148
  • Epikurosz
    #148
    Nézd, az tök mindegy, hogy valaki szesszel, fűvel, kábszerrel vagy esetleg rosszul alkalmazott gyógyszerrel teszi tönkre magát; a végeredmény számít.
  • adamq01
    #147
    Nem az a baj a fűvel, h konktrétan agykárosodást okoz, mert biztos, h az alkoholtól több agysejt pusztul. Viszont a fű tönkreteszi az idegrendszert, az agyi receptorokat (mellesleg az izmoknak sem teszjót) lezülleszt,depressziót okozhat és berekeszti a tudatod és gondolkodásod. Nem mondom, hogy az alkohol jobb , de az felbassza az agyam, ha valaki védi a kis zöldségét.
  • joeperry
    #146
    Lefekvés előtt 1-2 szem korrekt fájdalomcsillapító egy nagy pohár vízzel, ennél jobb gyógymód nem létezik (néha mattrészegen elfelejtem, akkor marad a reggel, úgy már kevésbé hatásos:)
  • dronkZero
    #145
    Nem fogtad fel a probléma lényegét, barátom.

    Az alkoholról senki nem állítja, hogy ártalmatlan lenne, kis mennyiségben is, hosszú távon is rettentően káros, és akár potenciálisan életveszélyes.

    Na, most ti erre a szintre akarjátok elbaszott drogháborús hazugságok alapján lehúzni a füvet, amiről tudományos szempontból gyakorlatilag azt lehet állítani, hogy a hatása időleges, és semmilyen hosszú távú káros hatása nincs.
    A kilencvenes évek elejétől kezdve elkezdték ugyanis felülvizsgálni egyrészt a '30-90 közti tudományosnak mondott, gyakolratban viszont igencsak kókler "kutatásokat", másrészről a babonák igazságtartalmát is kutatni kezdték. (Ezen babonák egy része az agykárosodás is, amiből a vita indult. Merthogy kimutathatóan nincs ilyen hatása.)

    Szóval a lófaszt lenne ugyanez.
    A stílust meg ott érdemelted ki, hogy olyasmit adtál a számba, aminek homlokegyenest az ellenkezőjét gondolom. Ez parasztság, ha esetleg nem tudnád, én speciel érzékenyebb vagyok rá, mint pl erre a kurvaanyázásra, amivel most alázod magad.
  • uwu
    #144
    Szerintem neked még nem kéne ilyesmivel foglalkoznod, gyerekeknek fokozottan ártalmas az ivászat és a zöldség is.
    Majd kitapasztalod menyire puhány a kis tested, és ha benőtt a fejed lágya, majd nem írsz ökörségeket. Nekem elhiheted, hogy nem voltál beszívva, ha utána tudtál rendesen inni.

    A stílusodon meg van mit finomítani. De gondolom ezt majd a válaszoddal még jobban meg fogod erősíteni.
  • Szemjuel
    #143
    uwu: nem, nem basztak át. ;) és valszeg csak a te és a hozzád hasonlók puhány teste alszik be.. az enyém hozzá van szokva a "kínzáshoz" ;)

    kíváncsi lennék, mondjuk egy olyan szitu lenne ebben a "beszélgetésben", hogy
    dronkZero és uwu két alkoholista lenne. kb 4 szót kéne helyettesíteni, a töltelék maradna... ;)

    gondolkozzatok hugyosok!

    ui.: hogy a szamár harapja le a faszodat, szidtalak én de büdös kis drogos? elmész te a jó kurva anyádba, ott szívd a füvet faszfej...
  • dronkZero
    #142
    Fut a gyáva...
  • Epikurosz
    #141
    Kiszállok ebből a topikból, mert ellepték az ócska, magukat egészségesnek képzelő drogosok.
  • dronkZero
    #140
    Nem vagy ma valami tudományosan igényes kedvedben, úgy látom... :P Anekdotális információ nem tekinthető tudományosan megalapozottnak, a személyes tapasztalat nem tekinthető ténynek.

