42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #27704
    A dal egyenlőre nem megvásárolható,de biztosan elérhető lesz hamarosan!
    JMJ nálam szintén kedvenc.

• cucurbia
    Nos,hogy a rádiós dolgokhoz amatőrként de mégis autentikusan hozzászoljak,valóban sok szart lejátszanak,de (ahogy azt már néhány hete kifejtettem) ott sokkal több szempontot kell figyelembe venni azzal kapcsolatban mit engedsz adásba mit nem.Az rég rossz,ha a szerkesztő izlése diktál,,de sajnos az is ha mindent a hallgatoi igényre tolunk át,mert sajnos- mi is tudjuk mulatós nemzet vagyunk- hamarabb fog megkedvelni az egyszerű nép fia egy ilyen spanyol dalt,mint egy Retroteque vagy Italoconnection mixet,hogy csak két autentikus példát emlitsek.
    Sajnos én is ismerem azokat a kilencvenes évekbeli olasz válogatás cd-ket, a Dolce Vita meg hasonlo sorozatokat amelyeken 1-2 használható,de aztán sajnos furán lekevert dal mellett tele volt tömve 10-15 ismeretlen egylemezes valakik által előadott coververziokkal.
    Valószínűleg az olaszoknál és a spanyoloknál erre van igény,de ne bántsunk más nemzeteket,ez az ő dolguk.(érdekes a svédeknél ez miért nem akkora divat)..de mutathatok egy friss japánba készült dalt is,amelynél kiakadna a bit/sec mutató.Szóval én ezt már régen elfogadtam nem mérgelődök miatta,még csak megjegyzést sem teszek rájuk,régen rádios korszakomban a javát ki sem játszottam(Haluska lemezek 10-20%a mindig valami milyesmi volt, a Discomagic ennek nagy mestere),manapság meg alaposan megválogatom melyek azok,amelyeket rögzitésre érdemesnek találok(adásképesek) és melyek azok amelyekért felesleges fáradnom.
    És hangosan is megjegyezhetjük,ennek semmi köze a New Generation jelenséghez,ahogy sok napjainkban divatos,holland vagy angol lemeznek,mixelésnek sem.(mégis felkerülnek a dance listákra)
    Amit pedig a műfaj hazai népszerűsítéséről irtál,abban igazad van,de sajnos széllel szemben mi sem tudtunk pisilni.Egyetlen fecske nem tudja megváltoztatni a zenei izlésvilágot.A Komjáthy Gyuri egyetlenként felvállalta ezt a műfajt(B.Tóth csak kényszerből,,inkább csak a széléből és nem a mainstremből válogatva),és mivel anno a danubius első 3 évében is ő határozta meg a rádió zenei világát ezért természetes hogy ott is ilyeneket hallgattál.És igen én is mikor gyerekként faluhelyen összeültem esténként a kis kazettás magnókkal az árokparton ezeket a zenéket másolgatták tőlem,és nem az Earth Wind and Fire-t.A videodiscokba(tudja még valaki mi volt az?) is ha néha eljutottam Silver Pozzoli meg a Scotch volt a műsor...d e ez már a j mult, a kilencvenes években amikor a Haluska Imi által nagyobb mennyiségben szerkesztettünk be ilyen zenéket kaptunk is hideget meleget hidd el,hogy mi ez a sok (jelzőt ide mindenki gondoljon amit akar) amit mi adni akarunk a rádióban.Így aztán csak modjával adtunk és akkor is csak jobbára a rádioverziokat(ezért van kevés maxiverziom ezekből,szinte csak magamnak játszottam ki ezeket a változatokat ha volt rá időm).Tudod nem tul jó,ha zenei közegben dolgozol,és rásütnek egy negativ jelzőt ,amennyiben ilyen zenéket adsz adásba.Persze nekünk meg nekem akkor is és most is vastag a bőröm,de csak egy határig.
    És hogy mi van ma a rádiokban? bemész egy nyolcvanas évek műsorba és bármit adhatsz csak lassan nem nyolcvanas éveket,meg ezt se mert lassu,meg ezt sem mert tul hosszu, meg ezt sem mert nem ismerik a hallgatók.....stb., bemész egy new generation műsorba és bármit adhasz csak ne new generation legyen mert akkor egy idő után elkapcsol a hallgató, nincs hallgatottság,nincs komment, ne legyenmlassu ne legyen hosszu ne legyen ilyen ne legyen olyan,Tegnap adásban megprobáltam néhány olyan friss zenét is elsütni a régebbiek mellett amiket itt ajánlottatok,és sikerült lossless megvennem,letöltenem....mondanom sem kell csak egyet sikerült, a többit belehallgatás után kikukázták,hogy ezt inkább ne mert elmegy a hallgató.
    Hát szoval nehéz az élet,hidd el,és nehéz a médiapiac egyáltalán nem ugy működik,mint ahogy azt a zenegyüjtők elképzelik.
    Persze ettől még véleményünk lehet akár negativ is,de ugy éreztem,ehhez a rádiós hozzászóláshoz érdemes egy kis hátteret adnom.
    (és ezért nem kérek nagy kommentet ahhoz hogy melyik zene az amit kérek,és melyik zene az amit kikukázok,de ezt erről már multkor értekeztünk.Nekem mások a szempontjaim)
  • ItaloMucsacso70
    3. nincs,én is csak mp3 letöltésben vagy videoban találkoztam vele(25%)

