42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #25685
    tudom hogy nem szereted mikor azt írom valamire hogy a leg,de a Robin Gibb féle eredetire odaakasztom!
    A 80s évek egyik legjobb zenéje,konkrétan nálam biztosan top 10-es!

A feldolgozás bátor cselekedet volt,de bukás,szerintem!

• reynaud #25684
    belefutnék én is abba az érdekes és tudományos tanulmányba,hátha valami újat olvasok a témában.
    Maxika küld át a linket priviben! thx
  • amaximus
    a tudománynak kell tanulmány, hogy valamit biztosabban állíthasson, azokhoz a viszonylag kevés agysejtettel rendelkezőkhöz képest, pl. mint te, aki csak a saját füledre és elbeszélésekre hagyatkozol. de a tudománynak ez nem elég, szerencsére.
    persze el tudom dönteni, melyik a jobb (nekem), és ez általában az 'épp mikor melyik' szokott lenni,de nálam nem a hordozó anyag a meghatározó.
  • Zephyr Retiring
    Neked tanulmány kell ahhoz, hogy el tudd dönteni, melyik hangzás a jobb? :D
    No comment.
  • amaximus
    már miért lennék negatív?
    ha erre a 2-3 újdonság köntösbe csomagolt ötlettelen,nem túl izgató feldolgozásra gondolsz, még igazad is lehet, de remélem nem a hasonló kategóriájú remixek vagy újraénekelgetések lesznek a meghatározó újdonságok, mert egyébként ugyanolyan érdeklődéssel várok minden valódi és zeneileg is megérintő megjelenést,mint az év vagy a hét többi napján.

időközben belefutottam egy érdekes és tudományos tanulmányba, ahol kiderült melyik a jobb, a pörgettyű vagy inkább valamilyen digitális.
    tehát én már tudom. érdekes volt, már csak azért is,mert eddig tapasztalataim és kevéske tudásom alapján szinte teljesen megegyezett a véleményem a témakör ok-okozat-tény-tévhit fejtegetésével és viszonyítási alapjaival,amiről nem is olyan rég kísérteties hasonlósággal firkálgattam én is.
  • Zephyr Retiring
    Az inkább szomorú, mintsem pozitív :D
    Amúgy meg full negatív vagy mostanság szinte minden új zenével.
    Mondhatsz ellenpéldát, ha tudsz..
  • amaximus
    ennyire kifogytak az ötletekből? maradhatunk a Gibb verziónál.
    az egészben annyi a pozitív, hogy a maximusic records-ban benne van a nevem
  • Wind 67

forrás: Juan Martinez
  • reynaud #25677
    Yo folks, how are you?
    2017 is almost over. Only a few weeks left before we all celebrate new year's eve, but before it happens, let us introduce to you our 2017 release schedule. To see the sleeve artworks, check the film below.

AL18 Some Bizarre - Don't Be Afraid (REMIXES 2017)
    Including original 1983 versions taken from original mastertapes + remixes from Flemming Dalum, Foreign Boy, Medsound, Nayio Bitz, Also Playable Mono and Bellatrix
    Format: 24 Nov maxi CD | 8 Dec digital

AL23 D.White - Walking (REMIXES EP)
    Including remixes from Alexander Bez and Albiero.
    Format: 17 Nov digital

AL24 Estimado - Faster (REMIXES EP)
    Including remixes from Alexander Bez and Albiero.
    Format: 24 Nov digital

AL25 State Of Art - Dreams Factory Expanded
    The album contains original Dream Factory material + all the remixes from limited fanclub cassette, from such names as Italoconnection, Livio Fogli, Vego, Modo and many more.
    Format: 1 Dec CD album

AL26 Heaven42 - Dancing And Moving (EP)
    Including original extended and radio edits + remixes from Steve Burbon, Amateon, Synthya and Ryan Benson.
    Format: 15 Dec digital

AL27 Italove - Stockholm Is Calling (REMIXES EP)
    Including previously unreleased material, such as instrumentals and radio edits. Remixes produced by Mirko Hirsch, Also Playable Mono, RetroTeque.
    Format: 1 Dec maxi CD

forrás : Analog Language (fb)
  • Zephyr Retiring
    Kivételesen egyet kell értenem az előttem szólóval.....ez egész hallgathatóra sikeredett, még ha feldolgozás is..
  • reynaud #25675
    Night In Wales korábbi zenéje (Sunday Night ) betalált nálam,ez sem rossz,egy dolog zavar az angol ....tudod mire gondolok!
  • amaximus
    hmm, ez érdekes, egy feldolgozásnak csak túlzással mondható áténeklésre futotta csak a csapattól?
  • reynaud #25673
    N.I.W - For Your Love

Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.11.12. 21:06:39
  • amaximus
    ha már (a letöltési mennyiség alapján) sokaknak bejött Santos úr Atlas zenéje, akkor a következő 2 alkotást mindenképp mellé kell rakni,
    az elsőt mondhatjuk egy újabb kiváló spacesynth-nek, rengeteg ötletes megoldással, míg a második megfejelve az előző minden előnyét, zeneileg már szerintem a remekmű kategóriába sorolható, ritkán hallható pazar ötvözete a spacesynth+90-es techno elemeknek,ami végig olyan megoldásokat vonultat fel,ami valljuk be elég ritkán hallható hasonló zenében (bár súrolja ezen fórum keretét,biztos sokan kajálni fogják)

Filipe Santos - 7th Symbol To The Way Of Paradise (With Space Medusa)

Filipe Santos - 7th Symbol To The City Of The Gods (With Z.Y.Z.T.E.M.)

• Zephyr Retiring
    Igazából még magam is meglepődöm néhanap, ha élőben beszélgetek új arcokkal és előkerül a zene témakör..
    21-22 éves fiatal élharcosok szájából hallok olyan mai new italo előadók dalait, hogy csak pislogok.
    Tetszik nekik :)
    Hol vannak a régi tucc-tucc techno lázadók? Lassan már mindenki diszkót hallgat? :D
  • amaximus
    ez olaj,abból is a szűzebb, és inkább már 86-os stílus, jó lenne , ha picit utána néznél a dolgoknak,mielőtt hülyeségeket írkálsz.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    vagy annak, hogy hol vannak azok a kattintók, akik töltögetnek, tangót egy este alatt bő 60an vitték,vagy pl. rain által utált, szerintem meg jó Atlas című zene 200 letöltője. oké, hogy feltételezem, 10-20 ember csak a háttérből nézeget,de honnan kerül ide 200 alvó sejt vagy háttér követő?
  • Zephyr Retiring
    Zsír
    Igazi 84-es stílus
  • amaximus

Max Tango - Something About Me
  • amaximus
    a zene tényleg jó, de nincs 'igazi 85 stílus', sőt hasonló sem volt a 80asban nagyon,
    ez csak a 80as évek retro synthpop, italo disco érzésének korunkbeli zenei kifejeződése

• Jason1986
    Ez Mirko Hirsch? Nagyon erős! igazi 85 stílus
  • wmallas
    Igen kellemes zene..nekem is nagyon tetszik...!!!!!!!!
  • reynaud #25664

Ahogy Rain mondta,az elmúlt hetek egyik legjobb zenéje,megérdemelt volna egy komoly videót!

Dreamers Avenue - Memory Lane
  • reynaud #25663
    Ezek szerint te egy olyan palli vagy ,aki dj-zéshez is alkalmas készüléket keresett....?
    Üdvözlünk az új regisztrációddal az sg zenefórumának fedélzetén!
  • amaximus
    az angolját leszámítva jó lett ez is, az alapok kellemesek, és akkor emlékezzünk meg a szinte 1 évvel korábbi előző befutójukról is,amit egy rövid promoig itt is láthattunk,

Bad Kingdom - The Only (DJ Funny Italo edit)
  • allacska
  • amaximus
    egyenesen Tokyo-ból érkezik ez a hatalmas remix new retro wave stílusban

Lady Gaga - The Cure (Initial Talk NRS80s Remix)

• amaximus
    áá jajj ne már
    Peach Mirko Records

nem szoktam ilyen manővereket csinálni, de ezt most tüntetőleg meghekkelem
    maga a zene remek lett!

Mirko Hirsch - Night by Night

• Zephyr Retiring
    A szomszédom már annyit hallgatta, hogy a végén még én is megkedvelem..

Laserdance - Fire Storm (SHOW 2017)

• Zephyr Retiring
    Jó választás
    Aztán majd egyszer valamikor, valahol máshol be is számolhatnál a tapasztalataidról az új Reloop-odról.
    ...ööö...persze, hogy nem: Welcome Home
  • dlaslo
    Sziatok. Köszi a tippeket .RP-7000 MK2 ezt választottam.
    Ja meg még nem jártam ebben a fórumba.üdv.
  • reynaud #25655
    ""kissé laikus volt a beugró kérdés" (írtad) ezt is érintve válaszoltam,a dolog miértjére rámutatva,azaz ott van hosszan elemezve a válasz.