    Másik fele, hogy sztem nem kell valamit ahhoz személyesen tapasztalni, hogy véleményt mondhasson róla az ember. Nem a személyes tapasztalat hiánya a baj, hanem az információk hiánya. Információk híján mondani véleményt... na az már bizony ostobaság.
  • uwu
    #139
    Júj de nagyon nem vagy képbe.
    Szívnod kéne 10 évig napi 5-6 spanglit, aztán ha abbahagytad jogosan nyithatnád ki a szádat. Egyáltalán nem megerőltető abbahagyni. Nem kell utánajárni, nem kell tekerni. Semmit se csinálni mindig könnyebb mint valamit csinálni, kivéve ha függő vagy. A fűtől nem leszel az.
    Én már nem szívok, nekem elhihetnél, ha már nem adsz egy mocskos füves szavaira:D
    Neked fogalmad sincs az egészről, csak úgy hallottad. Miből gondolod, hogy neked van igazad?
    Én tapasztalatból tudom, hogy hülyeségeket beszélsz.
  • dronkZero
    #138
    Megint az van, hogy azt hiszed, hogy vannak a dologról információid, közben meg hülyeségeket szajkózol.

    Tekintve hogy a kávé komolyabb függőséget alakít ki, mint a fű, így gyakorlatilag semmi értelme annak, amit írtál. (valótlan állításból bármi következik, ugye)
    Semmi szükség kényszergyógykezelésre, sőt, elvonóra sem. Ugyanis nincs mit megszüntetni, így eleve hatástalan. Nem létező problémát nem lehet, sőt, káros kezelni.

    Nem zavar, hogy hülyeségeket beszélsz valamiről, amiről fingod sincs?

    "Nem tudom, nem is érdekel, de határozott véleményem van róla." Ez a hozzáállásod.
    Véleményem szerint kevés visszataszítóbb dolog van ennél.
  • Epikurosz
    #137
    a TE BAJOD...
    Csak nehogy a végén a rokonok kényszergyógykezelésre utaljanak be. az nem lesz leányálom!
  • dronkZero
    #136
    Egyelőre ott tartunk, hogy veled vannak lelki problémák, te nem vagy hajlandó szembenézni a tényekkel. Állítasz valamit hitbéli megfontolásból, és nem érdekel a valóság. Ezen kéne első körben változtatnod.
    Szal amíg ilyen sérüléseid vannak, addig jó lenne, ha magaddal foglalkoznál inkább...

    Emellett eléggé unom már, hogy ilyen fantáziátlan arcokkal futok össze neten, akik annyira képesek, hogy visszamondják nekem ugyanazt, amit én javasoltam. Kicsit fárasztó, és mérhetetlenül szánalmas. Találj ki mást, faszom a szívedbe!
  • Epikurosz
    #135
    Nekem nem írsz?
    Várom a privid!

    Januárban még van szabad hely a naptáramban és a diványomon.
  • dronkZero
    #134
    "A füvezést annyiban össze lehet foglalni, hogy jó hecc, mert illegális, és ezért menőnek érzi magát az ember."

    Tudod ez a menőzés elég szánalmassá válik 20 éves kor fölött... Meg amúgy is ritka ellenszenves egy tulajdonság.
  • Epikurosz
    #133
    Amúgy nagy kár érted mert amellett, hogy értelmes, még jóravaló is vagy.

    Én egyébként meg tudom szüntetni a függőséged, csak dobj meg egy emillel.
    Majd csinálok neked pszihóanalízist. :-d Van egy jó kis diványom. :-D
    Ja, és közel sem vok olyan rámenős, mint Csernyus doki, bár a döntés itt is a te kezedben van: Bevállalod? Igen vagy Nem?
  • uwu
    #132
    A jó hecces dolog még gyerekkorból maradt vissz a gondolom:D
  • uwu
    #131
    Hűha!
    Akkor te már nem vagy gyerek:D
    Ez minden különleges képességed? LOL
  • uwu
    #130
    Te is kurva okos vagy így látatlanba mi?
    Ha valaki hosszú ideig rendszeresen szív már szinte semmi látható hatása nincsen rá.
    Tök mindegy hogy szív-e vagy nem, mert értelme az nem sok, kb. mint a dohányzás.
    Nem annyira látható hatása azért van, biztos hogy lassul a reflex, ezért volán mögé ülni nem tanácsos.

