15
 • Tetsuo
  #15
  USA = irrealitás
  Arrafelé dobálóznak a milliókkal, azt hiszik, hogy az mindent megold.
 • Darth Sith
  #14
  "Tenenbaumot tavaly augusztusban egy bíróság 675 000 dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte 30 zeneszám illegális letöltéséért"

  30 zeneszám = 675 000$ ~ 120 646 500 HUF
  1 zeneszám = 22 500$ ~ 4 176 225 HUF

  Ha 1 zenei album átlagosan 5000HUF akkor:
  1 zeneszám árából: 835,245 albumot
  1 album átlagosan 12 számot tartalmaz, akkor ~ 10022 legálisan megvásárolt zeneszám szerintünk felér 1db letöltöttével, mert ekkora kár lett belőle.
  Arról már nem is beszélve, hogy a teljes összegből ~ 24129 albumot lehet venni és ~ 289551 számot.

  Csak én érzem azt, hogy ez egy picit irreális?
 • zseko
  #13
  Hát nemtudom. Linuxot használok, így a szoftverek 99%-a ingyenes, zenét, mivel a net már elég gyors hozzá felesleges leszedni, kismillió netrádió van, a filmek azok amikkel még úgy vagyok hogy először inkább leszedem és megnézem itthon, aztán eldöntöm hogy megér-e annyit, hogy megnézzem moziban is az élményért, vagy neadjisten meg is vegyem. A kedvencek azok megvannak eredetiben.

  Mivel a filmek döntő többsége egyszerűen egy silány [email protected], ezért van amelyik még azt sem éri meg hogy itthon végignézzem. És mivel ezekre nem is mennék be moziba/nem venném meg, így itt nem látom hogy megkárosítanák bárkit is, mivel silány minőséget nem veszek meg pl. a közértben sem.

  Ugyanígy vagyok a játékokkal is, kipróbálom és ha tetszik akkor meg is veszem, persze nem az irreális 10-15e forintért. Pl. TombRaider, FarCry, Crysis megvan 1-3e-ért, de pl. az NFS újabb részeiért egy fillért nem adnák ki annyira hulladék..

  Zenei cd-ért inkább fizetnék az előadónak kp-ban pl. 2e-et, minthogy megvegyem a boltban 5e-ért amiből kitudja mennyit lát viszont mire mindenki leszedi a sápot. Mi is jobban járnánk, az előadó is jobban járna, az ingyenélő szervezetek meg forduljanak föl.
 • janitor
  #12
  [#éljen] Joel
  ACTA
 • Frayer
  #10
  fullaggyon meg a bíró aki ennyit ítélt meg
  Hajjon meg mindenki aki a média kiadóknál dolgozik.

  Kiadókra nincs semmi szükség, úgy csinálnak mintha ők szarták volna a spanyol viaszt.
  Ma már kiadó nélkül is el lehet juttatni a a média anyagot bárkihez.
  Ha meg igényes a zene, úgy is milliós bevételre tesznek szert, ha elmennek turnézni. És senki nem fizet semmilyen jogdíjjat, ingyen letöltheti bárki.
  Így is milliomosként elélnek.

  De az nem kóser, hogy csinálsz valami szart, aztán a fotelben, miközben semmit nem csinálsz, ülve követeled, hogy fizessék be neked a milliókat.

  Mintha én mivel dolgoztam x cégnél, éveken át több milliót követelnék tőlük, arra hivatkozva, hogy ha én nem végeztem volna el azt a munkát, nem tartanának itt.

  Ezek a barmok azt feltételezik, hogy ha nem tudnánk ingyen letölteni a zenéjüket, akkor pénzért megvennénk.
  Egy faszt. Soha egy fillért nem fizetnék ezeknek a férgeknek. Ha nem tudom letölteni, akkor sem venném meg, inkább hallgatnék mást.
 • janitor
  #9
  nálunk kötelező általánydíj van, és ezért mindenki adathordozót vásárlót eleve bűnösként kezelnek, és előre kifizettetik vele a még el se követett bűneit.

  én azt mondom mindenki úgy él ahogyan tud, én pl. egy ruppót nem fizettem soha se szoftverért, se filmért se zenéért és a továbbiakban sem fogok, ezenkívül pedig az adathordozókat pedig megveszem a kínaiaktól , a szlovákoktól és a románoktól... és eddig még kifogástalan volt a minőségük is...

 • Merces
  #8
  hát sujtson téged a hadopi, és le a kiadókkal bakker ha megveszek egy könyvet és elolvassa az öcsém meg a haverja azután odaadom a szomszédnak akkor levágják a kezemet? miért más a digitális tartalmak megitélése__? ja mer pár nagyfejünek kiesik a cs.cs a szájábol vegyük már tudomásul a müvész lenni szocioparazita és nem ő mondja meg mennyit ér az amit csinál.legfeljebb leálldozik az ötszáz millió dollár költségvetésű moslék kora, valahogy majd csak tulélem........
 • TPB
  #7
  Az ügyhöz látni kell, hogy Amerikában zajlik. Ott pedig a szankciók alkalmazása másmilyen, mint nálunk (ld. 250 éves büntetéseket adnak összbüntetésként). Náluk egy törvény tartalmazza azt, hogy szerzői jogsértés esetén a büntető ítélet alkalmanként 750 dollár és 150ezer dollár közötti pénzbírságot tartalmazzon. A bíróság az alsóbb határok körül, 22.500 dollárnál hozta meg az ítéletet, ezt szeretnék most Tenenbaumék csökkenteni.

  Egyébként annyi még az ügyhöz, hogy az USA-ban évek óta felhagyott a magánszemélyek büntető fenyegétésével az IFPI. (Ebben az ügyben Tenenbaum önfelejelentést tett.)

  Ja, és még annyi, hogy ugye mennyivel jobb ennél a francia "három csapás" (HADOPI) elképzelés? Ott a magánszemélyek ellen nem indul büntetőügy, nincsenek többszázezres bírságok, hanem kétszeri sima felszólítás után csak a "visszaesőknek" van szankciója, és az is csak az internetes sávszélesség korlátozása.

  http://the1709blog.blogspot.com/2010/01/u2-can-appeal-mr-tenenbaum.html
 • Pares
  #6
  Most komolyan kérdezem. Honnan a faxomból vettek ilyen horribilisan röhejes büntetést? 22500 dollár/szám. Te Atya Úr Isten! Mi a faxomat képzelnek ezek magukról. Komolyan azt hiszik, hogy ezt bárki ember fia ki tudja fizetni?

  Miért nem elég csak egy olyan büntetés, hogy pl.: annyit füzet, amennyiért a számokat "legálisan" meg lehet venni + pár száz dollár külön bünti azért, mert csúnyán töltötte le.

  Ja már tudom miért nem jó így. Elrettentő példa.

  Hát emberek, engem most úgy megijesztettek ezzel, hogy megyek, és gyorsan le is töltök valami szigorúan k*rvára nem legális dolgot.
 • Mighty
  #5
  Pina :)
 • Frayer
  #4
  éljen

 • Kerub
  #3
  Mondj jobbat.

 • merai
  #1
  22 500 dollár / zeneszám ..lol..
  ha pl áramot vizet gázt kötök az mérőóra elé vajon menyire büntetnek meg ha lebukok ?
  filmnél mi lennne ? tuti 25 képkocka illegális letöltése = 1000 dolláros birság