• amaximus
    nem értem,ezt miért nekem írod le, épp csak egy röpke gondolattal szóltam hozzá, hogy wind jól összefoglalta, milyen alapinfók kellenének egy értelmezhető ajánlathoz.
    az előzményeidet meg nem ismerhettem,így én ezt egy valós érdeklődésnek gondoltam,nem pedig egy újabb heccnek.
    biztos lehetsz benne, nem én fogom ezt a témát itt életben tartani, mivel a kérdést sem én tettem fel, és a válaszokat sem én adtam eddig.
  • amaximus
    lehet beugrató is, lehet alregek alrege is, ettől még mindenki igyekezett válasszal segíteni. én itt meg is álltam, nem gondoltam annyira furmányosan tovább a mindenki mögé látott összeesküvés elméleteidet,mint te.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    de hátha lesz folytatása is a megkezdett érdeklődésnek. pár alreget azért 3 év távlatában én is kiszúrtam,főleg az elején,de ezekkel már nincs értelme foglalkozni, lefutott témák. bár tudom, szerinted itt többnyire senki sem önmaga és én sem én vagyok. ezzel együtt tudok élni, emellett rólam most mégis nagy teher esett le, hívő emberként bízom benne, mára már nem csak nekem van több terás winyóm,amiken pl. zenéket is tárolok.
  • reynaud #25652
    PCR .... nincs megállás!
  • reynaud #25651
    Mivel a fórumon való megjelenésem óta következetesen az original CD formátumot preferálom, persze a vinyl hangzás jó minőségét is elismerve zenehallgatáshoz,első blikkre meglepődtem,miért pont hozzám intézi a tag a kérdést,hogy milyen lemezjátszót vegyen.

Ezt követően kattintottam a felhasználó lapjára,az ott látottak alapján,már vágtam miért tőlem és nem olyan valakitől az érdeklődés aki a vinyl formátum szekerét tolja.
    Első szándékkal az gondoltam hogy komolytalan kérdésre,komolytalan választ adok!
    Merthogy ha valaki egy jó készüléket akar vásárolni,az nem az sg-n a new-italo topicban fog segítséget kérni,és véleményem szerint olyan fórumokat is ajánlatos elkerülni ahol hozzáértők ,szakmailag megalapozott választ adnak,mert ahány ember annyi vélemény,és egy hezitálásra hajlamos,konkrét elképzelés nélküli vásárlóban az ilyen vélemények további totális káoszt idézhetnek elő a jó döntés meghozatalában.

Aki ténylegesen komoly szándékkal akar egy készüléket vásárolni,az felkeress a jó szaküzletet személyesen,lehetőség szerint mondjuk egy hi-fi szalont,ahol egy általa kiválasztott masinát,tesztelhet kedvére,hogy megtalálja a számára megfelelő hangzást,ez bemondásra nem működik,mert amit JóskaPista ajánl,az nem biztos hogy egyezni fog azzal amit én vagy más keress pld. hangzásban.

Nálam anno CD lejátszók kiválasztásánál a hi-fi szalonok látogatása bevált,mielőtt megvásároltam egy-egy drágább gépet,tönkre tettem néhány tulaj,és eladó idegrendszerét,alkalmanként több féle zenei stílussal is tesztelve a kiszemelt készüléket,ha már nem kevés pénzt áldoztam rá,éltem a lehetőséggel!

Visszatérve a tag feltett kérdésének komolyságára,ezért linkeltem a Technics millás"csoda" masináit is ,amik persze egészen biztos semmivel sem szólnak különbül mint a széria korábbi darabjai,az ár töredékéért lehet kifogni akár használtan olyan lemezjátszókat amik egy jobb hangzást képesek nyújtani,ha valaki zenehallgatásra kívánja használni.