Kb egyelőre itt keresd az igazságot.
    Bár egy hölgyről el tudom képzelni hogy megkapta már de ő itt nem fórumozik és szerintem nem ismered.

Szerintem legkorábban a bandcamp.com-ról tudod majd megvenni.
  • cucurbia
    ja talán nálam kizárólag még él egy negyedik variáció.

4.Van,ezen meg ezen a linken lehet megvásárolni a cd-t,digitális file-t(bakelit nálam nem játszik,mert azt nem tudok venni,abban azokra számitok,akiknek van rippelési lehetőségük)...és akkor odamegyek,és ha nem aranyárban van akkor egyszerűen megveszem(na ez inkább a 0% felé tendál)
  • cucurbia
    Én tegnap bementem egy rádióadásba vendégnek és ezzel ismét egy darázsfészekbe nyúltam,sőt talán bele is estem,szoval ez már meg sem kottyan.Egyébként meg három variáció lehet normálisan egy ilyen szokásos kérdésre:
    1. van, de neked nem adom(ez kb a 70%)
    2. van,és privátban elküldöm(5%)
    3. nincs,én is csak mp3 letöltésben vagy videoban találkoztam vele(25%)

Minden más variáció csak a felesleges heccelése a többieknek,nem?
  • ItaloMucsacso70
    Egyébbként egy mondatát én sem tudom értelmezni Mike-nak.

..."This track only available on the Reflection album for the time being,""

Azon az albumon biztos hogy nem.
    Sőt a 2017-es recollection EP -t is megnéztem . Azon sem.

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.09.08. 10:19:17
  • ItaloMucsacso70
    Vigyázz mert az utolsó kettő mondatoddal darázsfészekbe nyúlsz!

"This track not yet available for buyable!"

• cucurbia
    Egyetértek az eredetit én is nagyon szerettem,bár már azt sem engedték játszani adásban mikor vittem anno,túl nyálasnak tartották.DE ez egyetértek,nem egy nagy durranás,csak egy erősebb dobelemet tettek alá,és a vokál is gyengébb.
  • cucurbia
    Vangelis és Jarre is gyerekkorom óta kedvenc,és ebből nem tudok kinőni,így ez is tetszik.Vagy csak a hangulatom olyan,hogy ez most jobban bejön,mint a pattogó rigmusok.Valahol tudsz letöltési lehetőséget?Mert én csak a régebbi műveit találtam eddig meg.
  • reynaud #27695
    szép munka,magas színvonalon a stílusában,de legközelebb én valami pörgős italo-disco zenét szeretnék kedves Mike.

Mflex Sounds -Secrets Of The Stars

• reynaud #27694
    ezt is sikerült lesüllyeszteni ,mulatós közeli színvonalra,az (original) az előadó tán mai napig legjobb zenéje.

Mark Ashley - Mareen (Reload 2018)
  • reynaud #27693
    s hogy véleményem szerint,mi a helyes, még nem beteges gyűjtői magatartás... ?
    Mondjuk a legmegbízhatóbb ,a jó minőségű zenehallgatáshoz leginkább alkalmas formátumon,bakeliten bezsákolni,szigorúan szelektálva az igazán jobb kiadványokat.

Nekik ajánlom ezt a rövidesen elérhető kiadványt,mely elsősorban (B1) Digimax NRG Mix-ben tűnik izgalmasnak.

