378
  • KILLER2
    #378
    Nincs valakinek tapasztalata az angliai HTC szervizzel? Elszállt a Nexusom, a magyar szervizek nem tudnak mit kezdeni vele, azt mondják, hogy alaplapcsere. Szerintem csak szoftver kéne rá, de nyilván ezt nem sok helyen csinálják, szóval már csak a központi szerviz maradt. A telefon amúgy semmit nem csinál, nem is töltődik.
    Szóval ha valaki küldött már az angliai szervizbe telefont javítani, akkor az leírhatna nekem olyanokat, hogy kb mennyi időbe telt, valamint a futár költsége.
    De ha valakit érdekel, akkor eladom így is, árban megegyezünk. Teljesen sértetlen a telefon, csak kéne neki egy szerviz, de elvileg csak szoftveres a hibája, indokolatlan lenne a hardveres hiba.
  • desigo
    #377
    Már letölthető az Android 2.2.1 build FRG83 OTA frissítés Nexus One-ra
  • ba32107
    #376
    Köszi, a többi kérdésemet a HTC topikban teszem fel, mert ha már HTC, akkor úgyse Nexus One lesz.
  • GregSB
    #375
    Erről szerintem oldalakon keresztül lehetne vitázni. Kinek mi jön be jobban. Mindkét oldalon (android-iphone) vannak pozitívumok és negatívumok. Neked kell eldönteni, hogy melyik rendszer áll hozzád közelebb.
    Én iPhonet használok, mert az én igényeimet jelenleg ez elégíti ki a legjobban, de tudom hogy sok embernek meg inkább az Android teszi ezt meg.

    A pozitívumok / negatívumok listája elég hosszú, és mivel ezt a postot telefonról írom nem mennék most bele :) Keress rá a neten, sok összehasonlító teszt van.
  • Máté94
    #374
    Ha van felesleges 400e Ft-d akkor iPhone.
  • ba32107
    #373
    Véletlenül sem akarok iPhone vitákat kelteni, de az és ezek a telefonok között gondolkozom. Ti mit tudtok mondani ebben a témában? Melyik a "jobb"? Kíváncsi vagyok a "másik oldal" véleményére is, mert az iPhone-ról nagyon jókat mondanak mindenhol.
  • Máté94
    #372
    Desire
  • GregSB
    #371
    Vagy ami még nagy sláger temék most, a Samsung Galaxy S.

    Igazából bármelyiket választod (iPhone, Nexus One, Desire, Galaxy S) rosszul nem fogsz járni, mindegyik fasza teló. Én ha most vennék telefont ezek közül választanék. Menj el és próbáld ki őket :D
  • GregSB
    #370
    Ez eléggé noname boltnak tűnik. Akkor már inkább innen vedd, nekik legalább van nevük itthon, és nem drágább.