    Ha kezdőről is van szó szerintem elég nehéz rávenni egy betépett embert a vezetésre. Olyankor minden olyan macerás amit csinálni kell. Ha ki is próbálod esetleg és nevetgélsz kicsit akkor se lesz róla fogalmad milyen ha valaki tényleg sokat szív.
  • djhambi
    #129
    Egyáltalán élet az ilyen?
  • djhambi
    #128
    A füvezést annyiban össze lehet foglalni, hogy jó hecc, mert illegális, és ezért menőnek érzi magát az ember. De tudjátok, mit? Az összes alkalmi füves haverom tisztel engem, mert elveim vannak, és betartom őket, és ha a társoságukban vagyok, és megkínálnak, vissza tudom utasítani, és tök természetesnek veszem, hogy nem szívok.
  • dronkZero
    #127
    De egy-két hét alatt kiheverik, ha le akarnak állni vagy nem jutnak hozzá.
  • djhambi
    #126
    De ha mindig be vannak szívva és mindig be vannak lassulva akkor ez állandó hatás.
  • dronkZero
    #125
    Semmit sem éri meg betiltani. A törvényi tiltás rontja a minőséget, koncentrál, és növeli az árat. A keresleti és kínálati arányokon semmit nem változtat, vagy esetleg a "lázadás"-faktor miatt ront rajta egy kicsit.

    Ez szertől függetlenül mindennel így van.
  • uwu
    #124
    Akkor téged átbasztak.
    A hasistól sokkal kevésbé vagy készen, mert töményebb és nem kell mellette a szerves anyagok égéstermékeivel feleslegesen terhelni a szervezetedet.
    Mellesleg ha szívsz és ráiszol piszok gyorsan elalszol és úgy szédülsz, hogy fel se tudsz állni. Szerintem a hasis is csak valami kamu volt csak beképzelted a hatását, mert nem hogy többet, alig tudsz rá inni valamicskét és véged:D

    Ezért is szopás hogy illegális. Ha szabályozott keretek közt mehetne ilyenekre kevesebb lenne az esély. Egyébként szerintem sokkal inkább az alkoholt kéne betiltani a hosszútávú társadalmi érdekeket figyelembe véve. Mivel az emberek mindenképp mérgezni akarják magukat jobb lenne helyette a füvet legalizálni. Csak hát mi lenne a hazai alkohol iparral?
  • uwu
    #123
    Ha csendben maradtál volna bölcsebb maradtál volna.
    A fű meg a hasis gyakorlatilag ugyan az, és nem lehet közvetlenül belehalni a békával, gombával vagy alkohollal ellentétben.
    Hatását és veszélyeit tekintve is a fű a legkevésbé veszélyes azok közül amiket a drogok közé sorolnak. Az alkohol sokkal brutálisabb méreg, de mivel ilyen elterjedt, és ekkora hagyománya van, az emberek jól megvannak vele. A füvet meg ördögi veszedelmes dolognak gondolja a többség.
    Én szívtam 10 évig rendszeresen, tudom, hogy egészségtelen, részben azért hagytam abba, de ha annyit lettem volna részeg mint amennyit be voltam szívva, már szerintem nem is élnék.
    Egyébként az oxigén is káros, öregszenek tőle a sejtek.
  • dronkZero
    #122
    Majd ha nem az lesz a célod, hogy atomra szétcsapd magad, akkor lehet, hogy megtanulod értékelni a füvet és a tíz helyett három sört... Ja, a hozzád hasonló "mindegy mi az, csak üssön" típusú emberek miatt született meg a kapudrog-elmélet: te lennél az, aki megvenné a bogyót vagy port is, ha épp az emberednél fű nincs.

