42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• Zephyr Retiring
    Amúgy halljuk azokat a kérdéseket, amikre eddig nem érkezett válasz..
    Hátha fordul a kocka
  • Zephyr Retiring
    Ja.
    Akkor dobj valami hallgatni valót is már new italo fronton
  • reynaud #25080
    Semmi különös,csak az hogy ezt a BCR zene kapcsán jegyeztem meg!
  • Zephyr Retiring
    A zene? Dehát az már vagy 7 éve létezik.
    Azt gondoltam a remaster-ről beszélgetünk.
    Akkor most mi van?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.18. 15:41:29
  • reynaud #25078
    Ez olyan Zephyres lett!
  • reynaud #25077
    A kritikát nem te kaptad,a zene.
    Ezért reméltem is hogy nem lesz sértődés.
  • Zephyr Retiring
    Úgymint Rénó vagy Mucsácsó...akik szintén szerény személyem agyszüleményei...mármint csak a "remaster" neveitek
  • Zephyr Retiring
    Van ilyen is, olyan is. Mármint remaster. Majd meglátjuk...vagy meghalljuk hamarosan..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.18. 15:34:21
  • Zephyr Retiring
    Alias Ezüst Póz Zoli
    Na ő tényleg nagy kedvenc még nekem is
  • Zephyr Retiring
    Nem sértődtem meg, de kedves tőled
  • reynaud #25072
    Na így már bingó!
    Silver Pozzoli
  • reynaud #25071

Ez érdekesnek tűnik,bár sok jóra nem számítók,de talán-talán .....
  • ItaloMucsacso70
    Na jó viccet félretéve olyan ezüstös lett a haja mint ahogy a nevében is írva van. Jól megöregedett!
  • reynaud #25069
    Ha jól látom Savino Deejay (Enrico Giuseppe Savino) áll baloldalon.
    Kétségtelen, nagy italo-disco zenék remixeit köszönhetjük neki,csak hogy megemlítsek párat ,tájékozatlanabb tagok kedvéért : (Miko Mission - Let It Be Love ,Savage - Twothousandnine ‎)

Ezt lemezen vagy akár fájlként azonnal vásárolnám:

A lényegre térve,nem Ő látható a képen,nekem sem lett volna egyszerű történet felismerni,ha nem olvasom a képhez a bejegyzést.
    Segítségként ,az egyik legjobb hangú italo-disco sztár,idén 64 éves,1985-ben adta ki első slágerét,és van 1988-ból egy zenéje ,ami nálam top 10-es italo!
    Nos....talán így már könnyebb.
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.06.18. 15:20:40
  • ItaloMucsacso70
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A nevét nem írom ki hadd találja ki más! Hatalmas és elismert figura. Ezen a képen Amaya-val és a Neon Game frontemberével látható!
    http://oi67.tinypic.com/2i0exl0.jpg

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2017.06.18. 14:46:53
  • reynaud #25067

Első blikkre Ryan Paris szorításában üldögélő személyről azt gondoltam egy öreg néni,talán Ryan egy rokona.
    Aztán elolvastam a képhez írt szöveget ..... az italo disco egyik 80s évekbeli sztárja.....nem ér puskázni,ki ismeri fel?
  • reynaud #25066
    Ezt nem lehet olyan minutumtól indítani ,amitől kezdve jó lenne,dögunalmas ,tré az egész,mint ahogy nagy általánosságban a "BCR records" zenék.
    Full gépies,monoton és igénytelen,a vokál minőségére meg nem találok jelzőt annyira botrányosan rossz!
    bocs....
  • reynaud #25065

1) nagyon nem az én zenei világom.
    2) ezen oknál fogva ,biztosan jártasabb vagy ezen a zenei területen (nem hangzik nagyképűen!)
  • Zephyr Retiring
    De zenéjünk is..

