26
 • bakagaijin
  #26
  Az ICQ fejlesztői nem maradtak le. Eladták az egészet az AOL-nak jó pénzért majd kiléptek :).

  Skype milyen szempontból fos? Telefon végeztetésre valóban drága, vannak olcsóbbak nála. De pl. a fenti tv-kkel már alternatívát jelenthet a baromdrága céges videokonf rendszereknek, illetve otthoni használatra is elérhető lesz. Megvalósul Bradbury videófala a 451Fahrenheit-ből :). Videótelefon imho azért nem terjedt el, mert senki nem akar egérmozizni (mobil, meg mégrégebbi videotelefonok), a pc-n meg olyan geek dolog már... de ha szélesvásznon lehet a nappaliban a karosszékből úgy már más :). Az emberek lusták, ennyi...
 • Hunnenkoenig
  #25
  Ja amugy a skype meg egy nagy fos. Nem is ertem, hogy tudott igy elterjedni.
  Kar hogy ai ICQ fejlesztöi kicsit lemaradtak a technologiai fejlödesröl, pedig igazabol ök talaltak ki az egesz instant messagelest.

  En utaltam atallni az MSN-re is, de kenytelen voltam, a skype-ot meg egyenesen rühellem. Sajna az is kell a gepre, mert van aki csak azt hasznalja, de havonta egyzwser inditom el, ha nagyon szükseges.
 • Hunnenkoenig
  #24
  A külföldi rokonaid, ha eddig nem szereztek be ilyen etchnologiat, ezutan sem fognak.

  Mint ahogy mondtak, ezt mar sokan kitalaltak es nem volt akadalya a terjedesenek sem. Ha nem terjedt el, az valoszinüleg azert volt, mert semmi ertelme.

  Majd ha a TV-ket ugy lehet venni, hogy berakoma szoba közepere es bedugom a konnektorba es csiribu-csiriba minden müködik rajta anelkül, hogy ilyen-olyan adapterek, kartyak, kabelek meg driver telepitesek kelljenek na meg föleg regisztralni kelljen a skype-ra valoszinüleg PC-n keresztül, akkor majd esetleg fogjak nehanyan hasznalni.

  Akkor tudom elkepzelni, ha a TV-t is ugy veszed, mint a mobilt, hogy EGY elöfizetessel megkapsz minden adalek cuccot es nem kell semmi extrat csinalni vele ES minden tv-t elöfizetessel kell venni, akkor latom eselyet, hogy elterjedjen.

  A skype telefon sem terjedt el, mert ahhoz hogy azt hasznald, a masiknak is kell hogy legyen skype-ja, külön maceralnod kell a telefont, hogy na akkor most skype-on keresztül menjen es ne csak a hivo gombot kelljen nyomni stb.

  Amiert az emberek nem kötnek szerzödest mindenfele dubiozus telefonszolgaltatoval es nem tarcsaznak 10 jegyü elöszamot akkor sem, ha az lenyegesen olcsobba teszi a telefonalast, ugyanazert nem terjednek el az ilyen badarsagok sem.
 • Hunnenkoenig
  #23
  Video telefon mar avgy 15 eve letezik, csak a kutya nem hasznalja.

  Amikor meg csak vonalas telefonok voltak, mar akkor is lehetett kapni olyan asztali telefonokat, amik videot voltak kepesek tovabbitani.

  Ugyanugy, ahogy a video kaputelefonok, de akar a 3G mobil videotelefonalas, ugy ez sem fog elterjedni, mert az emberek ezt kb 3 percig tartjak bulinak, aztan tesznek ra.