    Egyébként meg bekaphatod, egy kurva szóval nem mondtam, hogy betépve kéne autóba ülni, menj a picsába. És nem reklámozom, hanem tájékoztatok, amilyen segghülyék vagytok a témához, rátok fér.
  • Szemjuel
    #121
    az alkoholista se issza magát fosrészegre, csak éppen szinten tartja magát. ezt gondold végig, és hasonlítsd a kettőt össze!
    az pedig, hogy:
    "szerintük bármilyen helyzetben lehet szívni, és egyébként a közeli ismerősökön kívül senki nem is veszi rajtuk észre."
    hát baszottul nagy butaság... az nem veszi észre aki vak, vagy tudja, de nem foglalkozik vele mert ismeri...
    de mekkora szégyen, hogy betépve egyáltalán elmegy bárhová, sőt, akár volán mögé is beül... te meg még reklámozod is... grat!
  • Szemjuel
    #120
    tudod sokáig én is úgy voltam hogy faszom se szív mert butaság... aztán haver hozott haskát. eltoltuk, tisztára belassultam, viszont a szívemet rettenetesen meghajtotta (akkor nem nagyon érdekelt :D), de ha nem ittam volna rá szeszt, a nagy lófasz lett volna... érdekes, hogy ebben az állapotban töménytelen mennyiséget megbír inni az ember, mert nekem pl eltűnt az ízlésem arra az időre... köv alkalommal sima marihónaalját hozott, és kb annyira hatott mint egy piros malbi ;) még 2 ilyen volt és megkérdeztem, hogy ezt most így komolyan? erre ti pénzt áldoztok? védekezett hogy hát ez most szar volt de amúgy más...
    hát tudod, akkor inkább iszok meg 10 sört, és leszek másnap beteg, de 10 sörtől megkapom amit várok... jah és részegen nem is ülök volán mögé, mert úgy érzem hogy tiszta vagyok, aztán mégse...
  • dronkZero
    #119
    Erre egyszerűbb a magyarázat, mint hinnéd: amikor belassulva látod őket, _akkor_is_ be vannak szívva. Igen, akár minden alkalommal, amikor találkozol velük!

    Aki rendszeresen füvezik, az már nem szívja magát vihogósra, nem vérzik húsvétinyuszira a szeme, és nem extrém lusta/lassú, mint a sztereotíp füves by hollywood. Ami belassulást látsz rajtuk, az a fű aktuális hatása, nem a hosszú távú. Mivel tudják, hogy nem látszik rajtuk nagyon, ezért szerintük bármilyen helyzetben lehet szívni, és egyébként a közeli ismerősökön kívül senki nem is veszi rajtuk észre.

    Gondold ezt végig! (És vedd hozzá azt a tényt, hogy orvosilag semmilyen hosszútávú hatást nem mutattak még ki, sőt, a feltételezett káros hatások nagy részét cáfolták!)
  • dronkZero
    #118
    Gondolom anyukád is nagyon büszke rád. Ha majd esetleg kiszabadulsz ebből a kondicionáltságból, és hajlandó leszel a tényeket is figyelembe venni, akkor szólj!

    És de, bizony rettentően félsz, hogy a kis világod darabokra hullik. De ennyire nem vészes a dolog, csak egy pár, életeden át sulykolt dologról derülhet ki, hogy hazugság...
  • dronkZero
    #117
    Na ez a halandzsa is megérne egy misét...

    Egyrészt a tapasztalati tényed nem igazán tény, másrészt a hatásmechanizmusod akkor lenne igaz, ha egyetlen fajtájú receptor lenne az idegsejtjeinken, na meg ha minden idegsejt ugyanolyan lenne, és a THC egyszerre hatna mindre. Ez nem így van.