ALAN BRANDO - Once Upon A Time (Xtended Version) [Italo Disco 2o12/17]

3'50"-től indítom a vidit, kihagyva a világ egyik legunalmasabb és leghosszabb introját..
    Bár szívem szerint csak 5'30" után indítanám, mert csak onnét tetszik..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.18. 08:32:16
  • Zephyr Retiring
    Rákerestem. Találtam egy live, de minőségileg meg hallgathatatlan, egy streetdance, és egy katonai-háborús klip verziót belőle. Bár ez utóbbi meg mintha egy remix verzió lenne (nem ismerem az eredetit). Mondjuk nekem egyik sem jön be speciel, de ez legyen az én sanszom.
    Majkapapáról inkább spoileresen pár szót..
    Minden csak nézőpont kérdése.
    Van aki látszani akar valakinek, és van aki másvalakinek lát valakit, mint amilyen valójában.
    Gengszterkedés alatt erre a zenére gondoltam például, de nem nagyon folynék ebbe most bele két ok miatt sem,
    1) nem a te világod,
    2) ezen a zenei területen egy kicsit jártasabb vagyok, de ez meg olyan nagyképűen hangzik

Amúgy ez a gengszter stílus másnak is szemet szúrt már, hiszen az IHM egyenesen kakaó gengszternek nevezte egy paródiájukban
    Nem akarom védeni félre ne értsd, de azért ha összeszedi magát, tud ő egészen hallgatható zenét is tolni.

És ebben az immár belga székhelyű Gresta Tomi is egyet ért velem
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.18. 08:05:22
  • reynaud #25062
    Igen,ez egy jól sikerült feldolgozás!
  • reynaud #25061
    Rólad példát venni, csak a fórumon való aktivitásod miatt gondoltam megjegyezni, ...az dicséretes!

Úgy egyébként pedig már megint nem egyezik szinte semmiben a véleményünk,ami persze nem feltétlenül probléma,köztünk ez nem ritka dolog.
    A zene egyre kevésbé érdekli az embereket,erős tényekkel tudnám ezt alátámasztani,de most nem akarom.
    Ennek folyamodványaként láthatod e zenei fórumon is a tagok passzvitását.
    A vélemény egy-egy zenéről ilyen jellegű fórumon az egyik fővonal,de egymás segítése zenei infókkal szintén,amint láthatod ez is elmarad,nagy érdektelenséget jelezve.
    Képzelj el egy olyan szitut amikor egy fórumon amit ugyebár a hozzászólások tarthatnak életben,mindenki a háttérben csak olvasgatni akar,a következmény pofon egyszerű,nem lesz mit!

Az italo-disco stílust itt Magyarországon sokan kedvelik,és a new-italo vonalnak is köszönhetően,volna sok téma amiről lehetne beszélgetni,de ezek szerint igény nincs rá.

Majka és a gengszter rap ? .... annyi köze van hozzá,mint nekem az űrkutatáshoz.
    Véleményem szerint,egy totálisan tehetségtelen ,a jó ég tudja a média által is miért felkarolt személy,és ennyit róla röviden,tömören,számomra szóra sem érdemes.

Grant Miller jó helyen van az euro-disco stílusban, van egy még kiadatlan zenéje (Love Revolution),ami sokunknak tetszik,keresd meg a videómegosztón.
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.06.17. 11:45:30
  • Zephyr Retiring
    Inkább ne gondolkozz, az úgyis csak összezavar
    Amúgy meg példát inkább ne vegyen rólam senki itt. Mindenki csak tegye amit jól esik és amit jól tolerálnak a többiek.
    A zene érdekli az embereket szerencsére, csak nem mindenki képes könnyen értelmezhető szavakba önteni a mondanivalóját.
    Meg aztán nagyon sok mindent nem is lehet elmondani egy egy zenéről, hiszen vagy tetszik, vagy nem. Ha nem, akkor meg úgysem fogod hallgatni, beszélni róla meg pláne nem.

Én imádom az italo discot. Mindig is így volt, és ez már így is marad. Csak még nekem is elég kevés megbeszélni valóm akad róla.
    Pici off, de a témát részben érinti, hogy mondjuk ezt az ürgét afféle gengszter repper féle palinak ismertük meg anno, erre tessék ilyen a legújabb zenéje
    Nem sok gengszterség maradt benne
    De a lényeg az, hogy meg tud újulni. Egy Grant Miller féle ipsének sokkal kisebb a mozgástere. Vagy marad az italo stílusnál, vagy vált.
    Viszont akkor már nem lesz italo előadó...
    Én így látom ezt.
  • allada67
    Disco Digitale Angelina Angeleyes (A jó zenék talán életben tudják tartani ezt a fórumot.)
    Ez sem rossz.
    https://www.youtube.com/watch?v=F3VyBEqKEt8
  • reynaud #25058
    Younger Than Me feat. Fred Ventura - Destination Unknown (sc)
  • reynaud #25057
    Szimplán csak gondoltam egy Görögországi nyaralás után,pláne ha még csevegtünk is róla korábban,kijár egy üdv. újra itthon,és a fórumon.
    Ígérem rendszert nem csinálok belőle,tehát nem lesz több üdvözlés,amúgy privát dolgod merre mászkálsz.

