42864
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #32820
    "Peter Wilson - Goodbye" hurrázása után,némi csalódás,mert Michael Oakley újdonsága nem azt a szintet hozza amit én személy szerint elvártam,nem rossz,de túl magason van a léc a korábbi zenéi kapcsán,amit most ezzel nem sikerült átugrani.

Michael Oakley - Queen of Hearts
  • wmallas
    Szintén friss hír,,csak ez a cd rajongóknak...

• reynaud #32818
    "Make My Day" akkora kedvencem mint egy toronyház.
    E kiadvány apropóján készíthetett volna belőle egy igazán " extended verziót " mert ez a 03.28 min. játékidejű inkább csak egy rádió verziónak felel meg.
  • wmallas
    Various ‎– Best Of New Generation Disco Vol.2....JÖN!!!!!!!!!!

Utoljára szerkesztette: wmallas, 2020.05.22. 16:23:09
  • reynaud #32816
    s ez is jó!

Peter Wilson - Another One to Love (Team 33 Extended Version) soundcloud
  • reynaud #32815
    Erre a hosszabb verzióra érdemes volt ilyen sokat várni,úgy kapásból nem is tudom milyen jelzőt használjak rá,maradjunk annyiban ,úgy egyszerűen kifejezve,nagyon tetszik és ez abszolút az én zenei világom.

Peter Wilson - Goodbye (Italoconnection Extended Play) soundcloud
  • AeroCool
    Exciting Valence - Tea For Two 14 Nóta 7 juró
    Utoljára szerkesztette: AeroCool, 2020.05.22. 15:39:25
  • reynaud #32813
    Igen ,erre a dalra céloztam,köszi.
  • reynaud #32812
    Valóban remek dal,de az én első számú kedvencem a new-italo korszakban kiadottak közt ez a zenéje ,ebben a remixben.
    Vinyl minőségben ,még majd meg kell szereznem.

Albert One - Stay (I Venti d'Azzurro Remix)

P.S. A 80s dalai közt nálam toronymagasan "Turbo Diesel" ,további 2 :" Secrets" és 1988-ból a "Change Your Mind" ,amihez Fred Venturának is van némi köze.
  • reynaud #32811
    Megint olyant írtál le amire hevesen bólogatok, azaz teljes mértékben egyetértek.
    Albert One neve,személye ,zenei korszaktól függetlenül garancia volt az igényes italo-disco zenére.
    Tovább nem is szaporítom a szót,beszéljen helyettem ez a videó

• reynaud #32810
    " Van rengeteg új zene, új előadók és régiek is, de szerintem utóbbiakat nem érdemes a harminc évvel ezelőtti zenékhez mérnünk. "

Ez több szempontból is nagy igazság,s jól utalsz arra is hogy mi italo-disco rajongók örülhetünk annak hogy ez a stílus feléledt hamvaiból,és évről évre olyan remek dalok is akadnak az újdonságok közt melyek a 80s években,az aranykorszakban is megállták volna a helyüket,azt már én teszem hozzá ... sőt!
  • wmallas
    D.White - My Limbo (Extended Version, Remix By Marc Eliow, 2020)
  • Musachy
    Albert One kapcsán, igazából nekem a régi zenéi jobban bejönnek. Viszont a maiak közt van egy azért, ami tetszik annyira, mint a régiek, a Time Machine feat. Albert One - Cold As Ice
  • allada67
    Még meg kell említeni a Closed duót, a Crazy Love, a Celebration, és a sajnos monóban kiadott Jambole-G is jó zenék lettek.
    Kristian Conde - Light In The Dark is említésre érdemes.
  • allada67
    A Mode One-nal közös dala, a Game Of Love, átlagon felüli lett, valóban.
  • djani75
    ...és ha már ilyen szépen felemlegettük a régi nagyok újkori munkásságát, engedtessék meg még egy név : Albert One... A New Italo érában kijött zenéi eszméletlen jók... Sajnos most már csak a meglévő lemezeket/digitális fájlokat hallgathatjuk... Nyugodjon Békében! Szegényebbek lettünk egy legendával....
  • fülcsimanó2
    Szerintem 2 előadót is érdemes kiemelni.

Amúgy egyetértek veletek, Laci és Roland.

Az első, ami szerintem vitathatatlan, Ryan Paris messze felülmúlta az elmúlt években a nyolcvanas évekbeli teljesítményét.

Sokkal jobb zenéket csinált az elmúlt években, mint az abszolút favorit nyolcvanas évekbeli Dolce Vita.

