42859
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• cucurbia
    és a 98-es cd mikor ez a lemez megjelent eredetileg?(igaz azon egyel több track van),az milyen minőség volt?
  • cucurbia
    Szívesen,de azért ne vigyük tulzásba,nem kell állandóan huzogatni az oroszlán(akár van foga akár nincs)bajszát.
  • cucurbia
    Én is szeretem,igazad van Miguel mostanában valamiért elkezdte losslessben is kínálni ezeket.De ezt például úgy dobta fel,hogy valami néhány évvel ezelőtti keverése,amit nem fejezett be akkor,utána meg már nem akart javítani rajta igy ugy gondolja közprédává teszi.
    Most tett igy augusztusban vagy 2-3 dalával.
    A régiekből sikerült néhányat elkunyerálni tőle,mikor az adásokra készültem,de sajnos volt olyan is,amikor azt irta,hogy már nincs meg neki az egykor youtube-re feltöltött dal(nála is volt egy vincsiprobléma 1-2 éve,sokan ismerjük ezt,mit jelent ez egy gyüjtőnek)
    De olyan is volt,amikor sirtam rittam,hogy vette a fáradságot és ujrakeverte a dalt,ami már nem volt meg, a régi sávokbol.

Sajnos Matt Pop fiú is ilyen,néha-néha feltesz valamit 1 hétre de utána többet sem kérésre,sem pénzért nem hajlandó veszteségmentesen megosztani semmit.Résen kell mindig lenni,nem nyaralhatunk:))
  • ItaloMucsacso70
    Egy mendemondát szeretnék megcáfolni.
    H.G. ( mindenki tudja kiről van szó) kiadója gondozásában megjelent Silent Circle LP-ben nincsenek mp3 track-ek.
    Sőt a spektrumkép alapján etalon minőségben szól a vinyl.
    Sokat hibázott már amiért neheztelhetünk rá , de most minden rendben a lemezzel.
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2019.09.01. 14:59:47
  • retrotime1990
    Ja nem az SG-re gondoltam,hogy megvan.Én sajnos nem gyűjtök zenéket csak streamelek,így hallgatom,és néhány hete megkaptam egy leveleslistán a linkjét,erre értettem,hogy megvan és tényleg tetszik.
  • retrotime1990
    Köszi az elemzést, én kértelek meg rá(csak hogy a többiek értsék mi az sok OFF).
    Nagyjábol vannak egyezések a véleményünkben,bár én ahogy írtam neked nem tudtam végig hallgatni,de amit hallottam,hasonló a vélemény.
    Én a zenékbe nem annyira szeretnék beleszólni,sok problémám nem volt vele,tényleg nem voltak az eddig halálra unt panelek.
    Sajnos amit a műsor összképéről írtam,mint egykori műsorokért felelős,nekem továbbra is fenntartásaim vannak azzal kapcsolatban,hogy ez a műsor mire van vagy volt kitalálva.Ha zenékről,akkor arról kéne beszélni,ha meg nem.....bár gondoljunk csak bele. a cime Music Story,végül is találó,de csak így:Music and Story.
    Felépítési képlete: szignál-zene-valami blődli beköszönés-zene-szignál-két mondat mit hallottunk-zene-zene-ismét egy oda nem illő blődliség-zene-zene-szignál-zene......stb.csak kár hogy ha a zene megy is jól, story csak akkor kéne ha Kiss Gyuri vagy Béla van ott,esetleg a Hargitay Gabi.

Ja köszi az elemzést mégegyszer kollega.
  • ItaloMucsacso70
    Szia!
    Nem értem rá.
    Természetesen meglehet.
    Én azt írtam hogy itt az Sg keresője nem dobta ki.

Szerencsére Digimax is rájött már hogy az mp3 hosszú távon nem vezet sehová.
    Sajnos így is rengeteg nótája van ami még anno tömörítve készült és nagy kár érte.
  • retrotime1990
    :)Hehe.
    Hetek óta megvan,csak figyelni kell a hirleveleket.Nekem kedvenc.
  • ItaloMucsacso70
    Az sg keresűje már régóta nem sokat ér. De elméletileg ez még nem volt itt.

Tamia - Stranger In My House (Digimax Classic Energy Remix) 2019

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ügyesebbek megtalálják szabaletöltésre wav-ban is.
  • cucurbia
    Ment ez Petőfis meg Danubiusos műsorban is tuti,még a kistekercset én gyártottam belőle anno a Danubiusban kezdő koromban.B.Tóthnál nem hiszem hogy ez valaha előfordult volna.