    Egyébként hivatalosan nem kapni itthon, de több bolt is forgalmazza. Érdemes lenne még számításba venned a HTC Desire-t is. Az gyakorlatilag egy Nexus One, csak a HTC GUI-jával.
  • ba32107
    #369
    Szóval bocs a hülye kérdésért, épp csak ma kezdtem utánanézni, de akkor most végülis kapható Magyarországon vagy nem?
  • ba32107
    #368
    Üdv... az lenne a kérdésem, hogy ha nem lehet Mo-n kapni, akkor ez mi? Ez külföldi webshop? Most gondoolkozom egy okostelefonban, és az iPhone mellett a Nexus One-t néztem ki.
  • KILLER2
    #367
    Amúgy a Nexusnál van egy gyártási hiba, amitől elég soknak porosodik a képernyője alatt (sajnos nekem is, de nem vészes, lassanként lejár a gari, azt lehet, hogy egyszer szétkapom, mert ezt nem hiszem, hogy javítanák, pláne, hogy USAba kéne vinni miatta és szerintem egy hónapig nem is látnám). Bár lehet, hogy a Desire is szenved ettől (bár nem hiszem), mert pl az érintő panelje mind2nek ugyanolyan szar, akárcsak a legtöbb HTCs androidnak. Sajnos 2 pontot nem tud rendesen követni, így a multitouch játékoknál teljesen felejtős. Viszont ez csak akkor gond, ha játszani akar vele valaki, mert én pl egy pasziánsznál vagy egy nejeweled-nél többre nem vágyom egy telefonon (bár egy Doom 2 jó lenne olykor, de az QWERTY nélkül felejtős) és egyéb program meg nincs, amihez ne lenne elég 1 ujj, azt meg nagyon jól követi. A két ujjas nagyításhoz meg bőven elég ez a követés, amit tud, mert az a baj, hogy gyakran összecseréli az X,Y tengelyeket a két érintési pont között (pl egy téglalapot nézve két szemközti csúcsnál vannak az ujjaid és a telefon pont a másik két saroknál látja), de a mozgásukat jól követi és nagyításnál meg pont ez a fontos.
  • KILLER2
    #366
    A design a különbség. Ennyi. A hardver teljesen ugyanaz. Az egyetlen hardveres különbség, hogy a Nexusnak görgője van, a Desire-nek pedig optikai érzékelője, utóbbi talán tartósabb, de nekem eddig a Nexuséval se nagyon volt bajom (egyszer beragadt, mert tisztítás közben elég durván megrángattam a görgőt, de már rendben van). És a Desire-ben van FM rádió, a Nexusban nincs.
    Meg a Desire-n a HTC Sense felülete van, kicsit talán gyorsabb, mint az alap Android (bár az új szoftverrel a Nexus is nagyon gyors,pláne ha nincs live wallpaper, bár az minden telefont megfog), meg a kamerájában is érintős fókusz van, de ezek mind csak szoftveres különbségek, ha rootolod, akkor a Nexusra is fel lehet tenni a Desire ROMját, ha ez fontos lenne, de én szoftveresen is nagyon jól megvagyok a Nexussal.
    Nekem is jobban tetszik ez, mint a Desire, ezért vettem inkább ezt.
  • masoma
    #365
    néztem youtubeon nexus one és desire összehasonlító videókat, de nem nagyon láttam, hogy mi lenne a különbség. a nexusnak jobban tetszik a design-ja, de kb ennyi. ugy nagyjából el tudod mondani a különbségeket? előre köszi
  • KILLER2
    #364
    Jó kérdés, nem hallottam róla, hogy tervben lenne. Bár úgy tudom, hogy a Google már/fogja árulni boltokban is, lehet, hogy így eljut Európába is, de nem hiszem, hogy túl hamar eljutna hozzánk. Szóval ha Nexust akarsz, akkor vagy megpróbálsz szerezni külföldről vagy veszel helyette mást, pl Desire-t, az kb ugyan ez.
    Én most elgondolkoztam egy váltásról majd a Droid 2-re, ha lesz, de még mindig ott van az a megmagyarázhatatlan törés a fedlap alján, ami szerintem még rondább, mint volt, mert nem ér véged a fedél, csak vékonyabb lesz, teljesen indokolatlanul, ezt leszámítva mutatós darab jó hardverrel.
  • masoma
    #363
    mikor érkezik meg Mo-ra a nexus one?
  • KILLER2
    #362
    Lassanként ideje lesz rootolnom :D
  • desigo
    #361
    Nexus One unofficially gets 720p video recording enabled
  • lenox01
    #360
    Már nekem is fent van
  • KILLER2
    #359
    Nem rootolt Nexusokra már elérhető a 2.2
    Még nem OTA módon, de recovery menüből telepíthető a frissítés. Én tegnap este feltettem. Nem tűnik nagynak a sebességkülönbség, de sok nagyon kellemes funkcióval gazdagodott, majd később ha érdekel valakit, leírom őket. Viszont néhány widgetem és a feladatkezelőm nem működik, szóval most kap egy resetet, hogy hátha csak a sok program meg a sufni frissítés miatt van. Meg amúgy a RAM is az eddigi max felszabadítható 120 MB helyett átlagban 220 MB körül van. A flash is szépen működik. Meglátszik, hogy beta, mert van még néhány zavaró dolog, valamint a görgetés sem olyan folyamatos a flash tartalmak miatt, de szépen fut, tegnap jó érzés volt sportmotor.hu-ról flash videókat nézni, amiket eddig csak a skyfire-el tudtam összeszenvedni, itt tükörsimán lement.
  • lenox01
    #358
    Már elérhető a 2.2-es SDK!