• mfn
  • reynaud #27691
    femmepop
  • reynaud #27690
    Beletrafáltál a lényegi dolgokba,a rádiókban sok ilyen kommersz szemetet játszottak,játszanak!
    Azt is tudjuk nem kis számban faragnak korongra,olyan zenéket amik inkább a kukába valók!
    Ám addig amíg akadnak olyanok akik csak azért hogy meglegyen mindent szart megvesznek,a "Maxi Music" eme ízlésromboló,iszonyatos feldolgozásaira is lesz kereslet.
    Halkan jegyzem meg,ezeknek sok köze a NEW GEN ITALO jelenséghez nincs.

s ha már rádiózás,igazából hazánkban,az italo-disco stílus népszerűségét nem tudták meglovagolni a rádiókban kellőképpen.
    Anno a danubius, a kezdetekben,kizárólag a balatonpartján volt fogható,hamar népszerűvé vált itt a környéken,ennek feltételezésem szerint az egyik oka az volt,sok euro-italo disco zenét adtak.
  • wmallas
    Háááát...ettől is volt egy kis hidegrázásom...
  • cucurbia
    Nincs ezzel a Robinnal szemben semmi baj. A kilencvenes évektől napjainkig az olasz és spanyol kommersz válogatások ilyen és ehhez hasonlo feldolgozásokkal vannak tele.Hollandiában lakva sok rádioadón mentek hasonló dalok,persze nem egész nap,de be-be tüzve a műsorba.Vannak benne használhatók(mint ez) és kevésbé(mint az a Jerry). Csak a lényeg hogy ne maxiban hallgassa az ember,hanem rádió verzioban:))
  • ItaloMucsacso70
    Mint ahogy ehhez sem.
  • ItaloMucsacso70
    Kurvára nem kellene ezekhez a legendás nótákhoz nyúlnia!

• wmallas
    Érdemes volt ma fel kelnem....:) QRVA NAGY!!!!
  • reynaud #27684

Laserdance - Trans Space Express (új stúdió album (2018.10.19) megjelenési dátummal.

Tracklist:

01. TRANS SPACE EXPRESS
    02. COLONIZE ALL PLANETS
    03. POINT OF NO RETURN
    04. COSMIC SHOWDOWN
    05. IT'S OVER
    06. LASERDRONE
    07. NEW WORLD RISING
    08. ANDROMEDA OVERTURE
    09. CYBERLOVE
    10. GALAXY CHOIR

Itt beletudtok hallgatni : LINK

• reynaud #27683
    EVANTON Vs BEATBOX MACHINERY - The vs series vol​​.​​11 (Free DL)

track 3,egész jó!
  • reynaud #27682
    Ki nem állom a maszek remixeket,de ez megcsípet aztán magával rántott.
    Eltudnám képzelni lossless minőségben!

• reynaud #27681
    Nagyon jó !

Örülők hogy távollétemben is akad olyan tag,aki nem hagyja elsüllyedni ezt a topicot,sok munkám van benne az elmúlt évekből.
    S egy aktív italo-disco fórumra szűkség van.
    Kicsit besegítek!
  • Biatomi
    csak nem unatkoztál Sanya?!
  • wmallas
    És még egy zene ajánló,,,,ezt ilyesztésnek szánom,,,,,:)
    Jerry Daley - Livin On My Own (80´s Mix)
  • wmallas
    JSC - The Lunar Flashlight 2018

• wmallas
    Cyber Space - Interstellar Machine Megamix (ZYX CD Album 2018)
  • wmallas
    Kristian Conde - The Spark (Extended Mix)
  • wmallas
    DEE D. DISCO - China at Night (2018) New Italo Disco
  • cucurbia
    nekem mindkettő nagyon tetszik,az egyik korai Double hangzás 85-86-ból a másik inkább már olyan Camouflage 88-89-ből,de mindkettő remek.Végre nem New Italo sablontucat hangzás.)).Mentem.
  • ximix #27673
    Stromfire - Swampflower Queen (Single Mix)
    link
  • ximix #27672
    Nekem ez a Ksmtk feat. Madelyn Darling - Reborn tetszett meg ezek közül.
  • ItaloMucsacso70
    A nagyközönségnek a megjelenés 09.07.
    Én protekciós vagyok.
  • gyula1971
    Hú de jó,ez valahonnan letölthető?
  • ItaloMucsacso70
    Végre egy olyan ZYX ami engem is érdekelt.
    Nem csak hogy remek dalok kerültek fel rá hanem a verziók is olyanok ami még soha sehol....

Pl: a várva várt David Verona

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.09.01. 11:55:21
  • Biatomi
    pl::::::::
    ittttt
  • ItaloMucsacso70
    Nem csak hallgatható hanem vásárolható is.
    Nagyon nagy zene szerintem.
  • Biatomi

Andy Fox - Chymera (feat. Bunny X)
  • DJMIX
    High Energy. I Want You Back.-Alex Daal ft.Dieter Meier.