Egyébként,hogy a történetet árnyalja,,anno nem mentettem ki ezt a zenét magammal,de mivel nagyok kerestem,amikor az SG-re meghivtak,akkor az első olyan zenék között volt,amit kerestettem,és két nap alatt eljutatták hozzám.Thank you SG.
    Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2019.09.01. 13:30:01
  • reynaud #30212
    thanks,
  • reynaud #30211
    Na akkor dobj be valamit a közösbe ,hátha tudsz valami olyanról amiről mi nem.
  • cucurbia
    Igen,augusztus 23-án publikálták,csak a youtube-re kicsit lassabban került fel,sajna még lossless lehetőséget nem találtam hozzá,de rajta vagyok.M.Pop mindig kemény dió.
  • reynaud #30209
    Kajárik Andreának igaza volt.
    Béla te mindent tudsz,lehet éppen ezért .... nem fejezem be,szerintem tudod mire gondolok.
    Egyébként az egy Komjáthy műsor volt vagy... ?
  • reynaud #30208
    ez újdonság?
    Tetszik !!!
  • reynaud #30207
    Ebben a topicban működik a kereső,mely nekem nem dobja fel hogy előttem lett volna szó már az énekesnőről,ha igen az a címkézés elmulasztása,melynek fontosságát sok esetben említettem már.
    Walla Sanyi jó zenei ízlését (- Modern Talking és a klónok) valamint naprakész ismereteit a new-generation korszakból is igazolja, ezek szerint biztos tett róla említést,egyébként is ide tényleg minden valamire való újdonság bekerül aktuálisan,frissen.
    Végül is annyira nem lényeges,nem csinálok ebből hiúsági kérdést,azt meghagyom másoknak :)))
  • cucurbia
    Igen,láttam a fb-on.Na és valami zene amivel meg tudsz lepni minket?
  • ItaloMucsacso70
    Igen kinyaraltam magam.
    Persze a zenéket se hanyagoltam el addig sem.
  • cucurbia
    Tök mindegy,ki,a lényeg,hogy ismerjük,és ezek szerint mindannyian szeretjük:))Ritka,amiben egyetértünk.Visszajöttél a nyaralásról?
  • ItaloMucsacso70
    Szerintem meg Walla Sanyi barátom mutatta be itt először még 2017-ben!

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2019.09.01. 13:01:27
  • cucurbia
    Pl.ez egyik kedvenc állandóan játszott mixmesteremtől:
  • gyula1971
    Mad Work - A Night Alone (Flemming Dalum Remix)
  • cucurbia
    Na,külön kérésre végighallgattam a péntek esti adást.(KIS OFF)

Zoli,azt írod nem rólam szólt az első bevezető konf.Igen,úgy hallottam hogy előtte a régi Fehérvár-rádiós közönségéről beszélt volna,hogy azok közül volt aki maradt volt aki nem.Utána meg Attila már az uj rádióról beszélt.Szóval nem tudom.Ha a rádióról szólt,akkor lehet igaz,ezt ők ismerik,én nem járok Fehérvárra.Ha rám céloztak azzal,hogy volt aki ugy döntött megy mellőlük,akkor meg bődületes hazugság,mert ahogy leirtam nem én mentem el,hanem ők dobtak ki,ha problémákról beszélek.Ennyit Zoli észrevételéről.

Roland vagy Amaximus észrevételére sajna továbbra is egyetértek,amit arról irtatok,hogy belefolytódik a szó a vendégbe, és értelmes beszélgetés helyett a bugyutaságba,poénkodásba fullad a dolog.Szegény Barna barátomat nagyon sajnáltam,nem egy szószátyár sajna de itt labdába sem tudott volna rugni,én ilyenkor mindig belevágok Attilába,nem vagyok szívbajos etéren, de Barna barátom nem ilyen habitus.
    Számomra ismét érződött kétszer a kettős mérce,hogy az amit az elmult másfél éve kértem Attilától,vagy Gyuritól,azt nekem sosem engedték,most meg egy műsorban három olyan mozzanat, vagy konf is előfordult amit ezek szerint másnak minden további nélkül,nekem meg nem.
    Fura,hogy a Gyuri kétszer is tetszését fejezi ki olyan dolgokra amit eddig évtizedeken át rühellt.Komolyan olyan mintha totál nem azt az embert hallanám,akit évtizedek óta ismerek.(de mivel ezt a mezei hallgató nem tudja,ez igy most csak magámegjegyzést,tessék a esküdtek előtt törölni)
    Megvolt a szokásos Hargitay promo is,futószalagszerűen,ezzel semmi baj,a Hamar féle megszólalások,és zene pedig kommentált már nem ér,ne alacsonyodjunk már le addig,hogy ezen a nemes és magas szinvonalú forumon ilyenekkel foglalkozunk,mindent leirtatok már előttem,én nem irok semmit csak bologatok,és nagyokat csodálkozom.

