), de ennek annyi oka van, hogy el sem kezdem felsorolni, tehát én nem vonom kétségbe, hogy van igénye és alapja is a remasztereknek, és ahány remaszter annyi szokás, aztán csak remélni lehet,mindenki megtalálja a magának valót.

itt van 3 olyan zene,amik teljesen különböző stílusokban és különbözőképpen szólnak,mégis mindegyik egyforma szinten élvezhető,mert mind arányos, van tere, mélysége és dinamikája is. ezekhez képest a téma alapját adó zene bármelyik hangképe igazi büntetés.

minta1
    minta2
    minta3
  • amaximus
    ez így teljes terjedelmében azért kicsit csúsztatás, részigazságokkal
  • amaximus
    ezt Damian Lipinski maszterelte, sajnos a zenei alapok sem voltak túl jók, de az tisztán hallható, hogy Lipinski egy olyan tök süket hangszakértő,akit beengedtek valamiféle stúdióba.
  • wepapa

Laci ezt is mastereld de jó legyen ! Fecmó.
  • amaximus
    hűha mi lett itt?! egy csomó mindenre akarnék (tudnék) reagálni,de most nincs kedvem, majd később.
    addig olvasom a sok jót. nem mintha nekem kéne bíráskodnom bármiben, de saját véleményem alapján addig mindenkinek adok egy kis igazat,meg nem is.
  • magicboxx
    Ami kimaradt, szebb hangzást érsz el, ha az eredetit felkonvertálod, remastereled, és a végén visszakonvertálod. Legalább is én így tanultam :) Elfelejtettem visszakonvertálni...
  • magicboxx
    A "túltoltad" azt takarta, hogy szvsz túl sokat szedtél ki az eredeti dalból. Teljesen hallatszik a hangzásban, hogy a 90-es évek dance műfajával foglalkozol. Ott volt jellemző ez a hangkép. Különben ez örökös hitvita itt a fórumban. Ez részben az is okozza, hogy az előadók se igazán tudják, hogy az új italo zenéket a 2000-es évek túlkompresszált "divatos" magas rms-es átlaggal csinálják (pld. tony costa istálló összes, új italove) vagy maradjanak a régebbi, de egyértelműen oldschool hangzásvilág mellett (magic system dj, estimado stb.)... Ember falnak is megy, ha gyűjti a zenéket, mert ilyen káoszos hangzás mint a new italo zenéknél van, az vmi hihetetlen, teljesen mindegy, hogy flac vagy mp3. Nálam hangzásban a ZYX Italo Disco New Generation sorozat jelenti a középutat, belenyúlnak a zenébe, de ezt a dalokra figyelve, arany középutasan csinálják. Persze sokan ezt is túlzásnak érzik. Mirko Hirsch lemeze tényleg borzalmasan szól, de szerintem ennek semmi köze nincs a ZYX-hez, mert a régebbi dalai is hasonló hangképpel szólnak.
    Utoljára szerkesztette: magicboxx, 2016.07.31. 18:42:30
  • Nastar
    Mflex után akit még nagyon szeretek New Italoban, az nem más mint Mirko Hirsch, de sajnos ő a tavalyi évben elnyerte nálam a legpocsékabb hangzás címet, a Power Of Desire (The Return Of The 80S)albumával de nyilván erről nem ő, hanem a kiadója tehet,ilyen remek zenékkel ennyire pocsék munkát végezni, de így utólag már nem tartom annyira furcsának, hiszen ZYX-es ahogyan az összes New generation sorozat is, mindegyiket remasterelni kellett!Most itt egy csokor az említett Mirko albumról remasterelve LOSSLESSBEN a három kedvenc nótám Agent Of Love,In Your Eyes,The Power Of Desire ezek a remek dalok megérdemlik hogy így szóljanak! Innen:Mirko Hirsch remastered
  • Nastar
    Kössz cimbi az is vagyok !
  • ItaloMucsacso70
    Legyél velük boldog!
  • Nastar
    Az összes losslessben megjelent MFLEX itt pihen a vinyómon cimbi, ő az egyetlen akinek a zenéibe nem kellett belenyúlni, mert úgy szól ahogy az a nagykönyvben megvan írva!Egyébiránt csodálkozom hogy a Love In The Raint ilyen olcsón adta!
  • ItaloMucsacso70
    Kíváncsi voltam meg tudom e már szerezni az ügyeletes nagy kedvenceteket .