P.S. : a Denon DP-59L ahogy arra Musachy is utal,otthoni lemezhallgatásra egy tökéletes választás,elérhető áron.

s idézzek abból a jó blog bejegyzésből amit linkeltem : "Ez az életérzés már megint csak a kiváltságosoké, akik hajlandóak és kedvük is van megfizetni ennek a feelingnek a főnix madár-szerű újraéledését. Mert az analóg lemez – drága. Egy-egy komolyabb, 120 grammos nyomás az 5 – 12 ezer Forintos kategóriában mozog, ezzel mintegy duplázva-háromszorozva a CD oly sokat szidott veszedelmes árait. Már csak a kedvenc zenéink beszerzése új bakelit lemezeken is meglehetősen pénztárca-próbáló gondolat, egy rendesebb gyűjtemény ára pedig egy jobb autó ( használt ) árával tart szintet. Ha ide kezdjük számolni az első rangú lejátszáshoz szükséges front-end ( futómű, kar, hangszedő, phono elektronika ) árát, egy új, full extrás Ford Mondeo, Passat, vagy egy szerényebb, de szép BMW is szóba jön alternatívaként."
    BMW (+Mercedes-Benz) kedvenc márka.......
    Lapozzunk,és térjünk vissza a zenékhez ha javasolhatom!
  • Zephyr Retiring
    A beugró kérdés valójában beugrató lehetett inkább. Ha te is már annyi ideje leszel itt (az SG-n) mint egynéhányunk, rögtön kiszúrod majd magad is a legújabb regek regének az alregét (meg annak a 20. alregét).
    Persze ezt nem hibaként rovom fel senkinek, hiszen magam is SG függő vagyok már, a különbség csak az, hogy én be is ismerem, mások meg szégyenlik ezt. Így egy idő után eltűnnek az SG berkeiből, majd egy "új" reggel visszajönnek és mintha mi sem történt volna, tovább diskurálgatunk..hol new italo zenékről (pl. a szomim már megvette az új Laserdance albumot) hol a lemezeinket lejátszó technikákról...vagy több terrás winyók zenei állományairól.. :D
  • amaximus
    ez így tökéletes!
    kissé laikus volt a beugró kérdés, kb mint a milyen kocsit,hifit,mikrót, mosógépet, hasznaltat, újat, macskát, kutyát stb. vegyek? szint
  • Wind 67
    Ha elromlik az autód gondolom nem a pékhez viszed javítani. Van erre a kérdésre olyan fórum ahol hozzáértők szakmailag megalapozott választ adnak. Nem szeretném ezzel az eddigi hozzászólókat lebecsülni/megsérteni de esetleg lenne itt pár igazi fontos kérdés amit előbb el kellene döntened:
    -hogy mire szeretnéd használni. (na ez igazi hülye kérdés ugye.. , hát lemezt hallgatni) na jó, de hogy?
    a, ->feldobni 1 korongot és oda-vissza dj-t játszani (technics, numárk, Omnitron és a többi DJ kinézetű) ;
    b, ->tök mind1 csak néha szeretnéd hallgatni esetleg digizni pár zenét (a Dual 505 és többi hasonló belépő kategória) ;
    c, ->esetleg konkrétan relax közben félhomályban 1 pohár bor mellett minőséget hallgatni (ez a macerás kategória) .
    - jól nézzen ki vagy jó hangú legyen?
    - DD vagy szíj?
    - autómata, félautómata, manuál_?
    - mi a ráfordítható összeg? pl "a" kategóriában az említett Technics v pioneer 150-200 ért uezt a hangzást a "b" kategóriában 40-50 ért kapod meg, vagy a "c" kategóriában jobb hangot uennyiért.

Leg hamarább neked kellene eldönteni milyet , mire, mennyiért és utána abban a kategóriában keresni a tapasztalatokat a melyiket-re.

szerintem....
  • Musachy
    Én is a Denont mondtam volna (neked is), de azt is mondanám, hogy a többi felsoroltra nem cserélném le.
  • Zephyr Retiring
    Szia.
    Tőlem is kapsz egy ingyenes tanácsot, aztán majd mérlegeled a konklúziót: csak is olyat vegyél, amivel teljesen elégedett vagy :)

Kár bedőlni a csillivilli "hájtek" többszázezres pörgetőknek, mert a teljes összkép dob a legnagyobbat.
    Tű, hangszedő, kar, ellensúly, meghajtás, rezgéscsillapítás és persze a kábelezés mind együtt számít. Csak utána jöhet szóba a vinyl lemez..
    Ám mielőtt inged, gatyád rámenne a "tökéletes" barázdabillegetőre, hallgass meg egy szimpla Denon audio cd lejátszót is egy gyári 80-as évekbeli italo disco lemezzel. Csak aztán dönts, ha hallasz is különbséget a két lejátszó közt.
    Vagy..megfogadhatod maximumus tanácsát is: "végy egy darab winyót.." :D