Na ami a zenét illeti,azzal semmi de semmi bajom nem volt.Hallom Gyuri beszerzett néhány DWS válogatást,szerintem az arányok,és az elosztás is megfelelő volt,ha ott lettem volna sem csináltam volna mást.Volt egy két olyan dal is benne,amit még legutolsó ottlétemkor én is mindig vittem mert szerettem volna betenni és most a Gyuri is betette,pl. az Exile vagy Caron,hogy csak kettőt emeljek ki a sokbol.Tehát amikor nem volt szöveg,csak zene az szerintem kitünő volt és jól összerakott,nem hiányzott belőle semmi ,és nem is volt tulsúlyban egyik műfaj sem.(ÉS nem tudom valakinek feltűnt-e nem volt benne egyetlen MT,BBB vagy London boys sem)

Egy két nappal ezelőtt irtam itt ki,hogy van egy két zene amire fogadást kötnék,hogy mivel Attila ide (is) fülel tuti benne lesz valahogy a műsorbnan.Nos nyernék a lotton legalább egy négyesem lenne,mert a 3 tippemből kettő benne volt.(szóval pakoljuk csak nyugodtak ide ki a zenéket,ha azt akarjuk,hogy adásba is halljuk,és megismerje a szélesebb rádios hallgatóság is,ne csak mi)
    Szóval ha tanárként osztályoznom kell a pénteket: Zenék :5, vendégek:3/4, informáciok:3 Beszélgetés minősége:3, összeállitás változatossága:4..(pedig rolam az a hir a suliban,hogy szigoru értékelő vagyok)

És a végén egy magánmegjegyzés:A műsor végén elhangzik,hogy a 1000 ohm dalával kezdett Haluska a Pillantás műsorokban.Hát ez a lehetetlenség ,ugyanis a dal 1988-as és még egy régebbi Fenyves ,vagy Szever Pali által készitett műsorban ment le.Haluska meg csak 1989-től kezdett a Pillantásban műsort vezetni.De ez csak az én csörömet bánthatja szakmailag,mert nem szeretem,ha nem néznek utána mielőtt valamit bemondanak adásban, a nagyérdemő le sem

Tisztelt biróság,köszönöm,hogy meghallgattak,most jöjjenek ujra a zenék.

• cucurbia
    Persze hogy játszottuk,még én vittem be a bakelitet anno a rádióbakerülésem után egy két honappal.Mai napig imádom.
  • reynaud #30198
    Ma nem újdonságot hoztam,1 személyes nagy kedvencemmel visszapörgetjük az idő kerekét.
    Talán Béla tud arról,játszották é ezt a dalt valaha hazai rádióban? ... én sosem hallottam.

Flashback : Del Garrett ‎– Hollywood (I Bring You My Heart) 1990

• reynaud #30197
    ezt akár én is írhattam volna !
  • reynaud #30196
    A " hajlandó vagyok" ez rám is érvényes volt, ez a SuperTrió "Béla,Zoli,Sanyi" tényleg olyant pakolt oda Hajcser műsorához,amiért érdemes volt hallgatni,rendszerint beleakadtam olyan dalokba azon adásokban,melyekben vendégeskedtek,melyeket korábban nem ismertem.
    Szűk két hét és bakelit party,az hallgatni fogom,őszintén remélem Hajcser nem hív rá a srácokra egy plusz vendéget,hagyni fogja őket érvényesülni,mert abból valami nagyon jó fog kerekedni.