Sokan mások akik csak kukkolják ezt a zene fórumot ,példát vehetnének az aktív jelenlétedről.
    Lassan,de biztosan bedöglik ez a fórum is,úgy tűnik már a zene sem érdekli az embereket.
  • reynaud #25056
    Érdekes módon fogalmaztam + lemaradt egy ékezet!
    Azért remélem ezek ellenére értelmezhető , mit akartam közölni.
    .....szóval várom a dal bemutatását. (mennyivel egyszerűbb így!)
  • Zephyr Retiring
    Emellett meg elsiklottam, bocsi
    Szóval ja...vagyis dehogy. Illetve dehogy volt. Bár még lehet..

Üdv újra itthon. Persze kérdés, hogy az itthon alatt most akkor az SG-t érted?
    Mert lassan Mucsácsó kollégával egyetemben ez már a 2. otthonunk lesz. Vagy már az is
    Amúgy meg..
    felesleges üdvözölgetni utazás miatt, mert jövőhét végén belföldi nyaralás lesz, jövőre meg úgy néz ki Ciprusi, mert az asszony mindig talál új játszópajtásokat akármerre is jár és még sorolhatnám..
    Csak jelzem, hogy elég sűrűn úton vagyok/vagyunk erre-arra, és nem venném a lelkemre, hogy minden második hsz. az én köszöntgetéseimet tegye ki a legújabb italo slágerek helyett..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.16. 11:20:52
  • Zephyr Retiring
    Talán csak károst szeretett volna írni.
    Velem is megesik, hogy félreütök néha pár billentyűt.. szót, vagy mondatot..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.16. 11:09:57
  • Musachy
    Az jó lesz, mert manapság sok a falu anyag.
  • reynaud #25052

Pierre Pascual - Le Garçon De La Plage
  • reynaud #25051

Nagyon város anyag,vannak infóim a dallal kapcsolatban,de majd aktuálisan,több...
  • reynaud #25050
    Electric City Cowboys - Flight 69

• reynaud #25049
    Nem újdonság ,de ha jól működik a kereső ,ez kimaradt eddig,ideje pótolni,full igényes synthwave.

Maxthor - Buried Deep Inside

• reynaud #25048
    New-italo zenékből az elmúlt időszakban itt a topicban is megemlítettek közt,azért akad néhány egészen profi munka!
    Carino Cat,Peter Wilson,Tobias Bernstrup,Night In Wales vagy éppen a még megjelenés előtt álló Synergic Silence feat. Fred Ventura dal.
    Az orosz elcsépelt new-italo dalokkal szemben,ezek egy jó színvonalat hoznak a stíluson belül.

Synthwave zenék közt sincs mostanság sok kiemelkedő produkció,van egy sablon,arra építkeznek sokan,ennek végeredménye aztán egy kommersz hangzás!
    Szóval itt a topicban abból tudunk válogatni ami van,való igaz nincs sok jó.

Nincs FB regisztrációm,ezért én nem tudtam Grant Miller ezen bejegyzéséről,köszi ezt az infót.
    Reméljük a háttérben valóban készül egy Mflex & Grant Miller közös produkció.
    Mike remixei nagyon jók,és arra a hangzásra amit a zenéiben hallhatunk,legyen az italo-disco,synthwave,synthpop,vagy éppen dreamwave,méltán kap egyre több elismerést.
    Speciel én italo-disco,synthpop stílusban készült,pörgősebb dalait,és remixeit hallgatom elsősorban,viszont a plafon nálam ez a synthwave stílusban készült remix!

Egyébként azzal hogy ilyen jó véleménnyel illeted rendszeresen Mike zenéit,az nekem is visszaigazolás arra amit a zene fórumon évek óta leírtam a dalaival kapcsolatban.
    Az meg teljesen természetes hogy becsúszik egy-egy olyan dal ami nem bejövős tőle.
  • Zephyr Retiring
    Ja az én hibám...is.