    Lehet szavazni, hogy mikor lesz meg a Nexusra, mert a Sprint HTC Hero-ra csak jövőre fog!


  • KILLER2
    #357
    A Nexus ára elég érdekes dolog. Gyárilag olcsóbb, mint a Desire, csak ugye idehaza nem árulják és rájön egy csomó szállítás, plusz aki behozza, annak a haszna is, mert ugyebár így ő is kisker áron tudja csak venni, így jön ez ki.
  • Dns5000
    #356
    olcsobbat.hu
  • precision
    #355
    nehezemre esik elhinni hogy a nexus one drágább mint a htc desire
    honnan vetted ezeket az árakat? :)
  • Dns5000
    #354
    HTC Desire 120k
    Nexus one 140k
    3gs16gb 160k
    hmm érdekes
  • joebacsi
    #353
    szépen mondani, hogy "honolulu" :)
  • precision
    #352
    eh, és mit kell csinálni h az egyszeri halandó is kapjon egyet ajándékba? :D
  • desigo
    #351
    kellemes ajándék :)
  • KILLER2
    #350
    Pontosan. Jópofa dolgok ezek, de szart sem érnek. Mivel sok az iPhone-nál olcsóbb Androidos telefonok is vannak, közel azonos hardverrel (3D részt leszámítva), így végképp értelmetlen, pláne, hogy nem is erre a hardverre van kitalálva, így lassú és használhatatlan is a gombok teljes hiányában.
    Az N900as ubuntunak legalább ott van értelme, hogy az legalább használható, mivel az alapból linuxos, bár kevés ennyire elvetemült ember van, akinek erre lenne szüksége, valamint az olvashatósággal is komoly gondok lehetnek.
    Meg aztán a szifon az kultusztelefon, aki azt vesz, az vagy azért, mert tetszik neki vagy mert elkötelezett a megrágott alma logó iránt, így mindenképp kizárt, hogy lecserélné az alap OSXet rajta.
    Szóval marad az, hogy unatkoznak a hackerek :)
  • joebacsi
    #349
    "because we can" kategória :)
    kb annyi értelme van, mint n900-ra ubuntut tenni
  • KILLER2
    #348
    No igen, de az azért nem az igazi.
  • Dns5000
    #347
    Az hallotátok, hogy lehet iphon2Gre 1.6os androidot tenni?
    3Gre elméletileg nem kell sokat faragni. 3gsre viszot még sok idő.
    És akkor lesz flash :P ha lesz :P

  • Dns5000
    #346
    vicces
  • KILLER2
    #345
    Ezzel csak annyi a baj, hogy többek közt az Androidra sem adták még ki a flasht (Desire-re igen, ha jól tudom), pedig már jó ideje ígérik. Bár ha minden igaz, már nem kell rá sokat várni.
    A kép viszont valóban hatalmas!
  • precision
    #344
    hogy ez mér nem nekem jutott eszembe, hatalmas kép :D

  • KILLER2
    #343
    Ezzel egy kicsit megkéstek, már 2-3 hónapja multitouch képes hivatalosan is.
  • precision
    #342
  • desigo
    #341
    Nexus One Update, Android 2.1.1 Multitouch test
  • KILLER2
    #340
    Félreértesz. Van is egy tesztelő program a multitouch-ra. A széthúzás jó, de a két pontot hajlamos felcserélni vagy tükrözni, valamint ha a két pont közel van egymáshoz egy tengelyen, akkor összeugranak. Ez annyit jelent, hogy nagyításhoz tökéletes, de pl egy játékhoz szinte használhatatlan.
    #338: nagyon kicsi az a 320x480as felbontás (Nexus majdnem 2x ennyi) és a kijelző mérete is ismert, valamint a processzor órajeléről és egyéb fontos adatokról sem tudni semmit. De amúgy bejövős kinézetre és a bill is jónak tűnik. Kár, hogy T-mobilos.
  • sonaba
    #339
    Semmi baj a Desire mutitouch-csal. Ami miatt a böngészőben használt nagyítás egy kicsit döcögősnek tűnik, az nem a multitouch hibája, hanem hogy a böngésző a nagyítás közben folyamatosan próbálja az aktuális mérethez tördelni az oldal szöveges elemeit.