Megjegyzem ha Attilának lenne egy csepp humorérzéke,akkor a legutóbbi adásban amikor beolvasta a szokásos face-s hallgatóinak kommentjeit,egy mondattal megtoldhatta volna,miszerint köszönti az sg fórumról is a hallgatókat,a negatív kritikák ellenére,azért elég nagy hírverést csináltunk a műsorának,az sg-t azért még mindig sokan olvasgatják.
  • reynaud #30195
    A face oldaláról indulva sok mindent megtudhatsz róla,kicsit büszke vagyok rá,hogy itt a topicban én mutattam be :) "first" a hölgyet a tagoknak. #28927
  • reynaud #30194
    A többi fórumtag szerintem már unja a véleményem,de mivel te újonnan érkező vagy,csak neked ...
    Szóval szerintem ,minden idők egyik.ha nem a legjobb italo-disco albuma : Den Harrow ‎– Overpower
    Kitűnő az összes dal,de van egy ami hozzám a legközelebb áll,sajnos ebből nem készült extended verzió "Feedback"
  • reynaud #30193
    Biztosan kitudod egészíteni a rádiózásról eddig leírtakat,ami publikus nyilván jöhet a nyílt fórumon,ami nem és engem plusz érdekel,azt majd megbeszélhetnénk privát,ha nem veszed tolakodásnak,valamikor a jövő héten megkereslek.
  • retrotime1990
    Mi ez? Házibuli Lajcsival??
    Egyébként alapvetően,ha nem ismernénk az eredetit simán elmehetne bármelyik 1996-97-es korszak dalának,hangzásában oda illik.Csak hát aki hallja az azonnal összehasonlítja az eredetivel!
  • retrotime1990
    Ez jó,tetszik.Ki ez a csaj?Mit lehet tudni róla?
  • retrotime1990
    Igen, ahogy ezt már leírtam ő másik,Cucu mellett akiért hajlandó vagyok erre a Poptarisznyás műsorra kapcsolni.A hangokról már leírtam múltkor mi a véleményem Orbán Tamás kapcsán.Zolinál az ízes tájszólás lenne az a kizáró ok,ami miatt a régi király rádióban garantáltan csak háttérmunkás lehetett volna.De ebben semmi rossz nincs, a régi aranykorban a rádióban dolgozók,megszólalók kétharmada nem a rádió belső dolgozója volt (hogy csak azokra utaljak,akikről ti is megemlékeztek itt, Klamancsek, Kajárik, Haluska vagy a Béla mind úgynevezett külsős volt), a külsősök megszüntetését csak a kétezres évek után kezdte el a rádió,gyakorlatilag akkor alakul olyanná,amilyennek ma ismerik.Szerencsére én ezt akkor már csak kívülről figyeltem. Akik régen ezt a nagy gépezetet működtették meg mentek a szélrózsa minden irányába.Kik a kereskedelmi rádiókba, kik más területekre.Zolit ,mint egy ilyen háttérmunkást simán el tudtam volna képzelni az aranykorszakban is,Béla erről tudna mesélni biztos.
  • retrotime1990
    Én ennek az eredeti 86-os videoklippjét nagyon kedveltem.Szerintem Den egyik legjobb dala volt.
  • retrotime1990
    Ahogy Bélával privátin már megbeszéltük,én csak 1990-ig dolgoztam a nagy régi királyi rádióban,nekem az aranykorszak,ahogy mondjátok úgy 89-ig tartott,aztán elkezdődött valami erjedés,bomlás,...a kereskedelmi adók,akár országos,akár helyi rádióknál már teljesen más világ volt.Ahogy olvasgattam ezt a forumot időben visszafelé,Béla elég sok mindenről mesélt már,de persze ha bármivel ki tudom majd egészíteni...lassan lehetne nyitni egy rádiós alfórumot a zenei fórumon belül.
  • cucurbia
    egyre jobbak a mixeik.
  • kcsaba33

Három ember aki rengeteg örömet szerzett már nekünk zenei téren,és remélem még sokáig fogjuk élvezni az ezután következőket is!
  • kcsaba33
    MIKA ELLA - Take It Or Leave It (Flemming Dalum Remix)

• reynaud #30184
    Ezen a zenei alapon még sokat dolgozni,csiszolni kéne,aztán egy új vokál Tom Hooker-től,s lehetne egy príma 2019-es verzió.
  • reynaud #30183
    a golyó Zoli :) ,ha jól sejtem ,vizsgázott DJ,ergo ,lelkes amatőr szinten mozgó rádiósokat,neki illik úgymond zsebre vágni.
    Ha egy klubban Ő volna a DJ,azt hiszem váltanék belépőjegyet,de hogy ne csak dicsérjem,a hangjával nem vagyok kibékülve,zenei ízlése viszont az adásokból megítélve első osztályú!