GM utáni rész is üdítő, bár akad olyan is, akinek dühítő
  • Zephyr Retiring
    Biztosan én fogalmaztam rosszul, tehát akkor megpróbálom másképp

Azon kevés kollégák akikkel én szívesen tartom a kapcsolatot, általában többféle zenei stílusokban is otthon vannak.
    Az én jó ismerőseimmel ugyanúgy eldumcsizgatunk egy süti mellett 85 diszkó slágereiről, mint mondjuk az Ossian legújabb albumáról.
    Nem érzem szükségességét leragadni 1 zenei irányzatnál. Még kettőnél sem..

Szerintem a zene olyan, mint az ételek. Minél változatosabb, annál gyönyörködtetőbb.
    Mivel ezen véleményt csak igen kevesen osztják, így nincs is 1000 ismerősöm különböző netes platformokon.
    A személyes kapcsolatokat preferálom, főleg ha eredeti hanghordozókról szól közben a háttérben a zene.
    A dizsi jó, a synthwave is meg a new wave is és sorolhatnám, de számomra mindenhol van egy határ.
    Nem fogok reggeltől estig BBB-t hallgatni, bármennyire is szeretem őket, sem RP-t, sem senki más bandát, hiába is imádom őket.
    Hamar megunom az ismétlődő dolgokat..
  • amaximus
    "az aktív látogatók hibája."
    mondjuk ki egyértelműen mindenfajta HG terelgetés nélkül: tehát a tied!!!

" te még nem tudhatod, hogy mindig vannak hullámvölgyek egy totyik életében."
    valóban, sem ő, sem más ezt nem is gondolta volna.

köszönjük, üdítő volt olvasni a gm előtti felvezető részt.
  • amaximus
    fél percig nem tudtam már megint kiről írkálsz, de aztán rájöttem misi? így még nem láttam leírva sehol, végülis tényleg az. még a kezdetekben írták vagy szóba került, hogy itt is volt, és a másik fórumot,amiben hsz volt,azt átvettem, akkor visszanéztem egy darabig a fórumokat és hszeket, de már passzolom mivel, kivel és miket témázott.mindegy, ez olyan régesrég volt. azóta nem tartod a kapcsolatot, nincs protekciód? nekem 1-1 riportot sikerült összehoznom vele és clay-el is, lásd fent, azóta is voltak kérdéseim, de vagy nem, vagy csak hetekkel később kapok némi választ.
  • Zephyr Retiring
    Akkor haladjunk sorban..
    Először is ez a hozzászólásod most meglepett. Tök jó, hogy értelmes gondolatok is áramlanak az agytekervényeidben néhanap
    Ha már hibáztatni lehet valakit/valakiket egy totyik irányvonala miatt, az mindenképp az aktív látogatók hibája. A passzív látogatók meg ugyebár okkal azok, tehát végül is ők meg azért lehetnének hibáztathatóak, mert nem írnak egy mukkot sem
    A HG pedig terelget (ha ráér és ha van rá ok) de nyilván a felelősség nem egyedül az övé.
    Sokan szeretnek rajtad és rajtam kívül is egyéb zenei irányzatokat (lásd: Rénó bácsi például Armin Brumit) de ezt nem kell feltétlenül itt hangoztatni. Mivel állításod szerint nem túl régóta vagy aktív fórumtag, te még nem tudhatod, hogy mindig vannak hullámvölgyek egy totyik életében.
    Zárójelben mondom csak, hogy ezen lehetne változtatni, ha mindenki elmondaná a véleményét főként a témát illetően, de úgysem fogja mindenki elmondani, tehát...

A '85-ös Red For Love előadója annak idején akkora kedvenc, volt, hogy máig sem tudtam még megunni
    Szóval egy Mflex vs. Grant Miller koprodukció az nekem is bejönne

Ma már nem kell feltétlen Gary Moore-nak lenned, hogy "tudj" gitározni. Elég hozzá egy profi zeneszerkesztő progi és pár "guitar sample"..
    A mai pesti reggeli csúcsforgalmat csak elképzelni tudom mert pár éve elköltöztem már onnan, de a 20 évvel ezelőttire még nagyon is emlékszem..
    Lőszert inkább nem adnék a kezedbe, remélem tudod miért

Szép napot és jó zenéket Neked is és mindenkinek.