Ken Laszlo, ALbert One, Savage új zenéi is felveszik a versenyt a harminc évvel ezelőttiekkel szerintem.

F.R. David is villantott nálam a Taxi-val, amit majdnem jobban szeretek, mint a Words-öt.

És akit második favoritként nem hagynék ki, Grant Miller, a One Day semmivel sem rosszabb annál, mint amit csinált harminc évvel ezelőtt.
    Sőt..... tökéletesen megkomponált, csúcs szuper euro disco zene szerintem.
    Jő, a Red For Love-ot nálam nem viszi, mert azt überelni lehetetlen..... de primer kedvenc nálam az idén.

Úgyhogy a stílus él és virul, előadói is élnek és virulnak, s ennek örüljünk, kár keseregni azon ami elmúlt, mert a Hey Hey Guy, Bolero, Red For Love, Turbo Diesel időszaka már nem jön vissza, ezt mindannyiunknak tudomásul kell vennünk.

Van rengeteg új zene, új előadók és régiek is, de szerintem utóbbiakat nem érdemes a harminc évvel ezelőtti zenékhez mérnünk, hiszen más világ volt, gondoljunk csak bele, hogy reszkettünk egy rádió felvételéért, vagy egy kazettáért.

• reynaud #32803
    + pld. Joy Peters

• ItaloMucsacso70
    Ami elsőre beugrott és végig is hallgattam egyből az a Let it be (Gino mix) volt!
    Mestermunka!
    De ide tenném még a felsorolásodhoz a Trans-X-et , a Squash Gang-et és Lenroy-t is.
    Utóbbi szintén jobb mint fénykorában volt.

SQUASH GANG - HEY YOU (WHAT'S COMING ON ALONG THE WAY)

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2020.05.20. 18:18:02
  • reynaud #32801
    Elnézést,de ezen megállapításaiddal max nagy vonalakban lehet egyetérteni,
    Ott van pld. Ryan Paris ,akinek a new-italo korszakban kiadott dalai sokkal jobbak,színvonalasabbak mint a 80s zenéi.
    Aztán Ken Laszlo , (Dancing Together,S.O.S,Forever Young etc.) ezek közel vagy éppen olyan jó dalok mint amiket a 80s évekből ismerünk tőle.
    Fred Ventura,aki napjainkban szerintem jobb mint valaha,szólóban és Paoloval közös project (Italoconnection dalok,remixek) hatalmas zenék,produkciók,remixek.
    Vagy éppen Roberto Zanetti (Savage)
    Brian Ice,Miko Mission akitől éppen ronggyá hallgatom a "Let it be love (Gino mixet) imádom!!! etc... hosszasan lehetne még sorolni.
    Arról nem is beszélve hogy a new-generation italo jelenségnek mennyi kiváló előadót,formációt köszönhetünk,csak pár név.
    Mirko Hirsch
    Tom Garrow
    Italove
    Magic System D.J.
    Carino Cat
    Retronic Voice
    Tobias Bernstrup
    Victor Ark
    Digimax
    és a két világszerte ismert magyar ,Mflex Sounds és Clay
  • reynaud #32800
    Wow!
    Ő ilyet is tud!
    Tetszik.
  • reynaud #32799
    A memóriám tűéles ,így aztán emlékszem néhány éve témáztunk már Lian Ross zenei karrierje és dalai kapcsán
    Akkor Wind mesternek volt egy nagyon találó,frappáns megjegyzése ,lásd #17979

Azaz tényleg, ahhoz képest hogy Luis Rodriguez a férje,a 80s években volt 3 nagy slágere ,az vitán felül áll hogy ezek egyben a mai napig a legjobb dalai,és hogy úgy egyébként egy jó hangú énekesnő,s azért itt a new-generation korszakban is akad néhány jó dala,ezen a kiadványon is van pár ilyen és a cím most nem jut eszembe,de a kis kopasz spanyol csávóval közös dala is ,egy jó produkció volt.