Love In The Rain
  • Nastar
    Az az érdekes, hogy ebben a remasterben nem tolhattam semmit túl,hiszen alapra volt túlozva (túlvezérelve) innen csak elvettem, még a magas hangot is az eredetiben hagytam,egyébiránt a közép hanggal nem voltam kibékülve. Hallgasd meg 500 watton és megérted, minden szétesik és a közép túl tolakodóvá válik egyszerűen élvezhetetlen, a te remastered se rossz( jobb mint az eredeti) de még mindig sok a közép, talán az különbség köztem és a stúdiókban kikevert zenék között, az hogy én bizony nagy hangerőn is tesztelem azt amit csinálok az asszony ezért is menekül el otthonról sokszor!AZ ÉN VERZIÓMNÁL KOPPANÁSIG CSAVARHATOM A HANGERŐT MÉGIS ÉLVEZHETŐ MARAD HELLYEL KÖZZEL MINDEN. Amúgy meg ennek a dalnak nem kell 2300kb/s 48khz ettől nem fog jobban szólni, de erről szerintem a házigazda amaximus többet tud neked mondani.Szép napot!
  • magicboxx
    Alapjaiban egyetértek veled, de ezt véleményem szerint ezt teljesen túltoltad. Így maga a dal halt meg a remaster miatt. Tipikus hiba, hogy nem csak a füled számít, hanem figyelni kell az eredeti hangzásra is. Unalmamban megcsináltam én is a saját "remastered" verziómat...

Italove - Heading For The Sun (extended mix) - remastered 2
    Utoljára szerkesztette: magicboxx, 2016.07.31. 07:34:48
  • Nastar
    Most már értitek, hogy miről beszélek, nem csak spectrogramot kell nézegetni, hanem magát a zenét kell hallgatni, természetesen nem árt ha jók a hangfalak és az erősítő, nem is beszélve a da converterről!Mindezek ellenére én is azt vallom, hogy a legjobb kiindulási pontból érdemes dolgozni, tehát veszteségmentes anyagból nagyon komoly hangzást kilehet keverni.
  • Nastar
    Íme az előző óra egyik vitatárgya az Italove - Heading For The Sun című felvételének valós 320kb/s os mp3 ból készült remastered változata!
    ENNEK ÍGY KELL SZÓLNIA CIMBI MOST SZERINTEM ARÁNYOSABB LETT A HANGZÁS, TÚL TOLAKODÓ VOLT A KÖZÉP!INNEN:Italove - Heading For The Sun (Extended 2016)mp3 remastered[#tapsHiába veszteségmentes valami ha nem jól szól!
  • Musachy
    Hát ez jó kérdés, Laci!
  • Nastar
    Nekem ezt küld Italove - Heading For The Sun !!!!!EGYÉBIRÁNT NEMSOKÁRA FELRAKOM A VALÓS 320KB/S MP3-BÓL ÚJRAKEVERT VERZIÓT HANGSÚJOZOM HOGY NEM LOSSLESS CSAK AZÉRT KERÜLT FLACBA HOGY A TOVÁBBI MINŐSÉG ROMLÁST ELKERÜLJEM DE GARANTÁLOM NEKED HOGY A VESZTESÉGMENTES LOSSLESSEDET ATOMJAIRA VERI HANGZÁSBAN!!
  • ItaloMucsacso70
    Holnap már ez fog szólni a kocsiban , kíváncsi leszek rá mert nagy kedvenc a csapat.

• ItaloMucsacso70
    Mivel kiderült holnap megint elfoglalt leszek ezért gyorsan most még elküldöm neked ezt.

Italove - Higher
    Én nem nyúltam bele olyan amilyen.
  • Nastar
    Még csak annyit a témához, bár én is elvagyok engedve rendesen lossless anyaggal ,de az önmagában kevés mert a tíz ujjamon megtudom számolni hogy melyik cd hangjába nem kellett belenyúlni mert rosszul van felkeverve!!!Tehát hiába veszteségmentes ha nem jól szól az új Italove muzsikával is ez a helyzet.
    Utoljára szerkesztette: Nastar, 2016.07.30. 19:16:14
  • ItaloMucsacso70
    Nekem meg ez !
    Ez most a tárgyalás alapja!

• Biatomi

Nekem ez is tetszik..........
  • Nastar
    Ok cimbi akkor csak tárgyalj nyugodtan nem zavarlak tovább!
  • ItaloMucsacso70
    Talán azért mert éppen Saša Aleksa Jurić-al tárgyalok éppen ha mond neked a név valamit .
    És valahogy ez most fontosabb számomra mint innen bárkinek a kérésére ugrani.

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2016.07.30. 19:04:27
  • Nastar
    IGEN AKKOR AZ HOGY LEHET HOGY VÁLASZOLNI TUDSZ,EGY KÉTPERCES RÉSZT PEDIG NEM TUDSZ ÁTKÜLDENI PEDIG AZ EZ ELÖTTI HOZZÁSZOLÁSOD 20 PERCE VOLT!
  • ItaloMucsacso70
    Már bocs hogy az Audi úgy döntött hogy menjek dolgozni.
    Holnap megkapod szerintem kibírod addig.