  A webkamerazas fenykorszaka is elmult szerintem. Ilyen-olyan sex webcam oldalakon kivül ki hasznalja meg, öszinten?
 • slickboy
  #22
  Érdekelne a rendszered. Nemrég teljesen bedöglött a VHS-em (hébe-korba vettem fel vele olyan műsort amit nem tudtam volna megnézni amúgy, és órának használtam :)), de DVD-írót nem akarok venni, helyette valammi modernebbet. Az asztali DVD-t valószínűleg teljesen átugrom, eddig laptopot rákötöttem TV-re ha nagyobb méretben akartam élvezni a filmet. Megszakértenétek ezt? Emtec Movie Cube
  Nézegettem HTPC rendszereket, de rettenetes drágának tűntek.
 • Inquisitor
  #21
  Jók lesznek koreainak is szerintem.
 • CsZ
  #20
  Ez nagyon szép, de a TV-k csak 2010 második félévében jelennek meg - tudtommal.
  Már a Samsung 6-os sorozata is tartalmaz UTP csatlakozót, és támogatja a DLNA-t, vagyis egy hálózaton lévő számítógép merevlemezén lévő hang/kép/video fájlok lejátszását (divx-et is). Ezen kívül a YouTube és az AccuWeather elérését. Talán mást is, de nem volt még időm foglalkozni vele.
  Ez a jelen. Az LG pedig nincs benn a DLNA szövetségben, vagy talán már belépett, de egyenlőre nem találtam ilyen funkciót az olcsóbb TV-i közt.
  A képtelefon szép dolog, de a TV nálam inkább tartalom megjelenítésre szolgál, kimondottan idegesítene egy bejövő hívás sportközvetítés közben :)
 • jaspercry
  #19
  boccs félre ment Gerygery-nek szántam
 • jaspercry
  #18
  Én ugyan úgy csak projektoron......
 • Narxis
  #17
  2 japán csaj need.
 • Gerygrey
  #16
  Ez nálam most is így van, úgy jó 5 éve. Régebben divx filmeket néztem a CRT tévén, analóg RCA kábellel volt rákötve a gépre, most ugyanez megy HD-vel, HDMI kábellel. És nem kell külön HTPC, csak megfogom az erre a célra rendszeresített vezetéknélküli billentyűt+egeret, átviszem a tévé elé és mehet a mozi meg a játék.
 • Sheltem
  #15
  Úgy látom minden cikkbe kell 1-2 fikázó komment, mikor örültél utoljára valaminek ?
  Szerintem ez nagyon jó dolog, és engem pl abszolút nem érdekel pl az(ahogy valaki lentebb írta), hogy xy évvel ezelőtt már a microsoft is tervezgetett ilyet. És? Most lesz valóság most kell foglalkozni vele attól függetlenül ki kinek az ötletét használja. Gondoljunk csak pl azokra akiknek a rokonai külföldön élnek és látja őket félévente. Mennyivel másabb egy beszélgetés ha közben látja is őket...ráadásul HDban.
 • Inquisitor
  #14
  Nem azért, de a fenti tévékhez sem kell ám. A legtöbb tud HD MP4/DivX(7) fájlokat is játszani alapból, LG-nek meg van olyan is, ami H.264-et még MKV konténerből is lejátszik. No meg persze mai fullos tévéknél a hálózati meghajtó(k) elérése is alap. USB-s pendrive/HDD meg már igen régen az. :)
  Magyarán még lejátszó sem kell hozzá.
 • Szefmester
  #13
  OKé de ha fogod a kis HTPC-d amit a nagyképernyős fullHDTVre kötsz , és leszedsz valami hd filmet, azt azonnal meg is nézheted, nem kell mindenféle lejátszó meg író hogy egy külső lejátszón megnézhesd a filmet.
 • MasterChief
  #12
  LoL, ez mekkora parasztvakítás! :D Ahogy látom már gyűlnek is a csodáló delikvensek mint lámpafényre a molylepkék.
 • Gerygrey
  #11
  Tíz év múlva pedig ez lesz a retró, amin csak röhögünk hogy milyen gagyi volt a tízes évek eleje: még IMAX minőségű polarizációs 3D videotelefon sem volt a tévékben.

  Azt azért nem értem, minek tévére böngésző, meg skype, meg egyéb fasságok. Netezni, szkájpolni sokkal jobb monitor előtt, a tévé filmnézésre és játékra van, ahhoz meg elég egy HDMI kábel a gép és a tv közé.
 • Cat #10
  azért azt se hagyjuk ki, hogy egy 720p minőségű kép továbbításához jókora sávszélesség kell, ami letöltési oldalon mindenkinek megvolt már jóideje, de feltöltésin nem. Csak az utóbbi egy-két évben értük el azt, hogy már feltöltésnél is lehet számolni mindenkinél 2 megabit körüli értékkel.
 • sexyKane
  #9
  szar lesz, ha felhív az anyós miközben lessük a pornót...:)
 • balee66
  #8
  Ez tényleg nem újdonság.
  Például, Bill Gatesnek is megfordult a fejében, még 1994-ben, és rajta kívül elég sokan gondoltak már erre.
  Valamiért eddig még nem terjedt el.
 • Vamp17
  #7
  akadalya :)
 • mrzed001
  #6
  Amit most tud a skype, azt már a Win95 részeként kiadott Netmeeting is tudta (videó szempontból).
  Sőt, akkor már videókonferenciákat lehetett csinálni, amit a Skype még MINDIG nem tud.
  Hol van itt a haladás meg fejlődés kérem ?
  Már igen ideje lesz a TV-be integrálása, proci már most is ott van hozzá a gépben, csak programozni kellene végre megtanulniuk ..
 • Vamp17
  #5
  Ami számomra problemat jelentene egy ilyen dologgal, az a hangtovabbitas. Magam is gondolkodtam rajta, hogy a htpc-m "felruhazom" ilyen tulajdonsaggal is, de nem igazan tudom hogy a hangatvitelt hogyan oldjam meg. Persze egy bluetooth headset-el megoldhato, de nekem olyan megoldas kellene, ami nem igenyli semmilyen eszkoz hordozasat.


  Azert hihetetlen hogy itt a jovo... A 90-es evek elejen a videon latott sci-fikben volt az, hogy egy TV meretu kijelzon videofonaltak a szereplok real time, szuper minosegben. Ma meg igazabol a dolognak nincs is technikai akadaja, sot nem is olyan draga megvalositani.
 • valaé valaé ná
  #4
  Telekép...
 • Szefmester
  #3
  És ez most hogy is lenne megoldva? mert egy Nettop rácuppantva a HDTV-re és rácsiptetve egy HD-s webcamera és tádááá..

  rosszul mondom?
 • T0nk
  #2
  Ez a jelen. Éld át, amíg nem lesz régmúlt.
 • Taylorka
  #1
  Ez a jövő, alig várom!