P.S : Jahh és ezt ki nem hagyom... ahogy italo-disco rádiósunk, Hajcser Attila ejti a nevét,az kuriózum! :)

• reynaud #32798

A slusszpoén az ,meglehet ha Pákó közéjük állna,tán még történne is valami ebben a bóvli ,másolt unalmas semmiben.
    Egyébként "Cause You Are Young" csak pontosság kedvéért,s megjegyzem jó a zenei hallásod!
  • ItaloMucsacso70

Hányat mutassak?
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2020.05.20. 17:30:38
  • retroboys
    Véleményem szerint sokkal gyengébb album volt az előző albuma. Azt gondolom, hogy a régi italo vagy euro disco előadók közül az igazi régi időket felidéző nagy slágerzenéket azóta egyik előadó sem tud vagy tudott produkálni . Nyilván ez a dalszerzőkre is vonatkozik. Vannak próbálkozások de szerintem senki nem üti meg azt a szintet , mint anno. Sőt! De ettől függetlenül ha más nem is ,de az értékelhető , hogy vannak előadók, dalszerzők akik megpróbálnak legalább új szerzeményekkel is. Azoknak pedig akik szeretik , kedvelik őket, az új dalokkal is tudnak örömöt okozni .
  • allacska
    Borzasztó, hallgathatatlan ........
  • djani75
    Ma ilyen egyetértős napom van, de... Nekem olyan erőltetettnek tűnik Lian Ross albuma..Nem hiszem , hogy ennyire kell az a fránya pénz...Inkább ritkábban jönne elő valamivel , de az legyen ütős....... A régi hangzás előtolva, pici MT-is előkerül, pozitívum, hogy sok az új zene, de nem érzem azt a késztetést, mint amit egy jól sikerült Italoconnection zenénél, hogy ezt azonnal ide nekem... Biztos van akinek bejön, aki erre a vonalra figyel biztos jót szórakozik majd a zenéken...Nekem nem jön be...
  • djani75
    Anyám... ez valami tragikus... CC Catch - Cause are Young szinte hangra lelopva... Már csak a mi aranytorkú, Kazinczy -díjas Fekete Pákónk hiányzik közéjük...
  • wmallas
    Feed Me - Little Space (Mextazuma) Synthwave 2020
  • wmallas
    Katy Perry - Daises (Sakgra PW Elle mix)
  • wmallas
    Romantic Avenue - Never Alone (2020)
  • reynaud #32789
    Igen ,én is úgy gondlom hogy lesz rá kereslet,Lian Ross rendelkezik egy a stílushoz mérve,stabil ,nagy rajongótáborral.
    Néhány dal tetszik nekem is e kiadványról ,tutira begyűjtőm én is,kell ez nekem.
  • wmallas
    Sok minden jót én nem szagolok ebben az új albumban,,,Ettől független gondolom lesz rá kereslet a különböző platformokon
  • reynaud #32787

Midnight - Take Me Up (bandcamp)

A borítókép tök baresz,s ez a feldolgozás sem rossz.
  • reynaud #32786
    LIAN ROSS - 3L // All Tracks Prelisten // NEW ALBUM

• reynaud #32785
    Brrrrrrrrrrr !
    Szörnyű!
  • reynaud #32784
    Flemming Dalum remix nekem most annyira nem ,viszont a Kimmo Salo remixben ez egy átlagos new-italo dal szintje fölé emelkedik.
    Én is tudnám azt a jelzőt használni amit @wmallas fórumtársunk, sok idedobált szemétre ,de nem teszem,mert a jó zenék felé tendál a figyelmem,a szóra sem érdemes produkciókat kerülöm.
    De most kivételt teszek,lásd amikor két tehetségtelen előadó összetalálkozik,s a végeredmény orosz gagyi,zéró eredeti ötlet nélkül,ahogy az, az egyiktől már szokásos.
    M@rgO feat.Estimado -- Falling stars (videomix of upcoming vinyl-single)

s ezt vinylen is kiadják !? OMG ! egy mulatós ,dínom-dánom zenében is több fantázia van.
  • vika1979
    D.White & DimaD. - You Are My Love
  • djani75
    Egyetértek... Bár a két mixmester által prezentált remix ékes példája , hogy az amúgy elég közepes dalból jobbat is lehet csinálni... Szerintem első hallásra a Flemming Dalum remix most jobb.... Az ICE Mc-s katyvasz meg szörnyű....
  • reynaud #32781
    Gondoltam hogy ez nem fog menni,eltelt azért azóta több mint 30 év,az akkori fizimiskájához képest nem egyszerű felismerni e fotókról.
    Többször szóvá tettem itt a zenefórumon,az egyik dalát,minden idők legjobb disco zenéjének tartom,rendszeresen keresgéltem infót róla,mi lehet vele mostanság,jó ideig semmit nem találtam.

2019-ben beígért 1 új albumot,hogy ezen milyen stílusú dalok lesznek,nem tudom,remélem a videóban hallhatónál lesznek pörgősebb zenék is,énekelni még mindig nagyon tud.

Hölgyeim és Uram ..... Roger Meno

Számomra Ő egy ikon,és az "I Find The Way" dala ,a legjobb diszkó zene amit valaha hallottam..