    Innentől kezdve nemigen van értelme a többinek, a gomba más idegsejteket máshogy stimulál, mint a fű, az LSD, vagy a varangy. Emellett nincs "másik zöld kábszer", a zöld az zöld. A hasis csak koncentrátum, a többi amit felsoroltál, az meg nem zöld.

    Talán esetleg te is utánanézhetnél a dolgoknak, ahelyett, hogy a féltudásod csillogtatod...
  • ziipp
    #116
    Ha elvonatkoztatunk a különféle tanulmányoktól, gondolom vannak olyan ismerőseid, akit füveznek már egy huzamosabb ideje. Nem tapasztaltál náluk eltompulást? Mert én tapasztaltam az én füves ismerőseimnél. Számomra ez minden tanulmánynál jobb bizonyíték.
  • Epikurosz
    #115
    Tartsd meg magadnak a linkjeidet.

    Alkohol is van, most is a lakásban, de hetente iszom egy pohár pájinkát vagy egy pohár bort, és havonta egy finom sört.
    Cigiről leszoktam még katonakoromban, kipróbáltam, 2 hónapig érdekes volt.
    Füvet még nem szívtam, de ha muszáj lenne, egyet elszívnék, oszt csókolom.
    Én nem félek semmitől.
  • djhambi
    #114
    Sajnálom, de egyetértek Epikurosszal (ezt is sajnálom :D). Nem szabad az feltételezni, hogy azért, mert valami zöld, az már természetes is. Te pedig ebbe a világba vagy bezárva. Ezért beszéltek ketten mellé, mert más világban éltek, és "a világról" beszéltek. A fű tudatpusztító hatása tapasztalati tény. Ugyanis, miközben hiperstimulálódnak az axonok (szerotonin az egekben -> állapot), egyrészt ez károstja is, másrészt utána nem fognak kialakulni újabb idegpályák, mert csak erősebb ingerekre reagálnak. A neuronok viszont csak pusztunak, de nem alakulnak ki új kötések, mert nincs elég nagy inger, és leépülsz. Talán, ha másik zöld kábszert használsz, pl. hasist, gombát, vagy békát, hamarabb szembetűnik a hatása. Amúgy ugyanez az ingerhiány okozza a függőséget is.
  • Tomasz Man
    #113
    a székelyek így csinálják:
    A nyersratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar odakaphat.
  • dronkZero
    #112
    Hát, tudod, ha butaságon és félelmeken alapuló propagandát tekintesz irányadónak, akkor bizony olyanná válsz te magad is. Egyetértünk abban, hogy ez abszurd, de hát ez van, így viselkedsz.

    Egyáltalán nem a cigi elszívásáról beszélek. A kényelmes kis világodból nem mersz kilépni, ahol "adrog" gyilkos méreg.

    Viszont személy szerint konkrétan te szerintem attól is félsz, hogy esetleg tévedtél. És mivel hajlandó sem vagy utána nézni, ezért még buta is vagy. Megkérdem még egyszer, segítsek, linkkel, mondjuk?
  • Epikurosz
    #111
    buta nem vagyok, ez abszurd kijelentés, félni meg...mitől is?
    baromi nagy bátorság kell elszívni egy cigit. hát, gratula! (ez más gratula :-)
  • dronkZero
    #110
    Ja, neked nyolc. Kicsit vicces, hogy máshol meg megpróbálod előadni a tudományoskodást...

    10 év egyébként még dohány és alkohol tekintetében is elég szűk küszöb lenne, nemhogy fűnél, ami egyáltalán nem okoz szervi elváltozást...

    Valld be nyugodtan, hogy buta vagy és félsz, és jobban TETSZENEK a tévhitek, mint hogy utánanézz!
  • Epikurosz
    #109
    nem én szívok, hanem te, nekem nyolc.

    apropó, 10 év múlva, ha még élsz, és tudsz írni, számolj be az élményeidről.
    Csak el ne felejtsd!